Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CAV hangfalak

WhiteHawk
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: WhiteHawk »

Sziasztok!

Még 2008 körül vettem egy pár CAV DP880A hangfalat, ami azóta is jól szolgált, de most felmerült egy lehetőség, hogy jó áron beszerezzek a helyükre Dali Oberon 7 MK1-et (egyébként Dali Ober Vokal lenne a center, surround sugárzók már most is Dali), viszont vidékről kéne felhozni, nem olyan egyszerű csak meghallgatni őket, már csak azért sem, mert hifi stúdiókban pár éve már MK2 van. Mielőtt elkezdek telefonálgatni, van itt valaki, aki ismeri mindkettőt és nagyjából meg tudja mondani, hogy várható-e minőségi javulás?

Köszönöm!

Vendég

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Cav dc30+ds30 -ról tud valaki valamit mondani? Harman/kardon avr135 -re kötném mert 8Ohm -os mind a két cucc! Csak a hangfalok frekvenciája amit sokallok hogy 100Hz-18Khz! Akkor ezek a dobozok csak Nagyon Magas tartományban szólnak???
Ez az adás-vétel topic, jó reggelt! Kérdésed nem ide való.
Egyébként nem csak a nagyon magas tartományban szól. A teljes hangfrekvenciás tartomány lesugárzására azonban valóban nem alkalmasak. 

Hangoska
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Hangoska »

Cav dc30+ds30 -ról tud valaki valamit mondani? Harman/kardon avr135 -re kötném mert 8Ohm -os mind a két cucc! Csak a hangfalok frekvenciája amit sokallok hogy 100Hz-18Khz! Akkor ezek a dobozok csak Nagyon Magas tartományban szólnak???

Freedy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Freedy »

Lehet kissé buta kérdés, de remélem tudtok segíteni...

Dp880A hangfalpárom van, Lupus S DAC és HTA-30 erősítő, amit itt a fórmon vettem.

Többször is előfordult azóta, hogy megvan a hangfal, hogy főként magasabb hangtartományoknál recseg, torzít. Annyira nem tartottam vészesnek, főként annak tudtam be, hogy nem elég jó a zene/film minősége.

Mostanában nagyon megtetszett ez a zene:

(természetesen nem youtube-ról szoktam hallgatni, de CD minőségnél is torzít)A kritikus rész kb 2:33-tól 2:40-ig tart. Mivel elég sokszor meghallgattam ezt a zenét, különösen zavaróvá vált, hogy annál a résznél belerondít a zenei élménybe az a torzítás. A zene többi részénél nem hallok hibát.

Mivel már többször is észrevettem torzulást hasonlóan hangtartományban, szóval xy zenében ha valami hibát hallok, 90%-ban akkor, ha magasabb hangok vannak. Ezért arra gyanakszom, hogy esetleg nem a hangfájlban van a hiba, hanem a rendszeremben.

Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baj?? Esetleg ezekhez a magasabb hangtartományokhoz nem elég jó a DP880A magassugárzója, vagy egyszerűen a problémás zenéket rosszul rögzítették?

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: szenszej »

HiVox!
Szabó Zoliék (fülelek) már jó néhány párat módosítottak... nem kis sikerrel!
Keresd meg őt!

Aham!
Kösz az infót,
1000 hála!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziasztok!

Gondolkodom rajta, hogy tuningoltatni kellene a 2 front CAV DP880A hangfalamat.
Van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
Milyen változás várható (mély-, magas-, közép honagok)?
Hol lehet tuningoltatni?

Köszi!

HiVox!
Szabó Zoliék (fülelek) már jó néhány párat módosítottak... nem kis sikerrel!
Keresd meg őt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szenszej
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: szenszej »

sziasztok!

Gondolkodom rajta, hogy tuningoltatni kellene a 2 front CAV DP880A hangfalamat.
Van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
Milyen változás várható (mély-, magas-, közép honagok)?
Hol lehet tuningoltatni?

Köszi!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: AVX »

Vegyél "nagy" (hangú) monitort. Milyen zenékre kellene főleg?

Ez rossz közelítés. Árkategórián belül általában jobban szól egy kétutas.

Ennyiért nem igazán tudna venni+állvány költség.
A másik dologban egyetértek veled.

Vendég

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Miben változtatna ez a dolog a hangján, ha mondjuk úgy 5 cm lenne a faltól ?

Semmit. 5 cm-nél közelebb tolni önmagában is művészet.

Félek a kis monitoroknál nem lenne annyi mély esetleg nem lenne olyan telt a hangzás

Vegyél "nagy" (hangú) monitort. Milyen zenékre kellene főleg?

2 utasról szeretnék 3 utasra váltani.

Ez rossz közelítés. Árkategórián belül általában jobban szól egy kétutas.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

MDF-ből van és utána kapott egy furnérozást.
99%-a a dobozoknak ilyen.
Sajnos pesten már nincs bemutatótermünk.
Majd viszünk a hifikiáálításra.Gyere el oda.

Azért sok doboz csak forgácslapból van, az MDF jobb. Az jó lenne nagyon szívesen elmennék a kiállításra . Hol és mikor lesz ? De ha beszúrsz egy linket ahol vannak infók az is tökéletes. Gondolom Sound Art is lesz.
Köszi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Még egy kérdés. A 265-nek milyen anyagból van a doboza ?

MDF-ből van és utána kapott egy furnérozást.
99%-a a dobozoknak ilyen.
Sajnos pesten már nincs bemutatótermünk.
Majd viszünk a hifikiáálításra.Gyere el oda.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAV hangfalak

A 265 nem lenne rossz.A 880A valóban túl nagy lenne oda.

Még egy kérdés. A 265-nek milyen anyagból van a doboza ?

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAV hangfalak

Igen én is inkább a DP 265-ön filózok. A Sound Art-ok is nagyon tetszenek, a hangjáról kifejezetten jókat hallottam főleg tuningolva, fő-front hangfalnak nehezen tudnám elképzelni inkább háttérnek.
Egyébként ezeket a típusokat sokáig lehet még kapni ? Van tipped, hogy Bp-n hol lehet meghallgatni a két típust ?

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAV hangfalak

Hátsó reflexnyílású hangsugárzókat nem ildomos a falra rátolni. A legjobb helyzetüket Neked kell kitapasztalni, már amennyire a szoba berendezései, belső tere engedi. De 10m2-be álló dobozt tenni..... Közel-téri monitorsugárzót kellene inkább venned bele.

Igen tudom, hogy nem ajánlott rátolni a falra. Miben változtatna ez a dolog a hangján, ha mondjuk úgy 5 cm lenne a faltól ? Lehet ezt valahogy ellensúlyozni, mintha olvastam volna olyat, hogy megoldás lehet erre a reflexnyílásba helyezett szivacs. Máshova nem tudom tenni a hangfalakat, bár LEHET a közeljövőben kapnak kb. kétszer akkora teret.
Félek a kis monitoroknál nem lenne annyi mély esetleg nem lenne olyan telt a hangzás, meg 2 utasról szeretnék 3 utasra váltani. Ebben az árkategóriában tudnál ajánlani konkrét típusokat ?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Hátsó reflexnyílású hangsugárzókat nem ildomos a falra rátolni. A legjobb helyzetüket Neked kell kitapasztalni, már amennyire a szoba berendezései, belső tere engedi. De 10m2-be álló dobozt tenni..... Közel-téri monitorsugárzót kellene inkább venned bele.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Üdvözlet minden kedves fórumtársnak !

Nekem egy Yamaha RX-V 550 Receiverem van és Yamaha NS-50F hangfalak és Unitronik LAN 1200 MHz vezeték (itt kaptam a tippet,jó). Nagyon gondolkozok a rendszer fejlesztésén. Az erősítő biztosan marad inkább a hangfalat cserélném le valószínűleg, gondolkoztam a hangfal Hivox-os tuningján is, ezt elvettem mivel ha el akarnám adni a tuning árát biztosan nem kapnám vissza, örülök ha a értelmes áron elmennek a hangfalak.

Szóval a CAV hangfalakon (DP 880A, DP 265) gondolkozom nagyon a rengeteg pozitív vélemény és nagyon jó ár/érték arány miatt. Egy kis 10nm-es panel (3,5x3m) szobában használnám, kb középen ülök és szemben a sarkokban vannak a hangfalak, nagyon közel a falhoz. Ezek a CAV-ok hátsó reflex nyílásúak. Jelentene ez problémát illetve minimum mekkora távolság kell neki ? A 265-ös hangafalról tudna nekem valaki egy kis tapasztalatot írni akinek van ilyen ? Érdekelne még a pontos méretei, a doboz anyaga. Hol lehetne ezeket meghallgatni, lehet e még ezeket a típusokat kapni ?
Kíváncsian várok minden észrevételt, tanácsot, tapasztalatot !
Köszönettel Gergő !

DP880A már kifutott modell.
A 265-ről itt a gyári oldal:
http://www.cav-audio.com/Products.asp?Pid=143&id=218
Csak világos színben van raktáron.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

CAV hangfalak

Üdvözlet minden kedves fórumtársnak !

Nekem egy Yamaha RX-V 550 Receiverem van és Yamaha NS-50F hangfalak és Unitronik LAN 1200 MHz vezeték (itt kaptam a tippet,jó). Nagyon gondolkozok a rendszer fejlesztésén. Az erősítő biztosan marad inkább a hangfalat cserélném le valószínűleg, gondolkoztam a hangfal Hivox-os tuningján is, ezt elvettem mivel ha el akarnám adni a tuning árát biztosan nem kapnám vissza, örülök ha a értelmes áron elmennek a hangfalak.

Szóval a CAV hangfalakon (DP 880A, DP 265) gondolkozom nagyon a rengeteg pozitív vélemény és nagyon jó ár/érték arány miatt. Egy kis 10nm-es panel (3,5x3m) szobában használnám, kb középen ülök és szemben a sarkokban vannak a hangfalak, nagyon közel a falhoz. Ezek a CAV-ok hátsó reflex nyílásúak. Jelentene ez problémát illetve minimum mekkora távolság kell neki ? A 265-ös hangafalról tudna nekem valaki egy kis tapasztalatot írni akinek van ilyen ? Érdekelne még a pontos méretei, a doboz anyaga. Hol lehetne ezeket meghallgatni, lehet e még ezeket a típusokat kapni ?
Kíváncsian várok minden észrevételt, tanácsot, tapasztalatot !
Köszönettel Gergő !

dury
Értékelés: -2

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: dury »

Sziasztok! 
Valakinek van e tapasztalata CAV DP265 tuningról? Mit érdemes cserélni?
Váltó+kábelezés?! :kiraly:

Kérdezd fülelek-et.
Nekünk ő tuningolja.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10900

Köszönöm az infót!

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310
DVD:LG, CD-player:Onkyo TX-7111
Mediaplayer: ASUS

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Sziasztok! 

Kérdezd fülelek-et.
Nekünk ő tuningolja.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10900

dury
Értékelés: -2

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: dury »

Sziasztok!

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310
DVD:LG, CD-player:Onkyo TX-7111
Mediaplayer: ASUS

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Vagy válasszak inkább egy normális sztereó erősítőt, aztán majd a hangfalak számának növelésekor cseréljem le az erősítőt, mert akármennyire is jó a HK, nem olyan jó, mint egy sztereo erősítő? 
Köszi,
Micsu

Jól fogalmaztál.
Egy normális sztereó erősítő most, és a későbbiekben is.
Pl: Jungson.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV hangfalak

Szisztok!Cserélt már valaki jumpert dp880A-n? Bikábel képtelen az erősítőm, bikábelem sincs. Milyen különbség lehet hagyományos ezüstözött réz vezeték és a gyári jumper között ami egy lemezdarab? 

cseréld ki nyugodtan, csak jobb lehet. A gyári összekötő lemezkék márkafüggetlenül rosszul szólnak.
De belül is lenne mit tuningolni rajta

Tudom, hogy csak részben vág ide, de mivel nemrég került szóba, talán elfér.(egyébként az erősítőm CAV, így csak félig off :lol!: )

Én is a saját hfalkábeleimet tenném a gyári jumper lemez helyére. De, milyen módon rögzítsem? A saru lenne talán a legjobb megoldás.
Ki mit használ?

Mi gyári CAV összekötő kábelt használunk és sarus kábellel kötjük össze a dobozt az erősítővel.
CAV THX-600
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=58

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: hubee »

Szisztok!Cserélt már valaki jumpert dp880A-n? Bikábel képtelen az erősítőm, bikábelem sincs. Milyen különbség lehet hagyományos ezüstözött réz vezeték és a gyári jumper között ami egy lemezdarab? 

cseréld ki nyugodtan, csak jobb lehet. A gyári összekötő lemezkék márkafüggetlenül rosszul szólnak.
De belül is lenne mit tuningolni rajta

Tudom, hogy csak részben vág ide, de mivel nemrég került szóba, talán elfér.(egyébként az erősítőm CAV, így csak félig off :lol!: )

Én is a saját hfalkábeleimet tenném a gyári jumper lemez helyére. De, milyen módon rögzítsem? A saru lenne talán a legjobb megoldás.
Ki mit használ?

2Fast

CAV hangfalak

Hozzászólás Szerző: 2Fast »

OFFTOPIC:

Azóta annyit változott ez a nézetem, hogy erősítőn spórolni nem éri meg viszont nem szabad bedőlni a kommersz cégek adatainak sem. Yamahát már nem vennék újra a harmanból inkább nagyobb esetleg valami régi 5-10 éves csúcsmodell lenne a legjobb. Marantz is szépen zenél. Nálam többnyire mindenre elég egy stereo(vagy 2.1) rendszer is. A dp880a kegyetlen jó. 40-50 ezres erősítőre nem kell már sokat rádobni és vannak jó használt erősítők. Marantz, HK, CambridgeAudio és társait ajánlom. :lol!:  

TOVÁBBÁ A SÚLY NEM HAZUDIK az új hk-ok 9-10 kilósak( ) mígy a régebbiek min 4-5kilóval nehezebbek
Erősítő:Harman/Kardon AVR 355 Front: Monitor Audio Silver Rx8, CAV DC88A+DS88A, Sub: Yamaha SW320
Stereo: Cambridge Audio A300, Sound Art W2
PC i7 4770K, R7 250x, 6,0TB+
TV: Samsung UE55KU6500

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”