Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

dido
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: dido »

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem : LG 42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

OFFTOPIC:

...és használni 2010-ben. Körbenéztem, többször is, de kontrasztban, szinekben, mozgásban úgy 400ezertől kezdődően láttam olyat amit nem éreznék visszalépésnek. Visszalépni pedig utálnék egy olyan dologgal amiért pénzt adok ki. Ennyim nincs. Egyelőre marad a CRT, 2001-ből. Nagyon jól megy.
Használtan még ki lehet fogni jobbakat, Sonykat, Panákat, pár év múlva már azok is kidöglenek.

Én is ezt mondom mindenkinek.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: venomer »

CRT-t ajánlani 2010-ben?

OFFTOPIC:

...és használni 2010-ben. Körbenéztem, többször is, de kontrasztban, szinekben, mozgásban úgy 400ezertől kezdődően láttam olyat amit nem éreznék visszalépésnek. Visszalépni pedig utálnék egy olyan dologgal amiért pénzt adok ki. Ennyim nincs. Egyelőre marad a CRT, 2001-ből. Nagyon jól megy.
Használtan még ki lehet fogni jobbakat, Sonykat, Panákat, pár év múlva már azok is kidöglenek.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

...sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)...

OFFTOPIC:

Hát, igen... Volt egy gyenge próbálkozás a Samsung meg a Thomson részéről a "SLIM-FIT" képcsövekkel, de szinte mindegyiknél sz@r volt a sarkokban a konvergencia, meg a geometriai torzítás is nagy volt ugyanott. Pedig akkor még (a megjelenésükkor) a CRT-technológiában lévő tartalékokról harsogott a szaksajtó, de aztán az LCD-plazma gőzhenger letarolt mindent. A nagyobb gyártók meg a raktáron lévő képcsöveket meg alaplapokat vagy eladták valami noname cégnek, hogy rakjon össze belőle még valamit (és próbálja meg elsütni a szegényebb országokban), vagy önmaguk tették meg ugyanezt (persze szintén álnéven...). A Thomsonnak is ez lett a halála. A világ legnagyobb képcsőgyártó cége a múlté. Pedig milyen jók voltak azok a hajdani, egy alomból való SABA-TELEFUNKEN-THOMSON (illetve Videoton) tévék...

nekem a grundig halála fáj legjobban
2001-2002-ben a legszebb legjobb tv-ik voltak talán a piacon(a menübe beépített magyar nyelvű kez. útmutató pedig a hab volt a tortán)
nagyon igényes cuccaik voltak akkoriban, nyugodtan mondhatjuk, hogy a globalizáció áldozatai lettek ők is

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

...sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)...

OFFTOPIC:

Hát, igen... Volt egy gyenge próbálkozás a Samsung meg a Thomson részéről a "SLIM-FIT" képcsövekkel, de szinte mindegyiknél sz@r volt a sarkokban a konvergencia, meg a geometriai torzítás is nagy volt ugyanott. Pedig akkor még (a megjelenésükkor) a CRT-technológiában lévő tartalékokról harsogott a szaksajtó, de aztán az LCD-plazma gőzhenger letarolt mindent. A nagyobb gyártók meg a raktáron lévő képcsöveket meg alaplapokat vagy eladták valami noname cégnek, hogy rakjon össze belőle még valamit (és próbálja meg elsütni a szegényebb országokban), vagy önmaguk tették meg ugyanezt (persze szintén álnéven...). A Thomsonnak is ez lett a halála. A világ legnagyobb képcsőgyártó cége a múlté. Pedig milyen jók voltak azok a hajdani, egy alomból való SABA-TELEFUNKEN-THOMSON (illetve Videoton) tévék...
Mindenki magának hülye...

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szüleimnek keresek 37"-es tv-t. Egész nap megy a konyhában...
Erre nincs öteltetek?

CRT vegyenek, ha nincs HD adás teljesen felesleges LCD-t vagy plazmát venni.

CRT-t ajánlani 2010-ben?
Egy 94cm-es - ha van egyáltalán elérhető áron - többet fogyaszt és a tömés és kuhullik a fogadból, akkorát sugároz. A család leggyakrabban látogatott helyiségében...

nincs is jelenleg már forgalomban ekkora crt tv
már csak a 72-es noname nem jó kategória(orion,"grundig","thomson") van itt-ott jelen
remélem nem sokáig, élvezhetetlen kép, 0 hangzás, 40 kiló hulladék
sajnos, pedig futhatott volna a crt még jó pár évet, mindössze arra lett volna szükség, hogy az olcsóság mellett a hd dolgokra rámenjenek kicsit(mpeg4 tuner+felbontás)
rengeteg ismerősöm vett volna 100-150ezres kategóriában crt-t az elmúlt években, ha kapott volna, de ezt is sikerült tönkretenni a fejlődés érdekében

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

Erre nincs öteltetek?

CRT-t ajánlani 2010-ben?
Egy 94cm-es - ha van egyáltalán elérhető áron - többet fogyaszt és a tömés és kuhullik a fogadból, akkorát sugároz. A család leggyakrabban látogatott helyiségében...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Szkeptikus
Értékelés: -2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Szkeptikus »

Valaki megszakértené ezt a tv-t?  
Sony 40BX400

http://www.sony.hu/product/t32-bx-series/kdl-40bx400

LINK

Amire használnám:

UPC digitál kábeltv illetve HD adók (80%)
Külső HD videólejátszóról 1080-as filmek. (20%)

jelenleg 0% THM-re lehet vinni a Sonytól, ezért választanám ezt a modellt. Az ára 175 000, ami egy 20-assal több, mint a legolcsób ár, de ennyit megér az olcsó hitel.

Szóval vélemények?

Köszi előre is...

Erre valaki?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszönöm a tippeket!A hely miatt kellene lapos tévé.

sztem alap pana plazmákat érdemes meglesni, 37-est alig 100 fölött lehetett kapni, idei modellekkel nem tudom, mi a sztitu
ha meg lcd is belefér, ott aztán samu 37b530at dobálják az ember után, c széria kicsit még drágább, sztem b széria ha találsz még, bőven korrekt
meg ott van a tv-m kistestvére: lg37lh3000, ha van még, keress rá, jó cucc

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm a tippeket!
A hely miatt kellene lapos tévé.

Godefroy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Godefroy »

Erre nincs öteltetek?

Házimozi: TV: Panasonic 29-PX20 DVD: Panasonic S-35 DVD író: Panasonic EH-55K Erősítő: Onkyo TX-SR601E
HIFI: Erősítő: Technics SU-700MK3 (ellopták /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />CD: Technics SL-PS670A Deck: Technics BX 404
Hangfalak: 2db B&W 605 + 2db B&W 601

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Erre nincs öteltetek?

Szia!
Ha sokat megy, most Panát vennék, mert 5 év garanciát adnak júli 10-ig rá és jó is a képe. Arra oda kell figyelni, hogy a Pán-Európai garanciát is le kell bélyegeztetni a magyar jótállási jegy mellett, mert csak akkor érvényes az 5 év rá.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Erre nincs öteltetek?

Szkeptikus
Értékelés: -2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Szkeptikus »

Valaki megszakértené ezt a tv-t?

Sony 40BX400

http://www.sony.hu/product/t32-bx-series/kdl-40bx400

LINK

Amire használnám:

UPC digitál kábeltv illetve HD adók (80%)
Külső HD videólejátszóról 1080-as filmek. (20%)

jelenleg 0% THM-re lehet vinni a Sonytól, ezért választanám ezt a modellt. Az ára 175 000, ami egy 20-assal több, mint a legolcsób ár, de ennyit megér az olcsó hitel.

Szóval vélemények?

Köszi előre is...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godefroy

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv! 
Néztem egy LCD TV-t vásárlás szempontjából ez lenne az.
LG LD750

Tetszik a készülék, tudása és képe jó.
Viszont egy dolgot észrevettem rajta a képernyő két szélén mind jobb és bal oldalon kéb egy 2-3 cm es sávban és föleg a sarkokban a kijelző szürkébb képet ad mint például középen.
Ezt tesztképnél elég észrevehető (egyszínű sárga vagy fehér) de Tv adásnál is minimálisan.
Több készüléket is volt alkalmam kipróbálni mindegyikben ott volt.

Ez általános, hogy nagyobb LCD-knél előfordul vagy ennek a típusnak a  sajátja lehet 

Egy kicsit elbizonytalanodtam a megvételén (42 es méretben is láttam a csíkot ott nem volt olyan széles)

Ezt a jelenségt az lcd konstrukciója okozza, az LCD mögött van a háttérvilágításra szolgáló fényforrás (fénycső, led), az oldalaknál van pl. a fénycsövek "foglalata", az lcd viszont e-fölé a foglalat fölé is "benyúlik", így ezen a részen az lcd alatt tulajkdonképp nincs aktív fényforrás, csupán különböző fóliák meg visszatükröző réteg a "foglalat" tetején, ezért nem egyformán homogén a háttérvilágítás és a kép is ezért szürkébb kicsit ezen a részen.

Nyilván nem minden panel ilyen, mint írtam ez konstrukció függő.

Én is erre gondoltam, lehetséges a keretl kicsi így belóg olyan rész is, ahol a fénycső nem világít olyan egyenletesen. Ha esetleg nagyobb (szélesebb lenne a keret) nem lenne ez a gond mert a fénycső hosszabb lenne. Bár lehet akkor meg bevilágítana :taps:

Az feltűnő hogy itt 2-3 cm ez a sáv.

Közben néztem más TV ken is (42 LG LD420, 42LD550, 42LD750, Toshiba 42ZV635D) és ezeken is volt, igaz kisebb mértékben (kb 1 cm).

Házimozi: TV: Panasonic 29-PX20 DVD: Panasonic S-35 DVD író: Panasonic EH-55K Erősítő: Onkyo TX-SR601E
HIFI: Erősítő: Technics SU-700MK3 (ellopták /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />CD: Technics SL-PS670A Deck: Technics BX 404

Godefroy

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv! 
LG LD750

Viszont egy dolgot észrevettem rajta a képernyő két szélén mind jobb és bal oldalon kéb egy 2-3 cm es sávban és föleg a sarkokban a kijelző szürkébb képet ad mint például középen.
Ezt tesztképnél elég észrevehető (egyszínű sárga vagy fehér) de Tv adásnál is minimálisan.

Ez általános, hogy nagyobb LCD-knél előfordul vagy ennek a típusnak a  sajátja lehet 

Egy kicsit elbizonytalanodtam a megvételén (42 es méretben is láttam a csíkot ott nem volt olyan széles)

Ez valószínű azért van, mert akkor még nem volt teljesen felfűtve a panel.

Ezt azért nem gondolnám mert Media Marktban voltunk 4 órával nyitás után tehát már órák óta ment az a Tv is mint a többi.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv! 
LG LD750

Ez általános, hogy nagyobb LCD-knél előfordul vagy ennek a típusnak a sajátja lehet

Ezt a jelenségt az lcd konstrukciója okozza, az LCD mögött van a háttérvilágításra szolgáló fényforrás (fénycső, led), az oldalaknál van pl. a fénycsövek "foglalata", az lcd viszont e-fölé a foglalat fölé is "benyúlik", így ezen a részen az lcd alatt tulajkdonképp nincs aktív fényforrás, csupán különböző fóliák meg visszatükröző réteg a "foglalat" tetején, ezért nem egyformán homogén a háttérvilágítás és a kép is ezért szürkébb kicsit ezen a részen.

Nyilván nem minden panel ilyen, mint írtam ez konstrukció függő.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Szüleimnek keresek 37"-es tv-t. Egész nap megy a konyhában, jelenleg (és belátható időn belül) nincs HD-s műsorforrás. Megbízható, értelmes árú készüléket szeretnék venni. Elméletileg DVB-T tuner se kéne, mert kábeltévéznek, de ha van, nem hátrány. Nem tudom, hogy pendrájvról képeket, filmet közvetlenül lejátszani mekkora mutatvány most, az esetleg jól jöhet.

Tudnátok tanácsot adni konkrét készülékre? Köszönöm előre is!

Spaceball
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Spaceball »

Üdv! 
LG LD750

Ez általános, hogy nagyobb LCD-knél előfordul vagy ennek a típusnak a sajátja lehet

Ez valószínű azért van, mert akkor még nem volt teljesen felfűtve a panel.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][WDTV HD + Freecom 500 GB USB Hard Drive][inakustik HDMI]

Godefroy

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv!

LG LD750

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Pontosan, csak azt nem értem hogy bekapcsoláskor miért jó a háttérvilágítás? és kb mennyibe kerülhet a javítás?

Az, hogy egy pillanatra bevillan a kép jelentheti azt, hogy menetzárlatos lett azt egyik trafó, esetleg eltört egy vagy több cső (bár gondolom ezt kizárhatjuk), esetleg 1 smd kondi, vagy 1 elkó is tönkremehetett. Szerintem érdemes a javíttatásával foglalkozni, én max. 10-15 ezer FT körülire saccolnám az árát, de ez csak sacc.
Ilyen hibát okozhat még becsípődött vezeték, és kontakthiba is.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

belekerült egy újabb technológia? 100 hz?
Ezt én sem hinném, ugyanis ehhez vas is kell, ezt nem lehet csupán bitreszeléssel megoldani...

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

a azt jelenti hogy nem hangyás, tisztább, jobban kivehető :taps:
Aham!

Ezt szerintem a szervizmenüből is el lehetett volna érni, nem kell hozzá firmware frissítés. Ha jól emléxem, van valami maximális KF erősítés állítási lehetőség (legalább is a régebbi Samukban volt), amivel a tuner érzékenysége kissé változtatható, így esetleg az új firmware-ben ez a paraméter más volt, mint az eredetiben (vagy a régebbi állapotban volt elállítgatva...). Ha a KF maximális erősítése nagyobb lett, elképzelhető, hogy a gyengébb adók kevésbé zajosan jelennek meg (mondjuk drasztikus változás esetén gyanakodnék...).

ZeroZero

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ZeroZero »

a azt jelenti hogy nem hangyás, tisztább, jobban kivehető

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Egy másik Samsung tv-n is frissítettem a FW-t és szebb a képe
Ez mit jelent (már mint az, hogy szebb lett a képe)?

hát ez az, ezen gondolkodom én is már egy napja
belekerült egy újabb technológia? 100 hz? nem hinném, de hát ezt ő látja, mi nem
szoftverfrissitést télleg csak olyan tv-nél érdemes forszírozni, ahol van usb, és médialejátszást ki lehet hozni belőle. enyém ilyen, de nem merném megpiszkálni, inkább veszek majd 1 lg blu-ray-t hozzá, az szépen lejátsza majd a vinyóról a filmeket, inkább nem kockáztatok :taps:

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”