Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Az is szomorú, hogy 2010-ben nem képesek normális tv-t, lejátszót gyártani. Minek egy tv-be médialejátszó, minek egy blu-ray-be médialejátszó, emiatt nem képesek egy normális darabot összerakni. Ősszeraknak egy plazmát és tiszta "szellem", ősszeraknak egy lcd-t és tiszta "felhő", hosszú utánajárással talál valamit az ember ami talán megfelel a mai követelményeknek, de ott is kompromisszumot kell kötni.
Régen sem voltak tökéletesek a dolgok. Van jobb is, csak jobban ki kell nyitni hozzá a pénztárcádat. A legolcsóbb kategóriától ne várd el a maximumot, sőt ha a középkategória mindenben tökéletes lenne, akkor ki venne drágábbat?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Blu-Ray lejátszók
Azért elég szomorú, hogy ha egy 40 ezres lejátszón hagyományos DVD-t akarunk nézni, akkor egy méregdrága tévét kell venni hozzá.
Az is szomorú, hogy 2010-ben nem képesek normális tv-t, lejátszót gyártani. Minek egy tv-be médialejátszó, minek egy blu-ray-be médialejátszó, emiatt nem képesek egy normális darabot összerakni.
Ősszeraknak egy plazmát és tiszta "szellem", ősszeraknak egy lcd-t és tiszta "felhő", hosszú utánajárással talál valamit az ember ami talán megfelel a mai követelményeknek, de ott is kompromisszumot kell kötni.
Blu-Ray lejátszók
Nem tudom, hogy milyen tv-vel nézed, de nekem 576p-ben is bőven élvezhető a dvd, a tv-ben lévő upscaler nem olyan rossz és addig nem is láttam a hibát míg rá nem jöttem, hogy csak felkonvertálás esetén van ez a jelenség, általában eredeti felbontásban nézem a filmeket és a tv-re bízok mindent.
Azért elég szomorú, hogy ha egy 40 ezres lejátszón hagyományos DVD-t akarunk nézni, akkor egy méregdrága tévét kell venni hozzá.
Blu-Ray lejátszók
Konkrétan mi változott a DLNA-val kapcsolatban? Milyen szerverrel próbálod?
Üdv.
Azt nem tudom, hogy neked mennyit segít, de Mac-em van és egy playback nevű szerver programmal próbáltam, tökéletesen működött a zene, a kép és a film (avi).
Blu-Ray lejátszók
A DLNA-t megoldották a legújabb firm-mel, legalábbis jobb,
Konkrétan mi változott a DLNA-val kapcsolatban? Milyen szerverrel próbálod?
Üdv.
AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370
Blu-Ray lejátszók
Full HD monitoron nézem, önmagában az nem tud felkonvertálni. A Csíkot leszámítva viszont jobb a kép sokkal felkonvertálva. De a lejátszóval a további komoly gond a DLNA használhatatlansága és az NTFS fájlrendszer nem kezelése. Ez két funkció nem jó rajta amiért főként vettem. Mivel ezeket nem tudja, így nincs rá szükségem. Ezt mondhatták volna előre és akkor meg sem veszem. Sajnos így jártam. Bizony tényleg furcsa már a mai világban ha valami működik. Még az erősítőmnek is van bibije, de ez van. Sony már nem a sony, vagyis a Broadcast technikának semmi köze az konzumer termékekhez. Másik cég... másik márka....
A DLNA-t megoldották a legújabb firm-mel, legalábbis jobb, az NTFS-t már vásárlás elôtt tudnod kellett, hogy nem kezeli, hiszen fel volt tüntetve, én teljes mértékben tudatában voltam eme hiányosságoknak és ennek ellenére jó vételnek tartom. Monitorhoz kell a felskálázás, de továbbra is azt állítom, hogy egy BR-lejátszótól ne várjuk el, hogy médialejátszóként funkciónáljon. Vegyél egy Dune-t, de az sem lesz tökéletes, a legjobb megoldás egy Dune base és egy BR-lejátszó, szvsz.
Blu-Ray lejátszók
"Nem tudsz egy normális tv-t, lejátszót … venni."
Full HD monitoron nézem, önmagában az nem tud felkonvertálni. A Csíkot leszámítva viszont jobb a kép sokkal felkonvertálva. De a lejátszóval a további komoly gond a DLNA használhatatlansága és az NTFS fájlrendszer nem kezelése. Ez két funkció nem jó rajta amiért főként vettem. Mivel ezeket nem tudja, így nincs rá szükségem. Ezt mondhatták volna előre és akkor meg sem veszem. Sajnos így jártam. Bizony tényleg furcsa már a mai világban ha valami működik. Még az erősítőmnek is van bibije, de ez van. Sony már nem a sony, vagyis a Broadcast technikának semmi köze az konzumer termékekhez. Másik cég... másik márka....
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 szerviz: tekintettel arra, hogy 5,5 hét után semmi hír a lejátszómról, az új frissítés sem oldotta meg a dvd lejátszási problémát, így szombaton ellátogatok a boltba. …
Nem tudom, hogy milyen tv-vel nézed, de nekem 576p-ben is bőven élvezhető a dvd, a tv-ben lévő upscaler nem olyan rossz és addig nem is láttam a hibát míg rá nem jöttem, hogy csak felkonvertálás esetén van ez a jelenség, általában eredeti felbontásban nézem a filmeket és a tv-re bízok mindent. Értem, hogy mi a gondod, de sajnos 2010-ben semmi sem tökéletes.
Nem tudsz egy normális tv-t, lejátszót … venni.
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 szerviz: tekintettel arra, hogy 5,5 hét után semmi hír a lejátszómról, az új frissítés sem oldotta meg a dvd lejátszási problémát, így szombaton ellátogatok a boltba. Hú, de várom. Kérni fogom a szerződéstől való elállást. Kíváncsi vagyok, mit fognak mondani. Tekintettel arra, hogy először indoklás nélkül utasították el, most ezt kihasználva több esélyem lesz. Talán. Mivel a lejátszó 3 alapvető dolgot sem tud amit tudnia kéne, és nem romlott el, hanem eleve rossz volt.... Na szombaton megyek a boltba. Ha sikerül az elállás, akkor majd 2-3 év múlva visszatérek az asztali BD lejátszókkal rendelkezők körébe. Addig maradok a pc-s-nél. Nem olyan szép, nem olyan, jó, nem kényelmes, de működik. És ez nagy előny.
Blu-Ray lejátszók
Ha elolvasod a honlapot, akkor írja, hogy a netes frissítés később lesz elérhető. Aki nem bírja kivárni az frissítheti cd-ről.
Addig kibírom valahogy.
Addig is jó lenne tudni, hogy mit ért HDMI fejlesztés alatt.
Érdekes, a Panánál pont fordítva volt. A hálózati frissítés volt azonnal elérhető, a honlapra hetekkel később tették fel a magyarázattal, update history-val, útmutatóval, stb. együtt.
Blu-Ray lejátszók
Én nem a honlapot nézem, hanem LAN-on keresztül frissítek.
Ha elolvasod a honlapot, akkor írja, hogy a netes frissítés később lesz elérhető. Aki nem bírja kivárni az frissítheti cd-ről.
Blu-Ray lejátszók
Ha jobban megnézed, akkor van, az is augusztusi, pár nappal korábbi.
Én nem a honlapot nézem, hanem LAN-on keresztül frissítek.
Úgy látszik, hogy nekem már felrakta magától, mert most akartam kézzel frissíteni és azt írta ki, hogy már fent van.
Blu-Ray lejátszók
Megoldotta a zöld csíkot dvd lejátszás esetén?
Nem (felkonvertálás esetén).
Blu-Ray lejátszók
Az 570-esre most nincs frissítés.
Ha jobban megnézed, akkor van, az is augusztusi, pár nappal korábbi.
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 esetén próbálta valaki az új firmware frissítést (2010.08.27)? HDMI fejlesztést írnak.Megoldotta a zöld csíkot dvd lejátszás esetén?
Az én készülékem 5,5 hete van szervizben, megint kell érdeklődnöm....
Az 570-esre most nincs frissítés.
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 esetén próbálta valaki az új firmware frissítést (2010.08.27)? HDMI fejlesztést írnak.
Megoldotta a zöld csíkot dvd lejátszás esetén?
Az én készülékem 5,5 hete van szervizben, megint kell érdeklődnöm....
Blu-Ray lejátszók
Az MKV-hez magyar szinkront is lehet valahonnan letölteni? Vagy csak feliratot?
SONY s370-eshez van magyar internetes tartalom, a SONY AXN csatornája, valami sorozatokat lehet ott megnézni. A Youtube-ban nem találtam magyar szűrést!
Én eleve szinkronos MKV-kat töltök le. Biztosan lehet vele szenvedni, a legjobb az, ha rendezői változatú videóhoz találsz rövidebbre vágott szinkronhangot.
A YouTube keresőjébe magyar szavakat írj be és akkor tutti, hogy amit találsz, az magyarul lesz.
Nekem eddig az tett be, amikor a Deutsche Welle angol alámondással szólalt meg.
Blu-Ray lejátszók
Az MKV-hez magyar szinkront is lehet valahonnan letölteni? Vagy csak feliratot?
SONY s370-eshez van magyar internetes tartalom, a SONY AXN csatornája, valami sorozatokat lehet ott megnézni. A Youtube-ban nem találtam magyar szűrést!
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Blu-Ray lejátszók
Majd meglátom. Az igazság az, hogy van egy lcd tv-m is, Philips. Csak az a nappaliban van. Az tudja a 24p-t is. De a plazma képe jobban tetszik, valahogy másabb. Max kénytelen leszek azt is lecserélni.
Blu-Ray lejátszók
Volt Pioneer dvd-m DV 410-es, ezt cseréltem le Onkyo-ra.. A blu ray-ek közül a Pana BD 65-el hasonlítottam az Onkyo-t, jobb volt az Onkyo, ezért gondoltam a 85-re.. Max marad az Onkyo dvd is..
A Pana képén egy csomó mindent lehet állítani, nem biztos, hogy a gyári beállítások a legjobbak neked.
Mondjuk az LCD tévének kell a 1080p felskálázás és ebben a Pana BD 60 nagyon jó volt; plazmánál más szempontok számítanak.
De ha a Pana képe nem tetszik, még mindig ott van a Pio 320.
Blu-Ray lejátszók
A 24p kapcsolható opció, vagy eleve így adja a képet?
A 24p mindegyik lejátszónál kapcsolható. Én is 50 Hz-en hasznnálom.
Nekem Pana BD60 volt korábban, nagyon király képe volt DVD-n is. Szerintem egy kisebb Pana is bőven elég a képminőséghez, simán tudja azt, amit az Onkyo. A Pio talán mégjobb. A Denont nem ismerem. Ha nem kell a multi ch. analóg kimenet, akkor felesleges nagyobbat venni, ugyanaz az UniPhier proci van a legkisebb Panában is, mint a nagyobbakban. A több árért nem kapsz Panából jobb minőséget, csak több szolgálatást.
Volt Pioneer dvd-m DV 410-es, ezt cseréltem le Onkyo-ra.. A blu ray-ek közül a Pana BD 65-el hasonlítottam az Onkyo-t, jobb volt az Onkyo, ezért gondoltam a 85-re.. Max marad az Onkyo dvd is..
Blu-Ray lejátszók
Ha a megjelenítő nem 24P képes, akkor bizony ricegni fog a kép...Lehet, hogy nem veszed észre, de fog.
A lejátszók nem adják ki konvertálva de ha igen az sem számolja úgy át hogy ne riccebjen, de akkor meg forrásoldalról.
De szerintem ennyire brutál procit nem tesznek egy sima BR játszóba...
Ha nem veszem észre, akkor nekem tökéletes.
Projektoron veszettül látszik
Blu-Ray lejátszók
Ha a megjelenítő nem 24P képes, akkor bizony ricegni fog a kép...Lehet, hogy nem veszed észre, de fog.
A lejátszók nem adják ki konvertálva de ha igen az sem számolja úgy át hogy ne riccebjen, de akkor meg forrásoldalról.
Ha nem veszem észre, akkor nekem tökéletes.
Blu-Ray lejátszók
Ha a megjelenítő nem 24P képes, akkor bizony ricegni fog a kép...
Lehet, hogy nem veszed észre, de fog.
Blu-Ray lejátszók
A 24p kapcsolható opció, vagy eleve így adja a képet?
A 24p mindegyik lejátszónál kapcsolható. Én is 50 Hz-en hasznnálom.
Nekem Pana BD60 volt korábban, nagyon király képe volt DVD-n is. Szerintem egy kisebb Pana is bőven elég a képminőséghez, simán tudja azt, amit az Onkyo. A Pio talán mégjobb. A Denont nem ismerem. Ha nem kell a multi ch. analóg kimenet, akkor felesleges nagyobbat venni, ugyanaz az UniPhier proci van a legkisebb Panában is, mint a nagyobbakban. A több árért nem kapsz Panából jobb minőséget, csak több szolgálatást.