Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Régi idők hifije
Régi idők hifije
Most vittem szervízbe egy Pioneer CT-740 kazettás deck-et.
1985-ben kaptam nagybátyámtól.
Csak mechanikus hibái vannak (ékszíjak, görgők, meg valószínű a fej is.)
Jó hangja volt, szép emlék, szeretném megtartani.
Meglepődtem, hogy a neten komplett szervízmanuált találtam hozzá elektromos és mechanikai leírással.
Van néhány TDK MA-R kazettám, ezekkel használtam.
Honnan tudod, hogy egy vezetékben merről merre folyik az áram??? Lépj rá! Amerről púposodik, arról jön!!
Kép: Pioneer PDP-LX 5090,
Hang:Pioneer WSX-1020, PIONEER CT-740kazettás, Infinity Primus 5.0, JAMO SW-6000A
Forrás: Pioneer BDP- 430, ASUS HDP-R1, UPC/Philips set top box
Régi idők hifije
sziasztok
barátnőmnek van egy régi hifije.
erősítő:
fisher ca 100
hangfalak: Kenwood LSK 300
az lenne a kérdésem hogy szerintetek az erősítő és a hangfalak milyen minőséget képviselnek?
igy az erősítő+hangfalak jobb minőség mint mondjuk egy mostani 40-50 ezres philips mini hifi?
ismeritek az általam leírt tipusokat?mi a véleményetek?
Régi idők hifije
Van egy ilyenem már vagy 15 éve.
Harman Kardon CITATION 7.0 AV PREAMPLIFIER PROCESSOR
Anno 600000 Ft-ért vettem.Most gondolom szinte nulla az értéke.
MSRP: $3,550.00
http://audiopreamplifiers.com/harman-ka ... eamplifier
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Régi idők hifije
Segítsetek ............... nem tudom eldönteni melyiket a kettő közül??
InfinitySM152 vagy
Cerwin Vega VS8
????
Régi idők hifije
Az furcsa nekem, hogy amikor megvettem a hangfalakat több erősítővel is teszteltük a srácnál, teljesen más hangképet adott.
Azt már látom hogy bele fogok hülyülni ebbe (is), mire meglesz az igazi
A BOSE-okkal az alapvető baj az, hogy semmiféle színpadképe nincs, egy katyvasz-szerűen az egész fal szól. Én egy hétig próbáltam együtt élni vele. Nem sikerült. Mélye, magasa nincs, zavaros középtartomány van, meg egy fura kettős zongora effektus.
Régi idők hifije
Akkor még jó hogy nem azt vettem, kicsit kölcségesebb lett volna:)
Azért ki kéne próbálnom más erősítőkkel is, csak annyi tőkám nincs hogy álljon 5 erősítőm a polcon, aztán amikor megvan a tuti, akkor eladom ami nem kell.
A tegnapi kábel csere jelentőset dobott a cuccon, de még mindig nem érzem elég jónak a tetejét:S
Ne érts félre, én nem azt mondom, hogy rossz a Bose 901, hanem azt, hogy az is hasonló karakterű, mint amit leírtál a kisebbik modellel kapcsolatban: nem egy látványos hang. Ezek a hangsugárzók egyedi hangzásvilággal rendelkeznek és ezt szokni kell.
Régi idők hifije
Az mit takar, hogy a magasak "nem akarnak megjönni"? Milyen mértékű a hiányuk? Esetleg a hangfal?
Az furcsa nekem, hogy amikor megvettem a hangfalakat több erősítővel is teszteltük a srácnál, teljesen más hangképet adott.
Azt már látom hogy bele fogok hülyülni ebbe (is), mire meglesz az igazi
Régi idők hifije
Bose 301-től jó hangot ne nagyon várj. Én elég gyorsan megszabadultam tőle. Magasai meg irányitottak összevissza azzal a terelőlemezzel, ha ez még a régi. Jó kis visszaverődést csinál.
Az a baj hogy a Heybrook HB1-nek meg az alja hiányzik nagyon.
Régi idők hifije
Én a 901-est hallottam, az sem jobb.
Akkor még jó hogy nem azt vettem, kicsit kölcségesebb lett volna:)
Azért ki kéne próbálnom más erősítőkkel is, csak annyi tőkám nincs hogy álljon 5 erősítőm a polcon, aztán amikor megvan a tuti, akkor eladom ami nem kell.
A tegnapi kábel csere jelentőset dobott a cuccon, de még mindig nem érzem elég jónak a tetejét:S
Régi idők hifije
Szia!
Megjött az erősítő tegnap... Egyik szemem sír a másik nevet.
Szép is jó is, minden hibátlanul működik, gyönyörűek a mélyek a Bose-okkal, dinamikus, részletező, de valahogy a magasak nem akarnak megjönni:(
Még nem jöttem rá mi lehet az oka, ma kipróbálom egy másik hangfalkábellel.
Én a 901-est hallottam, az sem jobb.
Régi idők hifije
Szia!
Szép is jó is, minden hibátlanul működik, gyönyörűek a mélyek a Bose-okkal, dinamikus, részletező, de valahogy a magasak nem akarnak megjönni:(
Bose 301-től jó hangot ne nagyon várj. Én elég gyorsan megszabadultam tőle. Magasai meg irányitottak összevissza azzal a terelőlemezzel, ha ez még a régi. Jó kis visszaverődést csinál.
-
Vendég
Régi idők hifije
Szia!
Az mit takar, hogy a magasak "nem akarnak megjönni"? Milyen mértékű a hiányuk? Esetleg a hangfal?
Régi idők hifije
Közben eszembe jutott, hogy a 3060-ból a 60 a teljesítményt is jelezheti.
Szia!
-
Vendég
Régi idők hifije
Köszönöm a segítséget, hasonló dolgokat találtam én is róla.
Tegnap este úgy döntöttem megveszem, majd kiderül mit produkál:)
Közben eszembe jutott, hogy a 3060-ból a 60 a teljesítményt is jelezheti.
Régi idők hifije
Audiokarma topicban olvastam, hogy egy '76-os konstrukcióról van szó (korai darab, erre utal a kurzivált New Acoustic Dimension felirat is), 2X60W teljesítménnyel (ez elég soknak tűnik), és hogy szép hangú kis jószág.
Itt a link. Mást én sem találok róla, csak a vaterás linket. Gondolom, ott "találtad" te is.
Köszönöm a segítséget, hasonló dolgokat találtam én is róla.
Tegnap este úgy döntöttem megveszem, majd kiderül mit produkál:)
-
Vendég
Régi idők hifije
Sziasztok!
Találtam egy Nad 3060 erősítőt, amin agyalok.
Egy pár Bose 301 lenne meghajtva vele.
Tudnátok segíteni, hogy érdemes-e megvenni, milyen ez a holmi?
Szinte sehol nem találtam róla semmit, csak a nagytesójáról a 3080-ról.
Köszi:
Gonzo
Audiokarma topicban olvastam, hogy egy '76-os konstrukcióról van szó (korai darab, erre utal a kurzivált New Acoustic Dimension felirat is), 2X60W teljesítménnyel (ez elég soknak tűnik), és hogy szép hangú kis jószág.
Itt a link. Mást én sem találok róla, csak a vaterás linket. Gondolom, ott "találtad" te is.
Régi idők hifije
Sziasztok!
Találtam egy Nad 3060 erősítőt, amin agyalok.
Egy pár Bose 301 lenne meghajtva vele.
Tudnátok segíteni, hogy érdemes-e megvenni, milyen ez a holmi?
Szinte sehol nem találtam róla semmit, csak a nagytesójáról a 3080-ról.
Köszi:
Gonzo
Régi idők hifije
Ilyen hangfalam volt 1988-ban,ráadásul 2 pár
Magneplanar Tympani IVa
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=63261.0
Webáruház:
- hienakutyak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Régi idők hifije
sziasztok!
nem tudom, hogy jó helyen járok e forumilag, de segítségre, tanácsra lenne szükségem.
van egy NAD 7020-as erősítőm.egyik pillanatról a másikra elkezdett búgó hangot hallatni a hangfalon keresztül. ugyanezt tapasztaltam a fülesen keresztül is.mi lehet a baj?orvosolható?érdemes szervíz után nézni?
köszönöm a segítséget!
ha nem jó helyen járok szóljatok, keresek más fórumot.
sziasztok
Régi idők hifije
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
Régi idők hifije
Mostanában ezen fogok lemezt hallgatni:
Régi idők hifije
....a BOLT ......
Régi idők hifije
...................hááááááááááát azt hallgatom rá van kötve négy hangfal ...................
(az üzletemnek éke !!)
www.joetaylor.hu
Régi idők hifije
...................hááááááááááát azt hallgatom rá van kötve négy hangfal ...................
(az üzletemnek éke !!)
www.joetaylor.hu
Régi idők hifije
A váza alatti rádió odaver™ nekik.
IG látom lassan már sikerül, ilyen márka névvé tenni : odaver[/url]®.