Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
szvsz a 'szimpla'-de-minőségi(bb) hfalkábel + jumper (bár a külső váltós Apex sztem megengedi a jumper belepakolását... ) jobb hangot eredményez, mint a bi-wire - főleg az Apex-nél
a kereted mennyi 1ébként?
Sajnos én nem jöttem rá, hogyan lehetne single wire-ben hajtani a dobozt (sehogy?), legalábbis ezt a változatot. Mellékelek egy képet a hátuljáról.
Amúgy abszolút nem létkérdés a csere, inkább csak a kíváncsiság hajt, s emiatt a keret sem kötött, mert a kapott javulás mértéke/milyensége esetlegesen nyithat még a pénztárcámon. Ha 20-ért kapok nekem jobban tetszőt, mint az Evidence (ezt nem hinném), akkor annyit adok ki, ha 70-ért, akkor annyit. Sokkal többet nem gondoltam, mert msot hogy olvasgatom a netet Apex ügyben, mindenki azt írja, hogy az aktív váltó milyen jó, így lehet afelé kellene nyitni.
De mivel nagy élvezetet nyújt a zenehallgatás rajta, ezért nem biztos, hogy piszkálni kellene az egészet (kb 2 éve így van, kisebb apróságok változtatásával)
Naim-ZU
Kábelezzünk
Nem tudom, hogy az olcsó Linn K400 beválhat-e Naim rendszerbe,s még sok dolog jár a fejemben...
Szerintem beválhat.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Kábelezzünk
A Cardas hangfalkábeleket ismeri valaki behatóbban esetleg?
Bi-wire kábelt keresek, s eszembe jutott a Cardas is, de a hangfalkábeleit annyira nem ismerem.
Nekem volt Quadlink és Golden Cross is, utóbbi szerintem nagyon jó kábel azoknak, akik nem az analitikus, hanem inkább a melegebb tónusú, de mégis részletező hangot részesítik előnyben. A Neutral Reference már egy neutrálisabb kábel. A Cardas szerintem azon kevés kábelgyártók egyike, amelynek a kábelei eléggé rendszerfüggetlenül hozzák azt, amit tudnak.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Kábelezzünk
Már Odüsszeusz is majdnem ráfaragott a szirénekkel
Egyszerü az eladás oka.
Nincs rá szükségem, ráadásul más kábel jobban illik a rendszerembe.Ráfaragni nem fogok a sirennel az tuti,
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Kábelezzünk
Szia ha magadnak keresel mért nem veszel még egy Sirent?
Tudok adni 2x3m-t jó árban.
Köszi, de elég 1 pár, s ebben semmi negatívum nincsen, mert imádom a kábel eszköztelenségét.
Naim-ZU
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Már Odüsszeusz is majdnem ráfaragott a szirénekkel
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Kábelezzünk
Józsi,
ha nem titok, mihez keresed a bi-wire-t? csak mer' 1általán nem biztos, h jobban jársz 1 a rászánt pénzedből még kifizethető, de relatíve gyengusz olyannal, mint 1 ugyanannyiba kerülő de tutti 'normál' bekötésűvel...
Elég egyszerű a válasz:
Az Apex külső váltója csak és kizárólag banános biwire kábelt fogad.
A pénz nem minden, mert az Evidence-től sokkal drágább kábelek szóltak már tőle gyengébben, illetve csak egy-két részletben hoztak többet.
Csak a kíváncsiság vezet, mert az Evidence is kiváló, de...
Nem tudom, hogy az olcsó Linn K400 beválhat-e Naim rendszerbe,s még sok dolog jár a fejemben...
Nem akarok hideg részleteket fürkészni, azok nem érdekelnek igazán, inkább a zene lüktetése, hangulata..
Naim-ZU
Kábelezzünk
Bi-wire kábelt keresek, s eszembe jutott a Cardas is, de a hangfalkábeleit annyira nem ismerem.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Kábelezzünk
Naim-ZU
Kábelezzünk
Bocs, csak ki akartam hangsúlyozni, hogy Wynton Marsalis-ról beszélek.
Bár testvére Branford Marsalis is kitűnő zenész, de nem éri el Wynton szintjét, ahogy a többi Marsalis testvér sem. Apjuk szép örökséget hagyott az utókorra a testvérekben.
Kábelezzünk
Erre a koncertre el akartunk menni de sajnos közbejött valami, majd talán legközelebb. Általában nem kimondottan rajongok a műfajért, de P.B. zenéje tetszik, és a felvételei is nagyon jól szólnak.
Én is el akartam menni, de a MÜPA-ba. Csak sajnos oda nem jött el. Nekem Patricia Barber az egyik kedvencem, szeretem a zenéjét. Minden CD-je és egy kivételével minden kiadott LP-je megvan. Jól szól? Ki tudja. De ez nem is érdekes. Olyan jó hifisen szól. Viszont a zene számomra feledteti az olykor túlzóan hifis hangzást.
Marsalis egy másik történet. Napjaink talán legnagyobb jazz zenésze. Egy zseni. Aki ráadásul elképesztő hangszertudással is rendelkezik. Ezt a komolyzenei felvételei is bizonyítják. Haydn, Hummel, Mozart... trombitaversenyei felejthetetlen élmények.
Számomra a személyes találkozás vele és a zenéjével csodálatos élmény volt. Igazából nem érdekelt, hogy hogyan szól, a zenéje lenyűgözött.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Bátran választhatod, LÁTATLANBA. Tapasztalatból, a harmonic technology ezüst, az analysis plus ezüst, és talán még a wireworld egy korai ezüst phono kábele, úgy mondanám MELÓS kábelek. Észrevétlenül végzik a 'dolgukat', nem igazán tudok karaktert melléjük rendelni. Nem szeretem a nagy szavakat, mert sokfélék vagyunk, többféle elképzeléssel a zenéről, az ízlésről, a kábelek meg pláne (sokaknál) erősen kognitív szükségletek tárgyai; de pejoratív értelemben az élő zenei előadások sem váltanak ki amolyan hifis WOW EFFEKTUST. Hallgatjuk, és (ha mindenki jól végezet/végzi a 'dolgát') úgy érezzük, minden a helyén van. EGYENSÚLY. Számomra ezek egyensúlyt FENNTARTÓ kábelek. Néha szürkébbek, néha fakóbbak, néha laposabbak...néha nyersebbek; ÉLETSZERŰBBEK!
Használatuk sikerességének (persze) előfeltétele egy eredendően nagy(obb) felbontású és lapos(abb) átvitelű rendszer. Minél inkább szélsőséges, neutrálistól eltérő(bb) hangkarakterű a rendszerünk, - több hangszín kontrollként, EQ-ként működő 'szabályozó' rendszer-elemmel, - annál inkább szürkébb, fakóbb és laposabb hatású kábelekként aposztrofálhatóak, amit sokan egyértelműen nem kedvelnek. Vagy 'leírják' őket, vagy automatice csereberélnek.
Több futómű, hangkar, phono-fokozat, és mégtöbb hangszedő tesztelgetése, próbálgatása és hosszabb távú együttélése alatt és után azt tűnt fel, hogy egyszerűen MARADTAK. Mikor kicseréltem őket másra, akkor előbb utóbb, de valahogy visszakívánkoztak. És nemcsak nálam. Egyebet nem tudok hozzáfűzni...
...
U.i.:
Kb. 1 hétre van szükségem, hogy az USA-ból leinformáljam néhány ismerősömet használt HT ezüst RCA phono-kábel kapcsán. Ha van, létezik...és valóban érdekes számodra, akkor majd megadom az elérhetőségeket.
>
A döntés megszületett, mármint a fejemben! Már az első bejegyzésem előtt is ez a kábel volt gondolataimban a nyerő, figyelembe véve a többi kábelemet is, fontosnak tartottam a szinergiát, illetve a többi komponens között igen jól teljesítenek, szinpatikus, szerethető a hangjuk és a rendszeremhez viszonyítva nincs túlárazva / használtan /. Korábban is bevált a komplett AN drótozás. Nagyon köszönöm a kimerítő jellemzést, illetve ajánlást, úgynéz ki sikerült találnom az USA-ban használtan. Már csak az eladó válaszára várok. Ha nem jönne össze a dolog akkor természetesen " -valóban érdekes számomra -" a kábel. Erre 1-2 nap haladékot kérek, előre is köszönöm a segítséget!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Kábelezzünk
Köszönöm a választ, ez volt nekem is az első gondolatom, de sajnos még eddig nem sikerült ilyet hallanom, ezért volt a bizonytalanság. Annak kifejezetten örőlök, hogy pont te válaszoltad ezt! Marad a keresgélés, de még az USA-ban se találtam csak újat. Lehet ez a verzió lesz a megoldás.
Bátran választhatod, LÁTATLANBA. Tapasztalatból, a harmonic technology ezüst, az analysis plus ezüst, és talán még a wireworld egy korai ezüst phono kábele, úgy mondanám MELÓS kábelek. Észrevétlenül végzik a 'dolgukat', nem igazán tudok karaktert melléjük rendelni. Nem szeretem a nagy szavakat, mert sokfélék vagyunk, többféle elképzeléssel a zenéről, az ízlésről, a kábelek meg pláne (sokaknál) erősen kognitív szükségletek tárgyai; de pejoratív értelemben az élő zenei előadások sem váltanak ki amolyan hifis WOW EFFEKTUST. Hallgatjuk, és (ha mindenki jól végezet/végzi a 'dolgát') úgy érezzük, minden a helyén van. EGYENSÚLY. Számomra ezek egyensúlyt FENNTARTÓ kábelek. Néha szürkébbek, néha fakóbbak, néha laposabbak...néha nyersebbek; ÉLETSZERŰBBEK!
Használatuk sikerességének (persze) előfeltétele egy eredendően nagy(obb) felbontású és lapos(abb) átvitelű rendszer. Minél inkább szélsőséges, neutrálistól eltérő(bb) hangkarakterű a rendszerünk, - több hangszín kontrollként, EQ-ként működő 'szabályozó' rendszer-elemmel, - annál inkább szürkébb, fakóbb és laposabb hatású kábelekként aposztrofálhatóak, amit sokan egyértelműen nem kedvelnek. Vagy 'leírják' őket, vagy automatice csereberélnek.
Több futómű, hangkar, phono-fokozat, és mégtöbb hangszedő tesztelgetése, próbálgatása és hosszabb távú együttélése alatt és után azt tűnt fel, hogy egyszerűen MARADTAK. Mikor kicseréltem őket másra, akkor előbb utóbb, de valahogy visszakívánkoztak. És nemcsak nálam. Egyebet nem tudok hozzáfűzni...
...
U.i.:
Kb. 1 hétre van szükségem, hogy az USA-ból leinformáljam néhány ismerősömet használt HT ezüst RCA phono-kábel kapcsán. Ha van, létezik...és valóban érdekes számodra, akkor majd megadom az elérhetőségeket.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Erre a koncertre el akartunk menni de sajnos közbejött valami, majd talán legközelebb. Általában nem kimondottan rajongok a műfajért, de P.B. zenéje tetszik, és a felvételei is nagyon jól szólnak.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Hááát, igen! Elég drága hallgatózás lenne...
A beszámolót pedig előre is köszönöm! Remélem hamar összejön!
Én is!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Így akkor sajnos nem tudok próbára sem kábelt adni.
A javasolt HT kábel megfontolandó.
Bár nem hallottam soha, mégis a leírása alapján szimpatikusnak tűnik.
Valahogy meg kéne hallgatnod. De meghallgatás nélkül is bele lehet vágni nyugodtan.
Nem egy horror az ára. Ha mégsem jön be, némi veszteséggel el lehet adni biztosan.
Azért köszönöm a lehetőséget !
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Kábelezzünk
Ha összejön igérem referálok, mert más alternatíva nemigen marad. Győr-Szeged .
Hááát, igen! Elég drága hallgatózás lenne...
A beszámolót pedig előre is köszönöm! Remélem hamar összejön!
Kábelezzünk
Köszönöm, de minden RCA.
Így akkor sajnos nem tudok próbára sem kábelt adni.
A javasolt HT kábel megfontolandó.
Bár nem hallottam soha, mégis a leírása alapján szimpatikusnak tűnik.
Valahogy meg kéne hallgatnod. De meghallgatás nélkül is bele lehet vágni nyugodtan.
Nem egy horror az ára. Ha mégsem jön be, némi veszteséggel el lehet adni biztosan.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szia!
Ha összejön a HT phono kábel, kíváncsi lennék mit hozott a ProSilway-hez képest...
Én is rég óta szemezgetek egy Silver Phono-val, de én sem találtam használtan, illetve a magyar forgalmazó sem tud adni meghallgatásra, csak rendelni tud. Ja és jelenleg én is ProSilway II-t használok a lemezjátszó és előfok között.
Kösz.: Laci
Ha összejön igérem referálok, mert más alternatíva nemigen marad. Győr-Szeged .
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
5 pólusú DIN van karon?
Köszönöm, de minden RCA.
Kábelezzünk
Szia,
Nekem lesz egy jópár a közeljövőben, használtak, de alig, mert áttárek XLR-re, áruk 4.000 Ft/pár lesz
Ha érdekel: 70/2705641
Üdv.
Imi
Sziasztok!
Lehet valahol WBT W-0144 RCA-t jobb áron venni mint Kácsánál? Esetleg valami hasonlót jó áron?
Lyngdorf - AP Avanti I.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Kábelezzünk
Köszönöm a választ, ez volt nekem is az első gondolatom, de sajnos még eddig nem sikerült ilyet hallanom, ezért volt a bizonytalanság. Annak kifejezetten örőlök, hogy pont te válaszoltad ezt! Marad a keresgélés, de még az USA-ban se találtam csak újat. Lehet ez a verzió lesz a megoldás.
Szia!
Ha összejön a HT phono kábel, kíváncsi lennék mit hozott a ProSilway-hez képest...
Én is rég óta szemezgetek egy Silver Phono-val, de én sem találtam használtan, illetve a magyar forgalmazó sem tud adni meghallgatásra, csak rendelni tud. Ja és jelenleg én is ProSilway II-t használok a lemezjátszó és előfok között.
Kösz.: Laci
Kábelezzünk
Sziasztok!
Lehet valahol WBT W-0144 RCA-t jobb áron venni mint Kácsánál? Esetleg valami hasonlót jó áron?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
... majd továbbítom az észrevételeidet felé, biztosan szívesen elolvassa, különösen azt a részt, hogy ekkora feladatra még nincs felkészülve...
De ilyen mű- és szakértő közönséggel talán még nem találkozott sehol, mint pl. kedves fórumtársunkkal, aki még önmagával is képes vitába keveredni. Talán ezért dolgozott egész koncert alatt olyan lazán és vidáman, ami nem éppen a műszaki gondoktól terhes hangmérnök ismérve.
Kábelezzünk
Újabb gyors kérdés.
Keresnék kifejezetten phono kábelt. Tulajdon képpen olyan fórumozók válaszát várom akik tapasztalattal bírnak ez ügyben. Az aláírásomban látható milyen minőségű és árfekvésű drótókat használok. Előre is köszönöm !
5 pólusú DIN van karon?
Ha az, akkor nekem van néhány phono kábelem. Kipróbálhatod. Némelyik eladó is.
1. Gyári SME V karkábel (VdH gyártmány, de SME V tartozék).
2. Ayre Signature Series phono cable (Cardas gyártmány) http://www.ayre.com/acc_phono.htm
Mindenben jobb, mint a gyári SME kábel, de számomra kevesebb, mint az igazán jó ezüst kábelek.
Nagyon sima, nyugodt, testes hangú kábel. Jó felbontással.
3. Van Den Hul MCS 150S (SME DIN csatlakozóval szerelve) http://www.vandenhul.com/p_D09AP.aspx
Nagyon jó felbontás, gyors, precíz. Nem elég testes - nekem.
És volt még pár egyéb saját próbálkozásom klf. kábelekkel, de szétszedtem őket, mert gyengébbek voltak a fentieknél.
Jelenleg Siltech Avondale Phono kábelt használok. Egyesíti valamennyi kábel jó tulajdonságait a hiányosságaik nélkül.
Gyors, dinamikus, nagyon sima mégis nagy felbontású, rendkívül kiegyenlített kábel. Nála csak az Odin volt jobb. Dinamikusabb, még nagyobb felbontású. De nem dőltem a kardomba, mikor az Odint Avondale-re kellett váltanom.
Volt még Nordost Quattrofil. Jó kábel az is. Gyors, precíz, színezetlen.
Volt még Nordost Tyr. Hasonló a Quattrofilhez.
Ami eddig mindent felülmúlt, a Nordost ODIN. Csak "kissé" drága - nekem.