Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt hiszem az eddigi válaszokból, hogy valóban hozzá kell rakni a 25 e-hez. Az P. A400 és a CA említett készülékeit 35 és 40 körül láttam elkelni a fórumon.

Erről mi a véleményetek: Marantz PM 63 , most 30 e. lett az ára, gondolom áll a piac így karácsony után. Egytulajos, számlával, Hifibarlangban vásárolt. Ez már közelíti az említett erősítők szintjét?

Vendég

Sztereó erősitők

Esetleg picit drágábban (~45eft) Luxman 410, régi, de ezeknél bőven jobb (a Pio 400-asnál is).

Azt csak azért nem emlitettem, mert nem 25 ezer, ami a srácnál a keret...Amugy tényleg jók....Bár az A400 sem biztos és a CA, h kijön 25-ből....Én gyüjtögetnék picit még hozzá...

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: viri »

Vagy a régebbi Cambridge Audio 300, 500-as széria, Pioneerból A400

Esetleg picit drágábban (~45eft) Luxman 410, régi, de ezeknél bőven jobb (a Pio 400-asnál is).
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vendég

Sztereó erősitők

Nézz valami használt Nad vagy Cyrus erősítőt szvsz

Vagy a régebbi Cambridge Audio 300, 500-as széria, Pioneerból A400

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: maes »

illetve kicsit drágábban ha ez "kategóriával jobb" lenne
Denon PMA Ae 500 ez kb 35-40 e. körül mozog a piacon.

Sajnoshálistennek nem jobb.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nézz valami használt Nad vagy Cyrus erősítőt szvsz

Vendég

Sztereó erősitők

Üdvözlök mindenkit!

A hm fórumról keveredtem ide és már ez a téma lett aktuális számomra.
Sztereo erősítő vásárlás terén kérnék segítséget az alábbi készülékekkel van e tapasztalata valakinek, illetve ezeket összehasonlítva mit ajánlotok:

Tannoy mx3 m és Onkyo dx 7333 -hoz főleg akusztikus zenéhez.
A felmerült termékek:
Denon PMA 380 25 e.
Denon PMA 525r 27 e
Pioneer A 401 25. e
Pioneer A 502r 25 e.
ezek egy árkategóriákban, illetve kicsit drágábban ha ez "kategóriával jobb" lenne
Denon PMA Ae 500 ez kb 35-40 e. körül mozog a piacon.

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gampa »

A Bercsényi utcai boltba szoktam járni.Na legközelebb megnézem! 

Hát ha Pest, akkor a Lomex a Lehel úton pl.
Vagy Bercsényi utca XI ker az talán közelebb van hozzád
Van itt valahol egy alkatrészboltos topic ...

Vendég

Sztereó erősitők

Budapesten a 21.kerben lakok!

Hát ha Pest, akkor a Lomex a Lehel úton pl.
Vagy Bercsényi utca XI ker az talán közelebb van hozzád
Van itt valahol egy alkatrészboltos topic ...

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Budapesten a 21.kerben lakok!

Ehez tudni kéne hogy hol laksz
Pesten azért tudnék kb 20 helyet is

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dotn72 »

Gratula nagyon szép darab, a CA után igen komoly előrelépés...Egy időben én is nézegettem ezt a típust, de valamiért mást ajánlottak a legtöbben..Ettől többet nem tudok róla én sem....Mindenesetre nagyon szép a megépítése is ennek a gépnek, legyen benne sok örömöd.

Koszi szepen neked is:) Igen az erosito valasztas nem egyszeru dolog. Sok erositot meghalgattam en is,de valahogy a Primare hangzasa fogot meg a legjobban. Mondjuk nem volt ujdonsag, mert mikor Pesten eltem, volt szerencsem Primaret kostolgatni.

Most jon a nehezebbik resze mert ideglenessen hangfalat is talanom kellene hozza,amivel kihuzom addig mig meg nem veszem a kiszemeltemet. Ja,es persze a kabelek. Kegyetlen egy jatek:)

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Gratulálok, komoly a cucc!

A bejáratás egy folyamat, ami gyakorlatilag soha nem ér véget, de legalábbis nem köthető időponthoz.

Koszi szepen:) Valoszinu boldog leszek vele:)

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok:)

Ket napja boldog tulajdonosa lettem egy Primare I30 erositonek. Gyonyoru!!!! Es ahogy szol?! Egyebkent egy CA Azur 650A-t valtotta le.
A Primare CD31 cd jatszora meg varnom kell de allitolag jovohetre meglesz. Nektek mi a velemenyetek az erositorol? Meghalgattam az uzletben a Hegelt es az Electrocompaniet is de valahogy a Primare jobban bejott hangzasilag.
Megtudna valaki mondani kb mennyi idore van szuksege az erositonek es a cd jatszonak a bejaratasara? Nekem azt mondta az elado,hogy kb 2 honap es utana kezd szepen finomodni a hangja. Nem mintha most rossz lenne:)))))

Gratula nagyon szép darab, a CA után igen komoly előrelépés...Egy időben én is nézegettem ezt a típust, de valamiért mást ajánlottak a legtöbben..Ettől többet nem tudok róla én sem....Mindenesetre nagyon szép a megépítése is ennek a gépnek, legyen benne sok örömöd.

Vendég

Sztereó erősitők

Igen,erre én is gondoltam ,próbáltam a relét egy kicsit megcsiszolni,de nem lehet szétszedni,igy megpróbálok venni valahol másikat.Ám kivettem a panelt és ahogy az rca ajzatok rá vannak forrasztva a panelre ott szinte az összes forrasztás el volt engedve.Egy relé cserét azért megér a dolog bár nemtudom hol lehet ilyet beszerezni!

Ehez tudni kéne hogy hol laksz
Pesten azért tudnék kb 20 helyet is

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Igen,erre én is gondoltam ,próbáltam a relét egy kicsit megcsiszolni,de nem lehet szétszedni,igy megpróbálok venni valahol másikat.Ám kivettem a panelt és ahogy az rca ajzatok rá vannak forrasztva a panelre ott szinte az összes forrasztás el volt engedve.Egy relé cserét azért megér a dolog bár nemtudom hol lehet ilyet beszerezni!

Volt már ilyennel dolgom, bár nem Marantz
Akkor, ha van relé a hangszórókimeneten, némítás meg hangfalvédelem céljából, előfordul, hogy ez a relé kontakthibás lesz az idők során.
Próbáld ki, ha kicsit megcsapkodod hogy változik-e a hang, ha igen akkor 100% hogy ez okozza. Vagy persza másutt is lehet ilyen de ez a valószinűbb. A relé cseréje ekkor megoldja a problémád

Haku
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Haku »

nekem mind1, hallgass bta-ra...
sima Rubycon-ok azok, ill. 1 BH nagy kék sokpólusú... ÉN monnyuk nem vennék 20+ éves elko-kat a régiek helyetti beépítésre...te tod, bta, mennyi idősek az ECC-k a 300-asában? csak mer' nem írja, azé' - azt bezzeg igen, h "A hang fáradni látszik, tompul..." szal szvsz valszeg ráférne arra a gépre az ECC-csövek cseréje is...végül, az melyik koruk, amire te hivatkozol mint "talán éppen most vannak abban a korban, amikor legjobban szólnak"? komolyan kérdem

Úgy látom a 4 éves korra gondol bta. Az igazság az, hogy nem tudom pontosan (6 biztos), de annál régebbiek és azért ment sokat.
Kondikkal nem tudom még mi lesz. Van 1 komoly műszerész ismerősöm, konzultálok vele.
Egyébként a tápja tönkrement pár éve, azt is Ő cserélte. Ebay-en nézegettem a csöveket: ECL86-ból van Siemens, Philips, Valvo és National Tungsram. ECC 83 és 82 van Sovtek, Tung-sol, JJ(gold esetleg)...
Vélemények ezekről?
Köszi

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: theo »

ment a válasz is

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Attól függ melyikre gondolsz nekem a Cyrus 6XP volt.

írtam privit

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: theo »

Cyrus erősítőkkel van valakinek itt tapasztalata?

Attól függ melyikre gondolsz nekem a Cyrus 6XP volt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Cyrus erősítőkkel van valakinek itt tapasztalata?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10982
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ket napja boldog tulajdonosa lettem egy Primare I30 erositonek.

Gratulálok, komoly a cucc!

A bejáratás egy folyamat, ami gyakorlatilag soha nem ér véget, de legalábbis nem köthető időponthoz.

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok:)

Ket napja boldog tulajdonosa lettem egy Primare I30 erositonek. Gyonyoru!!!! Es ahogy szol?! Egyebkent egy CA Azur 650A-t valtotta le.
A Primare CD31 cd jatszora meg varnom kell de allitolag jovohetre meglesz. Nektek mi a velemenyetek az erositorol? Meghalgattam az uzletben a Hegelt es az Electrocompaniet is de valahogy a Primare jobban bejott hangzasilag.
Megtudna valaki mondani kb mennyi idore van szuksege az erositonek es a cd jatszonak a bejaratasara? Nekem azt mondta az elado,hogy kb 2 honap es utana kezd szepen finomodni a hangja. Nem mintha most rossz lenne:)))))

Vendég

Sztereó erősitők

Az elko az elektrolit kondenzátort jelent? Ez költséges mulatság? Hány db van belőlük? Ha valamelyik elszáll, okoz károsodást más alkatrészben?
Ha a hangminőség a fő szempontom akkor milyen gyártmányt válasszak? Persze nem horror áron.

Köszi

Igen. Sokfélét lehet kapni, olcsótól az igen drágáig. Konkrétan hol? Rendesen megtervezett csöves erősítőben biztosan nem okoz további károsodást, illetve ebben az alkalmazásban nem szokásuk hirtelen "elszállni". A legtöbb Innovations erősítő tápjában Ninchicon (vagy Rubycon?) Photo Flash elkók vannak, ilyeneket még lehet szerezni elfekvőből. A csőcseréhez még annyit, hogy az ECL-eket úgy néz ki, cserélned kell, az ECC-k viszont talán éppen most vannak abban a korban, amikor legjobban szólnak.

Haku
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Haku »

1., a végfok-csövek 'hangi élettartama' használattól függően ~4 év (mondjuk napi 2 órával számolva), műszakilag azonban sokkal tovább (akár 6-8 év, de 12-ről is hallottam) is elmennek
2., a többi cső hasonlóan, mint fönt, plusz ~1 év
3., ha olcsón akarod megúszni, AEG ECL86 és JJ/Tungsram egyéb csövek
4., nagyon fontos a párba-válogatás

+1: NE feledkezz meg az elko-k cseréjéről sem, ezek min. 20 évesek mára, ha nem lettek cserélve> bármikor elszállhatnak...

Köszönöm a választ, nagyon hasznos.
Valószínű ennél a 4 évnél (kb 3000 órát számoltam) többet mehetett.
Az elko az elektrolit kondenzátort jelent? Ez költséges mulatság? Hány db van belőlük? Ha valamelyik elszáll, okoz károsodást más alkatrészben?
Ha a hangminőség a fő szempontom akkor milyen gyártmányt válasszak? Persze nem horror áron.

Köszi

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok,

A következőben kérném a segítségeteket, remélem jó helyre írom.
Adott egy dvd lejátszó komponens kimenettel.
Jelenleg a tv-re van kötve komponensen a kép, és analóg módon a sztereó hang.

A hangot szeretném egy sztereó erősítőn is átvezetni, hogy a hangfalakon is hallgatható legyen, ha úgy akarom nézni/hallgatni. Ha egy olyan bemenetre csatlakoztatom, aminek van rec out kimenete, az járható út?
A rec-out kimenetet kötném a tv sztereó bemenetére.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy a tv sztereo hangkimenetét vezetném az erősítőbe vissza, és így tudod hallgatni az erősítőn de ha nem akarod bekapcsolni, akkor is van hang a tv-n.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”