Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Coincident Speaker Technology

Taky
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Taky »

Szia! Én még aznap részletes választ adtam. Biztos nem kaptad meg? Ha nem, küldj egy mailt a gmarton@t-online.hu -ra, vagy hívj fel: 06-209-726-856.

Jelentem alássan nem kaptam biz'a egy sort se ... Küldöm máris újra emilen, akko' oda várom a választ. Köszi
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

Marci bácsi! Küldtem privit kábel ügyben, várom a választ

Szia! Én még aznap részletes választ adtam. Biztos nem kaptad meg? Ha nem, küldj egy mailt a gmarton@t-online.hu -ra, vagy hívj fel: 06-209-726-856.

Taky
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Taky »

Tehát a kábelek. Ugyanaz rájuk az árképzés, mint a hangfalakra: amcsi ár (ami a Coincident honlapján van) + ÁFA. Ez nagyon kedvező, hiszen a szállítást és a vámot mi nyeljük le.

Marci bácsi! Küldtem privit kábel ügyben, várom a választ
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7222

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A bemutatódarab Super Victorynk elkelt! 

Itthon,vagy külföldön?

Az illető magyar, de többet nem mondhatok, mert külön megkért, hogy ne fedjem fel a kilétét...

Már leleplezte magát a galériában...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Itthon,vagy külföldön?

Az illető magyar, de többet nem mondhatok, mert külön megkért, hogy ne fedjem fel a kilétét...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Itthon,vagy külföldön?
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Pure Reference
Extreme (T)

1. Separation of the enclosures reduces vibrations and enhances cabinet rigidity. The interaction of the woofers with the mids/highs is more effectively isolated. Sonically, this translates to greater purity and transient precision;

2. Monitor- The connection from the midrange to the binding post eschews any wire at all. The crossover inductor is a direct, hardwire connection to the driver and the binding posts.

* The Pure Reference, due to its size, requires a 5 ft cable to connect the crossover to the binding posts.
* The wire connecting the tweeter to the binding post has been reduced from 5 ft in the PR to 4" in the Extreme. The aural affect is enhanced transparency and immediacy.
* The small Monitor enclosure( just large enough to house the 2 drivers) reduces diffraction affects dramatically which results in a more open soundstage with greater focus.

Additionally, the front baffle is sloped which results in perfect time alignment between the drivers.The sonic consequence is disarming realism in reproduction.

3. Woofer- The wider stance (13" vs 9" for the PR) and shorter height ( 33" vs 55" for the PR) results in greater physical stability which reduces micro movement of the enclosure.
Furthermore, the extra width moves the back of the side firing woofers 4" further away from the enclosure wall. This minimizes reflections back to the woofer which slightly reduces non linear cone motion at very high SPLs. The bass of the Extreme has a tad more weight and impact than the Pure Reference.

The Pure Reference Extreme takes the already state of the art performance of the Pure Reference and elevates it to a slightly higher degree. The differences are subtle and requires the highest resolution ancilliary components and musical sources to discern. For the audio perfectionist who values sonics above all else and is not bothered by the requirement of an extra pair of speaker cables, the wider footprint and the less than sleek appearance of the Pure Reference, the Extreme will more than justify its slightly higher price. The Pure Reference will remain available since it still offers practical advantages and a different aesthetic appeal.

Specifications:

Frequency Response: 20hz- 27khz
Impedance: 8 ohms ( never dipping below 6 or going above 10 ohms).
Sensitivity: 94 db @ 1M - 1 watt
Power Requirements: 3 watts- 500 watts
Dimensions: Monitor - 12" H x 9" W x 6"D - Sub Woofer- 33"H x 13"W x 24" D
Weight: Monitor- 28 lbs Sub Woofer- 175 lbs

Driver Compliment - Monitor- 1- 1.2 " Accuton Ceramic Tweeter
1- 6.5 " Accuton Ceramic Midrange

Sub Woofer - 2- 12 " Nomex Fiber Cone Heavy Duty woofers.
Price : $26,000 US /pr.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Pure Reference
Extreme

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Coincident Pure Reference Extreme
$26000

És a módosítások az eredeti hangdobozhoz képest.:

Coincident Speaker Technology is thrilled to introduce the Pure Reference Extreme Loudspeakers. The Extremes use the identical drivers, crossovers, internal wiring, and binding posts as the Pure Reference. The difference between them is that the Extreme physically separates the enclosures for the mids/highs and the woofers.

The benefits of the Extremes are as follows:

1. Separation of the enclosures reduces vibrations and enhances cabinet rigidity. The interaction of the woofers with the mids/highs is more effectively isolated. Sonically, this translates to greater purity and transient precision;

2. Monitor- The connection from the midrange to the binding post eschews any wire at all. The crossover inductor is a direct, hardwire connection to the driver and the binding posts.

The Pure Reference, due to its size, requires a 5 ft cable to connect the crossover to the binding posts.
The wire connecting the tweeter to the binding post has been reduced from 5 ft in the PR to 4" in the Extreme. The aural affect is enhanced transparency and immediacy.
The small Monitor enclosure( just large enough to house the 2 drivers) reduces diffraction affects dramatically which results in a more open soundstage with greater focus.
Additionally, the front baffle is sloped which results in perfect time alignment between the drivers.The sonic consequence is disarming realism in reproduction.

3. Woofer- The wider stance (13" vs 9" for the PR) and shorter height ( 33" vs 55" for the PR) results in greater physical stability which reduces micro movement of the enclosure.
Furthermore, the extra width moves the back of the side firing woofers 4" further away from the enclosure wall. This minimizes reflections back to the woofer which slightly reduces non linear cone motion at very high SPLs. The bass of the Extreme has a tad more weight and impact than the Pure Reference.

Frequency Response: 20hz- 27khz
Impedance: 8 ohms ( never dipping below 6 or going above 10 ohms).
Sensitivity: 94 db @ 1M - 1 watt
Power Requirements: 3 watts- 500 watts
Dimensions: Monitor - 12" H x 9" W x 6"D - Sub Woofer- 33"H x 13"W x 24" D
Weight: Monitor- 28 lbs Sub Woofer- 175 lbs

Driver Compliment - Monitor- 1- 1.2 " Accuton Ceramic Tweeter
1- 6.5 " Accuton Ceramic Midrange

Sub Woofer - 2- 12 " Nomex Fiber Cone Heavy Duty woofers.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Coincident Pure Reference Extreme
$26000

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Volt már itt régebben Magyarországon ez a márka, nem?

Egyszer talán a High-End kiállításon hallottam egy párt egy nagyobb szobában, csöves végfokkal, fekete lemezről. Eszméletlen jól szólt. Ma is őrizgetem magamban azt az élményt. Emlékszem olyan tere volt, hogy méterekkel(!) a hangfal mögül/mellől szólaltak meg hangszerek. Nyílván kellett neki a nagy tér is, de akkor is. Szinte szürreális volt.

Nem emlékszem milyen lemez szólt épp, de nagyzenekari darab volt. Arra viszont emlékszem, hogy semmi összenyomottság nem volt a hangban, teljesen realisztikus hangerő mellett sem volt erőltett a hang. A fent említett térleképzés miatt a megszólalás ezen a hangerőn is átlátható volt, nem nyomott agyon. Tényleg furi volt akkora hangtömeget ennyire könnyen tálalva hallgatni.

Aztán az illető azt akarta demonstrálni, hogy a hangfal elé kötött SE csöves erősítő (szavai szerint), ellentétben a hiedelemmel jó hangfallal tudnak igazi mélyeket csinálni. Másik lemez, hangszeres könnyűlemez, bőgő, dob, ilyesmi, hihetetlen volt. Nem csak nekem, annak is, akivel a kiállítást jártuk.

Persze régen volt és az emlék sok mindent szépít, de akkora már hallottam egy-két dolgot és emlékszem mennyire mellbevágó volt meghallani ezeket.

Kikívánkozott na. Amúgy nem ismerem a forgalmazót, még hallgatózni sem fogok elmenni, mert rossz esetben csak keseregnék, hogy egy ilyenre jó ideig nincs lehetőségem...vagy még rosszabb esetben kiderülne, hogy csak az emlék szép
http://carbon4copy.blogspot.com/

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Egyébként több szempontból is meglepett a Super Victory. Pédául a nagysága. Azt hittem, hogy ez egy kis hangfal. A fenét! A fényképek csalókák. A fotók alapján csúnyának hittem, de élőben gyönyörű!

Meghallgatva, ugyancsak kellemes meglepetés. Most csak olcsó kábelekkel és tranyós erősítővel volt bekötve, de mégis magával ragadó volt. A basszusa fenomenális, mélyre megy, feszes, tagolt, dinamikus, a közepe és a magasa nyílt, levegős és sima. Mindenféle dobozos rezonanciáktól és torzítástól mentes a hang. Az origóban van, tehát a kábelezés meg egyebek finomhangolások lehetnek, s nem egyből valami "hiba kijavítása".

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ma megérkeztek az első Coincident hangfalak. Az Ultimateav Kft bemutatótermében ma Szegedi Tibor felállította a Super Victory-t (a tüskéket még nem csavarta be). ...Íme egy telefonnal készített első kép:

MI az a fehér hangfalkábel????? nem szégyellitek magatokat????? tessék rendes! hangfalkábelt odatenni, legalább a SV-hoz! na!

Tibor kimondottan olcsó dolgokat kötött elé a bejáratásnál. SOUNDSTRING kábelek, Atoll CD játszók és Atoll erősítő.

Ma beraktuk a tuskéket is. Készítettem pár fotót, melyeket a Super Victory-s topicba mindjárt berakom.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Jött egy Pure Reference is!

Ha valakit komolyan érdekel, akkor ezt, mint az országban lévő első példányt, megveheti kedvezménnyel. De csak ezt, mint elsőt.

Baromi nehéz hangfal. Holnap felállítjuk. Egy előzetes kép a kinyitott dobozról:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ma megérkeztek az első Coincident hangfalak. Az Ultimateav Kft bemutatótermében ma Szegedi Tibor felállította a Super Victory-t (a tüskéket még nem csavarta be). Rákötött egy tranyós erősítőt, hagy járjon egy kicsit. Elmondása szerint minden várakozáson felül jól szól! Nyílt és dinamikus hang. Elmondása alapján (én nem voltam ott), bár képeken furcsa, de élőben gyönyörű. Holnap én is megnézem, meghallgatom.

Íme egy telefonnal készített első kép:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Háát... Lehet, de kedvezményt nem adunk!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ugyan kinek volt ilyen mértékű ízlésficama?

Jogos. Nem is rendeltünk belőle...

De azért hoztok,ha rendel valaki?

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A földön lefektetett világító kígyó úgy illik a lánc látványához,mint Cindy Crawfordra a piacos melegítő... 

Jogos. Nem is rendeltünk belőle...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A statement előfok nem semmi!Még nekem is tetszik,pedig nem vagyok "csöves".
Ilyet nem hoztok?

De hozunk, ha rendel valaki...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A tápegység:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ilyet nem hoztok?

Pont most rakom ezt is be...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

BEST MEDIUM SIZE SPEAKER VALUE 
The Coincident Super Victory

A földön lefektetett világító kígyó úgy illik a lánc látványához,mint Cindy Crawfordra a piacos melegítő...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Best Value Preamp

COINCIDENT STATEMENT PREAMP

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ilyet nem hoztok?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”