Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
De úgy látom ,hogy van Ipod -os verzió. Ami lehet jobb is mert ,jack-es és a pc-ben lévő hangkártya jobban érvényesülhet.
Pc alapú audio lejátszás
Nem rossz ,de 16 villámáron. Lehet ,hogy jobb vtel akkor már egy Asus O Play Air. Bár ott kétlem hogy a pc-ről tudom a zenét vezérelni.
Pc alapú audio lejátszás
Igazából csak egy vezeték nélküli áthidalásra lenne szükségem a gép és az erősítő közé. A lejátszás az nem gond ha pl a gépről megy winamp-al.
Van ilyen lehetőség?
Nekem "Logitech Wireless Music System for PC" nevű cuccom van erre a célra. Ez:
http://www.amazon.com/Logitech-Wireless ... B000BI2CIO
Annyi az egész, hogy az USB-s adót be kell dugni a gépbe. Ezt a Winfos automatikusan felismeri mint egy új hangkártyát. Az adó egység Bluetooth-on küldi át digitálisan a jelet a vevőhöz. A vevőben van egy kis DAC és ott kiadja Stereo RCA aljzaton.
A hangminőségéről nem nyilatkozok, nem hasonlítottam össze semmivel, nekem nem tűnik rossznak, célra megfelel.
Sajnos, amennyire tudom, már nem kapni hivatalosan.
Vaterán most látok egyet (újnak írja) 12500 Ft-ért. Annyit talán megér.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Pc alapú audio lejátszás
Igazából csak egy vezeték nélküli áthidalásra lenne szükségem a gép és az erősítő közé. A lejátszás az nem gond ha pl a gépről megy winamp-al.
Van ilyen lehetőség?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Létezik valami olcsóbb wifi-s lejátszó csak audiót szeretnék számítógépről átvinni.
meg szeretnék spórolni egy vezetéket de ez nem nagyon ér meg 50-70 ezer forintot.
Az enyém csak 2x250W A/B... !36_7_11.gif
Komolyabbra fordítva, ezt írod a blogodban:
" Egy analóg módon szabályozható kimenetű számítógépes DAC-kal igen kompakt, gyakorlatilag 0 helyigényű számítógépes zenehallgató rendszer állítható össze vele."
TC konnekten kívül ajánlanál nekem pár ilyen DAC-ot
Gyakorlatilag nekem is csak egy ilyen DAC hiányozna jelenleg.
Alapvetően csak a saját választékunkból illetve a saját tapasztalatok alapján tudok javasolni, mert hát ezeket ismerem.
Jó választás lehet az igényes aktív hangfalhoz:
(sorrend olcsóbbtól drágábbig)
- Mytek 96DAC + HiFace (EVO) / a kettőt AES/EBU-n összekapcsolva, kiváló analóg poti van a végén, aktív dobozok hajtására ideális
- Lavry DA10 + HiFace (EVO) / szintén AES csatlakozással, ennek is igen jó a kimenete és van egy szintén jó fejhallgató erősítő is benne (szerintem ez így jobban szól (nekem), mint a Lavry DA11 a gyári USB bemenetével)
- Sonic Studio 302 - Firewire csatlakozással, Apple Mac only a szoftver hozzá
- Weiss DAC2 - Firewire, Windows/Mac kompatibilis
- MSB Technology USB 192 kHz Power DAC - a Platinum DAC D/A modulja van benne, beépített akkus táplálás és távvezérelhető hangerőszabályozás, 192kHz/24 bitig használható beépített USB2 DAC, Apple Machez driver sem kell, Windows alatt drivert kell telepíteni hozzá
- M2Tech Vaughan - még nincs, de ha lesz két-három hét múlva, lesz benne szimmetrikus kimenet és analóg hangerőszabályzó
8 csatornás pro D/A-k, ezek akár aktív DSP-alapú 4 utas keresztváltóként is hasznáhatóak, habár ez Nálad nem szempont valószínűleg:
- Mytek 192ADDA - Firewire opcióval, Win/Mac - mastering minőségű analóg hangerőszabályzás
- Sonic Studio 304/305 "hifis" olvtárs tud mesélni róla, ha jól tudom teljesen átállt már az előfok nélküli közvetlen 3 utas hangfal hajtásra, 6 monoblokkal és a beépített DSP keresztváltót használva.
És legvégére a csúcs:
- MSB Technology Platinum DAC IV, USB2 384k és külső táp, analóg bemenete is lehet, max kettő, ami nem megy át a digitális részen, hanem a kimeneti összegző erősítő részhez csatlakozik közvetlenül, így egy viszonylag komoly előfokot is ki tud váltani akár, több analóg forrás esetén is.
(x)
Pc alapú audio lejátszás
" Egy analóg módon szabályozható kimenetű számítógépes DAC-kal igen kompakt, gyakorlatilag 0 helyigényű számítógépes zenehallgató rendszer állítható össze vele."
Alapvetően csak a saját választékunkból illetve a saját tapasztalatok alapján tudok javasolni, mert hát ezeket ismerem.
Jó választás lehet az igényes aktív hangfalhoz:
(sorrend olcsóbbtól drágábbig)
- Mytek 96DAC + HiFace (EVO) / a kettőt AES/EBU-n összekapcsolva, kiváló analóg poti van a végén, aktív dobozok hajtására ideális
- Lavry DA10 + HiFace (EVO) / szintén AES csatlakozással, ennek is igen jó a kimenete és van egy szintén jó fejhallgató erősítő is benne (szerintem ez így jobban szól (nekem), mint a Lavry DA11 a gyári USB bemenetével)
- Sonic Studio 302 - Firewire csatlakozással, Apple Mac only a szoftver hozzá
- Weiss DAC2 - Firewire, Windows/Mac kompatibilis
- MSB Technology USB 192 kHz Power DAC - a Platinum DAC D/A modulja van benne, beépített akkus táplálás és távvezérelhető hangerőszabályozás, 192kHz/24 bitig használható beépített USB2 DAC, Apple Machez driver sem kell, Windows alatt drivert kell telepíteni hozzá
- M2Tech Vaughan - még nincs, de ha lesz két-három hét múlva, lesz benne szimmetrikus kimenet és analóg hangerőszabályzó
8 csatornás pro D/A-k, ezek akár aktív DSP-alapú 4 utas keresztváltóként is hasznáhatóak, habár ez Nálad nem szempont valószínűleg:
- Mytek 192ADDA - Firewire opcióval, Win/Mac - mastering minőségű analóg hangerőszabályzás
- Sonic Studio 304/305 "hifis" olvtárs tud mesélni róla, ha jól tudom teljesen átállt már az előfok nélküli közvetlen 3 utas hangfal hajtásra, 6 monoblokkal és a beépített DSP keresztváltót használva.
És legvégére a csúcs:
- MSB Technology Platinum DAC IV, USB2 384k és külső táp, analóg bemenete is lehet, max kettő, ami nem megy át a digitális részen, hanem a kimeneti összegző erősítő részhez csatlakozik közvetlenül, így egy viszonylag komoly előfokot is ki tud váltani akár, több analóg forrás esetén is.
(x)
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Pc alapú audio lejátszás
Mindegyik TC Konnekt (6, 8, 24D, Live, X32, 48, Impact) szimmetrikus analóg ki- és bemenetekkel rendelkezik.
Ez jó hír , akkor mono jack átalakító kell hozza, es kész. Köszönöm !
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11018
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tc K -n nincs szimetrikus kijárat szerintem?
Mindegyik TC Konnekt (6, 8, 24D, Live, X32, 48, Impact) szimmetrikus analóg ki- és bemenetekkel rendelkezik.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Lupus Junior pl.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem neked szimetrikus bemenetű végfok lenne ideális, pl. Nexus.
Tc K -n nincs szimetrikus kijárat szerintem?
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 88
Pc alapú audio lejátszás
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nálam is pont ez lesz a felállás, most keresem a végfokot hozzá.
Szerintem neked szimetrikus bemenetű végfok lenne ideális, pl. Nexus.
Pc alapú audio lejátszás
4x200W A/B osztályú, igaz hangfallal egybeépítve
(info a blogomról, most tettem fel pár perce)
http://pennamedia.wordpress.com/2010/10 ... a-a-v2108/
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nálam is pont ez lesz a felállás, most keresem a végfokot hozzá.
Esetleg még ez is érdekes lehet, ha már a blogomat idézem
http://pennamedia.wordpress.com/2010/10 ... ns-ampino/
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg még ez is érdekes lehet, ha már a blogomat idézem
http://pennamedia.wordpress.com/2010/10 ... ns-ampino/
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg nincs a tarsolyodban egy megoldás erre a szoftveres korrekcióra PC-s alapokon?
Nem ismerek ilyet sajnos. A Konnekt Live beépített dsp effektjei között van riaa krrektor is, de ez lehet hogy diszkós igények kielégítésre lett kiatalálva, nem tudom, hogy a Konnekt Live dsp-je futna-e a Konnekt 8-n, e talán nem.
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg nincs a tarsolyodban egy megoldás erre a szoftveres korrekcióra PC-s alapokon?
Nem ismerek ilyet sajnos. A Konnekt Live beépített dsp effektjei között van riaa krrektor is, de ez lehet hogy diszkós igények kielégítésre lett kiatalálva, nem tudom, hogy a Konnekt Live dsp-je futna-e a Konnekt 8-n, e talán nem.
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Pc alapú audio lejátszás
Igen USB. Nem kell driver.
Én a Caratra értettem, a többit nem ismerem.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Van amit usb-n, van amit firewire-n keresztül. Érdemes lehet arra is figyelni, a választandó eszköznek van-e saját ASIO drivere. Az előbb belinkelt Konnekt 8 előnye, hogy később elég hozzá végfokot venni csak. 3 analóg és 1 koax digit bemenete, és az analóg szabályozható kimenete miatt előfokként is megállja a helyét. Ráadásul a nehezebben hajtható fülesekkel (pl. AKG K-501) simán megbirkózik.
Pc alapú audio lejátszás
.... A mikrofon bemenetét pedig akár szoftveres RIAA korrektorként is lehet használni, például a Pure Vinyl szoftverrel, ami DSP-vel pakolja a RIAA korrekciós görbéket.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Pc alapú audio lejátszás
Na ja, valahogy én is így gondolom.. S a DAC-ok, hangkártyák többsége meg is tudja hajtani a fülest, így lehet jobb vétel lenne, mint egy sima erősítő.. A DAC-ot egyébként, hogy (milyen csatival) lehetne rákötni a PC-re?? Gondolom kikerülve a hangkarit.. USB.. De akkor nem kell hozzá driver?? húú ez most lehet nagyon lúzer kérdés, de ez van, nem értek hozzá
Van amit usb-n, van amit firewire-n keresztül. Érdemes lehet arra is figyelni, a választandó eszköznek van-e saját ASIO drivere. Az előbb belinkelt Konnekt 8 előnye, hogy később elég hozzá végfokot venni csak. 3 analóg és 1 koax digit bemenete, és az analóg szabályozható kimenete miatt előfokként is megállja a helyét. Ráadásul a nehezebben hajtható fülesekkel (pl. AKG K-501) simán megbirkózik.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Pc alapú audio lejátszás
Na ja, valahogy én is így gondolom.. S a DAC-ok, hangkártyák többsége meg is tudja hajtani a fülest, így lehet jobb vétel lenne, mint egy sima erősítő.. A DAC-ot egyébként, hogy (milyen csatival) lehetne rákötni a PC-re?? Gondolom kikerülve a hangkarit.. USB.. De akkor nem kell hozzá driver?? húú ez most lehet nagyon lúzer kérdés, de ez van, nem értek hozzá
Igen USB. Nem kell driver.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem az erősítő csak felerősítené a hangkártya hibáit. Próbálj valahol meghallgatni egy külső DACot.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, olvastam.. köszi... Mondjuk itt pont az a baj, hogy nem szándékozom digitalizálni, így ez számomra egy felesleges plusz funkció, s gondolom ezt az árba is beépítették..
Ezt nem kell digitalizálásra használni, de alakulhat még úgy, hogy lesz mit rákötni mint külső dac-ra, pl. cd, sb média lejátszó......stb.
A másik fórumon van egy eladó Konnekt 8. Árához képest nagyon jó firewire csatolófelületű külső hangkártya, jó füles erősítővel. Ezzel akár digitalizálni is tudsz 96kHz/24bit felbontással.
Kell majd csinálni hozzá egy az egyik végén nagy jack csatlakozós kábelt, de megéri, mivel a Konnekt 8 A/D konverter része egészen kiváló. A mikrofon bemenetét pedig akár szoftveres RIAA korrektorként is lehet használni, például a Pure Vinyl szoftverrel, ami DSP-vel pakolja a RIAA korrekciós görbéket.
Pc alapú audio lejátszás
A másik fórumon van egy eladó Konnekt 8. Árához képest nagyon jó firewire csatolófelületű külső hangkártya, jó füles erősítővel. Ezzel akár digitalizálni is tudsz 96kHz/24bit felbontással.
Kell majd csinálni hozzá egy az egyik végén nagy jack csatlakozós kábelt, de megéri, mivel a Konnekt 8 A/D konverter része egészen kiváló. A mikrofon bemenetét pedig akár szoftveres RIAA korrektorként is lehet használni, például a Pure Vinyl szoftverrel, ami DSP-vel pakolja a RIAA korrekciós görbéket.
- suminator968
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Bizony, bizony! És 192/24-et is lejátszik, már bizonyított, hogy profi, és most jóárasítva van! Én ugyan nagyobb Senivel, a HD 600-al hallgatom, és nem gyönge!