Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Hozzánk semmilyen formátum nem való szinte, mikor a vásárlók nagy része a Tesco-s 99ft-990ft-os turkálókból gyűjtöget, és néha még ezt a pénzt is sajnálják rá...
Én saját filmek lejátszására vettem a lejátszót. Majd akkor veszek filmet ha 1500Ft-ért kapni egyet. Addig meg marad a MindigTV antennával! :-)
AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370
Blu-Ray lejátszók
Hozzánk semmilyen formátum nem való szinte, mikor a vásárlók nagy része a Tesco-s 99ft-990ft-os turkálókból gyűjtöget, és néha még ezt a pénzt is sajnálják rá...
Én simán megvettem annak idején a 5000-7500-as dvd-ket, de akkor ment el a kedvem az egésztől, mikor újságmelléklet és filléres tömeges kosaras kiszerelésben láttam meg azokat a filmeket amiket drága pénzért vettem...
Egy bizonyos értékhatár alá nem szabad lett volna levinni az árakat, mert innentől szemétnek érzed amit veszel...
Megvettem a James Bond bőröndöt, most meg a cba pénztárban párszáz forintért hozzádvágják...
Rám ne számítsanak dvd vevőként, kivéve a Columbo-t
Ez mindenre igaz, igaz lesz a Blu-ray lemezre is egy idő után.
Blu-Ray lejátszók
A SONY az internetes tartalmai között nem lesz komplett filmletöltés?
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Blu-Ray lejátszók
Én simán megvettem annak idején a 5000-7500-as dvd-ket, de akkor ment el a kedvem az egésztől, mikor újságmelléklet és filléres tömeges kosaras kiszerelésben láttam meg azokat a filmeket amiket drága pénzért vettem...
Egy bizonyos értékhatár alá nem szabad lett volna levinni az árakat, mert innentől szemétnek érzed amit veszel...
Megvettem a James Bond bőröndöt, most meg a cba pénztárban párszáz forintért hozzádvágják...
Rám ne számítsanak dvd vevőként, kivéve a Columbo-t
Blu-Ray lejátszók
Elkezdték temetni a Blu-Ray-t, pont mire megvettem. Tény, hogy akkora áttörést nem hozott mint a DVD, annyi film sem jelenik meg ezen, kölcsönző is nagyon kevés foglalkozik ezzel. Az Online HD tartalom még odébb van. Pl. 370-nél is a sok videotartalom között lehetne filmkölcsönző is!
Senki nem temeti a BD-t, nem is fogják.. Az a baj, hogy sokan magyarországot veszik alapul, és a hasonló országokat..
Itt persze hogy temetni lehet, már a megjelenése óta kb.. Hozzánk semmilyen formátum nem való szinte, mikor a vásárlók nagy része a Tesco-s 99ft-990ft-os turkálókból gyűjtöget, és néha még ezt a pénzt is sajnálják rá...
Aztán hazaviszik, otthon van egy Technika HD-Ready LCD, meg egy 9990 ft-os DVD-Házimozi szett, a szokásos Kinder Tojás hangszórókkal, és mivel a TV "HD"-s, így ők úgy érzik, HD-ben nézik az épp adott, VHS Rip-es DVD-t.
Senkit nem akarok megbántani, de itthon ez az általánosság...
A világ nagy részén, igencsak tör előre a BD, USA-ban van tapasztalatom, hát nem gyenge..
Nem kell temetni semmit, maximum ilyen országokban mint a miénk is... (Sajnos).
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]
Blu-Ray lejátszók
Elkezdték temetni a Blu-Ray-t, pont mire megvettem. Tény, hogy akkora áttörést nem hozott mint a DVD, annyi film sem jelenik meg ezen, kölcsönző is nagyon kevés foglalkozik ezzel. Az Online HD tartalom még odébb van. Pl. 370-nél is a sok videotartalom között lehetne filmkölcsönző is!
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Blu-Ray lejátszók
Kedves mindenki!
Én már végig olvastam az egész topikot, de még mindíg bizonytalan vagyok Blu-ray lejátszó vásárlás ühgyében!
Elvárásaim: gyári BD, írott BD, Xvid, jpeg, talán MKV
Mit válasszak? Ár: 0-70.000,-Ft.
Köszi a válaszokat.
Nekem eddig 3 BD-lejátszóm volt (Sony S350, Pioneer 51FD, Sony S370), az utóbbi kettőt jelenleg is használom, az S370-et hétfőn vettem egy akcióban (40ezer Ft + 3 ajándék BD). És hiába 40ezerrel olcsóbb, mint a Pioneer, BD-képminőségben nem látni különbséget (42 colos Full HD Sony LCD), DVD-ben jobb a Pioneer, illetve az egész megjenelése sokkal "magabiztosabb". Ez az új Sony valami eszméletlenül pici, soha nem gondoltam volna, hogy "ekkora" is lesz egyszer egy BD-lejátszó. Amúgy csak jókat tudok mondani róla, eszméletlenül gyors (lemezek beolvasása, menük kezelése, stb.), viszonylag halk (nincs benne ventillátor), BD-re tökéletes, de DVD-re is nagyon jó. Mindemellett USB-ről tud MKV-t és DivXHD-t is lejátszani (Fat32 meghajtóról) és kezeli az SACD-t is.
Nagyon jó választás még a Pioneer BDP-320, ennek ára 70ezer alatt van mostanság. Ez DVD-re is tökéletes, valamint a megjelenésre is komolyabb, mint a Sony, igaz picit lassú és nem tud sem SACD-t, sem USB-s dolgokat.
LINK
Kedves Gagu! Kedves mindenki!
A panasonic BD85 tekintetében kérlek írd már meg, hogy az képes e az .mkv fájlok lejátszására, mivel a neten már számos helyen rákerestem, de sehol nem írják hogy a DIVX HD kívül mást is játszana, a gyártó osztrák weboldalán is DIVX HD kompatibilitásról írnak, de az mkv nem említik.
Lehet nem értek a különböző codec-ekhez, de a DIVX HD kapcsán a DIVX oldalán találtam, arra utalást, hogy a DIVX HD PLUS codec már mkv kompatibilis.
Ez azt jelentené, hogy a lejátszó nem tud mkv-t, vagy lejátsza, csak a gyártó oldalán nem szerepel?
Esetleg ha bárkinek van ezzel a játékossal kapcsolatban tapasztalata az kérem írja már le, hogy tud e mkv-t, illetve, hogy megnyert e a tetszését a tudása a DLNA, WIFI, VIERA CAST tekintetében.
Előre is Köszönöm!
Blu-Ray lejátszók
A korlát ez a DLNA vagy szerverprogi?
Általam megszerzett információk és tapasztalatok alapján csak a DLNA ami nem korlát.
Első korlát és legnagyobb, hogy a készülék milyen formátumokat tud fogadni. Második korlát, hogy azokat a formátumokat amit a lejátszó nem tud fogadni, azt a szerver progi milyen minőségbe transzkódolja át. A BDP-S370 csak MPEG-2-t tud fogadni, abból is csak valami speciálisat. A többi formátumot transzkódolja a szerver. A WMP sokmindent át tud alakítani de használhatatlan minőségben. Csak a divx avi, a kép, meg a zene jó. A Wild Media Server egész jól kódol, de kicsivel kevesebb formátumot mint a WMP.
Blu-Ray lejátszók
A DLNA-nak is van verzió száma! Van belőle 1.5! A miénk mennyit tud? Honnan lehet ezt megtudni?
Helló! 1.5-ös a BDP-S370 verziója.
A korlát ez a DLNA vagy szerverprogi?
Blu-Ray lejátszók
A DLNA-nak is van verzió száma! Van belőle 1.5! A miénk mennyit tud? Honnan lehet ezt megtudni?
Helló! 1.5-ös a BDP-S370 verziója.
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
A frissítés megvolt, be is jött a beállításoknál A Server lista, ami üres. Ha futattok egy szerver progit, akkor azt automatikusan felismeri a lejátszó, vagy ott is kell valamit csinálni?
Nálam automatikusan felismerte mindkettőt a megfelelő beállításokkal. Mit használsz?
Win 7 Media player 12 esetében:
Műsortár>Adatfolyam> További adatfolyam küldési beállítások>Minden hálózat, minden engedélyezése.
Azután frissítsd a szerver listát és kész. A PUBLIC vagy nyílvános mappában lévő fájlok lesznek láthatóak, illetve a megosztottak.
Sikerült. Vista alatt kicsit másképp kellett beállítani, de rájöttem.
Viszont tényleg MKV-t nem lát és a SONY kamerával felvett videokat sem látja, pedig szerintem az MPEG-4.
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 lejátszó főmenüje frissítés után. Ott a NAS és játszik is onnan mindent ( fotó, zene, avi) .
Kowi
Azért van még mit faragni..... mkv nem megy, feliratos divxnél nincs felirat ( ezek természetesen NAS-ról). Fotó, mp3 müxik.
Kowi
Zene :
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Blu-Ray lejátszók
A frissítés megvolt, be is jött a beállításoknál A Server lista, ami üres. Ha futattok egy szerver progit, akkor azt automatikusan felismeri a lejátszó, vagy ott is kell valamit csinálni?
Nálam automatikusan felismerte mindkettőt a megfelelő beállításokkal. Mit használsz?
Win 7 Media player 12 esetében:
Műsortár>Adatfolyam> További adatfolyam küldési beállítások>Minden hálózat, minden engedélyezése.
Azután frissítsd a szerver listát és kész. A PUBLIC vagy nyílvános mappában lévő fájlok lesznek láthatóak, illetve a megosztottak.
Blu-Ray lejátszók
Kowi
Mit kell csinálni, hogy a lejátszóm lássa a laptopomat?
Helló! Frissíts a legújabb firmware-re a lejátszón. Utána a laptopon egy szerver szoftvert kell futtatnod. Pl.: Win. Media Player 11/12. Vagy Wild Media Server.
Win 7 alatt ez könnyen megy. XP esetén nem tudok segíteni.
Blu-Ray lejátszók
Kowi
Helló! Frissíts a legújabb firmware-re a lejátszón. Utána a laptopon egy szerver szoftvert kell futtatnod. Pl.: Win. Media Player 11/12. Vagy Wild Media Server.
Win 7 alatt ez könnyen megy. XP esetén nem tudok segíteni.
Blu-Ray lejátszók
Kowi
Blu-Ray lejátszók
Ez tetszik, az AV-d le tudja választani a HDMI-ről a hangot! A SONY tv-men a HDMI mellett van RCA bemenet a hangnak, ha a HDMI-n nem jönne hang. Egyilyen erősítő jó lenne nekem is, vagy egy olyan kütyü ami leválasztaná.
Blu-Ray lejátszók
Helló!
Nekem STR-DH700-as erősítőm van. Szintén nem fogadja a True HD-t. Ha mégis azt választom ki, akkor nálam Dolby Digital 3/2.1-ben jelenik meg a hang. Ha a másik hangsávs pl. LPCM Stereo, akkor nyílván azért jobb a hang. Ha az DD 5.1 akkor nem tudom miért lehet jobb. A HDMI hang tiltására én sem találtam beállítást. Szerintem nézd meg a tv menüjében. Nálam az erősítőnél be lehet állítani hogy menjen-e hang tovább a hdmi-n. Ha nálad is belehet, akkor hdmi-n mehet a kép, digitális koax-on meg a hang az erősítőbe. De hogy fogadjon analog hangbemenetet a tv miközben hdmi-t jelenít meg (ha jól értem) az szerintem nem valószínű. Habár Sony-nál könnyen előfordulhat.
Ez tetszik, az AV-d le tudja választani a HDMI-ről a hangot! A SONY tv-men a HDMI mellett van RCA bemenet a hangnak, ha a HDMI-n nem jönne hang. Egyilyen erősítő jó lenne nekem is, vagy egy olyan kütyü ami leválasztaná.
Blu-Ray lejátszók
Helló!
Nekem STR-DH700-as erősítőm van. Szintén nem fogadja a True HD-t. Ha mégis azt választom ki, akkor nálam Dolby Digital 3/2.1-ben jelenik meg a hang. Ha a másik hangsávs pl. LPCM Stereo, akkor nyílván azért jobb a hang. Ha az DD 5.1 akkor nem tudom miért lehet jobb. A HDMI hang tiltására én sem találtam beállítást. Szerintem nézd meg a tv menüjében. Nálam az erősítőnél be lehet állítani hogy menjen-e hang tovább a hdmi-n. Ha nálad is belehet, akkor hdmi-n mehet a kép, digitális koax-on meg a hang az erősítőbe. De hogy fogadjon analog hangbemenetet a tv miközben hdmi-t jelenít meg (ha jól értem) az szerintem nem valószínű. Habár Sony-nál könnyen előfordulhat.
Blu-Ray lejátszók
Olyan beállítást viszont nem találtam, hogy a HDMI-ről le lehetne kapcsolni a hangot! Azt nagyon szeretném, mert akkor az erősítőről vezethetném be a center hangját a tv-be.A True HD hangot is tudta fogadni az AV erősítőm annak ellenére, hogy nem ismeri elvileg. Ilyenkor vajon mi történik? Hallhatóan jobban szólt.
Helló!
Blu-Ray lejátszók
Kowi
Zene :
Mozi:
Mozi:
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 lejátszó főmenüje frissítés után. Ott a NAS és játszik is onnan mindent ( fotó, zene, avi) .
Kowi
Zene :
Mozi:
Mozi:
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Blu-Ray lejátszók
Megvettem a SONY BDP-S370-et. A SONY tv-mmel nagyon jól együttmüködik, a távkapcsolóját el is lehet tenni, a hang és felirat váltás hiányzik csak, de talán menüből is elérhető. Olyan beállítást viszont nem találtam, hogy a HDMI-ről le lehetne kapcsolni a hangot! Azt nagyon szeretném, mert akkor az erősítőről vezethetném be a center hangját a tv-be.
A True HD hangot is tudta fogadni az AV erősítőm annak ellenére, hogy nem ismeri elvileg. Ilyenkor vajon mi történik? Hallhatóan jobban szólt.
sztem az csak sima 5.1 dolby digitalra van lebutitva, legalábbis tudomásom szerint, de majd valaki megmagyarázza ezt a dolgot sztem, sajna új dolgokat most nem tudom olyan szinten követni, mint pár hónapja
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Blu-Ray lejátszók
Megvettem a SONY BDP-S370-et. A SONY tv-mmel nagyon jól együttmüködik, a távkapcsolóját el is lehet tenni, a hang és felirat váltás hiányzik csak, de talán menüből is elérhető.
Olyan beállítást viszont nem találtam, hogy a HDMI-ről le lehetne kapcsolni a hangot! Azt nagyon szeretném, mert akkor az erősítőről vezethetném be a center hangját a tv-be.
A True HD hangot is tudta fogadni az AV erősítőm annak ellenére, hogy nem ismeri elvileg. Ilyenkor vajon mi történik? Hallhatóan jobban szólt.