Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangelnyelő eszközök zenehallgató szobákba
2 ide kapcsolódó nagyon érdekes videó:
(érdemes külön megnytini és HD-ben lejátszani)
http://www.youtube.com/watch?v=cp56A6Tc ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=dB8H0HFM ... re=related
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
- svan
- Fórumlakó

- Értékelés: 186
Köszönöm a tanácsot.
A frontok alá már tettem tüskét, csak elfelejtettem megírni. Jobb is lett tőle.
Ha szőnyeget teszek a parkettára, akkor érdemes akkorát venni ami benyúlik a tv állvány és a frontok alá is, vagy bőven elég ha kisebbet veszek a frontok és a kanapé közé?
Ha padlón állnak simán a hangfalak (különösen ha a sub is velük együtt!) abból is egy massza szokott kisülni. Próbáld meg kísérletképpen legalább egy könyvet keresztben alátenni, máris hallható lesz javulás. A tüskéket pláne meghálálnák, ezen ne spórolj...
Ez olcsóbb mint a fali panelek, és ígyis-úgyis kelleni fognak.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
a 180fokos átrendezés segített valamennyit, de még nagyon messze van az elfogadhatótól.
Pár napja vettem 1 140x180-as könyvespolcot az egyik falra, ha minden jól megy hétvégén összerakom + 2x2m-es szönyeg is kerül a parkettára. Nagy valószínűséggel 5cm-es kőzetgyapotból csinálok 5-6db hangelnyelőt, remélem annak lesz jól hallható eredménye.
Ha padlón állnak simán a hangfalak (különösen ha a sub is velük együtt!) abból is egy massza szokott kisülni. Próbáld meg kísérletképpen legalább egy könyvet keresztben alátenni, máris hallható lesz javulás. A tüskéket pláne meghálálnák, ezen ne spórolj...
- murasake
- Fórumlakó

- Értékelés: 279
a 180fokos átrendezés segített valamennyit, de még nagyon messze van az elfogadhatótól.
Pár napja vettem 1 140x180-as könyvespolcot az egyik falra, ha minden jól megy hétvégén összerakom + 2x2m-es szönyeg is kerül a parkettára. Nagy valószínűséggel 5cm-es kőzetgyapotból csinálok 5-6db hangelnyelőt, remélem annak lesz jól hallható eredménye.
cd: Vincent T.A.C. C-60, előfok: Electrocompaniet EC4.8 mkII. végfokok: 2x Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: 2xFurutech DPS 4.1, 2xFurutech FP TCS31, XLR: Furutech DAS 4.1
LS: Furutech DSS 4.1
LS: Furutech DSS 4.1
- svan
- Fórumlakó

Milyen lett? A problémám hasonló, lásd Hivoxos topic.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1695
Köszönöm a 180 fokos tippet, ma ki is próbálom.
Milyen lett? A problémám hasonló, lásd Hivoxos topic.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- svan
- Fórumlakó

Köszönöm a 180 fokos tippet, ma ki is próbálom.
A képek 3dsmaxban készültek
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 167
remek cad view, mivel csináltad?
Örülök, hogy valaki megjegyezte, így nem én voltam az első! Szerintem példaértékű.
svan: én itt is feltenném ezt a kérdést... http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -kerdesek/
Sziasztok,
remek cad view, mivel csináltad?
-
Vendég
Nem könnyűszerkezetes, de remélem kapok pár instrukciót/praktikát amivel elviselhetővé tudom tenni.
180 fokban fordítsd meg az egészet. A TV-t nem illik ablakkal szembe tenni. A frontoknak jót fog tenni a ferde tető. A kanapét is előrébb tudod húzni. Nem lesz az rossz.
- svan
- Fórumlakó

Nem könnyűszerkezetes, de remélem kapok pár instrukciót/praktikát amivel elviselhetővé tudom tenni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11503
- Kapcsolat:
mozizásra alkalmasabbá szeretnék tenni 1 tetőtéri kisszobát (2,5m x 5m alapterületű)...
Nem akarom nagyon elvenni a kedved, de ez a szoba a lehető legrosszabb adottságokkal rendelkezik. Kis oldalsó faltávolság, nagyjából vele megegyező belmagasság, a fejed feletti ferde födém a nagy ablakkal... ez csak nagy munkával tehető zenehallgatásra alkalmassá. Legalább könnyűszerkezetes?
- svan
- Fórumlakó

Sziasztok,
mozizásra alkalmasabbá szeretnék tenni 1 tetőtéri kisszobát (2,5m x 5m alapterületű), viszont annyira rossz az akusztikája, hogy nem tudom van-e értelme időt és pénzt ölni bele. Legnagyobb problémája a zengés.. A mélyből bár rengeteg van még sincs ereje + a közép is csak 1 élvezhetetlen egyveleg. (Puffog és zeng az egész szoba)
Jelenleg a falak csupaszok és csak 1 kis szőnyeg van a parkettán. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehetne elfogadhatóvá tenni a szoba akusztikáját?
A jobb oldali falra egy 180x180x35 könyvespolcot szeretnék tenni,valamint 2x-3x ennyi szőnyeggel fogom borítani a parkettát. A csupasz falakra ragasztott 5-6 darab 2cm-es 100x50-es szivacs élvezhetőbbé tudná tenni a szobát? Esetleg vastag függönyökkel próbálkozzak? Az álló frontok alá van értelme tüskét/gránitlapot tenni?
A hangfalak optimálisabb elrendezésével kapcsolatban is érdekelne bármilyen ötlet/javaslat.
Hangfalak: JBL(E80 frontok) szett subbal szóval csodát amúgy sem várok.. a cél az lenne, hogy megközelítse az előző szobában nyújtott hangzást.
ui.: a sub reflexe lefelé míg a frontok reflexei előre néznek.
Látványtervek a szobáról:
Könyvespolc és könyv, és még olvasni is lehet őket. Amennyiből a teljesen haszontalan basszuscsapdákat megvásárolod, annyiból (antikvárium stb.) kijön a méretre gyártott könyvespolc és a könyvek is.
Köszönöm, nem fér oda. A ruhászsák is jó, de annyira jók a mostani szivacsok is. Kifejezetten a gyári basszuscsapda érdekelne. Ha az nem jó, akkor maradnak a szivacs ülőpárnák.
Ide szeretnék a hanghfalaim mögé a sarokba valami basszus csapdát, illetve mögé a falra is szeretnék valamit rakni a visszhang miatt. Valaki esetleg csinált már házilag a sarokba való basszus csapdát? Bevált? Milyen anyagból kellene azt csinálni? Valaki esetleg tudna segíteni?
Könyvespolc és könyv, és még olvasni is lehet őket. Amennyiből a teljesen haszontalan basszuscsapdákat megvásárolod, annyiból (antikvárium stb.) kijön a méretre gyártott könyvespolc és a könyvek is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Fapaci, köszönöm. Sajnos ez arra, hogy hátha beválik kicsit drága. A sarokban jelenleg van két szivacspárna, abból indulok ki, hogy annyira csak lesz jó egy erre készített olcsóbb basszus csapda is.
Némileg olcsóbb megoldás az éppen nem használt ruhákkal töltött zsák sarokba állítása. Minél nagyobb és nehezebb, annál jobb. Egy ismerősöm évszakváltásnál mindig újratölti a zsákot, így valamilyen szinten meg van oldva a téli/nyári ruhák tárolása és a basszusok problémája is.
A Corgnál tudsz venni, de a csupa szivacs basszuscsapdáktól sokat ne várj, ez az anyag nem az igazi a legmélyebb frekvenciák csillapítására.
Fapaci, köszönöm. Sajnos ez arra, hogy hátha beválik kicsit drága. A sarokban jelenleg van két szivacspárna, abból indulok ki, hogy annyira csak lesz jó egy erre készített olcsóbb basszus csapda is.
Szerintem megbocsát nekem ATC, hogy így kevertem bele egy (lehetséges) üzletbe.
>
Azóta már nincs meg a dyno doboza.Vett mást,amit szintén árul.
Én is egy kisebb monitort javasoltam neki.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Ruczak, a fórum ilyen témájú hozzászólásaiból egyértelmű, hogy van itt néhány akusztikai témában jártas ember, akik – és mégcsak nem is beosztva az ő idejüket és helyettük nekik csinálva a melót, nyugodt szívvel a helyszíneden adnak prompt tanácsot.
Más. Élből mondom, azok az álló Dynaudio hangsugárzók nem oda valók. Monitor + passzív, akár aktív subwoofer(ek). Kettő sem sok, csak megfelelőek legyenek. Ha nem tudod vagy akarod eladni a Dyno-kat, sztem cseréld el őket ATC valamelyik kiárusítára került monitorjára. Ne gatyázz a kis szobák nyűgével egy kvázi szélessávú álló hangsugárzóhoz igazításukkal, mert "el fogsz fogyni" a lelkesedésben.
Szerintem megbocsát nekem ATC, hogy így kevertem bele egy (lehetséges) üzletbe.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, lyra, simaudio, lamm, jbl k2, nakamichi, levinson, dcs, furman, progressive audio, analysis plus, kimber, refine audio
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sziasztok,
lehet valahol itthon venni ilyesmi, akusztikai szivacsból készült, sarokba való basszus csapdát?
http://www.acoustic-...Bass-Traps.html
Vagy egyszerűbb, ha rendelem külföldről?
A Corgnál tudsz venni, de a csupa szivacs basszuscsapdáktól sokat ne várj, ez az anyag nem az igazi a legmélyebb frekvenciák csillapítására.
Sziasztok,
lehet valahol itthon venni ilyesmi, akusztikai szivacsból készült, sarokba való basszus csapdát?
http://www.acoustic-foam.co.uk/products ... Traps.html
Vagy egyszerűbb, ha rendelem külföldről?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Vicoustic akusztikai elemek egy koreai hifista szobájában:
Ide szeretnék a hanghfalaim mögé a sarokba valami basszus csapdát, illetve mögé a falra is szeretnék valamit rakni a visszhang miatt. Valaki esetleg csinált már házilag a sarokba való basszus csapdát? Bevált? Milyen anyagból kellene azt csinálni? Valaki esetleg tudna segíteni?
Próbának tekerj össze plédet,vagy takarót,jó szorosra és rakd a sarokba!
Ha pozitív a változás , akkor kezdjél csak keresgélni sarokhengert.
-
Vendég
Ne csesztesd már szegényt.Az összes pénzét ebbe tette,meg még hítelt is felevett.Bőven túl költekezett.Nem akarom elkeseríteni,de ilyen hangot olcsóbban is össze tudtunk volna hozni,de neki ez kellett.
OKÉ MEGBESZÉLTÜK, SOK SIKERT NEKI, HOGY LEGJOBBAT TUDJA KIHOZNI!
MÁR ALAPBÓL VÉRZIK E RENDSZER HIBÁJA, NORMÁLIS ÁLLVÁNNYAL KÉNE KEZDENI A VÁSÁRLÁST!!!
Ne csesztesd már szegényt.Az összes pénzét ebbe tette,meg még hítelt is felevett.Bőven túl költekezett.Nem akarom elkeseríteni,de ilyen hangot olcsóbban is össze tudtunk volna hozni,de neki ez kellett.
Webáruház:
-
Vendég
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
Tök jó az erősítője.A szoba ettől még lehet rossz.
MÁR ALAPBÓL VÉRZIK E RENDSZER HIBÁJA, NORMÁLIS ÁLLVÁNNYAL KÉNE KEZDENI A VÁSÁRLÁST!!!