Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mint pl. a Heed!

Igen az jó kis rendszer, nagyon jó, de sajna már nem nagyon van 1 milla alatt listaáron.
DT+Dac kártya+Si(X2 nélkül)+Enigma+kábelek listaáron inkább már 1,2milla felé közelít.

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Emellett volt néhány 1 millió alatti rendszer, ami meg egyben tartotta a zenét, műfaj független volt és egy gyűjtemény 95%-a hallgathatóan szólt rajta.

Mint pl. a Heed!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

És van olyan is....

Tulajdonképp erre (is) próbáltam utalni árnyaltabban.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Van, aki pár-százezres rendszeren is örömmel hallgat zenét, elismerve egy milliós rendszerek kvalitásait.
Van, akinek milliós rendszert kell birtokolnia, hogy megerősítse saját magát, ez ennyiért csak jól szólhat.

És van olyan is, aki a sokmilliós high-end rendszerek nagyobb részéből hallott eddig inkább olyat, hogy inkább csak darabokra szedték a zenei történést, és egy lemez gyűjteményből csak néhány darab volt ami igazán meghallgatható volt rajta. Emellett volt néhány 1 millió alatti rendszer, ami meg egyben tartotta a zenét, műfaj független volt és egy gyűjtemény 95%-a hallgathatóan szólt rajta.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

(Ám' ritkák ott is a 'párezerforintoscsodák'. Röviden, NINCSENEK! Lehet persze én 'máshogy' hallok és hallgatok…)

Van, aki pár-százezres rendszeren is örömmel hallgat zenét, elismerve egy milliós rendszerek kvalitásait.
Van, akinek milliós rendszert kell birtokolnia, hogy megerősítse saját magát, ez ennyiért csak jól szólhat.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Anno P3 800MHz - 256MB - XP-SP2 gépen ment nálam a foobar és még a böngészés is egyidőben. Igaz, mint zz7 is írta, kordában volt tartva az oprendszer.

Szerencsére ugyanúgy, mint a hifinél, nem feltétlenül kell súlyos százezreket kiszórni az ablakon, hogy élvezhető dolgot kapjunk. Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is....

Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is...
Háát, felőlem…

(Ám' ritkák ott is a 'párezerforintoscsodák'. Röviden, NINCSENEK! Lehet persze én 'máshogy' hallok és hallgatok…)

>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy Corsair táp elég jó?
De ezt majd kipróbálom, beteszek valami gagyi tápot is, ami éppen hogy bírja a gépet és meghallgatom milyen hangminőségi változást kapok.

Tápkábel kérdésben érdekes tapasztalásaim vannak. Már nem egyszer jártam úgy, hogy csupa hülyeségeket művelő PC esetén csak a tápkábelt cseréltem ki egy új még használatlan darabra és a bizonytalankodások teljesen megszűntek.

Igen a Corsair jó...DE jók Chieftek tápok is a nagyobbak és nem horror az áruk sem...80P tápokat érdemesebb venni...

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezt annyiban alá tudom támasztani, h az én esetemben is a tápcsere volt a PC esetében az egyik legjobban hallható pozitív változás...

Egy Corsair táp elég jó?
De ezt majd kipróbálom, beteszek valami gagyi tápot is, ami éppen hogy bírja a gépet és meghallgatom milyen hangminőségi változást kapok.

Tápkábel kérdésben érdekes tapasztalásaim vannak. Már nem egyszer jártam úgy, hogy csupa hülyeségeket művelő PC esetén csak a tápkábelt cseréltem ki egy új még használatlan darabra és a bizonytalankodások teljesen megszűntek.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy lényegesen vállasabb táppal bíró AMD-s asztali PC egy egészen más világot mutatott. Én nem kötnék elé semmit, viszont jó tápkábel az nem árt hozzá.

Ezt annyiban alá tudom támasztani, h az én esetemben is a tápcsere volt a PC esetében az egyik legjobban hallható pozitív változás...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Anno P3 800MHz - 256MB - XP-SP2 gépen ment nálam a foobar és még a böngészés is egyidőben. Igaz, mint zz7 is írta, kordában volt tartva az oprendszer.

Ezen az árszinten (0- ~500eFt) akárcsak az analognál, nem építkeznék teljesen az aljáról.
Szerencsére ugyanúgy, mint a hifinél, nem feltétlenül kell súlyos százezreket kiszórni az ablakon, hogy élvezhető dolgot kapjunk. Még jó, hogy van élet a Mac-en túl is....

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nehai »

..Eddig egy Lenovo-laptopról mentek a flacok, szerintem a HP desktop se lesz rosszabb. 
Van egy szünetmentesem. Szerintetek kössem elé, hadd ne csak a port fogja?...

Nálam eddig mint PC forrás a HP desktop volt a legrosszabb, ványadt dinamikátlan hangjával, ez nagyvalószínűsággel a gyenge tápjának köszönhető. Egy lényegesen vállasabb táppal bíró AMD-s asztali PC egy egészen más világot mutatott. Én nem kötnék elé semmit, viszont jó tápkábel az nem árt hozzá.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Előbb-utóbb NEM CSAK FLAC lejátszására használná. Önkéntelenül jönni fog a redbookkal, a DSD-vel, a vinyllel vagy a broadcastinggal, stb. a hasonlítgatás, ergó erősödik a hiányérzet, beköszönt az unalom, és megkezdődik a(z újabb) cserebere. Vagy a komplett kuka. Én ezt megelőzném. Ezen az árszinten (0- ~500eFt) akárcsak az analognál, nem építkeznék teljesen az aljáról. Sokkal tovább hallgatható összeállítások már ezen a szinten elérhetőek, sajnos igaz, azért ~20eFt-nál több ráfordítással. Pláne egy Dyno-hoz…

Az SSD kapcsán csak annnyi, hogy nem (feltétlenül) az a ~10mp-es boot-olási, -illetve nemtudompontosan hány milliszekundumnyi R/W előny a lényeg, hanem az alkatrészek alacsonyabb száma, a mozgó alkatrészek hiánya. Persze hallottam HDD-t IZOLÁCIÓS PLATFORMON jól dolgozni, node a kettő együttes ára?!
>

Köszi, hogy aggódsz NJ, de biztos, hogy KIZÁRÓLAG flacosdi menne a gépről. Pont ezért nem akarok beleölni SEMENNYIT a maximális minimumon túl. Eddig egy Lenovo-laptopról mentek a flacok, szerintem a HP desktop se lesz rosszabb.

Van egy szünetmentesem. Szerintetek kössem elé, hadd ne csak a port fogja?

Ahhoz pedig elég örömforrás van az életemben, hogy emiatt a számítógép miatt "beköszöntsön az unalom". Itt van rögvest ez a fórum, VELETEK!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Mindenkinek mégegyszer nagyon szépen köszönöm! A dolog egyelőre ott tart, hogy régi gépekből (itthon) szedegetek ki RAM-ot, és próbálgatom a gépbe. Régi vinyóim között is keresem a megfelelőt az op. rendszernek, és van választék bőőőőőőőőőőőőőven! A 420 MB-ostól (bezonyám!) kezdve a 20 Gigásig. Szerintem utóbbi lesz a befutó.

20 Gigán már csak elkecmereg egy Windows XP.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vlaca »

A RAM-bővítés abszolút javallt, ez lesz a köv. lépés. Linux-emulálás akkor nem lesz, marad a vindike (windows), oszt hadd szóljon!

Hi!

Nemtom a te gépeden elfut-e de van linuxból dedikált "audiophile" disztribúció:

http://www.computeraudiophile.com/conte ... Voyage-MPD

(kb. ugyanazzal variálnak mint az ubuntu stdudióban (realtime kernel, ALSA, stb)
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

OK, ha nincs más megfejtés, marad a közútálat tárgyát képző és személyes gyalázkodásomat mindennap kiérdemlő oprendszer. Remélhetőleg hardveresen okésak vagyunk. Meglássuk...

Köszi a választ, ha van még másnak, jöhet még .

Egy ilyen gépen csak zene játszásra elfut egy XP 256MB RAM-mal is.
Az ESI Juli kártyát használtan tudom javasolni. Jelenleg én is ezt használom néhány hónapja teljes megelégedettséggel. Magában sem rossz a hangja, de nálam a Heed Obelisk-ben lévő DAC kártyával működik elég egységesen és problémamentesen. Linux alatt is működik ha az kell és tud az jól szólni bőven Linux alatt Linux-on elérhető lejátszókkal is, nem csak a Foobar. Ha van kedved és türelmed hozzá, Linux alatt el lehet játszogatni a real-time dolgokkal is a hangminőségért. Ott van erre lehetőség. Az Ubuntu Studio-ban kb. készen is kapod így a rendszert. Habár annak lenne kicsivel magasabb RAM igénye.
Windows alatt meg ajánlom figyelmedbe a cPlay-t. Nálam határozottan jobban szól, mint a Foobar. Többet hozott, mint a DAC csereberék, próbák. Jelenleg még kissé fapados a rendszer, de a hangminőségért megéri szerintem.
Érdemes az XP-ben amit csak lehet kikapcsolni, megjelenítést, felhasználói felületet a legfapadosabbra állítani, sok nem szükséges szolgáltatást leállítani stb.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mih? Ahhoz, hogy flac-eket lejátszon (USB kimeneten), teljesen jó lenne, és csak néhány ezer forintot kell ráköltenie. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy külön zenehallgató gépe legyen. Arról nem is beszélve, hogy tökéletesen felesleges ilyen célra modern gépet venni. Az SSD-t meg végképp nem tudom hova rakni? Mi a fenének? Újraindulásonként nyerne vele 10 mp-et, de jó.

(Na jó, a fogyasztása biztos több egy réginek, de gondolom, nem erre gondoltál.)

Előbb-utóbb NEM CSAK FLAC lejátszására használná. Önkéntelenül jönni fog a redbookkal, a DSD-vel, a vinyllel vagy a broadcastinggal, stb. a hasonlítgatás, ergó erősödik a hiányérzet, beköszönt az unalom, és megkezdődik a(z újabb) cserebere. Vagy a komplett kuka. Én ezt megelőzném. Ezen az árszinten (0- ~500eFt) akárcsak az analognál, nem építkeznék teljesen az aljáról. Sokkal tovább hallgatható összeállítások már ezen a szinten elérhetőek, sajnos igaz, azért ~20eFt-nál több ráfordítással. Pláne egy Dyno-hoz…

Az SSD kapcsán csak annnyi, hogy nem (feltétlenül) az a ~10mp-es boot-olási, -illetve nemtudompontosan hány milliszekundumnyi R/W előny a lényeg, hanem az alkatrészek alacsonyabb száma, a mozgó alkatrészek hiánya. Persze hallottam HDD-t IZOLÁCIÓS PLATFORMON jól dolgozni, node a kettő együttes ára?!
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és az iránymutatást.

NJ-nek tök igaza van, hogy erre normális ember már egy vasat se költene. Sajna, mindezek dacára EZt a gépet tudom most erre a célra befogni. (Ez most nem az aktuális málhásszamár-laposom, hanem egy, a barátosném által lekukázott, régi desktop vas.) A RAM-bővítés abszolút javallt, ez lesz a köv. lépés. Linux-emulálás akkor nem lesz, marad a vindike (windows), oszt hadd szóljon!

A "lánc" következő tagja valóban egy Lupus, egy nagyon jó Gotham digit IC-vel és egy szintén fülelek-féle USB-SPDIF-konverterrel a háta mögött/orra előtt. Ezután jön a már ismert vas+hangfalkanóc+ládikó totalizáció.

Mégegyszer köszönöm a rengeteg segítő hozzászólást, amint fejlemény lesz, azonnal betopikolom, hogy mások, akik hasonló cipőben járnak, szintén megtalálják a(z egyik) helyes utat.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ha nem lesz netre kötve a gép, akkor egy alap service pack nélküli xp is jó és még vírusírtó sem kell. Az meg bőven elmegy még 128mega rammal is.

ezt mondom én is, de előtte egy teljes gyalu, finoman szólva is ajánlott, 1 óra alatt meg is van!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha nem lesz netre kötve a gép, akkor egy alap service pack nélküli xp is jó és még vírusírtó sem kell. Az meg bőven elmegy még 128mega rammal is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11117
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tisztelt Uraim!

Komplex helyzet, komplex megoldással. Amit önöktől kérdezek kiváló tisztelettel és előre is hálás köszönettel.

Adott egy P4-es, 1.6 Ghzes, 256 MB RAMos HP VECTRA VL 420 DT. (Semmi komoly, tízenéves szütty asztali gép, csak nem akarom kidobni). CSAK Flac-lejátszásra használnám, a kérdés, hogy WINDOWSON KÍVÜL van-e bármilyen esélyem.

Azért gondolkodnék Linuxban, mert a gép erőforrásain az XP is csak bukdácsol, akármi rajta tutti fagyi, ráadásul sokat lenne bekapcsolva (kvázi éjjel-nappal). A Linux kevesebb erővel is beéri, külső vinyón vannak a zenék, FLACban. Azt tudom, hogy a Foobar Linux alatt felejtős. Akkor emulálunk Windowst? Lehet ilyet?

Kérlek, Benneteket, segítsetek. Előre is köszönöm.

Tisztelt Uram! Az említett masinán el kell futnia az XP-nek, sőt én egy butított WIN7-tel is próbálkoznék a helyedben. A Windows LINUX-os emulálásának nincs értelme. Ha csak zenehallgatásra használnád, még vírusírtó sem kell rá, szóval tiszta ügy. Felteszed a Foobart és már csak a hangot kell belőle valami jófajta eszközzel kiszedni. Feltételezem, nem szándékozol százezreket költeni rá (ezért nem fogsz MAC-et sem venni), de fél GB RAM jót tenne a gépezet közérzetének. Következő fogós kérdés a régi PC-kre jellemző zaj lehet. Sok sikert!

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

szerintem egy külső dac jobb megoldás.

ESI Juli + Külső DAC a megoldás

USB felejtős (kivéve a Hiface)

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: maes »

Mih? Ahhoz, hogy flac-eket lejátszon (USB kimeneten), teljesen jó lenne, és csak néhány ezer forintot kell ráköltenie. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy külön zenehallgató gépe legyen. Arról nem is beszélve, hogy tökéletesen felesleges ilyen célra modern gépet venni. Az SSD-t meg végképp nem tudom hova rakni? Mi a fenének? Újraindulásonként nyerne vele 10 mp-et, de jó.

(Na jó, a fogyasztása biztos több egy réginek, de gondolom, nem erre gondoltál.)

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszi! Valszeg ez lesz egy kerülőút, mármint,, hogy a 3 slotját televágom RAMmal. Az az oprendszeren mindig segít. :-)))

televágom

Én meg a HELYEDBEN inkább az egész KONFIGURÁCIÓT

És például vennék egy használtan akciós Mac mini-t, (akár 2009-es, elég jó LMPS-ek kaphatóak hozzá, pl. Bolder, Circumpoint) min. 4GB RAM-al, 'solid-state drive'-al, stb. Pure vinyl/pure music progi, Firewire, és hadd' fusson...

De persze ez sem ~20eFt, akár egy 'elégséges' RAM bővítés a PC-dhez (én 8GB RAM alatt nem állnék meg, akár PC, akár Hacintosh...akár Mac esetén. A Mac mininél is azért a feltüntetett 4GB, mert ha jól tudom az a fizikai maximum. De ha nem jól tudom, akkor inkább 8GB! Kacsint (mert nem találom a .gif-et!)

Megj., a hozzászólásomat NEM egy Mac kontra PC kapcsán írtam, hanem CSAK azt érzékeltetve, hogy én a KÉRDÉSES PC-re egy forintot nem költenék.
>

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

Alaplapi hangkarival nem fogsz jó minőséget kapni. Akkor meg mindegy, milyen a lejátszó.
Ha meg szánsz rá plusz, az ESI Maya a megoldás, mert van Linuxos drivere.
Most van egy eladó

http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_es ... _1-50.html

Csak azért írtam, mert keseregtél, hogy nincs Foobar Linuxra.

nem alaplapival nyomná, hanem Hivox Lupusal, USB-ről
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: maes »

Csak azért írtam, mert keseregtél, hogy nincs Foobar Linuxra.

És ebből következik, hogy az alaplapit akarja használni?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”