Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ha majd a zenék minimum 1/4-e, ilyen magas felbontású lesz elgondolkodom az Ön észrevételén, de addig is személy szerint beérem a "CD" minőséggel.
A világért sem akartam rábeszélni semmire (sem önt, sem mást, sem most, sem máskor), mindössze leírtam, hogy én hogy látom ezt a helyzetet.
.
szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
.
ha majd a zenék minimum 1/4-e, ilyen magas felbontású lesz elgondolkodom az Ön észrevételén, de addig is személy szerint beérem a "CD" minőséggel.
Pc alapú audio lejátszás
szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
............. a hallható különbség pedig csekély. ..................
Az bizony erősen rendszerfüggő, hogy a hallható különbség csekély-e.
Arról nem is beszélve, hogy ki mit tart csekélynek, illetve arról, hogy egy szint elérése után már csak csekély mértékű javulásokat lehet elérni egy láncon, ráadásul, meglehetősen nagy anyagi ráfordítások mellett.
Tehát, szerintem, pont a 24bit 192KHz-es felbontás az, ami olyan mértékű javulást okozhat olcsón, amit csak sokszázezres ráfordítással érhetnénk el másként. És szerencsére, egyre szaporodnak az ilyen nagyfelbontású felvételek.
.
Ha jól emlékszem a HiFace-el ellentétben Fülelek megoldása nem tudja a 192/24-et, nekem ő ajánlotta a HiFace-t saját megoldásával szemben is.
valóban nem tudja, de magunk közt szólva: mondjuk 1000 albumból hány 192/24-es felbontású? 5-10?
a hallható különbség pedig csekély. nekem 192/24 totálisan felesleges...
Pc alapú audio lejátszás
Ha jól emlékszem a HiFace-el ellentétben Fülelek megoldása nem tudja a 192/24-et, nekem ő ajánlotta a HiFace-t saját megoldásával szemben is.
valóban nem tudja, de magunk közt szólva: mondjuk 1000 albumból hány 192/24-es felbontású? 5-10?
a hallható különbség pedig csekély. nekem 192/24 totálisan felesleges...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Hi!
Nekem volt régi hivoxos átalakítóm. 48khz-et tud. (A 44.1-es cd rippek resamplingon keresztül szólnak.)
Az árát mindenképp megéri. (A másik ami nagyon megéri az árát, az meg a hiface )
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
egymás mellett tesztelve a kettőt, ezt csak megerősíteni tudom!
mindez kb. 1/4 áron
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
Kedved fórumozók!
Előre is köszönöm.
Hali!
Egyszer gyere át, ha tudod hozni a gépedet, annál jobb, megbeszéljük és meghallgatjuk. Misszósz?
A HiFace-szel simán pariban van (hallottam) a fülelek-féle USB/SPDIF átalakító. Ha az ár-érték-arány is számít, (nekem egyelőre igen) a rendszerem szintjén kifogástalan.
mindez kb. 1/4 áron
Pc alapú audio lejátszás
A HiFace-szel simán pariban van (hallottam) a fülelek-féle USB/SPDIF átalakító. Ha az ár-érték-arány is számít, (nekem egyelőre igen) a rendszerem szintjén kifogástalan.
mindez kb. 1/4 áron
Pc alapú audio lejátszás
pl ha usb helyett az említett spdif-et használom, a kimenetet befolyásolja a hangkártya dac-ja?
Az biztos nem, mert az spdif digitális. Viszont más csipek befolyásolhatják.
Sok dac-on van mindkét kimenet, szóval adott esetben ki fogod tudni próbálni, hogy melyik tetszik jobban.
Pc alapú audio lejátszás
Kedved fórumozók!
Mindig agyalok valamin, most sincs ez másként. A tavaly terveztem dac-ba fektetni (hö-hö), viszont elég nehéz elkülöníteni ennyire sokadlagos célra elkülöníteni összegeket. De azért meg sosem feledkeztem róla.
Mielőtt konkrétumokon gondolkoznék, felmerült egy másik kérdés - a csatlakoztatás nagy kérdése.
Tudom, hogy jelenleg nagy divat az USB, nyilván nem véletlenül, a legkényelmesebb. De azért rákérdeznék a többi opcióra. Jó az USB? Van jobb? (ez elvileg digitális szóval annyira itt nincs szó jelveszteségről, zavarásról, ugye?)
Habár melós notebookom is van, gyakorlatban 99% az asztali pc-m használnám, mert ezen van főleg zene. A következő lehetőségeim vannak (audigy 2 zs platinum pro):
Magyarán a rendelkezésemre álló kimenetek:
Sima hang kimenet, midi (gondolom ez nem játszik), spdif, digital, optical, firewire (lásd képek).
Pl. spdifről hallottam, hogy létezik dac-okon. A kérdés talán inkább az, hogy kötünk be úgy egy dac-ot, hogy a hangkártya ne rontson a jelen? (pl ha usb helyett az említett spdif-et használom, a kimenetet befolyásolja a hangkártya dac-ja?). Ez elvileg egy jó hangkártya, habár komersz, és nem kimondottan zenéhez való.
Ha jól értettem, a kábel hossza is számíthat, egy bő 5m-es kábel kellene (kb 5,6). A szobát nem tudom emiatt átrendezni. Tehát menjek én is USB irányba, vagy érdemes(ebb) más opciókat is fontolóra venni?
Előre is köszönöm.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Pc alapú audio lejátszás
Azért ez így nem igaz, nemcsak az M2Tech fejlesztett ki jó minőségű aszinkron USB/SPDIF átalakítót, van még jó néhány termék: pl. Halide Bridge, BelCanto, Sonicweld, Audiophilleo stb.
Itt egy jó táblázat néhány USB/SPDIF átalakító összehasonlításával.
Igazad van, ez az Audiophilleo2 szimpatikus, kár, hogy $495 az ára.
Ismeri valaki közelebbről is?
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Pc alapú audio lejátszás
Igazad van, ez az Audiophilleo2 szimpatikus, kár, hogy $495 az ára.
Ismeri valaki közelebbről is?
Pc alapú audio lejátszás
Van, aki pár-százezres rendszeren is örömmel hallgat zenét, elismerve egy milliós rendszerek kvalitásait.
Van, akinek milliós rendszert kell birtokolnia, hogy megerősítse saját magát, ez ennyiért csak jól szólhat.
Van, aki pár-százezres rendszeren is örömmel hallgat zenét, elismerve egy milliós rendszerek kvalitásait.
Egyetértek!
Van, akinek milliós rendszert kell birtokolnia, hogy megerősítse saját magát, ez ennyiért csak jól szólhat.
Van ilyen, de az én hozzászólásom kapcsán, velem kapcsolatban, ezt ne keverjük ide!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 550
Pc alapú audio lejátszás
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 550
Pc alapú audio lejátszás
ESI Juli + Külső DAC a megoldás
USB felejtős (kivéve a Hiface)
Azért ez így nem igaz, nemcsak az M2Tech fejlesztett ki jó minőségű aszinkron USB/SPDIF átalakítót, van még jó néhány termék: pl. Halide Bridge, BelCanto, Sonicweld, Audiophilleo stb.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pc alapú audio lejátszás
Mint pl. a Heed!
Igen az jó kis rendszer, nagyon jó, de sajna már nem nagyon van 1 milla alatt listaáron.
DT+Dac kártya+Si(X2 nélkül)+Enigma+kábelek listaáron inkább már 1,2milla felé közelít.
- vm69
- V.I.P.

- Értékelés: 114
Pc alapú audio lejátszás
Emellett volt néhány 1 millió alatti rendszer, ami meg egyben tartotta a zenét, műfaj független volt és egy gyűjtemény 95%-a hallgathatóan szólt rajta.
Mint pl. a Heed!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Pc alapú audio lejátszás
És van olyan is....
Tulajdonképp erre (is) próbáltam utalni árnyaltabban.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Pc alapú audio lejátszás
És van olyan is, aki a sokmilliós high-end rendszerek nagyobb részéből hallott eddig inkább olyat, hogy inkább csak darabokra szedték a zenei történést, és egy lemez gyűjteményből csak néhány darab volt ami igazán meghallgatható volt rajta. Emellett volt néhány 1 millió alatti rendszer, ami meg egyben tartotta a zenét, műfaj független volt és egy gyűjtemény 95%-a hallgathatóan szólt rajta.
Pc alapú audio lejátszás
(Ám' ritkák ott is a 'párezerforintoscsodák'. Röviden, NINCSENEK! Lehet persze én 'máshogy' hallok és hallgatok…)
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Pc alapú audio lejátszás
Anno P3 800MHz - 256MB - XP-SP2 gépen ment nálam a foobar és még a böngészés is egyidőben. Igaz, mint zz7 is írta, kordában volt tartva az oprendszer.
Szerencsére ugyanúgy, mint a hifinél, nem feltétlenül kell súlyos százezreket kiszórni az ablakon, hogy élvezhető dolgot kapjunk. Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is....
Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is...
Háát, felőlem…
(Ám' ritkák ott is a 'párezerforintoscsodák'. Röviden, NINCSENEK! Lehet persze én 'máshogy' hallok és hallgatok…)
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy Corsair táp elég jó?
De ezt majd kipróbálom, beteszek valami gagyi tápot is, ami éppen hogy bírja a gépet és meghallgatom milyen hangminőségi változást kapok.
Tápkábel kérdésben érdekes tapasztalásaim vannak. Már nem egyszer jártam úgy, hogy csupa hülyeségeket művelő PC esetén csak a tápkábelt cseréltem ki egy új még használatlan darabra és a bizonytalankodások teljesen megszűntek.
Igen a Corsair jó...DE jók Chieftek tápok is a nagyobbak és nem horror az áruk sem...80P tápokat érdemesebb venni...
Pc alapú audio lejátszás
Ezt annyiban alá tudom támasztani, h az én esetemben is a tápcsere volt a PC esetében az egyik legjobban hallható pozitív változás...
Egy Corsair táp elég jó?
De ezt majd kipróbálom, beteszek valami gagyi tápot is, ami éppen hogy bírja a gépet és meghallgatom milyen hangminőségi változást kapok.
Tápkábel kérdésben érdekes tapasztalásaim vannak. Már nem egyszer jártam úgy, hogy csupa hülyeségeket művelő PC esetén csak a tápkábelt cseréltem ki egy új még használatlan darabra és a bizonytalankodások teljesen megszűntek.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egy lényegesen vállasabb táppal bíró AMD-s asztali PC egy egészen más világot mutatott. Én nem kötnék elé semmit, viszont jó tápkábel az nem árt hozzá.
Ezt annyiban alá tudom támasztani, h az én esetemben is a tápcsere volt a PC esetében az egyik legjobban hallható pozitív változás...
Pc alapú audio lejátszás
Anno P3 800MHz - 256MB - XP-SP2 gépen ment nálam a foobar és még a böngészés is egyidőben. Igaz, mint zz7 is írta, kordában volt tartva az oprendszer.
Ezen az árszinten (0- ~500eFt) akárcsak az analognál, nem építkeznék teljesen az aljáról.
Szerencsére ugyanúgy, mint a hifinél, nem feltétlenül kell súlyos százezreket kiszórni az ablakon, hogy élvezhető dolgot kapjunk. Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is....