Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11141
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
fapaci a tápról írta, hogy jó hangos lesz...
Nem csak a tápra gondoltam, hanem az egész PC-re. A régi processzor hűtők porszívóra emlékeztető hangot produkáltak általában.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5269
Pc alapú audio lejátszás
Igen, bocsánat a kicsit erőltet szóhasználatért, de én HD-nek nevezek mindent, ami a CD felbontásnál magasabb, így a 96/24-et is. Jellemzően ebben van nekem is sok muzsikám, 192/24-ben talán csak 10-15 album.
Semmi bocsánat!
Abszolút helyesen írtad, a 20 bit/48kHz feletti felbontású rendszerek már a HD végcélja felé kacsintanak, legalábbis az Intel szerint, akinél a 32bit/192kHz az igazi HD. ez persze nem így van, mert egyáltalán nem csak ettől függ a HD, de sebaj, újabb markecing a kóbor apácák eligazítására...
Szóval a 24bit/96kHz felvételek HD audionak számítanak, persze azért sajnos van jónéhány vacak is köztük, még nagynevű márkától is...
Pc alapú audio lejátszás
Nekem 450-es Corsair táp van a gépben. A konfigom nagyságrenddel erősebb (e8200 c2duo 2.66ghz, 4 gb ram, 2x hdd, 1x dvd, nvidia 8800gts, 2x 12 cm ház venti). A tiednek tippre durván fele kakaó elég, ha valami jóféle videokártyád van - ez én gépemből sztem közel felét a videokártya eszi meg.
Erre a célra alaplapi video is elég, talán van a hp gépedben ilyen? Az biztosan nem esz sokat. Ha van ilyen, halásznék egy jóféle halk tápot prohardver aprón, pl most is van 300w-os delta, ami elvileg nem rossz.
Ha kell videokártya is akkor valami passzív régebbit néznék, ott csak az a gond, hogy a régi nem mindig fogyaszt keveset.
Érdemes googlezni:
http://www.geeks3d.com/20100226/the-rea ... ics-cards/
Persze ez mind pci-express, és a te gépedben valszeg agp van. Ha a gép desktop (fekvő) nem tower akkor bele sem fér bármelyik videokártya...
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Pld ez egy jó és viszonylag olcsó táp... http://www.bevachip.hu/tapegyseg/corsai ... 0cxeu-430w
Vagy a Chieftec 80P tápja: http://www.pcland.hu/shop+CHIEFTEC-CTG- ... 530_450035
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A chif is jo táp, de lehet Corsair is, vagy bármi jobb fajta...Ehhez a konfighoz egy 400 as táp bőven elég sztem...
Pc alapú audio lejátszás
Kicsi UPDATE a projektemhez, illetve újabb kérdések (nem Norbulásos Update, hanem frissítééééés)...
Szóval, "adásgépet" csinálunk. Ami eddig világos, hogy az alany egy 1.8 Ghz-es P4-es HP, kukáztam az itthoni gépekből összesen 3x256 Megát, így ennyi lesz benne.
fapaci a tápról írta, hogy jó hangos lesz. Számítógéptáp-ügyben (is) lámer vagyok, de szeretnék minél jobbat. Alapból ilyen van benne:
Szerintetek milyen lenne jobb? Chieftec vagy valami más? Tudom, hogy fontos a tápolás és köszönöm a minőségi tápkábelre vonatkozó tanácsokat, maximálisan így fogok eljárni.
Teljesítményben mekkora kell, ha KIZÁRÓLAG flacok mennek majd róla? (meg lesz benne tán 1 vinyó meg egy CD-író.
Az, hogy milyen videokártya van benne, számít-e?
A válaszokat előre is köszönöm, eleddig a külön ráköltés összege nulla forint, úgyhogy eddig jók vagyunk.
Reduce, Reuse, Recycle!
Pc alapú audio lejátszás
A 96 és 192 kHz közt már azért nehéz lehet kihallani a különbséget. Ami van az is inkább a DAC-ok működése miatt lehet jobb, maga a formátum nem tartalmaz annyi többletet (emberi füllel), úgy érzem. Persze a kettőt nehéz elválasztani.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
HD-nak számít már a 96kHz/24 bit is?
Igen, bocsánat a kicsit erőltet szóhasználatért, de én HD-nek nevezek mindent, ami a CD felbontásnál magasabb, így a 96/24-et is. Jellemzően ebben van nekem is sok muzsikám, 192/24-ben talán csak 10-15 album.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ezt sokan nem szeretik.
Én sem. Az upsampling némileg javít a magas tartomány tisztaságán, de sokat elvesz a muzsika lendületéből, elevenségéből, így hát én sok kísérletezés után felhagytam a használatával. Ettől még divat, sok mostani DAC és lejátszó tudja, de szerencsére a legtöbbön kikapcsolható ez a szolgáltatás.
Pc alapú audio lejátszás
Sokszáz albumos gyűjteményem kb 15 %-a HD jelenleg és az arányuk folyamatosan nő, ezért érdemes gondolni a jövőre is. A hangzásbeli különbség meg enyhén szólva is komoly a 44 kHz-hez képest (ha a HD valóban HD és nem valami upsamplinges anyag).
HD-nak számít már a 96kHz/24 bit is?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
valóban nem tudja, de magunk közt szólva: mondjuk 1000 albumból hány 192/24-es felbontású? 5-10?
a hallható különbség pedig csekély. nekem 192/24 totálisan felesleges...
Sokszáz albumos gyűjteményem kb 15 %-a HD jelenleg és az arányuk folyamatosan nő, ezért érdemes gondolni a jövőre is. A hangzásbeli különbség meg enyhén szólva is komoly a 44 kHz-hez képest (ha a HD valóban HD és nem valami upsamplinges anyag).
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Az bizony erősen rendszerfüggő, hogy a hallható különbség csekély-e.
Arról nem is beszélve, hogy ki mit tart csekélynek, illetve arról, hogy egy szint elérése után már csak csekély mértékű javulásokat lehet elérni egy láncon, ráadásul, meglehetősen nagy anyagi ráfordítások mellett.
Tehát, szerintem, pont a 24bit 192KHz-es felbontás az, ami olyan mértékű javulást okozhat olcsón, amit csak sokszázezres ráfordítással érhetnénk el másként. És szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
Pont azon gondolkodtam, le tudnám-e írni ezt valahogy.
Az éremnek több oldala van, az én lejátszó progim / Pure Music / bármit felkonvertál 192/24-re, és azt is memóriából játsza le, még magam sem tudom hogy ez e a jó út, de ígéretes.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ezt sokan nem szeretik.
Pedig nagyon sok CD lejátszó csinálja ezt alapbol...CA, HArman...STB...
Pc alapú audio lejátszás
48khz-et tud. (A 44.1-es cd rippek resamplingon keresztül szólnak.)
Ezt sokan nem szeretik.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
valóban nem tudja, de magunk közt szólva: mondjuk 1000 albumból hány 192/24-es felbontású? 5-10?
Ööööö, nem csak a nagyfelbontású albumokhoz jó, hanem a cd felbontású fileokat is fel lehet konvertálni 192khz-re (lejátszás közben) és egy erre alkalmas dac-al lehet 192khz-ből analógot "előállítani". Ez is szólhat jobban mintha 44.1khz-en menne végig.(Nálam pl. 96khz-re vannak "upsamplingolva" és a dacmagic ebből csinál analógot. Jobban szól így mint nativban.)
Ahogy szokták volt mondani, szigorúan szvsz.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ha majd a zenék minimum 1/4-e, ilyen magas felbontású lesz elgondolkodom az Ön észrevételén, de addig is személy szerint beérem a "CD" minőséggel.
A világért sem akartam rábeszélni semmire (sem önt, sem mást, sem most, sem máskor), mindössze leírtam, hogy én hogy látom ezt a helyzetet.
.
Pc alapú audio lejátszás
szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
.
ha majd a zenék minimum 1/4-e, ilyen magas felbontású lesz elgondolkodom az Ön észrevételén, de addig is személy szerint beérem a "CD" minőséggel.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
............. a hallható különbség pedig csekély. ..................
Az bizony erősen rendszerfüggő, hogy a hallható különbség csekély-e.
Arról nem is beszélve, hogy ki mit tart csekélynek, illetve arról, hogy egy szint elérése után már csak csekély mértékű javulásokat lehet elérni egy láncon, ráadásul, meglehetősen nagy anyagi ráfordítások mellett.
Tehát, szerintem, pont a 24bit 192KHz-es felbontás az, ami olyan mértékű javulást okozhat olcsón, amit csak sokszázezres ráfordítással érhetnénk el másként. És szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
.
Pc alapú audio lejátszás
Ha jól emlékszem a HiFace-el ellentétben Fülelek megoldása nem tudja a 192/24-et, nekem ő ajánlotta a HiFace-t saját megoldásával szemben is.
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Hi!
Nekem volt régi hivoxos átalakítóm. 48khz-et tud. (A 44.1-es cd rippek resamplingon keresztül szólnak.)
Az árát mindenképp megéri. (A másik ami nagyon megéri az árát, az meg a hiface )
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
egymás mellett tesztelve a kettőt, ezt csak megerősíteni tudom!
mindez kb. 1/4 áron
Ha jól emlékszem a HiFace-el ellentétben Fülelek megoldása nem tudja a 192/24-et, nekem ő ajánlotta a HiFace-t saját megoldásával szemben is.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Pc alapú audio lejátszás
Kedved fórumozók!
Előre is köszönöm.
Hali!
Egyszer gyere át, ha tudod hozni a gépedet, annál jobb, megbeszéljük és meghallgatjuk. Misszósz?
Pc alapú audio lejátszás
A HiFace-szel simán pariban van (hallottam) a fülelek-féle USB/SPDIF átalakító. Ha az ár-érték-arány is számít, (nekem egyelőre igen) a rendszerem szintjén kifogástalan.
egymás mellett tesztelve a kettőt, ezt csak megerősíteni tudom!
mindez kb. 1/4 áron
Pc alapú audio lejátszás
pl ha usb helyett az említett spdif-et használom, a kimenetet befolyásolja a hangkártya dac-ja?
Az biztos nem, mert az spdif digitális. Viszont más csipek befolyásolhatják.
Sok dac-on van mindkét kimenet, szóval adott esetben ki fogod tudni próbálni, hogy melyik tetszik jobban.
Pc alapú audio lejátszás
Kedved fórumozók!
Mindig agyalok valamin, most sincs ez másként. A tavaly terveztem dac-ba fektetni (hö-hö), viszont elég nehéz elkülöníteni ennyire sokadlagos célra elkülöníteni összegeket. De azért meg sosem feledkeztem róla.
Mielőtt konkrétumokon gondolkoznék, felmerült egy másik kérdés - a csatlakoztatás nagy kérdése.
Tudom, hogy jelenleg nagy divat az USB, nyilván nem véletlenül, a legkényelmesebb. De azért rákérdeznék a többi opcióra. Jó az USB? Van jobb? (ez elvileg digitális szóval annyira itt nincs szó jelveszteségről, zavarásról, ugye?)
Habár melós notebookom is van, gyakorlatban 99% az asztali pc-m használnám, mert ezen van főleg zene. A következő lehetőségeim vannak (audigy 2 zs platinum pro):
Magyarán a rendelkezésemre álló kimenetek:
Sima hang kimenet, midi (gondolom ez nem játszik), spdif, digital, optical, firewire (lásd képek).
Pl. spdifről hallottam, hogy létezik dac-okon. A kérdés talán inkább az, hogy kötünk be úgy egy dac-ot, hogy a hangkártya ne rontson a jelen? (pl ha usb helyett az említett spdif-et használom, a kimenetet befolyásolja a hangkártya dac-ja?). Ez elvileg egy jó hangkártya, habár komersz, és nem kimondottan zenéhez való.
Ha jól értettem, a kábel hossza is számíthat, egy bő 5m-es kábel kellene (kb 5,6). A szobát nem tudom emiatt átrendezni. Tehát menjek én is USB irányba, vagy érdemes(ebb) más opciókat is fontolóra venni?
Előre is köszönöm.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini