Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Hali.
Ha valaki tud segítsen. Adott egy divx lejátszó ami egy optoma hd65 projektorral van összekötve hdmi kábellel. ha 1280x720 felbontású (hd) filmet akarok lejátszani akkor kép nincs csak hang. mi lehet az oka? elvileg a divx lejátszón be lehet állítani a hd felbontást egészen 1080i -ig de ez sem segít.
Ja és mp4-ből átkonvertáltam sima avi-ba de ez sem segitett.
kösz a választ előre is.
Házimozi-projektorral
Szia,
Sufni tuning volt vagy hivatalos szerviz cserelte az izzot? Bar en ugy gondolom mindkettonek kellene garit vallalni egy ilyen muveletre
NAD T778
Házimozi-projektorral
Egy értékelhető kép sokat segítene ...
Mindenesetre a cserét végző szervizt értesítsd erről a hibáról mihamarabb!
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Házimozi-projektorral
Sziasztok. Elnézést a zavarásért, de lenne egy kis problémám az Optoma HD72i projektorommal.
Tudom hogy látatlanban nehéz bármit is mondani, de hátha tudtok nekem segíteni.
A gondom az lenne, hogy most cseréltek nekem izzót a lámpában. Kb 8 órát ment és most bekapcsoláskor a lámpát nem sikerül begyujtania a projektornak. Egy kb 2-3 mp-es sercegés hallatszik és közben a tápegységében egy alkatrész( ami olyan mint egy nagy dióda és fehér szinű kb fél centi átmérőjű kerek formájú) villogó fényt bocsájt ki. és ez megismétlődik 10 másodpercenként. A lámpa fel sem villan.
:please:
Házimozi-projektorral
van egy eladó Infocus X9-em, hátha érdekel valakit:
Infocus X9
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Házimozi-projektorral
Segítséget szeretnék kérni. DLP házimozi projektort keresek, és több ajánlatot is kaptam, de nehéz dönteni. Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Infocus x9
Optoma H79
Optoma HD 73
Várjak, keressek tovább? Van valakinek jobb ötlete? 120-130 körül
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Nedves szemüvegtörlő.. száraz mikroszálas törlő, szarvasbőr szemüvegtörlő
bal vagy jobb kéz mutatóujj vagy középső, a többi nem ajánlott
Házimozi-projektorral
Segtség kéne:
Mivel lehet-érdemes tisztítani a proji optikáját (csak simán kívülről)? Gyárilag maszatos kissé. Bizonyára ezerszer elhangzott már, de megkímélne az éjszakai bogarászástól, ha valaki leírná ezerzegyedszer is. Előre is hálás köszönet!
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Hellonekem olyan problémám lenne a projektorommal (Infocus x1a) hogy egy nagy pukkanást hallottam amikor üzemelt és valami kis izzó pukkant szét benne.
már kerestem sok helyen hozzá de 60 EFt-tol kezdődnek de hallottam olyat h utángyártott vagy valami ilyesminek lennie kell 10 Eft körül is.
hol találok ilyet vagy hol keressem?
várom a segítséget előlre is köszi
Batyó
Házimozi-projektorral
Hello
nekem olyan problémám lenne a projektorommal (Infocus x1a) hogy egy nagy pukkanást hallottam amikor üzemelt és valami kis izzó pukkant szét benne.
már kerestem sok helyen hozzá de 60 EFt-tol kezdődnek de hallottam olyat h utángyártott vagy valami ilyesminek lennie kell 10 Eft körül is.
hol találok ilyet vagy hol keressem?
várom a segítséget előlre is köszi
Házimozi-projektorral
Szerintem ez PAL vs. NTSC probléma lesz.
Hasonlóan jártam PC-s tunerkártyával.
Ha kábel TV-t kötök rá, alapból NTSC-nek ismeri fel, de PAL jel jön rajta, így a kép fekete-fehér, ugrál, csíkoz, stb.
Manuálisan átállítom PAL-ra, utána rendben van.
Ha tetőantennát kötök rá, akkor nincs ez a probléma (PAL-nak ismeri fel).
Lehet, hogy a projector NTSC-nek veszi a jelet?
Ha a TV nem tud S-Video jelet leadni akkor a kép valóban fekete-fehér, de nem vibrál, nem csíkoz, teljesen nézhető, csak ugye nem színes.
Próbáld meg kompozitról is. Ha akkor is csíkoz, ugrál és fekete-fehér, akkor az PAL - NTSC probléma lesz.
- szerintem -
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Házimozi-projektorral
Hali, nem működik.
Megpróbáltam összekötni a Cinch RCA 75 Ohmos kábellel. Kép volt de borzalmas. Össze vissza remegett, fekete csíkok keresztben. Föl le ugráló kép.
Mi lehet az oka?
A beltéri video jelet kötöttem be direktbe.
El vagyok kenődve hogy fokok így F1 -et nézni ?
Hát mondtam... sajna ez van.
Na kezdjük előlről
Ha a scartból svideot csinálsz az szines lesz!
Kivéve.. ha gagyi átalakító és kompozit részéből csinálja, mert az valóban ff lesz. azaz lenne, mert amúgy ha összekötöd kötnéd a video meg a szinjel lábakat mivel az svideonál ezek mennek külön kábelen, akkor meg lesz a szine is. kompozit jelként
A másik amitől ff lehet, ha a kimenet amioből a scrt jön, nem tud svideo-t szolgáltatni. ugyanis a lényeg ott van, hogy a sacrt sok sok lábán van rgb svide meg kompozit jel is, plusz a hang sztereoban ki és be.
Na tehát először is azt kellene tisztázni, hogy a forrásoldali scarton van-e svideo jel. Ha van, akkor bátran vehetsz olyan átalakítót.
Kipróbáltam a következő scart sviedo átalkítóval:
Scart to S video
Bocsi hogy nem Magyar oldal.
Szóval fekete fehér a kép és valmi élvezheetetlen minőségű.
Holnap még kipróbálom, a másik TV-t kötöm a projektorra milyen lesz.
Azt hiszem tv kártya lesz a végén.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Hali, nem működik.
Megpróbáltam összekötni a Cinch RCA 75 Ohmos kábellel. Kép volt de borzalmas. Össze vissza remegett, fekete csíkok keresztben. Föl le ugráló kép.
Mi lehet az oka?
Hát mondtam... sajna ez van.
Na kezdjük előlről
Ha a scartból svideot csinálsz az szines lesz!
Kivéve.. ha gagyi átalakító és kompozit részéből csinálja, mert az valóban ff lesz. azaz lenne, mert amúgy ha összekötöd kötnéd a video meg a szinjel lábakat mivel az svideonál ezek mennek külön kábelen, akkor meg lesz a szine is. kompozit jelként
A másik amitől ff lehet, ha a kimenet amioből a scrt jön, nem tud svideo-t szolgáltatni. ugyanis a lényeg ott van, hogy a sacrt sok sok lábán van rgb svide meg kompozit jel is, plusz a hang sztereoban ki és be.
Na tehát először is azt kellene tisztázni, hogy a forrásoldali scarton van-e svideo jel. Ha van, akkor bátran vehetsz olyan átalakítót.
- Khaosz
- V.I.P.

Házimozi-projektorral
Ezt találtam.
Szóval ezzel átalakítom a Scart-ot D-sub-ra és utána VGA kábellel összekötöm a Projektort.
A Projektoron: Component video in van (d-Sub)
Ez így vajon működik majd? :F
Scart - D sub átalakító
Nem
a VGA összeg színjel a VGA meg különbségi... vagy fordítva de nem lesz jó.
Én már próbáltam, igaz azt is fordítva, nem lett jó, bár igaz az egy PC-s LCD monitorral történt.
Hali, nem működik.
Mi lehet az oka?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Ezt találtam.
Szóval ezzel átalakítom a Scart-ot D-sub-ra és utána VGA kábellel összekötöm a Projektort.
Scart - D sub átalakító
Nem
a VGA összeg színjel a VGA meg különbségi... vagy fordítva de nem lesz jó.
Én már próbáltam, igaz azt is fordítva, nem lett jó, bár igaz az egy PC-s LCD monitorral történt.
- Khaosz
- V.I.P.

Házimozi-projektorral
Ezt találtam.
Scart - D sub átalakító
- Khaosz
- V.I.P.

Házimozi-projektorral
Mi a pék füléért alakítaná az svideot a scartról fekete-fehérré?Ez olyan urban legend? :taps:
AMúgy kb 300ft-ért lehet kapni ilyet az a 600 pénz csak megéri hátha jó :taps:
Ráadásul ha meg sikerül az origi csomagolást tartanod, akkor ha nay multiba veszed, vissza is veszik ha mégse válna be. Max veszel az árán sört
Én úgy tudom fekete fehér lesz próbáltam már régebben és fekete fehér volt.
Valami lába át kel kötni a scarton akkor lesz színes.
Lehet marad simán a video in. F1-hez elég lesz
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Mi a pék füléért alakítaná az svideot a scartról fekete-fehérré?
Ez olyan urban legend? :taps:
AMúgy kb 300ft-ért lehet kapni ilyet az a 600 pénz csak megéri hátha jó :taps:
Ráadásul ha meg sikerül az origi csomagolást tartanod, akkor ha nay multiba veszed, vissza is veszik ha mégse válna be. Max veszel az árán sört
- Khaosz
- V.I.P.

Házimozi-projektorral
Itt lenne a HD1000 adatlap.
Szóval ezt akarom TV scarton keresztül összekötni hogy F1-et nézzek.
Ha macerás akkor TV kártya lesz a gépbe.
HD1000
- Khaosz
- V.I.P.

Házimozi-projektorral
Sziasztok.
Segítség kellene kábel ügyben.
HD1000-es projektorom van és szeretném az F1-et projektoron nézni.
Két dologra gondoltam. Vagy veszek egy TV kártyát a gépembe és kiküldöm a projektorra a képet.
Vagy a TV scart csatlakozóján keresztül viszem a képet projektorhoz.
Ilyen esetben egy vagy egy Scart-YPbPr kábellel vagy scart-VGA kábelre lenne szükségem.
Ebben az esetben kb 10 méter kábel kell.
Van egy 10 méteres S-Video - S Vido kábelem. Azzal is megoldható, de ha jól tudom ha veszek átalakítót mi átalakítja a Scart-ot S Video-ra akkor fekete-fehér lesz a kép. Miért van azt nem tudom. Ha lenne olyan ami nem alakítja át akkor az lenne a legolcsóbb megoldás nekem.
Szerintetek melyik a jobb megoldás?
Házimozi-projektorral
Sziasztok!A következőben kérném valaki segítségét.
Egy grillteraszon szeretnénk a foci vb-t nézni (kb 50-60 fő). :taps:
A projektor egy ACER X1130p lenne.
Ez alkalmas arra hogy kinti fényviszonyok mellett használjuk?
Köszi előre is a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A délutáni meccsek biztos hogy nem, az esti már élvezhető lenne, de az eleje annak is necces, mert fél9kor még elég világos van.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Házimozi-projektorral
Nem nagyon ismerek olyan projektort, ami ilyen (mai nap) fényviszonyok mellett élvezhető képet ad. De az esti meccset már tudod vele nézni.
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
A következőben kérném valaki segítségét.
Egy grillteraszon szeretnénk a foci vb-t nézni (kb 50-60 fő). :taps:
A projektor egy ACER X1130p lenne.
Ez alkalmas arra hogy kinti fényviszonyok mellett használjuk?
Köszi előre is a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Házimozi-projektorral
Mi a véleményetek a BENQ PE7700-ről. 450 órával megér 110 ezret?
-
Vendég
Házimozi-projektorral
Egy Panasonic PT-AE100 kb 800 órával megér 50 ezret? Ahogy a gyári adatlapján elnéztem, megvan már vagy 8 éves modell. Vagy inkább gyűjtögessek még és vegyek egy újabb dlp-s típust?
Ááá nehogy
Az AVfórumon pl Hitachi TX 100-at 80e-ért adott batyó, ami azért mégiscsak jóval újabb és 720-as... :foto: