Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: vation »

Egyetlen értelmes képet találtam a frontokról:

Igen, a Heconak és a tesó Magnatnak volt olyan időszaka, amikor nem nevezték el a hangfalakat, csak egy cikkszámot adtak nekik.

Igen az lehet az.
csináltam gyorsan képet..

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Egyetlen értelmes képet találtam a frontokról:

Igen, a Heconak és a tesó Magnatnak volt olyan időszaka, amikor nem nevezték el a hangfalakat, csak egy cikkszámot adtak nekik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez egy nagyon jó ötlet, ez nem jutott eszembe.
Kicsit félnék nem egy családból vagy főleg nem egy márka hangfalait használni, egyszerre. Nem biztos, hogy össze lehetne őket kalibrálni. De az ötlet, nagyon jó. Köszönöm
Hallottam olyat, hogy különböző lesz a hangképe vagy mi..Passz..

A subbal az a helyzet, hogy az a szett gyenge láncszeme.
Azt valamivel később vettem (2év) 35k-ért szintén a Médiában, de az mindenképpen cserés nálam.

A helyzet az, hogy én mióta 5.1 van nálam mindig hátul más falak voltak - és lesznek is, mert hogy én még kettő olyat nem csinálok mint a frontjaim
Ha nem hallgatsz sokcsatornás 5.1 audiót, akkor ennek a jelentősége csekély, már hogy a hátsók nem tipusazonosak a frontokkal
De szerintem ha a frontok mennek hátra és az új frontok hasonló méretű és kaliberű falak, akkor szerintem az sokkal jobb, mint ha az eredeti szett két nagy front két apró hátsó brekegő felállást veszed

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szerintem meg megtarthatnád a frontokat hátulra, és a center meg a frontok helyére vehetnél ugyanebből a keretből sokkal komolyabbakat.
A hátsók jelentősége úgyis kisebb, de ha amúgy meg voltál elégedve mint front, akkor hátul remek lesz.
Azt nem tudom, hogy a subbal mi a helyzet, de szerintem a Heco subok nem rosszak, már legalábbis a maguk kategóriájában.
De két jó front mellé később is vehetsz subot

Ez egy nagyon jó ötlet, ez nem jutott eszembe.
Kicsit félnék nem egy családból vagy főleg nem egy márka hangfalait használni, egyszerre. Nem biztos, hogy össze lehetne őket kalibrálni. De az ötlet, nagyon jó. Köszönöm
Hallottam olyat, hogy különböző lesz a hangképe vagy mi..Passz..

A subbal az a helyzet, hogy az a szett gyenge láncszeme.
Azt valamivel később vettem (2év) 35k-ért szintén a Médiában, de az mindenképpen cserés nálam.

Vendég

Az az igazság, hogy ezt a szettet kb 9-10 éve vettem a Média Markt-ban, kb 80.000-ért.
Nagyon jó kis szett, soha nem szállt el benne semmi, a mai napig tökéletesen szól.
Azért akarok venni valami újabbat, mert 10 év alatt nyilván sokat fejlődött a technika.
Tisztább-dinamikusabb hangzást szeretnék, mert azért ez mégis csak egy 9-10 éves cucc.

Szerintem meg megtarthatnád a frontokat hátulra, és a center meg a frontok helyére vehetnél ugyanebből a keretből sokkal komolyabbakat.
A hátsók jelentősége úgyis kisebb, de ha amúgy meg voltál elégedve mint front, akkor hátul remek lesz.
Azt nem tudom, hogy a subbal mi a helyzet, de szerintem a Heco subok nem rosszak, már legalábbis a maguk kategóriájában.
De két jó front mellé később is vehetsz subot

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pontosan milyen modellekről van szó?
Mekkora térbe?

Csak azért cserélni a dobozokat... vagy mást mert meguntad... nem mindig célravezető!

Az a helyzet, hogy ezek nem dobozok, hanem nagyobb állóak. A két hátsó persze kisebb, de a két első 92cm magas, 33 mély és kb 27 széles. Kb a csípőmig érnek és qrva hangosak is ha kell.
Hogy mi a típus neve az nem tudom mert nincs a hátán csak No..... szám, meg teljesítmény.

Kép a hátán lévő adatokról...

Vendég

Milyen az a jó Heco szett? Nem találtam sehol linket vagy típust.

... mozira nem mindegy?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Mekkora térbe?

Csak azért cserélni a dobozokat... vagy mást mert meguntad... nem mindig célravezető!

Autót sem éri meg mindig lecserélni,mégis ezt teszik sokan,pedig az is jó lenne még pár évig.
A legfontosabb,hogy meg kell halgatni pár dobozt.Az nem kerül semmibe.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok,

5.1 szett csere előtt állok és tippet szeretnék kérni, hogy mik vannak mostanában a piacon, miket érdemes nézegetnem.
Yamaha 135W-os/csatorna erősítőm van. Ezt az erősítőt meg tartom, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jelenleg egy Heco 5.1-et hajtok vele.
200.000-ig szeretnék venni valami 5.1-es szettet.
Érdekel bármi, de NEM szeretem a kis kompakt szetteket, inkább a nagyobbak jöhetnek szóba.

Van esetleg tipp valakinek?

Köszönöm

Mekkora térbe?

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ha kizárólag mozira használod, és nem változott a környezet, akkor szerintem nem érdemes cserélni, ez egy nagyon is jó szett.

Milyen az a jó Heco szett? Nem találtam sehol linket vagy típust.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Az az igazság, hogy ezt a szettet kb 9-10 éve vettem a Média Markt-ban, kb 80.000-ért.
Nagyon jó kis szett, soha nem szállt el benne semmi, a mai napig tökéletesen szól.
Azért akarok venni valami újabbat, mert 10 év alatt nyilván sokat fejlődött a technika.
Tisztább-dinamikusabb hangzást szeretnék, mert azért ez mégis csak egy 9-10 éves cucc.

A hangsugárzók nem sokat változtak.
A hallgatózás ingyenes.Szívesen látunk.bemutatunk sok mást is.
Nyugi mi szeretjük csak a nézelődőket is.

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ha kizárólag mozira használod, és nem változott a környezet, akkor szerintem nem érdemes cserélni, ez egy nagyon is jó szett.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szimpatikus cucc. A baj az hogy szerintem 1 hónap múlva lesz rá lecsó. Azért is tapogatózom, hogy akkor majd célirányosan tudjak elindulni.
Viszont örülök, hogy írtál, mert így már ismerem az oldalatokat.
Jó dolgaitok vannak.
Kérdés..
Ha magamhoz veszem az erősítőm és elviszem Hozzátok akkor van arra lehetőség, hogy a kiállított szetteket kipróbáljam?

Köszi

persze.

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ezt a német árak harmadáért megveheted.
1 szet van ennyiért: Hivi D3.2B szett. Bemutató darab!

Szimpatikus cucc. A baj az hogy szerintem 1 hónap múlva lesz rá lecsó. Azért is tapogatózom, hogy akkor majd célirányosan tudjak elindulni.
Viszont örülök, hogy írtál, mert így már ismerem az oldalatokat.
Jó dolgaitok vannak.
Kérdés..
Ha magamhoz veszem az erősítőm és elviszem Hozzátok akkor van arra lehetőség, hogy a kiállított szetteket kipróbáljam?

Köszi

Vendég

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,

5.1 szett csere előtt állok és tippet szeretnék kérni, hogy mik vannak mostanában a piacon, miket érdemes nézegetnem.
Yamaha 135W-os/csatorna erősítőm van. Ezt az erősítőt meg tartom, nagyon meg vagyok vele elégedve. Jelenleg egy Heco 5.1-et hajtok vele.
Érdekel bármi, de NEM szeretem a kis kompakt szetteket, inkább a nagyobbak jöhetnek szóba.

Köszönöm

Ezt a német árak harmadáért megveheted.
1 szet van ennyiért: Hivi D3.2B szett. Bemutató darab!

vation
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok,

Köszönöm

szabo zsolt
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: szabo zsolt »

sziasztok, hezitálok 1 Audiolab 8000X7 végfok vásárlásán 3k alatt lenne az ára /új/ , de milyen lehet a hangja?

esetleg valaki ismeri valamennyire az Audiolab-ot? ha tudtok infot akkor .köszönöm.
Aki húszévesen nem szép, harmincadik évében nem erős, negyvenévesen nem okos, ötvenévesen nem gazdag, annak már nincs reménye.

Csipike
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Csipike »

Ezek közöt vacilálok:
Pioneer BDP-LX54 és BDP-430
Szolgáltatásban nincs sok különbség, árban viszonk van.
Szerintetek melyiket?
(nekem a 430 szimpibb, a lejátszható formátumok miatt)

Honnan tudod, hogy egy vezetékben merről merre folyik az áram??? Lépj rá! Amerről púposodik, arról jön!!

Kép: Pioneer PDP-LX 5090,
Hang:Pioneer WSX-1020, PIONEER CT-740kazettás, Infinity Primus 5.0, JAMO SW-6000A
Forrás: Pioneer BDP- 430, ASUS HDP-R1, UPC/Philips set top box

pepemint
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pepemint »

Sziasztok!

Ismeri valaki a Panasonic SC-PT70 kompakt rendszert?

http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/4521364/index.html

Elég baráti áron kínálják, felskálázás, hdmi, dts dekóder. Szerintetek mi az előnye és mi a hátránya ennek a cuccnak? (Tervezem, hogy meghallgatom, de addig is, jöhet minden infó!)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ez most buta kerdes lesz, de nem nagyon talaltam ra konkret valaszt pedig kerestem sokaig: ha egy sima DTS-t tudo erositore DTS-ES jelet kuldok, akkor tudja dekodolni a normal 5.1 hangsavokat? Mindenkeppen csak 5 csatorna lenne bekotve, mert ahogy olvastam 20nm-re teljesen folosleges a 7.1, es csak azert neztem ES-t tudo erositoket, hogy ha elterjednek az ilyen tipusu filmek azert meg lehessen nezni

Vissza felé mindig kompatibilisek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

girhes
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: girhes »

Majd ha meglesz az erősítő, akkor meglátod, hogy hogyan tudod bekötni a többit.
Szerintem ne sokat variálj, vedd meg azt, amelyik szimpatikusabb.

Jaja az lesz, annal is inkabb, mert a ket Onkyo masnap mar nem volt meg. Nezegettem azota sokmindent, picit dragabban Yamaha (640/740) es Sony (790/795/798) rengeteg digit bemenettel, illetve ha mar kihagyom a DTS Connectet (allitolag durvan terheli a procit mert nem HW-bol kodoljak az X-Fi kartyak) lenne 1-2 Denon 1306-os is. Ezeknek baratibb az ara (30e korul), es a tesztben amit talaltam filmre/zenere is dicsertek. Mondjuk lassan ugy vagyok vele, hogy a mostani osszeallitas utan szinte mindegy mit veszek eg es fold lesz a kulonbseg, aztan majd idovel lehet fejlodni.

Ez most buta kerdes lesz, de nem nagyon talaltam ra konkret valaszt pedig kerestem sokaig: ha egy sima DTS-t tudo erositore DTS-ES jelet kuldok, akkor tudja dekodolni a normal 5.1 hangsavokat? Mindenkeppen csak 5 csatorna lenne bekotve, mert ahogy olvastam 20nm-re teljesen folosleges a 7.1, es csak azert neztem ES-t tudo erositoket, hogy ha elterjednek az ilyen tipusu filmek azert meg lehessen nezni

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mindegyik forráskészülékednek csak optikai kimenete van, digi koax egyiknek sem?
Az univerzális táv korántsem tudja egy AV erősítő összes funkcióját, nincs is rajta annyi gomb, mint az eredetin.
A 604-es távja viszont jó lehet hozzá.
Ha a használtnak semmi baja, akkor az is jó lehet, a másik áráért viszont garit is kapsz.
Egyik ár sem magas.

A TV-nek es a Creative X-fi-nek optikai van. A mediaplayereket meg csak most nezegetem, de ami leginkabb eselyes annak szinten az van. Vegulis lehet azert varialni rajta, pl. ha van az erositon analog multichannel bemenet mehet a PC arra, igy nem kell DTS Connect csomag sem.

Majd ha meglesz az erősítő, akkor meglátod, hogy hogyan tudod bekötni a többit.
Szerintem ne sokat variálj, vedd meg azt, amelyik szimpatikusabb.

girhes

Hozzászólás Szerző: girhes »

Mindegyik forráskészülékednek csak optikai kimenete van, digi koax egyiknek sem?
Az univerzális táv korántsem tudja egy AV erősítő összes funkcióját, nincs is rajta annyi gomb, mint az eredetin.
Ha a használtnak semmi baja, akkor az is jó lehet, a másik áráért viszont garit is kapsz.
Egyik ár sem magas.

A TV-nek es a Creative X-fi-nek optikai van. A mediaplayereket meg csak most nezegetem, de ami leginkabb eselyes annak szinten az van. Vegulis lehet azert varialni rajta, pl. ha van az erositon analog multichannel bemenet mehet a PC arra, igy nem kell DTS Connect csomag sem.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Udv!

Szeretnek egy kezdo hazimozi rendszert itthonra. Eddig egy olcso dana 5.1-es szettet hajtottam PC-rol, ezt szeretnem kivaltani a leheto legolcsobban. Aztan majd gondolom ugyis megindulok a lejton ahogy az lenni szokott... Filmet es zenet egyarant ki kellene szolgalnia.

Amit mar sikerult kigondolnom: HDMI nem szukseges. Szeretnek rakotni egy TV-t, egy mediaplayert es a PC-met is (X-Fi), igy olyan erositoket neztem, amiknek min. 3 optikai bemenete van. Ezen kivul jo ha tudja dekodolni a 6.1/7.1 szabvanyokat is, ha egyelore nem is kerul ra ennyi hangfal.

A jelenlegi befuto az Onkyo TX-SR 504E lenne. Van belole itt helyben 2db is most, egy hasznalt aminek az allapotarol egyelore semmit nem tudok 25e-ert, illetve egy raktarban ragadt peldany aminek a dobozabol kiloptak a taviranyitot, 38e-ert. Az utobbihoz egy univerzalis tavot adnanak ami mindenet vezerli, azon kivul mindene megvan a gyari dobozban, gyari csomagolasban. Ha jo hozza a 604-es tavja (kulsore csak egy plusz Zone2 gomb van rajta) akkor igy 43e lenne a vege.

Jo valasztas lenne ez az erosito kezdesnek? Ha igen nagyjabol megfeleloek az arak a ketfele allapotnak? A hasznaltat vagy az 'ujat' lenne erdemes megvenni?

Elore is koszonom a valaszokat!

Egyik ár sem magas.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”