Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Házimozi erősítők,processzorok
Láttam, ezt a Samsung erősítőt, élőben is. Szerintem, elképesztő szarul néz ki, de ez, ízlés kérdése. A felvett teljesítmény adaton ledöbbentem. 75 W, azaz, hetvenöt Watt van ráírva. Akkor, hogy is ad le ebből 7x120-at? Nevetséges.
Mondjuk, eddig sem volt túl nagy véleményem a Samsungról...
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Ha már a Marantznál tartunk.
Mi a különbség, a magasságon kívül, az NR és az SR széria között?
Azért ezen a "piszok jól néz ki"-n vitatkoznék. Erre a malacra milyen jelzőt irnál?
Elmegy
Régebben tetszettek, és szerettem a Marantzokat, de az elmúlt 2-3 éves széria nekem már túl műanyag kinézetű, legalábbis feketében
Egyébként a képen látható malacot bármikor megvenném 70.000.-Ft-ért, szólj, ha tudsz egy eladót ennyiért
Mondjuk az ára sem annyi.
Azért ezen a "piszok jól néz ki"-n vitatkoznék. Erre a malacra milyen jelzőt irnál?
Ez akkor galaktikusan jól néz ki!
Na ilyen kell legyen egy AV erősítő.
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
szóval erre
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Ismeri, látta, hallotta már valaki a Samsung AV erősítőit?
Piszok jól néz ki , és piszok olcsó http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-hw-c-700.html a tudásához (HD hangformátumok + HDMi 1.4) képest
De vajon hangra milyen lehet? A Samsung név nem cseng túl jól erősítők terén
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
elöre bocs az offtopicért.
Angliából rendeltem kábeleket a hazai ár 36 százalékáért szállítással együtt !!!!
A hazai importőr kardjába dőlt egy picit miután megmutattam neki a számlát, ő is
megmutatta a disztribúciós nettó árakat amiket a gyártótól kap, hát sokkal magasabbak
mint a jelenlegi angol Br kiskerár. Az USA picit más piac minta magyar ott egy Denon
4311 filléres darabnak számít és emiatt 1000X annyit adnak el havi szinten mint itthon
éves szinten, persze minden mást is. Láttam német disztribúciós árakat átlag 20% al
jobbak mint a magyar, persze ott is más a fizetőképes kereslet mint itthon. Ezek után
még ott van az amikor a gyártó kijelenti hogy USA-ban ennyi,EU ban meg ennyivel több.
mégegyszer bocs az offtopicért.
Köszönöm a segítségeteket. Ma sikerült bekapcsolni a Zone2-t és turbó köszönöm a segítséged. Igazad van. ahhoz 9.2 kellene.
Azt hadd kérdezzem meg tőletek, hogy miért van az hogy egy Denon AVR-4311-es az USA-ban 315 ezer Ft itthon meg majdnem 700e Ft. Ez az ár difi nagyon durva. Az amerikai példányok használhatóak lennének nálunk teljes körűen?
Van olyan lemez amihez van 9.2-es hangsáv keverés?
Ez csak egy apró kérdés:
Ha jól látom a Denon-4311-es 11 hangfalnak van hely. Ezen van Zone2, Zone3 lehetőség is. Ez azt jelenti, hogy 2 másik szobában lehet használni akár?
Még egy kérdés. A Subwoffer pre out mire szolgál? A Sub woffert nem erősíti? Ha jól értem akkor ez az erősítő 11.2-es?
Egy utolsó kérdés még ehhez a posthoz. A Phono-nál mi azaz extra ami miatt az 1911-esen nincs dedikált bemenet és csak a 4311-en van? Valaki írta hogy a Phono-t nem lehet bekötni csak úgy? Mi a különbség a Phono-nál a többihez képest?
Az USA teljesen más piac. Nincs államonként monopolhelyzetben lévő forgalmazó, mint Európa országaiban, aki hatalmas extraprofittal dolgozhat, az USA-ban minden nagyker árversenyben van egymással is.
Nálunk alig van helyi gyártó, ott viszont a japánok csak úgy tudnak tartósan versenyképesek maradni, hogy a jen árfolyamát mesterségesen alacsonyan tartják a dollárhoz képest.
Az amerikai példányokhoz 110 V-os táp kell, az biztos, azt viszont nem tudom, hogy a video chipset támogatja-e a PAL jelet.
9.2 hangsáv nincs lemezen, a Blu-Ray is max. 7.1. A többi csatorna az extra hangfalakhoz kell.
A 11.2-nél ugyanaz a helyzet, csak még több extra hangfalad lehet: vagy több szoba, vagy magassági + másik szoba. De kettős erősítésre is fel lehet használni 2 végfokot, vagy ugyanabban a szobában A+B front kimenetre.
A subwoofer pre-out nem erősített kimenet. Az aktív szubokban benne van az erősítő, ezért nem is kell nekik végfok az AV erősítőben.
A Phono bemenet nem ugyanolyan jelszintű, mint a többi. Sokkal alacsonyabb jelet fogad, amihez az erősítőben be kell lenni építve egy ún. RIAA korrektornak. Ilyen korrektorból lehet külön dobozost is venni, az audiofilek így szokták megoldani, de egy jobb korrektornak megkérik az árát.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Köszönöm a segítségeteket. Ma sikerült bekapcsolni a Zone2-t és turbó köszönöm a segítséged. Igazad van. ahhoz 9.2 kellene.
Azt hadd kérdezzem meg tőletek, hogy miért van az hogy egy Denon AVR-4311-es az USA-ban 315 ezer Ft itthon meg majdnem 700e Ft. Ez az ár difi nagyon durva. Az amerikai példányok használhatóak lennének nálunk teljes körűen?
Van olyan lemez amihez van 9.2-es hangsáv keverés?
Ez csak egy apró kérdés:
Ha jól látom a Denon-4311-es 11 hangfalnak van hely. Ezen van Zone2, Zone3 lehetőség is. Ez azt jelenti, hogy 2 másik szobában lehet használni akár?
Még egy kérdés. A Subwoffer pre out mire szolgál? A Sub woffert nem erősíti? Ha jól értem akkor ez az erősítő 11.2-es?
Egy utolsó kérdés még ehhez a posthoz. A Phono-nál mi azaz extra ami miatt az 1911-esen nincs dedikált bemenet és csak a 4311-en van? Valaki írta hogy a Phono-t nem lehet bekötni csak úgy? Mi a különbség a Phono-nál a többihez képest?
Újabb kérdés:
a 7.1-et el tudom úgy érni, hogy MAIN ZONE-ban a FŐ szobában lévő mindegyik hangszóró szól, illetve a ZONE2-esen egy másik szobában csak 2 hangszóró és a többi nem szól.
Ezt csak akkor tudnád, ha 9 végfok lenne az erősítőben. Ez vagy-vagy alapon működik: Vagy 7.1, vagy 5.1 + zone2.
Komplett blu-ray egybemozi HD-s erősítővel már van 70 ezer alatt is: Árgép.
A megépitése és a külső kinézet alapján nagyon messze elmarad a többi HM erősitővel szemben!Akármilyen HD csodának állitják be nekem egyáltalán nem tetszik.
A legújabb BD-s egybemozik többége is tudja a HD formátumokat, kivéve a belépő kategóriát. Azok sem foglalnak el sokkal több helyet.
Mondjuk azt írták, hogy digitális erősítő, de a belseje nekem is kissé érdekesnek tűnik
Bár, a régi digitális Panasonicok sem voltak túlalkatrészezve, de azoknak piszok jó volt a hangminősége, ezt tapasztalatból tudom
Íme a Panasonic SA-XR45 belseje:
Pl itt egy denon AVR-1509 valamivel jobb a bele, gondolom a hangja is.Közel azonos áron(80.000)
Az hogy nincs benne HDMI 1.4 ebben a kategóriában meg felesleges.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Mondjuk azt írták, hogy digitális erősítő, de a belseje nekem is kissé érdekesnek tűnik
Bár, a régi digitális Panasonicok sem voltak túlalkatrészezve, de azoknak piszok jó volt a hangminősége, ezt tapasztalatból tudom
Íme a Panasonic SA-XR45 belseje:
A megépitése és a külső kinézet alapján nagyon messze elmarad a többi HM erősitővel szemben!Akármilyen HD csodának állitják be nekem egyáltalán nem tetszik.
Ezt már oda sem mertem írni.De így van
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Nyilván, D-osztályú erősítővel állunk szemben, csak az a baj, hogy abból, jó hangút, ebben az árkategóriában, nem lehet találni.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Belül tök üres!
Ha már láttál belülről AV erősítőt, az tökre nem így néz ki. Ennyi anyag egy slimline dobozban is bőven elférne, a nagy készülékház csak parasztvakítás!
Szerintem egy Samu egybemozi erősítőjét berakták egy jó nagy dobozba.
Ráadásul tápegység nélkül
Nexus=ex Specialized001
Piszok jól néz ki , és piszok olcsó http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-hw-c-700.html a tudásához (HD hangformátumok + HDMi 1.4) képest
Belül tök üres!
Ha már láttál belülről AV erősítőt, az tökre nem így néz ki. Ennyi anyag egy slimline dobozban is bőven elférne, a nagy készülékház csak parasztvakítás!
Szerintem egy Samu egybemozi erősítőjét berakták egy jó nagy dobozba.
Menüben át lett állítva a surr. back-re vonatkozó rész? Anélkül nem megy. Valami elkerülte a figyelmeteket.
Igen a surr.back/amp csatlakozást lehetne Zone2-nek használni de valamiért nem lehet átállítani. Valaki aki csinlt már ilyet vagy nagyjából tudja, hogy mit hogyan kell nyomni kérem írja le nekem lépésekben, mert lehet én vagyok nagyon rossz felfogású aki angolból nem értettem meg elsőre.
Igen a surr.back/amp csatlakozást lehetne Zone2-nek használni de valamiért nem lehet átállítani. Valaki aki csinlt már ilyet vagy nagyjából tudja, hogy mit hogyan kell nyomni kérem írja le nekem lépésekben, mert lehet én vagyok nagyon rossz felfogású aki angolból nem értettem meg elsőre.
Elképzelhető hogy az erősítő nem érzékeli a surr.back hangfalakat? Lehet ilyen baj? Hogyan lehet ezt beállítani.
Sajnos a második lehetőség az általad említett Zone2 out RCA kimenet nem játszik mert ilyen az erősítőn nincsen.
Ez nekem nagy fejtörés.
A surr.back/amp csatlakozást lehet felhasználni zone2-nek. Vagy van egy zone2 out RCA kimenet, amit egy másik erősítőhöz kell csatlakoztatni.
- orionr
- Törzsvendég

- Értékelés: 41
A surr.back/amp csatlakozást lehet felhasználni zone2-nek. Vagy van egy zone2 out RCA kimenet, amit egy másik erősítőhöz kell csatlakoztatni.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem is gondolná az ember, hogy 40nm-re már ilyen drága erősítő kell. Az ötlet amúgy az egyik ismerősömtől jött. Neki 1911-es Denonja van.
Viszont én lehet nem voltam teljesen egyértelmű és egy fontos dolgot elfelejtettem leírni. A 40-50 nm-et úgy értsétek hogy meg van felezve. Tehát az egyik szobában minden szólna ( TV, videó, BD, DVD, CD-A) a másik szobában pedig van két hangfal. A régi sztereó erősítőn volt egy olyan funkció hogy A és B. Tehát lehetett kapcsolni, hogy a hangfalak hol szóljanak.
ezzel kapcsolatban lenne egy fontos kérdésem:
Az ismerősömnél láttam meg az 1911-esen hogy van olyan hogy Zone 2 (separate room). Gondolom ez is valami hasonlót jelent. Ma át voltam nála és próbáltuk ezt a funkciót előbányászni, sikertelenül. A Zone 2-t nem tudtuk beállítani.
Valaki közületek használja ezt a funkciót?
Felöltöttem a tárhelyemre az 1911-s használati útmutatóját ami angolul érhető el. Link itt
Na most a 39. oldalon foglalkozik ezzel, hogy hogyan kell átkapcsolni Zone 2-re. De egyszerűen nem megy a dolog. Azt szeretném elérni hogy a CD egységet be lehessen állítani hogy a fő rendszeren is tudjon szólni meg a zone 2-n is és akkor csak a másik szobában szólna a hangszóró.
Nektek van tapasztalatotok ebben? A régebbi erősítők ezt tudják? Egy biztos, az 1911-es HDMI-n keresztül hangot is továbbít. Bár erről a használati utasítás azt írja hogy a TV-től is függ ez. ARC funkciótól.
Újabb kérdés:
a 7.1-et el tudom úgy érni, hogy MAIN ZONE-ban a FŐ szobában lévő mindegyik hangszóró szól, illetve a ZONE2-esen egy másik szobában csak 2 hangszóró és a többi nem szól.
Nekem ez a része nagyon zavaros!
Ezt beállítani sehogy sem tudtuk. Van ötletetek mit kéne csinálni? Ez nagyon fontos lenne. Kérlek segítsetek. A régebbieken van ilyen lehetőség?
Használt Denon erősítők esetében mire kell figyelni? Mennyire szabad régit venni?