Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 844

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: peterson »

Köszönöm a választ, ez volt nekem is az első gondolatom, de sajnos még eddig nem sikerült ilyet hallanom, ezért volt a bizonytalanság.  Annak kifejezetten örőlök, hogy pont te válaszoltad ezt! Marad a keresgélés, de még az USA-ban se találtam csak újat. Lehet ez a verzió lesz a megoldás.  

Szia!
Ha összejön a HT phono kábel, kíváncsi lennék mit hozott a ProSilway-hez képest...
Én is rég óta szemezgetek egy Silver Phono-val, de én sem találtam használtan, illetve a magyar forgalmazó sem tud adni meghallgatásra, csak rendelni tud. Ja és jelenleg én is ProSilway II-t használok a lemezjátszó és előfok között.

Kösz.: Laci

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Sziasztok!

Lehet valahol WBT W-0144 RCA-t jobb áron venni mint Kácsánál? Esetleg valami hasonlót jó áron?
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... majd továbbítom az észrevételeidet felé, biztosan szívesen elolvassa, különösen azt a részt, hogy ekkora feladatra még nincs felkészülve...

De ilyen mű- és szakértő közönséggel talán még nem találkozott sehol, mint pl. kedves fórumtársunkkal, aki még önmagával is képes vitába keveredni. Talán ezért dolgozott egész koncert alatt olyan lazán és vidáman, ami nem éppen a műszaki gondoktól terhes hangmérnök ismérve.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Újabb gyors kérdés.

Keresnék kifejezetten phono kábelt.   Tulajdon képpen olyan fórumozók válaszát várom akik tapasztalattal bírnak ez ügyben. Az aláírásomban látható milyen minőségű és árfekvésű drótókat használok. Előre is köszönöm !

5 pólusú DIN van karon?
Ha az, akkor nekem van néhány phono kábelem. Kipróbálhatod. Némelyik eladó is.

1. Gyári SME V karkábel (VdH gyártmány, de SME V tartozék).

2. Ayre Signature Series phono cable (Cardas gyártmány) http://www.ayre.com/acc_phono.htm
Mindenben jobb, mint a gyári SME kábel, de számomra kevesebb, mint az igazán jó ezüst kábelek.
Nagyon sima, nyugodt, testes hangú kábel. Jó felbontással.

3. Van Den Hul MCS 150S (SME DIN csatlakozóval szerelve) http://www.vandenhul.com/p_D09AP.aspx
Nagyon jó felbontás, gyors, precíz. Nem elég testes - nekem.

És volt még pár egyéb saját próbálkozásom klf. kábelekkel, de szétszedtem őket, mert gyengébbek voltak a fentieknél.

Jelenleg Siltech Avondale Phono kábelt használok. Egyesíti valamennyi kábel jó tulajdonságait a hiányosságaik nélkül.
Gyors, dinamikus, nagyon sima mégis nagy felbontású, rendkívül kiegyenlített kábel. Nála csak az Odin volt jobb. Dinamikusabb, még nagyobb felbontású. De nem dőltem a kardomba, mikor az Odint Avondale-re kellett váltanom.

Volt még Nordost Quattrofil. Jó kábel az is. Gyors, precíz, színezetlen.
Volt még Nordost Tyr. Hasonló a Quattrofilhez.
Ami eddig mindent felülmúlt, a Nordost ODIN. Csak "kissé" drága - nekem.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Nem feltétlenül menekülnék a kézenfekvő lehetőség elől, ami - tapasztalatból mondom, - egyébként is jó választás. Bár az elkölthető keretet nem ismerem, én elsőkörben BIZTOSAN a harmonic technology crystal silver phono-kábelénél maradnék.
>

A jelenlegi kábelezést figyelembevéve ez tényleg kézenfekvő megoldás lenne.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Nem feltétlenül menekülnék a kézenfekvő lehetőség elől, ami - tapasztalatból mondom, - egyébként is jó választás. Bár az elkölthető keretet nem ismerem, én elsőkörben BIZTOSAN a harmonic technology crystal silver phono-kábelénél maradnék.
>

Köszönöm a választ, ez volt nekem is az első gondolatom, de sajnos még eddig nem sikerült ilyet hallanom, ezért volt a bizonytalanság.  Annak kifejezetten örőlök, hogy pont te válaszoltad ezt! Marad a keresgélés, de még az USA-ban se találtam csak újat. Lehet ez a verzió lesz a megoldás.  
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 514

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Újabb gyors kérdés.

Keresnék kifejezetten phono kábelt.   Tulajdon képpen olyan fórumozók válaszát várom akik tapasztalattal bírnak ez ügyben. Az aláírásomban látható milyen minőségű és árfekvésű drótókat használok. Előre is köszönöm !

>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, lyra, simaudio, lamm, jbl k2, nakamichi, levinson, dcs, furman, progressive audio, analysis plus, kimber, refine audio

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Újabb gyors kérdés.

A lemezjátszó és a phono előfok közé? Mennyi a kereted?

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Újabb gyors kérdés.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Gyors kérdés.
Egy doboz gyári jumper lapjai nincsenek meg, itthon meg csak vörösréz drót van. Abból hajlítok áthidalót. Megfelelő lehet ez?
Miben lehet más mint a szokásos sárgaréz anyagú?

Valszeg jobb annál.

Heed Thesis rendszer

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

Gyors kérdés.
Egy doboz gyári jumper lapjai nincsenek meg, itthon meg csak vörösréz drót van. Abból hajlítok áthidalót. Megfelelő lehet ez?
Miben lehet más mint a szokásos sárgaréz anyagú?
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

" rendkívül semleges, "semmilyen" hang. Pont optimális. És, láss csodát, duplán még jobb, még "semmilyenebb"."
Kicsit szűz - szűz - nagyon szűz

Nemommá Fülelek, hogy nem étöd, mit gondolok... Nem a szüzesség fokozatairól van szó, mer' az ugye, fokozat nélküli automata, hanem, hogy a növekedő keresztmetszettel a szóban forgó kábelek a felhasználó füle számára előnyös tulajdonságok tekintetében jobban és jobban szólnak. Szvsz.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ott speciel dolgozni voltam, nem szórakozni, de azért keveredett a kettő, ahogy általában szokott.

De remélem, inkább a fun-factor volt a domináns, mint a meló-aspektus. Ha meg még a morzsácska is esik közbefele, hát, annyi baj legyen.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fapaci a bulik királya! Szigorúan a pultnál, kúlosan, néha-néha összenéz a mixerrel, főleg, amikor az egy egész tojást dob a Bloody Mary-jébe, mielőtt a shakerben rázni kezdi. A közönségből mind stírölni, mind piázni, mind online-tetriszezni, mind esetenként vöcire menni macerásabb.

Talán ezért is kérem mindig a jegyemet a BKV-n folyosóra és nem az ablak mellé...

(Figyelem, a leírtak kizárólag a fantázia szüleményei, és jóindulatú mosolyfakasztásra szolgálnak. A valósággal való egybeesésük kizárólag a véletlen műve. Ha egyáltalán.)

Ott speciel dolgozni voltam, nem szórakozni, de azért keveredett a kettő, ahogy általában szokott.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

De hallgattam! Mondjuk nem hálózatban (230 voltosban), hanem hangsugárzó-kábelként, meg szimmetrikus IC-t csináltam belőle. Az felejthető élmény volt.

Egyetértünk. Csak figyelj. Pont a cat5 mint (csak) hálózati kábelről volt szó.
A többi szereplése valóban könnyen túlhaladható jó kábellel; bár fenntartom, hogy olcsó láncban hangfalkábelként nagyon jól szerepelhet.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Igen,de azt még forrasztania kell, mert nem csavarozósra van gyártva...Egyébként jó ötlet volt quadlipi részéről-én csak forrasztgatás miatt nem vállaltam be.

A Bals dugókból kikerülő érintkezőket is le fogom aranyoztatni. Az tényleg egy jelképes összegért tudnám adni. Természetesen, ha kell. És az csavarozós!
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Hát nem ott vannak eleve...?

Komolyra fordítva, kb 5 éve használom; megnyugtatásul, elosztóval lekapcsolható.
Viszont látom, még nem hallgattad - mert lehet, hasonló kínban lennél, mint én.

De hallgattam! Mondjuk nem hálózatban (230 voltosban), hanem hangsugárzó-kábelként, meg szimmetrikus IC-t csináltam belőle. Az felejthető élmény volt.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Meg nem is használ...

Szimplán érintésvédelmi okokból. Megrázó élmény lehet a 200-300V közötti anódfeszültség, ha netán valami gond van.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6686

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Igen,kösz a korrekciót.

Igazán nincs mit!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

De dugvilla is van itt a fórumon aranyozott csatikkal megszerelik neked a BALS villát...Teljesen rendben van az is, és elpostázzák neked...

Igen,de azt még forrasztania kell, mert nem csavarozósra van gyártva...Egyébként jó ötlet volt quadlipi részéről-én csak forrasztgatás miatt nem vállaltam be.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Mámint a dugót gondoltad ugye uram?

Igen,kösz a korrekciót.

Vendég

Kábelezzünk

Igy gondoltam Link

De dugvilla is van itt a fórumon aranyozott csatikkal megszerelik neked a BALS villát...Teljesen rendben van az is, és elpostázzák neked...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Ezt komolyan gondoltad hogy banándugóból kókányolod össze a hálózati dugaljat? gondolkodik.gif

Mámint a dugót gondoltad ugye uram?

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Ezt komolyan gondoltad hogy banándugóból kókányolod össze a hálózati dugaljat? gondolkodik.gif

Igy gondoltam Link

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Sajnos vidéki vagyok !
De lehet , hogy a villát meg oldom banándugóból (Nakamichi)
Akkor egy készülék dugot kell csak vennem.

Schurter IEC csatit tudsz venni bta-tól az apróban.A dugvilla helyett banán megoldást én nem javallanám (főleg ha fém a háza a banánnak),akkor tényleg inkább egy Bals a Golgota térről.(lehet hogy valamelyik segítőkész fórumtárs megveszi és elpostázza neked ha megkéred)Én is ezeket használom-igaz nem űbertop hájend minőség de közép szintű rendszerig szerintem tökéletesen elég.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”