Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Egy gépész napja a moziban!
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
Így kartondobozban. Nem kell félni, mindegyik logó elején és végén több méter blank szallag van ami a logót védi a sérüléstől!Íme a mi dobozunk a még új logókkal! Ezek még nem voltak használatban!
Kicsit nagy a rumli, nem?
Persze, mert a dobozt ki kellet fordítanom a visszacsévélő mögül, és itt tároljuk az előzeteseket, logókat, reklámokat!
Ha jól megnézzed ott van hátul, középen! :vazeg:
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
Így kartondobozban. Nem kell félni, mindegyik logó elején és végén több méter blank szallag van ami a logót védi a sérüléstől!Íme a mi dobozunk a még új logókkal! Ezek még nem voltak használatban!
Kicsit nagy a rumli, nem?
Hallottam, hogy van valami szorzó vagymi, ami azt csinálja, hogy mivel a 24fps magában zavarná a szemet, ezért minden kép többször villan fel. Jól tudom? Hogy is van ez pontosan?
Blade shutternek hívják. kétszer, vagy háromszor villantja fel ugyanazt a képet. Kb. a 7. oldalon olvashatsz róla itt a topicban is
A sok kép után, már csak egy dologról érdekelnének képek: hogy lesz a filmből dvd? Folyamat nem érdekel szöveggel, hanem képek róla. Köszi sozs, marha jók a képek!
Na azt nem mutatom meg, mert lebukom!
Nagyon jók a képek, köszi sozs! :vazeg:
Egyébként mé' buknál le? "Egy" moziban gondolom nem lehet ilyet lefényképezni, hisz minek lenne ott egy ilyen berendezés?
Hallottam, hogy van valami szorzó vagymi, ami azt csinálja, hogy mivel a 24fps magában zavarná a szemet, ezért minden kép többször villan fel. Jól tudom? Hogy is van ez pontosan?
A sok kép után, már csak egy dologról érdekelnének képek: hogy lesz a filmből dvd? Folyamat nem érdekel szöveggel, hanem képek róla. Köszi sozs, marha jók a képek!
Na azt nem mutatom meg, mert lebukom! :vazeg:
És szöveggel?
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Na azt nem mutatom meg, mert lebukom! :vazeg:
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
A sok kép után, már csak egy dologról érdekelnének képek: hogy lesz a filmből dvd? Folyamat nem érdekel szöveggel, hanem képek róla.
Köszi sozs, marha jók a képek!
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Vagy érkezhet egy előzetes, reklám így is:
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Na itt egy Dolby logó, mint láthatjátok "Aurora", ez a csillagos égbolton egy sárga "villámban" előbukkanik a Dolby felirat, a formátuma Scope (szélesvásznú) 2.35:1, és a hang rajta EX! (biztos láttátok már)
Hajjaj, meg is van itthon vobban!
Ezek a logok csak így doboz nélkül érkeznek?
Így kartondobozban. Nem kell félni, mindegyik logó elején és végén több méter blank szallag van ami a logót védi a sérüléstől!
Íme a mi dobozunk a még új logókkal! Ezek még nem voltak használatban!
Na itt egy Dolby logó, mint láthatjátok "Aurora", ez a csillagos égbolton egy sárga "villámban" előbukkanik a Dolby felirat, a formátuma Scope (szélesvásznú) 2.35:1, és a hang rajta EX! (biztos láttátok már)
Hajjaj, meg is van itthon vobban!
Ezek a logok csak így doboz nélkül érkeznek?
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Camponában a DD logo szerintem már 2 éve ugyanaz. Iszonyatosan rorssz minőségü! A hangja még zörög, de a kép nagy része már fekete foltokból áll
Hol lehet ilyeneket venni? Nem szeretnék, csak kiváncsiságból!
Angliából a gyárból, Techni Color, ők gyártanak európában DD hangos filmet, ami azt jelenti, hogy a szinkronos filmek ott készülnek, már ha van rajtuk DD, vagy olcsón kis forgalmazók az Olasz Techni Colornál (? nem emléxem pontossan), vagy stereo hangot itthon, vagy Németországban (a német filmek stereo hangja készül ott álltalában), illetve ha jól emléxem a Franciáknál is csinálnak DD-t a filmekre! :vazeg:
Most sajnos nincs a filmek dobozán a Techni Color Címe, de ha lesz megírom!
A filmek ilyen dobozban vannak tekercsenként, a méretek összehasonlítása véget egy ceruzát tettem a tetejére!
Camponában a DD logo szerintem már 2 éve ugyanaz. Iszonyatosan rorssz minőségü! A hangja még zörög, de a kép nagy része már fekete foltokból áll
Jó kérdés. :vazeg:
A Dolby Store-ban nem láttam ilyet, szerintem csak moziknak adnak.
És ilyen, ha nem karcol ugyan az a görgő!
Szép! Akkor már értem!
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
És ilyen, ha nem karcol ugyan az a görgő!
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Ez a kép kissé durván mutatja, hogyan lehet megkarcolni a filmet, de éppen ezért, hogy jól látható legyen, én állítottam be! Ez a kép szélén folyamatos függőleges fekete karcot okoz!
Attól függ milyen a mozi anyagi helyzete, nálunk állandóan van raktáron, a gépházvezető rendeli meg, ez attól is függ menyi logó lett kicserélve (ez a gépészekre van hagyva), menyi maradt tartalékban. A kopás kb fél év alatt teszi tönkre a logót, persze függ hányszor ment, és menyi a pénze a mozinak!Kb.:120 pergetés után bármilyen vetítőben megy a film, karcok keletkeznek, elöszőr gyengébb (apró fekete függőleges csíkok), majd erősebb, illetve egyre több az emulzió leválás amit fekete foltok formájában láthatsz a képen. (emulzió leválás az, mikor a hordozórétegrő "eltünik" az emulziós réteg egy kis darabja, ez maga a kép egy része)
Természetesen ezen kívűl van olyan karc aminek a szine zöld, na ilyenkor valaki "meghúzta" a filmet, tehát nem a görgőkön futott a film, hanem a pályából egy része "kilógott", és ebben az esetben az emulziót karcolta meg, ami a képet alkotja ezért zöld, mivel egy film a három alapszín rétegeiből áll. Ha fekete a karc az a film másik oldalán a hordozó réteget karcolta meg, ezért fekete, és nem színes. A görgő perme szokta álltalában megkarcolni a filmet, pláne ha az átfordító görgő, tehát megváltoztatja a film útját a térbe!
Köszi a választ!
Igen én is láttam ilyen függőleges vonalat. Múlt héten megnézem a Gyűrűk Ura trilógiát és a Gyűrű szövetsége résznél végig az egész film alatt látható volt ilyen függőleges fekete csík.
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Ezt mennyi időnként kell cserélni, mennyi időnként vesz a mozi újat?
Attól függ milyen a mozi anyagi helyzete, nálunk állandóan van raktáron, a gépházvezető rendeli meg, ez attól is függ menyi logó lett kicserélve (ez a gépészekre van hagyva), menyi maradt tartalékban. A kopás kb fél év alatt teszi tönkre a logót, persze függ hányszor ment, és menyi a pénze a mozinak!
Kb.:120 pergetés után bármilyen vetítőben megy a film, karcok keletkeznek, elöszőr gyengébb (apró fekete függőleges csíkok), majd erősebb, illetve egyre több az emulzió leválás amit fekete foltok formájában láthatsz a képen. (emulzió leválás az, mikor a hordozórétegrő "eltünik" az emulziós réteg egy kis darabja, ez maga a kép egy része)
Természetesen ezen kívűl van olyan karc aminek a szine zöld, na ilyenkor valaki "meghúzta" a filmet, tehát nem a görgőkön futott a film, hanem a pályából egy része "kilógott", és ebben az esetben az emulziót karcolta meg, ami a képet alkotja ezért zöld, mivel egy film a három alapszín rétegeiből áll. Ha fekete a karc az a film másik oldalán a hordozó réteget karcolta meg, ezért fekete, és nem színes. A görgő perme szokta álltalában megkarcolni a filmet, pláne ha az átfordító görgő, tehát megváltoztatja a film útját a térbe!
Köszi a váalszt!
Lehet, hogy lámát kérdezek, de a filmek elötti DD vagy DTS logókat külön kapjátok, mert sokszor látom új filmek elött, hogy borzalamas a minősége (akadozik a hang, több rajta a fekete folt, mint a színes) egy-egy ilyen logónak, aztán, a film már szuper?
A logókat minden mozi saját maga veszi meg, a DD logók ha jól emléxem valami 35 font körül mozogtak kb.: 1 éve
Ez érdekes, nem is tudtam!
Ezt mennyi időnként kell cserélni, mennyi időnként vesz a mozi újat?
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Köszi a váalszt!
Lehet, hogy lámát kérdezek, de a filmek elötti DD vagy DTS logókat külön kapjátok, mert sokszor látom új filmek elött, hogy borzalamas a minősége (akadozik a hang, több rajta a fekete folt, mint a színes) egy-egy ilyen logónak, aztán, a film már szuper?
A logókat minden mozi saját maga veszi meg, a DD logók ha jól emléxem valami 35 font körül mozogtak kb.: 1 éve
Köszi a váalszt!
- sozs
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Remélem látszik középen, hogy át van ragasztva, és a széleknél elvágja a prés, és a lyukaknál is kibőki a ragasztót!A ragasztó sima kereskedelmi forgalomba kapható cellux!
A cellux mennyire zavarja a hagjel kiolvasását?
Szerintem nem vehető észre, hisz nagyon rövid (1/24-ed mp, amíg a ragasztó útban van. Ennyit kijavít a proci.
Javíts ki sozs, ha tévednék
Profi a válasz!
Egyébként a vetített képen láthato a ragasztás egy pillanatra, ilyenkor egy villanatnyi időre homályos lesz a kép, mivel vastagabb itt a film, és az optika nem arra a vastagságra van belőve!
Remélem látszik középen, hogy át van ragasztva, és a széleknél elvágja a prés, és a lyukaknál is kibőki a ragasztót!A ragasztó sima kereskedelmi forgalomba kapható cellux!
A cellux mennyire zavarja a hagjel kiolvasását?
Szerintem nem vehető észre, hisz nagyon rövid (1/24-ed mp, amíg a ragasztó útban van. Ennyit kijavít a proci.
Javíts ki sozs, ha tévednék