Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A Gothamot mindenképp csak ajánlani tudom, komolyabb rendszerekben is megállja a helyét...Az ára sem egy horror mert 1000-1500 ft körül megkapod méterét, vastagságtól függően...A CAT7-től szerintem jobb hangú.
Akkor menjek át a Gotham topikba vagy itt tegyem fel előbb az egyéb kérdésemet?
-
Vendég
Kábelezzünk
A Gothamot mindenképp csak ajánlani tudom, komolyabb rendszerekben is megállja a helyét...Az ára sem egy horror mert 1000-1500 ft körül megkapod méterét, vastagságtól függően...A CAT7-től szerintem jobb hangú.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nemrégiben álló hangdobozt szerettem volna vásárolni, de letettem róla és így van némi költőpénzem amit lehet hogy a noname réz kábeleim lecserélésére szánnék. Kérdés hogy nekem érdemes vagy sem, mert nincs hű de ász rendszerem ill. ha rászánom magam akkor mennyi az amit még érdemes belefektetni a kábelekbe. Ez a kérdéskör részemről szintén egy olyan téma mint az állódoboz vásárlás lett volna amit hiába szerettem volna ha kicsi a szobám alapterülete, de viszont jobban éreztem volna magam akárhogy is szólt volna, hisz főként elektronikus zenét hallgatok és nincs kifinomult hallásom, mint egyeseknek.
Első sorban a hangfalkábeleimet szeretném lecserélni aztán ha azt mondjátok hogy megéri az összekötő kábeleket is cserélnem és belefér a keretbe akkor azok is sorra kerülnének.
AVL annak is chat oldalán jártam amikor davidka33 aki gondolom egy és ugyanaz az itteni oldalon regisztrált taggal épp Gotham kábel érkezését várta ill. napokkal később jó véleménnyel nyilatkozott róla amit több hozzászólásban is olvastam a kábelről.
Árait és típusait sajnos nem tudom, de amúgy sem tudnám hogy melyik lenne ideális ha egyáltalán ez lenne a rendszeremhez megfelelő kábel.
Egyelőre csak a rendszert mutatnám be amihez szándékozom a kábel cserét megejteni ha érdemes:
Marantz SR5200
Technics SB-CS65 dobozok
Ki vannak egészítve egy Koda SW-10A mély ládával és ők szólnak a "zene hallgatós" szobában.
Számítógépnél ahol sokat tartózkodom van az úgymond "másik rendszer" amik egy
NAD 3020, Sony MDS-JE520, Philips CD-614, Tannoy MX1
Tehát érdemes költenem új kábelekre vagy hagyjam a fenébe?
Ja és az összekötő kábelek is a legolcsóbb fröccsöntőt típusok amik igaz hogy nekem megfelelnek, de ha némi ráfordítással több kihozható a készülékeimből akkor szívesen veszem az infókat, javaslatokat és ha kell és az is elegendő nekem akkor fonók CAT7-es kábelt is.
-
Vendég
Kábelezzünk
Az itt felmerült ötletek nem éppen erről szóltak, NJ már 80 dolláros átkötőnél járt.
az a másik véglet
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11486
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerintem meg ez egy igen olcsó lehetőség a próbálkozásra
Az itt felmerült ötletek nem éppen erről szóltak, NJ már 80 dolláros átkötőnél járt.
-
Vendég
Kábelezzünk
Szerintem meg ez egy igen olcsó lehetőség a próbálkozásra
Átkötőnek nem kell sok kábel, bármi leesett 10-20cm vég ingyen is elkérhető, és még dugózni sem feltétlen fontos.
Anno revox árult ilyen spéci átkötőt a NAD3020-hoz, nekem is küldött belőle, - valahol még meg is van ) pont az volt azzal is a lényeg, hogy simán dugó nélkül be lehetett dugni az aljzatokba és kész is.
Na ha nagyon kell, akkor két 20ft-os vacak dugó belső szárát kissé összenyomni fogóval, és a vezeték mellé így bedugható így kellően szoros lesz majd
De akár lehet 1,5-ös tömör rézdróttal vagy bármi spéci hangfalkábellel próbálni, vagy bármivel ami a haz körül fellelhető.
És ha a végére az derül ki, hogy semmi sem derül ki, akkor nyugodt szívvel visszadugod az eredeti átkötőket
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
doky!
Csak arra akartam utalni, hogy szerintem az az erősítő nincs azon a szinten, hogy bármiféle ilyen törődést megérdemeljen. Nekem sokkal magasabb kvalitású erősítőbe se jutna eszembe aranyoztatni meg ezüstöztetni a jumpert. Ezzel nem akarom leszólni a motyót, csak egyszerűen ez a véleményem. Persze sokak szerint az apró részletek fontosak....szerintem is, de csak akkor, ha minden egyéb "alap" dolog adott. Én az "ésszerű lépcsőzetes" elvet vallom.
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Sokan elvesznek a részletekben, rengeteg energiát és pénzt tolnak minimális javulást hozó beavatkozásokba. Egy gyári állapotában is komoly rendszeren jómagam szívesen elmolyolok, de Doky erősítője nem ez a kategória. Ettől még Neki lehet annyira kedves a készülék, hogy a legutolsó alkatrészét is aranybevonattal nemesíti.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Tisztelt Gergő!
Valóban ez a fő dolog... (az erősítő minősége) ami szöget ütött a felyembe!
Egyébként jó készüléknek tartom (és elég jól zenél a lánc a mostani felállásban), de persze mindennél van jobban tetsző!
Viszont tudom hogy egy (adott rendszerbe illő) IC kábel mekkora változást tud hozni pozitív irányba... ezért próbálkozik az ember a csiszolgatáson!
Tudván azt is hogy a gyártók (minden téren) spórolnak... és több van a készülékekben mint amit gyári állapotában tud!
De valszeg igazatok van és hagyom a rákba!
Ezzel a rövid kábelhosszal is ízlésesen lehet "hangolni".
Most ez van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
doky!
Csak arra akartam utalni, hogy szerintem az az erősítő nincs azon a szinten, hogy bármiféle ilyen törődést megérdemeljen. Nekem sokkal magasabb kvalitású erősítőbe se jutna eszembe aranyoztatni meg ezüstöztetni a jumpert. Ezzel nem akarom leszólni a motyót, csak egyszerűen ez a véleményem. Persze sokak szerint az apró részletek fontosak....szerintem is, de csak akkor, ha minden egyéb "alap" dolog adott. Én az "ésszerű lépcsőzetes" elvet vallom.
Bocs, hogy belevaúúúúú, de szerintem Kalmi kb. reálisan látja a helyzetet. Sima RCA-kábel-RCA-kompozícióra van szükség, én sem szofisztikálnám túl az aranyozással/ezüstözéssel stb.
Ezzel a rövid kábelhosszal is ízlésesen lehet "hangolni".
Kábelezzünk
doky!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Én (valószínű) nem 'gatyáznék' semmiféle barkáccsal!
http://www.dedicated...nc/sdetail/5274
>
Sajnos az én lehetőségeimet meghaladják ezek a termékek!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Tisztelt gergő!
Elnézésedet kérem GERGŐ!!!
Kicsit fáradt vagyok... de ez nem mentség számomra!
Kábelezzünk
Én (valószínű) nem 'gatyáznék' semmiféle barkáccsal!
http://www.dedicatedaudio.com/inc/sdetail/5274
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, lyra, simaudio, lamm, jbl k2, nakamichi, levinson, dcs, furman, progressive audio, analysis plus, kimber, refine audio
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Hogy mondják? Sok hűhó.......
...semmiért!
Én nyertem!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Tisztelt gergő!
Kifejtenéd a véleményed (akár privátban is)?! Köszönöm!
Vidd el mintának a gyári átkötőt! Szerintem az sem baj ha réz alapon futtatottat kérsz.Akár arany vagy ezüst bevonattal és ha lehet akkor a lehető legnagyobb tisztaságút kérd!
Majd meséld el mire jutottál!
Jövő héten valamelyik nap meló után megkérdezem a dolgot!
Aztán majd meglátjuk hogy mi lesz... de lehet hogy hagyom a francba!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Hát lehet hogy panelon van megoldva!
Az az igazság hogy az tart vissza a dologtól hogy nem akarok ennyire "belenyúlni" mert ha egyszer mennie kell (sosem lehet utdni hogy egy szerelem meddig tart!?) akkor hátrány lehet a módosítás!?
Igaz az IEC aljzat már ki lett cserélve Furutech-re (da az nem hátrány!)...
A mellékelt képen látható megoldásra én is gondoltam (ill pont ilyenre gondoltam!)...
Összeszedem az ezüstöt itthon és elmegyek egy ötvöshöz... megkérdezem hogy vállalja-e!
Vidd el mintának a gyári átkötőt! Szerintem az sem baj ha réz alapon futtatottat kérsz.
Akár arany vagy ezüst bevonattal és ha lehet akkor a lehető legnagyobb tisztaságút kérd!
Majd meséld el mire jutottál!
Üdv,
r:)
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Az az igazság hogy az tart vissza a dologtól hogy nem akarok ennyire "belenyúlni" mert ha egyszer mennie kell (sosem lehet utdni hogy egy szerelem meddig tart!?) akkor hátrány lehet a módosítás!?
Ez azok szemében hátrány, akik nem értenek hozzá. Találkoztam már olyannal érdeklődővel is, aki a kijelzőn lévő gyári védőfólia hiányát kifogásolta egy 2 éves lejátszónál.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6684
Kábelezzünk
A mellékelt képen látható megoldásra én is gondoltam (ill pont ilyenre gondoltam!)...
Összeszedem az ezüstöt itthon és elmegyek egy ötvöshöz... megkérdezem hogy vállalja-e!
Hát vélhetően javul majd annyit, mint amennyi fáradságot :huuuuhhh: beleteszel,Doky.Sok sikert!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Nem biztos, hogy belül kábeles, panelbe ültetett aljzat is lehet. Nem kell nagy szaktudás az átkötéshez, az bizonyos. Mondanám, hogy megcsinálom, de messze vagy.
Hát lehet hogy panelon van megoldva!
Kábelezzünk
Ilyen Creek 5350 "szakaszolója"
Hidd el profi cucc.
A belső átforrasztásnál megint az a kérdés, hogy miként lehet azt kialakítani?
Milyen kábelt használjak? Stb. Mellesleg értékcsökkentő, hiszen már belebabráltak.
Na, ilyenre gondoltam én is.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kábelezzünk
Ezzel tisztában vagyok!
Nem nagyon akarnák ismét egy hosszabb kábelt tekeregtetni hátul... így is már nagy a kábelrengeteg!
Ezt miként érted?
A csatlakozót akkor is rá kell forrasztani!
És nem biztos hogy passzentos is lenne!?
Ilyen Creek 5350 "szakaszolója"
Hidd el profi cucc.
A belső átforrasztásnál megint az a kérdés, hogy miként lehet azt kialakítani?
Milyen kábelt használjak? Stb. Mellesleg értékcsökkentő, hiszen már belebabráltak.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ezen már én is gondolkoztam!
De nem tudom miként kellene megoldani (hagyni a gyári belső kábelt... vagy kicserélni másra... és ha igen akkor mire?)...
Nem biztos, hogy belül kábeles, panelbe ültetett aljzat is lehet. Nem kell nagy szaktudás az átkötéshez, az bizonyos. Mondanám, hogy megcsinálom, de messze vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Doky, én a helyedben dobozon belül összekötném a csatlakozásokat.
Ezen már én is gondolkoztam!
De nem tudom miként kellene megoldani (hagyni a gyári belső kábelt... vagy kicserélni másra... és ha igen akkor mire?)...