Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Echotech fal nem valami nagy szám, de a doboz miatt érdemes venni! Szegeden voltam és ott hallgattam meg Novemberben. Ezeken a falakon nem érdemes zenét hallgatni mozira sem nagyon jó. Ha viszont neked jó minőségnek számit a SAL akkor ez is jó lesz. Tompa magasak folyó mélyek és nem kontrollált a közép pedig harsány. Szerintem csak akkor vedd meg, ha veszel hozzá normális hangszorókat váltót és a dobozt is érdemes merevíteni, de ha le mész szegedre ezt ők is el mondják majd. Ezt mind végig csinálod akkor lesz egy jó falad de akkor inkább vegyél készen egy jobbat. Mondjuk 40000ft - ot meg ér, ha nem számít a minőség. Ez amolyan kivül szép belül trágya dolog.
vki ezt írta véleménynek, hát nem tom:D
jobbak mint egy pioneer cs-7070 mondjuk?
vki vmi infó róluk?
vagy ha van ebben az ársávban megfelelő új akkor persze azt.
Ez jó lenne:
Echotech CA-168
vagy ez:
Echotech LS-602
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
vagy ha van ebben az ársávban megfelelő új akkor persze azt.
használtan akarok persze,
és 40-50 körül:D
Sziasztok. lenne pár kérdésem:D
hk670-hez rap-re és hip-hop-ra (néha filmre.)
polc-ra tehető hangfal kéne.
a lényeg h nem akarok külön sub-ot venni így legyen benne elég mély is.
15-16 négyzetméterre lenne.
(pioneer cs-501-701-és társai mienek lennének?)
mennyi a keret?
Webáruház:
Sziasztok. lenne pár kérdésem:D
hk670-hez rap-re és hip-hop-ra (néha filmre.)
polc-ra tehető hangfal kéne.
a lényeg h nem akarok külön sub-ot venni így legyen benne elég mély is.
15-16 négyzetméterre lenne.
(pioneer cs-501-701-és társai mienek lennének?)
Ez kb. olyan, mintha megkérdezi valaki, milyen teljesítményű autót vegyek? Hát vegyél 50-500 lóerő között!
He-he! Köszi a válaszokat! Költözés előtt állok és igazán arra lennék kíváncsi, hogy a CA azur 340a erősítő + KEF Coda 90 hangfal duó megállja-e a helyét így hallatlanban egy 34 m2-es helyiségben vagy tuti sovány lesz. Fülelek biztos ismeri, mert mindkettő cucc HiVox tuningos ;-)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Négyzetméterenként 1..10 watt normálisan, de tényleg sok mindentől függ.
Ez kb. olyan, mintha megkérdezi valaki, milyen teljesítményű autót vegyek? Hát vegyél 50-500 lóerő között!
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
sziasztok. Valaki definiálni tudná a szoba alapterület és a szükséges hangfal teljesítménye közötti kb. kapcsolatot vmi képletszerűséggel? Vagy valami -tól...-ig skála is jó volna. Köszi.
Négyzetméterenként 1..10 watt normálisan, de tényleg sok mindentől függ.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
sziasztok. Valaki definiálni tudná a szoba alapterület és a szükséges hangfal teljesítménye közötti kb. kapcsolatot vmi képletszerűséggel? Vagy valami -tól...-ig skála is jó volna. Köszi.
Ez nem tojásrántotta recept. Kicsit több a változó paraméter, mint gondolod.
A szoba alapterületén kívül a belmagasság is számít, valamint, hogy mennyire és mivel van berendezve. A hangsugárzók hatásfoka jócskán különbözik egymástól, az egyik 10 wattos erősítővel szól akkorát, mint a másik 30 wattossal. Emiatt a "hangfal teljesítménye" nem elegendő kérdezési paraméter. (Egy Dynaudio Audience 42 kisdoboz ugyan 100wattos, de nem fog hangosabban szólni, mint egy Monitor Audio RX2 40 wattal) A műfaj sem mindegy, és a kívánt hangerő, hallgatási távolság, kívánt mélyátvitel, szomszéd/család/stb. tűrőképessége sem.
Ez így dióhéjban mindjárt legalább tízféle kérdés, úgyhogy a képletet és a skálát felejtsd el.
De ha elmondod a lakhatási és anyagi peremfeltételeidet és zenehallgatási igényedet, na akkor lehet ajánlani valamiket, amiket személyesen kell meghallgatnod valahol, a kedvenc zenéiddel. Ez így bonyolultnak tűnik, de ez egy ilyen hobbi mindjárt az elején...
Nyuszika bemegy a játékboltba. -Kérek egy türelemjátékot! De k*rva gyorsan ám!!
Ha már a peremezés szóba került, hol lehet szakemberel megcsináltatni?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Köszi az infót volt egy sanda gyanúm hogy olcsó húsnak híg a leve de azért kíváncsi voltam leendő vagy volt gazdik tanácsaira
Azt hiszem nézek valami korosodó darabot .
Azt kifelejtettem, hogy csillapítást sem tartalmaz a doboz, egy grammot sem
Inkább nézz körül az apróban és vegyél használtan valami mást, biztos sokan segítenek!
Köszi az infót volt egy sanda gyanúm hogy olcsó húsnak híg a leve de azért kíváncsi voltam leendő vagy volt gazdik tanácsaira
Azt hiszem nézek valami korosodó darabot .
Ami kerek azt viszik ami kocka azt gurítják.
Üdv!
Lenne egy kérdésem: hangdobozom mélysugárzója a doboz hátulján, porvédő nélkül figyel. Ettől kb. 20 centire van egy páragyűjtő készülék (Ceresit párastop), azonos magasságban a mélysugárzóval.
Vajh a készülék "működésének" van-e köze a hangszóró élettartamához? Hasznos-e vagy éppen ellenkezőleg, káros-e ha olyan közel "párátlanít"?
Elsőre hülye kérdésnek tűnik... De mégis izgat.
Gyors utánlövés:
Ez a párátlanító nem SÓPÁRNÁBA szívja be a nedvességet? Ha igen, sürgősen távolítsd el (nemhogy 20cm-re, hanem mátyik tyobába), mert a só nem hallott a korrózióvédelemről, és csúnyán elveszi a vizet (szárít) ott is, ahol nem kell (gumi repedezik, fa dettó, stb.)
Ha nem sós-alapon műxik, akkor túlreagáltam, bocsi. ... De talán nem is, ezt találtam a Cereit oldalán: "...Ezek a kristályok magába szívják a levegõ felesleges nedvességtartalmát, majd a sóoldat formájában kicsapódik a Ceresit STOP Pára készülék tartályában. ..." Vagyis SÓ a játék neve...
Nem jó. Szvsz.
- -KP-
- V.I.P.

Kerestem eladó darabokat de nagyon ritka az olyan amibe nem nyúltak volna bele van amelyiknek a mély szállt el vagy a magas hangszoró
ezek a problémák jellemzőek vagy csak túlhajtották őket?
volt ilyen hangfalam még 2001-ben. Ez volt életem első hangfala, 18éves lehettem kb. mikor megvettem, elsősorban tuctuc zenére akartam használni (gondolom ez igen meglepő ). Aztán meg is szabadultam tőle hamar. Okokat mindjárt leírom. Ez a hangfal a vicc kategória tökéletes definíciója. A jamo gyárt jó dolgokat, de azokat nem 20-30 ezer forintért kapod meg. Ez a Studio 180 egy hulladék, amire ráragasztottak egy JAMO matricát.
ha egy baráti javaslatot elfogadsz, elkerülöd olyan messzire amennyire csak lehet.
láttam milyen belülről,mert egyszer szétszedtem a sajátom. igaz régen volt, de még nagyjából emlékszem milyen látvány "fogadott". na nézzük sorjában.
-egy normális hangfalnak legalább 18-25mm mdf vagy pozdorja az anyaga, hát ennek valami ultravékony fos.
-a basszreflexcső olyan csodásan van "beleragasztva" hogy kézzel ki lehet húzni megerőltetés nélkül.
- dobozmerevítést semmilyen formában nem tartalmaz, közös kamrában van benne mind3 "hangszóró", és a teljes doboztérfogat ki van használva.
- a hangszórók igazi "csúcskategóriás" darabok, kihívás lenne gagyibb hangszórókat találni, bár a mai világban semmi sem lehetetlen.
- a hangváltó ki lett spórolva belőle, a 3 vezeték direktbe megy rá a három hangszóróra. ha szeretsz hangosan zenét hallgatni, max pár hónap és megadja magát az a magassugárzónak csúfolt valami benne. Ja és én speciel nem szeretek a magasságurzóra plusz decibeleket adni. Abban a pillanatban, hogy torzítást hallok, akár a magas vagy mélysugárzó felől, veszem is vissza a hangerőt. Ez egyben egy válasz is az egyik kérdésedre. Megadta magát az enyém is, meg a többi ismerősömé is, akinek volt ilyen hangfala még. Túl is adtunk rajta mind...
-gondolkozz el, miért nincs a Jamo hifi katalógusában még csak feltüntetve sem és miért ilyen helyek árulják mint pl. a METRO áruház, ami körülbelül egy élelmiszeráruház, néhány műszaki cikkel megfűszerezve.(most erről légyszi ne nyissunk vitát).
- A jamo weboldalán sincs semmi info róla, még a megszűnt termékek listájában sem.
Inkább nézz körül az apróban és vegyél használtan valami mást, biztos sokan segítenek!
- sunshine01
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Hello !
Sikerült egy Lexicon RV-8-as erősítőt vásárolnom.
Ehez keresek megfelelő center és front sugárzókat.
A Revel Concerta Középtartománya nagyon tetszik de magasai hiányoznak nekem .
Tudtok segíteni?
vicc kategória. volt ilyenem. felejtsd el.
Na hát tényleg ennyire használhatatlanok lennének?
- -KP-
- V.I.P.

Sziasztok
Infot szeretnék a jamo studio sorozatról lehet ezeket valamilyen szinten zenére használni és ha igen melyik lenne a befutó 160-170 180
vicc kategória. volt ilyenem. felejtsd el.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Kerestem eladó darabokat de nagyon ritka az olyan amibe nem nyúltak volna bele van amelyiknek a mély szállt el vagy a magas hangszoró
Igaza van Bélának. Én olyan erősítővel használtam, ami 60W-ot tud 4 ohm-on. Fél hangerőnél nem volt jobban hajtva, nekem bőven elég volt.
Persze, ha - mint sokaknál - oda van tekerve a bass-poti + max magas + mélykiemelés és hadd szóljon, ami belefér...persze hogy elszáll benne valami.
utóbbi.
Webáruház:
Popzenére jók. A 180-at ajánlom, mert azt ismerem. Ha érdekel, szólj!
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sziasztok
Infot szeretnék a jamo studio sorozatról lehet ezeket valamilyen szinten zenére használni és ha igen melyik lenne a befutó 160-170 180
Popzenére jók. A 180-at ajánlom, mert azt ismerem. Ha érdekel, szólj!
Sziasztok