Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Biztos üvegszálas ez? A dobozán is rajta volt, hogy "glass"? Milyen márka ez?
Valóban nincs rajta!
De ettől még jó!
Régebben a KáCsánál is volt "üveg kábel"...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Mathias, ha a Wireworld kábelét drágának találod, nézz utána a
Monarchy audio glass toslink digitális kábelének!
Én korábban ~50$$-ért láttam vhol, de a lényeg, nagyon JÓ! A linket sajnos nem találom.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
A HAMA oldala eléggé szellős...
Sok minden nincs fent ami létezik!
De attól még vannak jó cuccaik nekik is...
Nekem is olyan van mint amit Tigris belinkelt csak 1,5 méteres.
És szerintem elég jó.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Nem találtam a hama oldalán olyat ami üvegből lenne.
A HAMA oldala eléggé szellős...
Sok minden nincs fent ami létezik!
De attól még vannak jó cuccaik nekik is...
Nekem is olyan van mint amit Tigris belinkelt csak 1,5 méteres.
És szerintem elég jó.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Nekem is hasonlóval van összekötve a médiapléjer és lapos az erősítőkkel!
És igen csak jobb mint az olcsó 1000-1500 körüli műanyag szarok!
Nem találtam a hama oldalán olyat ami üvegből lenne.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Nem hiszem hogy az a linkelt kábel valóban üveg. Szerintem itthon ritkán lát az ember valódi üveg optikai kábelt toslink csatlakozóval.
Régebben hallottam valami budai(talán budafoki út) cégről akik optikai kábeleket gyártanak(csak elfelejtettem), nem tudja valaki melyik cég lehet az?
Nekem is hasonlóval van összekötve a médiapléjer és lapos az erősítőkkel!
És igen csak jobb mint az olcsó 1000-1500 körüli műanyag szarok!
És azt hiszem hogy minden pénz és rendszerszinergia kérdése!
Nyilván egy 20-30e ft-os DAC-hoz nincs sok értelme egy 50-60e ft-os optikai kábelt venni (ami vallszeg jobb... de az sem biztos hogy ott jobb eredményt hoz!)!
Ez megint csak egy vélemény volt!
- hienakutyak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Kábelezzünk
köszönöm mindenkinek a segítségét!
okosabb lettem
Kábelezzünk
Pedig vannak, csak azok ami normálisabb 10 ezertől kezdődik
Na az jó ha van. Konkrét típusok, linkek?
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem hiszem hogy az a linkelt kábel valóban üveg. Szerintem itthon ritkán lát az ember valódi üveg optikai kábelt toslink csatlakozóval.
Régebben hallottam valami budai(talán budafoki út) cégről akik optikai kábeleket gyártanak(csak elfelejtettem), nem tudja valaki melyik cég lehet az?
Pedig vannak, csak azok ami normálisabb 10 ezertől kezdődik
Kábelezzünk
Valóban nem írtál semmi konkrétumot!
Én is "üveg"szálas kábelt ajánlanék!
Fő ismertetője hogy rá van írva a csomagolására (olyan 3500-tól felfelé vannak) és a kábel körül a csatlakozó fém (általában aranyozott)!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Sziasztok!
Lenti kérdéseimre még mindig várnám a válaszokat ill. javaslatokat.
Továbbá a Gotham GAC-3 kábelét fel tudnám használni a mély láda ill. erősítő összekötésére?
Úgy értem hogy a RCA<=>RCA módon?
Igen. A kérdéseidre akkor nem kapsz választ, ha kevés az információ, vagy nem értik a többiek.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Lenti kérdéseimre még mindig várnám a válaszokat ill. javaslatokat.
Továbbá a Gotham GAC-3 kábelét fel tudnám használni a mély láda ill. erősítő összekötésére?
Úgy értem hogy a RCA<=>RCA módon?
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Kábelezzünk
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni!
cd lejátszómat szeretném összekötni DAC-cal optikai kábellel!
kérdés: milyen kábelt szerezzek be!mert állítólag többféle optikai kábel is létezik!
köszi
Azért jó lett volna tudni milyenek a készülékeid,amiket össze akarsz kötni ezzel a kábellel!Hallgas a doky-ra! Mindenképp fém csatlakozású optikai kábelt vegyél,ne a műanyagot ...az játékokhoz való mint az 5000 forintos "panda" dvd-lejátszó!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
sziasztok!
kérdés: milyen kábelt szerezzek be!mert állítólag többféle optikai kábel is létezik!
köszi
Valóban nem írtál semmi konkrétumot!
Én is "üveg"szálas kábelt ajánlanék!
Fő ismertetője hogy rá van írva a csomagolására (olyan 3500-tól felfelé vannak) és a kábel körül a csatlakozó fém (általában aranyozott)!
Kábelezzünk
sziasztok!
köszi
A Belkin egy elég korrekt márka és kb 4000Ft-ért van 1.8m-es optikai kábele.
Ez még műanyag (az ára alapján) de biztos, hogy korrekt darab.
Van raktáron is ha jól emlékszem.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Kábelezzünk
Villámkérdés: Miért jó a 3eres DNM kábel? Illetve mire való a harmadik ér?
A Reson erősítőknek van kettő helyett három kimenete, és a hozzájuk passzoló hangfalaknak.
Ez meg ugye gyári kábel. Van 2 és négy eres változat is.
Kábelezzünk
sziasztok!
köszi
NE műanyag, hanem ÜVEG(SZÁL) TOSLINK kábellel.
Mivel sem az összeköttetendő készülékekről, sem a pénzkeretről nem írtál, azonnal és elsőre EZT ajánlom:
Wireworld Supernova 6 glass toslink digitális kábel
http://www.gcaudio.com/cgi-bin/store/sh ... cgi?id=197
http://www.thecableco.com/product.php?id=7165
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Kábelezzünk
Villámkérdés: Miért jó a 3eres DNM kábel? Illetve mire való a harmadik ér?
- hienakutyak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Kábelezzünk
sziasztok!
köszi
Kábelezzünk
Szerk: Új kérdés merült fel bennem csak valamiért azt írja nincs jogosultságom a téma szerkesztésére.
Marantz-om mellé települne a CD játszó ill. a MD lejátszó.
Minidisc lejátszón szerintem jó hangot produkál az Optikai SPDIF kábelen keresztül.
Ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Ide is érdemesebb egy RCA összekötő kábelt vennem vagy teljesen jó a digitális párosítás?
Kábelezzünk
Abból indultam ki, hogy van egy hangfalnyi pénzed. Ebből már tudsz venni elnyelőket, esetleg készíthetsz diffúzort. Ha van egy "alap" kábeled (tehát nem a leggagyibb tesco-s), akkor ezekkel jobb eredményeket érhetsz el, mint a kábelek cserélgetésével.
Értem.
Hangfalnyi pénz az az apróban nézet Tannoy F4 (70k) vagy újkori ára (100k) lett volna, szűkösen.
Mivel anno írtam hogy nem vagyok csak egy hobbi hallgató és az álló dobozokról "lebeszéltek" ill. feltámadt hamvaiból a Marantz-om így ismét örülők a kapott és már megszokott hangzásnak.
Jobb híján, gondoltam (max. amit megtehetek) a kábelcserére.
Hát az elnyelőt még csak csak el tudom képzelni valamilyen szinten, de a diffúzor-ról már gőzöm sincs.
Gondolom ehhez már egy külön "zene" szoba kellene. Sajnos még itt nem tartók, talán nem is fogok.
Egyelőre a tesco-s kábeleimet szeretném, minőségibb "alapra" cserélni.
-
Vendég
Kábelezzünk
Abból indultam ki, hogy van egy hangfalnyi pénzed. Ebből már tudsz venni elnyelőket, esetleg készíthetsz diffúzort. Ha van egy "alap" kábeled (tehát nem a leggagyibb tesco-s), akkor ezekkel jobb eredményeket érhetsz el, mint a kábelek cserélgetésével.
Kábelezzünk
Nem hiszem, hogy beleférne. Kb 4 mm vastag egy banándugó.
A kábelek vastagságával ne foglalkozz túlságosan. Általában a vékonyabbaknak több a magasuk, de lehetnek kivételek.
Ha már nem hangfalat veszel, és maradt pénzed, érdemes az akusztikára is figyelni / költeni. Többet hozhat mint a kábelezés, persze nem is olcsóbb.
Ok. Köszönöm az infót a kábelek vastagságáról ill. a banándugós ötletemre a választ.
Közben hazaértem és megnéztem a Technics-en nagyon max. 3mm átmérőjű nyílás van a kábelnek így tényleg nem fér bele a banándugó ill. a "befogás" minősége sem lenne épp tökéletes.
Akusztika javításán nem tudom mit értesz, de itt a panel kis szobába ill. ezen hangfalak hangzásának javítása érdekében, nem tudom mit tudnék tenni vagy érdemes-e a témával foglalkoznom.
Kábel csere az tiszta sor, mert ha már "vintage hi-fi" cuccokkal rendelkezem, legalább a kábelek ne legyenek a legrosszabbak közül valóak vagy legalább higgyem azt hogy jót teszek nekik ill. magamnak ha számomra "sok pénzt" áldozok az új kábel(ek)re.
-
Vendég
Kábelezzünk
Csíptetős hangfalaljzatba nem lehetséges a babándugót csatlakoztatni?
Gondolom véletlen se csak hirtelen felmerült bennem, hátha.
Milyen vastag a banándugó szára mm-ben?
Nem hiszem, hogy beleférne. Kb 4 mm vastag egy banándugó.
A kábelek vastagságával ne foglalkozz túlságosan. Általában a vékonyabbaknak több a magasuk, de lehetnek kivételek.
Ha már nem hangfalat veszel, és maradt pénzed, érdemes az akusztikára is figyelni / költeni. Többet hozhat mint a kábelezés, persze nem is olcsóbb.