A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sajnos vidéki vagyok !
De lehet , hogy a villát meg oldom banándugóból (Nakamichi)
Akkor egy készülék dugot kell csak vennem.
Schurter IEC csatit tudsz venni bta-tól az apróban.A dugvilla helyett banán megoldást én nem javallanám (főleg ha fém a háza a banánnak),akkor tényleg inkább egy Bals a Golgota térről.(lehet hogy valamelyik segítőkész fórumtárs megveszi és elpostázza neked ha megkéred)Én is ezeket használom-igaz nem űbertop hájend minőség de közép szintű rendszerig szerintem tökéletesen elég.
Jó minőségű hálozati és készülék dugót tudtok ?
De ami jó áron is van .
Készülékdugónak ott a Shurter az apróban árulja is valaki....Villából is tudsz venni azt is árulják, aranyozott moddingolt villával az adásvétel topikban
Elviekben így van, de a gyakorlatban inkább azt látom, hogy egy jól eltalált olcsó kábelnél dupla áron sem lehet sokkal jobbat venni. Tehát talán mégsem eretnek gondolat az olcsóból csinálni bikábelt, mint az alig (vagy semennyire sem) jobb madzagból szingli bekötést csinálni dupla pénzen.
Nem, mintha számítana, de nekem az OCOS-kábel példája is ezt mutatja. Semmi színezés, se sávszél-tolás, rendkívül semleges, "semmilyen" hang. Pont optimális. És, láss csodát, duplán még jobb, még "semmilyenebb". Triplán meg a nagy Dynokat (Sapphire és felfelé) is kielégíti, van is bennük tripla OCOS-koax csati gyárilag, nemcsak banános/sarus.
A kábelek, amiket mostanában dugózunk, használunk, nem biztos, hogy direkt audio-célra készült kábelek. Amik igen, és beleillenek 1 gyártó termékskálájába, azok nyilván úgy is lesznek beárazva. Ha van 1 kábel, ami, teszem azt, VÉLETLENÜL jól szól alacsony ára ellenére, nyilván az audiofilek rákéredzkednek és széthordják. Nagyon helyesen. És kötik bi-tri, meg ami belefér.
Ilyen nehéz elfogadni, hogy ott és akkor annak a hangmérnöknek ez volt a koncepciója?
Én mögötted ültem vagy 5 sorral a mixer mellett és nem volt hiányérzetem. Bár többet figyeltem a szaki ténykedésére, mint a zenekarra.
Fapaci a bulik királya! Szigorúan a pultnál, kúlosan, néha-néha összenéz a mixerrel, főleg, amikor az egy egész tojást dob a Bloody Mary-jébe, mielőtt a shakerben rázni kezdi. A közönségből mind stírölni, mind piázni, mind online-tetriszezni, mind esetenként vöcire menni macerásabb.
Talán ezért is kérem mindig a jegyemet a BKV-n folyosóra és nem az ablak mellé...
(Figyelem, a leírtak kizárólag a fantázia szüleményei, és jóindulatú mosolyfakasztásra szolgálnak. A valósággal való egybeesésük kizárólag a véletlen műve. Ha egyáltalán.)
Akkor hibás volt a hangosítási koncepció.
Lehet, hogy a keverőpultnál éppen megfelelően szólt a zenekar (bár kétlem), de már a 15. sorból csak foszlányok hallatszottak a bigband-ből. Egy bigband-nek nem prüntyögni kell, hanem elképesztő dinamikával szólni. Ezt mondjuk saját tapasztalatból tudom, mert fiam évekig játszott bigband-ben és nagyon sok koncertjüket, próbájukat hallottam hangosítatlanul. A WM hangosított koncert nyomaiban sem idézte azt, amit egy bigband képes ÉLŐBEN produkálni.
Szóval szerintem elhibázott volt a hangosítás. Akkor meg pláne az, ha a cucc ennél többre is képes lett volna.
Ha meg nem, akkor alul volt méretezve. Ha nem az erősítő, akkor a hangfalak és ezért nem merték rendesen megtolni a hangerőt. Ha meg az sem, akkor meg pláne nem értem.
Ilyen nehéz elfogadni, hogy ott és akkor annak a hangmérnöknek ez volt a koncepciója?
Én mögötted ültem vagy 5 sorral a mixer mellett és nem volt hiányérzetem. Bár többet figyeltem a szaki ténykedésére, mint a zenekarra.