Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

screamy2
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Jbl

Hozzászólás Szerző: screamy2 »

sziasztok

nekem jbl es30 monitorom van attacama állványon, inakustic kábellel, HK AVR155-el hajtva!
véleményetek erről a párosításról?
illetve mi lenne az a monitor, ami egy-két kategóriával feljebb teljesít, cirka 150 ezerig?

üdv.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Jbl

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szerintem, ennyiért super kis dobozt vásároltam.

Ez a lényeg.Én mint írtam,az enyém nagyon le volt pukkanva,így nem tudom,hogy új korában hogyan szólhatott.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Jbl

Hozzászólás Szerző: Zodo »

a képek alapján ez nagyon nagyon jó állapotban van.

Lenne mit korrigálni rajta ha az eredeti pompájában szeretném viszont látni.
Képekről nem annyira kivehető ill. messzebbről nézve sem de kisebb hibái azért akadnak.
Furnér itt ott hiányzik az élek környékén és (talán) fekete filc vagy valami festékkel lett "eltüntetve".
Magas hangsugárzó belső imbusz csavarjai már kissé korrodáltak amúgy tényleg rendben van.
Előlapi szövet lehet hogy már nem az eredeti de teljesen ép.

Szerintem, ennyiért super kis dobozt vásároltam.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Ez az, miért nem a Tannoy-odhoz hasonlítod?

Mint írtam talán majd a hétvégén.
Eddig mindig mindenhol azt mondtam a Tannoy-ról hogy szeretem a hangját csak kissé kevés a mély de közép és magasban számomra kielégítő.
Sokan azt is tudhatják hogy nem vagyok jártas a témakörben ide is csak segítség kérés gyanánt jövők így szinte semmilyen összehasonlítási alapom sincs semmilyen készülékkel, dobozzal, kábellel,stb.

Egyelőre nem szeretnék elhamarkodottan nyilatkozni de hát ezek az új dobozok pfff... magasak sokkal tisztábbak ill. a mélyről nem is tudom mit mondanék talán megjöttek.
Lehet hogy utóbbiban közrejátszik az is hogy ezek a dobozok első refisek de az első gondolatom az volt hogy lehet megy a Koda mély is az apróba mert eddig mindig kellett egy kis mély támogatás az "élményhez".

Tigris-nek írt válaszom alapján lassan de biztosan többet is tudok majd mondani.
Ha valakit érdekel egy hétköznapi zene hallgató élménybeszámolója. (pirulós smile)

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Örülök, h tetszik használd egészséggel... De ne a régi Technics dobozod vedd alternatívának, azért időközben mellé tehetnéd valami értelmesebb mai dobozhoz is...Egyébként ha zavar, h ütött kopott, mondjuk engem nagyon zavarna, akkor letudod öntapadós tapétával takarni, ami ha szépen megcsinálod egész jól tud kinézni...Bírja is elég sokáig, ha nincs a doboz sokat taperolva

Köszönöm Tigris.

Persze tudom hogy nem a legjobb összehasonlítási alap a Technics de nagyon nincs mit mellé tegyek.
Zenész barátomhoz tudnám haza vinni ha lenne autóm mert nála vannak valamilyen hasonszőrű jobb minőségű dobozok.
Egyelőre tényleg csak gyorsba a helyükre tettem mert minél előbb akartam hallani a hangjukat.
Hétvégén talán sor kerül egy nyugisabb "tesztelésre" mert ahhoz még pakolásznom is kell és miegymás.
Egyik szobában hallgatom a pc-n keresztül a NAD-ot és a Tannoy-t nem túl szerencsés elhelyezésben (falra tolva) az íróasztalon.
Asztali Minidisc-el kiegészítve a rendszert.
Másik szobában a betegeskedő Marantz-om (dsp panel/IC csere) a volt Technics dobozokkal ill. a Koda méllyel.
Apróban lévő Dual lemezjátszóval és a Philips CD játszóval.
Mindkét szobában noname hangfal kábelek csak egy pár GAC 3-as IC kábelem van ill. a Koda-hoz vásároltam valami inakustik y kábelt.
fapaci-tól vettem Gotham hangfal kábelt de még nem volt időm vagy lehetőségem kipróbálni őket mert a NAD-nak csíptetős az aljzata a kábelem banán dugós. Technics dobozaimat ezért készítettem fel a dugó fogadására. Na de a Marantz egy időre kiesik a szerviz miatt a NAD-ot meg nem szívesen tenném tönkre az átalakítással. Maximum amit el tudok képzelni hogy ebben az írásban lévő képen látható csíptetős<=>banán "átalakító" kábelt készítek és még ott az új kábel "bejáratása" témakör aminek nem tudom mekkora jelentőséget kell tulajdonítsak.

Doboz állapota egyelőre nem zavar mert rossz a szemem.
Viccet félre téve tényleg nem annyira ütött kopott mint írtam de azért látszik rajta hogy nem egy mai darab pláne közelről de nekem így is tetszik.
(Azért az igazat megvallva mint tudjátok a Technics-em kb. 20 éves de ehhez képest mintha új lenne.)
Köszi a matricázás tippet de egyenlőre biztosan így hagyom őket.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Örülök, h tetszik használd egészséggel... De ne a régi Technics dobozod vedd alternatívának, azért időközben mellé tehetnéd valami értelmesebb mai dobozhoz is...Egyébként ha zavar, h ütött kopott, mondjuk engem nagyon zavarna, akkor letudod öntapadós tapétával takarni, ami ha szépen megcsinálod egész jól tud kinézni...Bírja is elég sokáig, ha nincs a doboz sokat taperolva

a képek alapján ez nagyon nagyon jó állapotban van.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Jbl

Hozzászólás Szerző: KMT »

Ez az, miért nem a Tannoy-odhoz hasonlítod?

Vendég

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Időközben megérkezett az első körben kiválasztott L20T dobozom.

Egyelőre még nem volt időm konkrétan meghallgatni mert épphogy csak kicsomagoltam, de annyi biztos hogy sokkal jobb hangja van mint az egykori cirka 20 éves Technics SB CS65-ös dobozaimnak. No de ezen biztos hogy nincs is mit csodálkoznom.
Marantz SR5200-es erősítőmmel ill. Philips CD 614-el párosítottam melyeket a nemrég vásárolt GAC-3-as összekötő kábelekkel és a Noname hangfalkábelemmel állítottam össze a gyors tesztre.
Gondolom majd még szebb hang várható ha a hangfalkábeleimet is lecserélem a már meglévő Gotham SPK 2x2,5 -re és a stb és a stb.

Köszönet azoknak akik segítettek a doboz választásom kapcsán!

Akit érdekel még pár kép a dobozról az itt nézelődhet.
Igaz, kicsit ütött kopott szegény de attól még doboz ami szépen zenél.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

JBL L20T-ról tudnátok véleményt nyilvánítani?

Bocsánat ez kimaradt.

JBL LX300 MKII dobozról alkotott vélemények is érdekelnének.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Sziasztok!

JBL L20T-ról tudnátok véleményt nyilvánítani?

46k-ért láttam (képekről) egy egész szép állapotban lévőt és eddig szinte csak jókat olvastam erről a gyártóról.
Igaz lehet hogy ez már valamennyivel újabb kiadás és így ez már nem az a kategória amikről eddig olvastam, mint pl. a L19 doboz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Ez már nagyon olcsó ennyiért: JBL center 2 szatelit 12990 Ft

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Jbl

Hozzászólás Szerző: Jano.3 »

Bár talán használhatóak a régebbiek is, de nekem nem jöttek be túlzottan.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Pedig azt mondják, hogy leginkább azt úgy kompletten találták ki mint rendszert a 990 CD és erősítő és LS40,60,80 szoba mérettől függően. Úgy is mutatják be a legtöbbször a kereskedők. Meg persze Mark Levinsonokkal is az LS80-ast, meg szubbal, de gondolom azt ők sem gondolják komolyan mint komplett rendszer.

Hát igen, ők szeretnek rendszerben gondolkodni ami nem rossz. Érdemes is úgy venni, vagy hallgatni. Szerintem a 990 az egyetlen használható, és egyben jó Hk cd. A régiek a közelében sincsenek. A 980 sincs.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Jbl

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Valszeg annak a doboznak már jobb egy elő végfok páros, mint az integrált. 990 azért a pénzért valóban nem rossz.

Pedig azt mondják, hogy leginkább azt úgy kompletten találták ki mint rendszert a 990 CD és erősítő és LS40,60,80 szoba mérettől függően. Úgy is mutatják be a legtöbbször a kereskedők. Meg persze Mark Levinsonokkal is az LS80-ast, meg szubbal, de gondolom azt ők sem gondolják komolyan mint komplett rendszer.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Nem, Citation elő, végfokkal, már nem tudom a pontos típust, de gondolom nem lehet rosszabb mint a 990-es erősítő.
A CD egy 990-es volt.
Ahogy hallom a külföldi demókon nagy sikerrel szerepel a 990-es CD, 990-es erősítő, LS80 rendszer.
Volt itt a fórumon valaki néhány hónapja aki vett LS80-ast és nagyon dicsérte.

Valszeg annak a doboznak már jobb egy elő végfok páros, mint az integrált. 990 azért a pénzért valóban nem rossz.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Szerencsés ember lehetsz, én még nem hallottam, de aztmondják nagyon tuti. Melyik HK-kal hallottad? 990-ekkel?

Nem, Citation elő, végfokkal, már nem tudom a pontos típust, de gondolom nem lehet rosszabb mint a 990-es erősítő.
A CD egy 990-es volt.
Ahogy hallom a külföldi demókon nagy sikerrel szerepel a 990-es CD, 990-es erősítő, LS80 rendszer.
Volt itt a fórumon valaki néhány hónapja aki vett LS80-ast és nagyon dicsérte.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Szerintem vannak azért igen figyelemre méltó darabok ma is. Én hallottam HK elektronikák végén a ma gyártott LS80-ast. Hát mit mondjak. Az a rendszer úgy egyben is, de szerintem maga a hangfal is számomra igen meggyőzőbb zeneiséget és minőséget produkált, mint amiket a múlt évi Westend show-n hallani lehetett, majdnem hogy márka és árkategóriáktól függetlenül. Szerintem rendesen megállná a helyét ma bármi ellen legalább 1 milliós árszintig, de talán felette is.
Szóval ma is vannak bőven jó dobozaik. A kis szobámban az LS40-esre nagyon kíváncsi lennék.

Szerencsés ember lehetsz, én még nem hallottam, de aztmondják nagyon tuti. Melyik HK-kal hallottad? 990-ekkel?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Jbl

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A minap voltam épp media markt-ban. Nézegettem mit árulnak 60-100ezer forint környékén. Wharfedale Vardus , JBL Balboa és társai. Elég gáz...

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Jbl

Ennyi. Na erre irtam vmikor ,hogy tetszik vagy sem , ideje felfedezni azokat az alternativákat melyek megfelelőek lehetnek a "Retró JBL-ek" után.

Szerintem vannak azért igen figyelemre méltó darabok ma is. Én hallottam HK elektronikák végén a ma gyártott LS80-ast. Hát mit mondjak. Az a rendszer úgy egyben is, de szerintem maga a hangfal is számomra igen meggyőzőbb zeneiséget és minőséget produkált, mint amiket a múlt évi Westend show-n hallani lehetett, majdnem hogy márka és árkategóriáktól függetlenül. Szerintem rendesen megállná a helyét ma bármi ellen legalább 1 milliós árszintig, de talán felette is.
Szóval ma is vannak bőven jó dobozaik. A kis szobámban az LS40-esre nagyon kíváncsi lennék.

Vendég

Jbl

Élvezni lehet,a kérdés csak az ,hogy meddig?
Nem látok körülöttem több cserét, mint bármilyen más márkát használók körében. Talán, mert az én ismerőseim nem nézik le, ha valaki JBL-t hallgat.

Jano.3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jbl

Nem időhöz kötött. Olyan mintha vennél egy régi amerikai V8-ast, vagy bejön az érzés vagy nem. Azt az érést egy újabb autó nem fogja visszaadni. Ez az érzés persze lehet valakinek borzalmas, és szerelem is lehet bele valaki. Nem idő függvénye. Remélem igy már érthető. Ha nem akkor sajnálom. Ezért nincs értelme alternativát keresni.

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Jbl

Hozzászólás Szerző: nempisti »

És ha az illető élvezi, miért?

Vendég

Jbl

Ennyi. Na erre irtam vmikor ,hogy tetszik vagy sem , ideje felfedezni azokat az alternativákat melyek megfelelőek lehetnek a "Retró JBL-ek" után.

És ha az illető élvezi, miért?

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Jbl

Hozzászólás Szerző: nempisti »

Szokták mondani szarból nem lehet várat épiteni, még nekik se megy ez tény.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”