Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: szmegma »

Engem erdekelne, hogy pl. YvsMad, szamóca, doky, earformance, KMT, -KP-, atc, orionr, Muszklismick; stb. melyiket valasztanatok?

Tigris REL R205.

Nem soroltam fel mindenkit, csak az utolso aktivabbakat.

Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

REL T2-t ajánlottam a T1 helyett, csak 20 cm membrán de gyorsabb mint a 25 egyértelműen hallani is. Pedig a természetesen
a nagyot akarták de hamar rájöttek hogy miért a kicsit preferálom.
30 cm zenére na ott nagyon ritka az ami megállja a helyét.

Jahh, ha ugyanaz a széria, akkor nyilván kevésbé megy mélyre egy kisebb membrános láda. Ezért szubjektíven gyorsabbnak, pörgősebbnek, kevésbé lomhábbnak hallani. Erről asszem kimber is írt pár napja. De egy szubnál nem az a cél, hogy kevesebb mélyed legyen.

Amúgy érdekes téma ez a hangszóró gyorsaság. Ugyanis ennek fizikailag ki kellene merülnie abban, hogy egy nagyobb membrán kevésbé "megy fel", azaz felfele hamarabb kezd el csökkenni a frekvenciaválasza (tehetetlenség). Ami a mélyeket illeti, 70-80 Hz és alatta bőven "lassú" ilyen szempontból egy szubnak. Dinamikus viselkedésnél még nyilván számíthat a membrán tömege, illetve a hangolás, erősítés, szervo; ez egy szérián belül nyilván nem játszik, mint a fent említett esetben sem. De általános következtetéseket én továbbra sem vonnék le.

NJ, Penna, stb mit gondoltok? Kíváncsi lennék, mennyire beszélek sületlenségeket.

Tigris:
Éreztem, hogy szokásodhoz/nevedhez híven támadni fogsz. (: De azért örülnék, ha nem folytatnád a személyeskedést.

Amúgy tudom, hogy kinek írtad, de a téma egészét nézve egyértelmű, hogy ki keres most szub-ot...

Vendég

Arról nem is beszélve, hogy ezt a "kisebb membrán feszesebb, gyorsabb" kijelentést nem látom túl megalapozottnak.

Hát ezek szerint idáig nem sok tapasztalatot szereztél az adott témában. Pl magneplanar-hoz én direkt a kisebb
REL T2-t ajánlottam a T1 helyett, csak 20 cm membrán de gyorsabb mint a 25 egyértelműen hallani is. Pedig a természetesen

leborulok.gif

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Arról nem is beszélve, hogy ezt a "kisebb membrán feszesebb, gyorsabb" kijelentést nem látom túl megalapozottnak.

Hát ezek szerint idáig nem sok tapasztalatot szereztél az adott témában. Pl magneplanar-hoz én direkt a kisebb

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Hihhi na engem akkor már utálhatnak rendesen, mert mozizni odaszoktam röffenteni rendesen

Már kiadták a vadászengedélyt a csíkosokra..

Vendég

meg a szomszéd.

Hihhi na engem akkor már utálhatnak rendesen, mert mozizni odaszoktam röffenteni rendesen

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

nem hixem, h egy 16 négyzetméteres szoba tolerálná a 30 centis mélyeket..

meg a szomszéd.

Vendég

Nem akarok kötekedni, de most azon hogy 25centis vagy 30centis a mélysugárzó nem fog összedőlni a világ. Amit írsz, az még akár igaz is lehet, de leginkább a gagyi kategóriában. Mondjuk ott aztán nagyon. Azért egy Rel/MJ esetén már nem vennék mérget erre.

Amúgy szvsz a legalsó oktávoknál a nagyobb dinamikacsúcsok esetén, nem feltétlen előny a kisebb membránméret...

Az is igaz amit te írsz, viszont nem hixem, h egy 16 négyzetméteres szoba tolerálná a 30 centis mélyeket...Sztem oda meg felesleges ekkora szub...De ne legyen igazam...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem akarok kötekedni, de most azon hogy 25centis vagy 30centis a mélysugárzó nem fog összedőlni a világ. Amit írsz, az még akár igaz is lehet, de leginkább a gagyi kategóriában. Mondjuk ott aztán nagyon. Azért egy Rel/MJ esetén már nem vennék mérget erre.

Amúgy szvsz a legalsó oktávoknál a nagyobb dinamikacsúcsok esetén, nem feltétlen előny a kisebb membránméret...

Vendég

Egy szónak is 100 a vége a REL R széria jó mozira is , és használható zenére is......Az erősítőnek tömeget kell mozgasson, és ez köztudott, h a nagyobb hangszórók alapból lassabbak, lustábbak...Ha van lehetőséged hallgasd meg őket...

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

velodyne nem jöhet szóba?

Mint mar irtam, itt kint korlatozottabbak a lehetosegek. 24 bolt van ami kozul lehet valogatni es egyikben sem talaltam velodyne subot. !36_7_11.gif

Amugy te is leirhatnad a velemenyed a temaval kapcsolatban, kivancsi vok.
Szoval ha lenne egy MA BR5 csaladod es szeretnel egy subot melyik mellett dontenel?
1. MJ ACOUSTICS PRO 55
2. REL R205

Tovabba masok velemenyet is szivesen varom. Ki melyiket valasztana?
A tobbiek hol vannak?

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Kár, hogy az orrod előtt írta, hogy neki nem ez a szempont. Necces így tanácsot adni.

Az már a te bajod ha nem látod megalapozottnak, de ahelyett, h állandó jelleggel mások tanácsaiba kötsz bele, talán mondj te is néha valami okosat és olyat ami hasznositható is...Ne állandóan csak a beleröfögésből álljanak a posztjaid, asszem ezért már Béla is rád szólt párszor...Amúgy meg ha beleszólsz és marhaságot írsz akkor elsőnek az előzményeket is olvasd végig...Mellesleg ez a válaszom nem is neki hanem earnek ment...Szóval olvass is ne csak nézz..

Vendég

Nekem azok nem tetszettek zenére...De meg kell hallgatni...

Kár, hogy az orrod előtt írta, hogy neki nem ez a szempont. Necces így tanácsot adni.

Vendég

A REL a jövőben bármikor beteheted bármi mellé...Gondjaid akkor lehetnek legfeljebb ha 5x akkora szobába költözöl mint most vagy, amit már lehet nem fog tudni úgy beszólni, de ennek az esélye szerintem igen kicsi ha jól sejtem...Szóval ezek miatt nem kell aggódj...

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Ekkora szobába akkor is a REL mindenképpen...

Ma meg eszembe jutott egy dolog munka kozben. Egyszer biztos eladom a MA csaladot + az erositot is.
Szoval ha mondjuk lecserelem a jelenlegi 5.0-as rendszert + erositot a SUBot nem szeretnem. Amit most veszek azt szeretnem majd a jovoben is hasznalni. A kerdes, hogy a REL elegendo lesz?

Erre a kerdesemre meg kernek valaszt legy szives:
Amugy a sub nem csak 5.1-es zeneknel szolal meg? A stereo zeneknel is ad le melyet?Szoval ha a zenet tegyuk fel nem veszed figyelembe, akkor melyik doboz az idealisabb?

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Nekem azok nem tetszettek zenére...De meg kell hallgatni...Nem tudom, h abból melyik a zárt...Közben még egy eszembe jutott a Martin Logan Dinamó szubja, az is elég jo kis darab

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Vendég

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nincs jelentősége, a kisebb membránfelület feszesebb gyorsabb hangzást eredményez, ami zenéknél előnyös...Az , h most 20 vagy 25 hz sztem teljesen mindegy, mert mint a kettő irdatlan mély hang Ha tisztán tudja a 30Hz már az is bőven elegendő egy lakás szétszedésére Mekkora térbe menne amúgy?

Ez ~ 42.4 kobmeter, ami 17.4 negyzetmeteren terul el.
Itt a bal bemelyedesnel lenne elhelyezve a kiallo resz kulso sarkanal.
Egyebkent lehet igazad van mivel:
1. ismered a REL-t
2. ha jol latom a REL 50 Wattal erosebb

Nalam inakbb a film+jatekrra kell fektetni a hangsulyt, tehat "...a kisebb membránfelület feszesebb gyorsabb hangzást eredményez, ami zenéknél előnyös..." dolog annyira nem fontos.
Ha a REL 300 mm-s lenne nem haboznek. Egyedul vmiert a "nagyobb biztos jobb" csapdajaban vergodok.

Amugy a sub nem csak 5.1-es zeneknel szolal meg? A stereo zeneknel is ad le melyet?
Szoval ha a zenet tegyuk fel nem veszed figyelembe, akkor melyik doboz az idealisabb?

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Mondjuk ez a MA rendszerrel valo osszeferhetoseg igazan kecsegteto.

Az MJ 300 mm-es membranja nem jobb a REL 250 mm-nel?
Raadasul az MJ Ultra Long-throw, mig a REL csak Long Throw.
Akkor az MJ 20Hz-tol indit, a REL 25Hz-tol.

Nincs jelentősége, a kisebb membránfelület feszesebb gyorsabb hangzást eredményez, ami zenéknél előnyös...Az , h most 20 vagy 25 hz sztem teljesen mindegy, mert mint a kettő irdatlan mély hang Ha tisztán tudja a 30Hz már az is bőven elegendő egy lakás szétszedésére Mekkora térbe menne amúgy?

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hát én a REL mellett szavazok, abban biztos nem csalódsz...

ÉS egy idézet egy oldalról:

The REL R-205 sub-bass system features a highly respectable 200w amplifier and a heavy duty-10” long throw, cast frame driver, which allows the R-205 to shine when combined with good quality speakers such as Monitor Audio’s RS range of speakers.

Mondjuk ez a MA rendszerrel valo osszeferhetoseg igazan kecsegteto.

Az MJ 300 mm-es membranja nem jobb a REL 250 mm-nel?
Raadasul az MJ Ultra Long-throw, mig a REL csak Long Throw.
Akkor az MJ 20Hz-tol indit, a REL 25Hz-tol.

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Hát én a REL mellett szavazok, abban biztos nem csalódsz...

ÉS egy idézet egy oldalról:

The REL R-205 sub-bass system features a highly respectable 200w amplifier and a heavy duty-10” long throw, cast frame driver, which allows the R-205 to shine when combined with good quality speakers such as Monitor Audio’s RS range of speakers.

szmegma
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MJ zárt mind a kettő, de ezeket az infókat megtalálod a gyártói oldalakon is..Sőt a 150, 200 és még a 800 is zárt rendszerű...Gyakorlatilag mind a kettő jo, a 100 as valiben más nem tudom ezt pontosan...A Stremaudio topikban ezt jobban tudja a forgalmazó....É a nagyobbat hallottam, nekem tetszett...

Ugy latom nem szabad elaproznom mert kesobb megbanhatom.
Ezert a listat 2 dobozra szukitem es ezzel az ar felso hatarat surolom:

REL R205 (talaltam vegul ket helyen is £500)
MJ ACOUSTICS PRO 55 (ez pedig le van ertekeve szinten £500)

Az MJ ACOUSTICS PRO 50 ertelemszeruen kiesett, am nem tudom az MJ ACOUSTICS REFERENCE 100-at erdemes meg bent tartanom a fenti ketto mellett?
Csak mert ahogy en ertek hozza ez mar nem er fel hozzajuk tudasban ...lehet tevedek.

Szoval a ketto kozul te melyiket venned meg a MA BR5-os csaladhoz es a SONY STR-DA2400ES erositohoz?

Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol

Vendég

Melyik MJ-rol van szo egyebkent? Mivel a listamon ket MJ is van.
A masik kerdesem, hogy a listan szereploek kozul melyik a zart es melyik nyitott?

MJ zárt mind a kettő, de ezeket az infókat megtalálod a gyártói oldalakon is..Sőt a 150, 200 és még a 800 is zárt rendszerű...Gyakorlatilag mind a kettő jo, a 100 as valiben más nem tudom ezt pontosan...A Stremaudio topikban ezt jobban tudja a forgalmazó....É a nagyobbat hallottam, nekem tetszett...

Fender
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Fender »

sziasztok!

heco ascada 770-es hangfalrol van valakinek tapasztalata. prog. rock es rock amit hallgatok (dream theater, pain of salvation, beardfish, satriani stb.). 5x4x2.8-as szoba. szerintetek?

udv.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”