Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangelnyelő eszközök zenehallgató szobákba
NORMÁLIS ELEKTRONIKÁVAL KÉNE HAJTANI, AZT NEM KELL GONDOLKOZNI MINDENFÉLE TAMPONFORMÁJÚ SAROKHENGER SZAROKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.
Tök jó az erősítője.A szoba ettől még lehet rossz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Ide szeretnék a hanghfalaim mögé a sarokba valami basszus csapdát, illetve mögé a falra is szeretnék valamit rakni a visszhang miatt. Valaki esetleg csinált már házilag a sarokba való basszus csapdát? Bevált? Milyen anyagból kellene azt csinálni? Valaki esetleg tudna segíteni?
NORMÁLIS ELEKTRONIKÁVAL KÉNE HAJTANI, AZT NEM KELL GONDOLKOZNI MINDENFÉLE TAMPONFORMÁJÚ SAROKHENGER SZAROKON!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigball:
Ha visszadugod a szivacsot az nem segít?
Kipróbáltam, hogy bedugom a reflexnyílást, de túl sok mély veszik el úgy.
Egyébként nem is vagyok abban biztos, hogy kofejezetten basszuscsapda kell-e nekem. Lehet, hogy elég volna az, ha olyan valami volna a falon, amiről nem verődik vissza a hang.
Azért ha valakinek van tapasztalata DIY basszuscsapdával,(milyen anyagból, elkészítés módja) illetve ha valaki esetleg tudna küldeni, linkelni egy elkészítési útmutatót, megköszönném.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Ide szeretnék a hanghfalaim mögé a sarokba valami basszus csapdát, illetve mögé a falra is szeretnék valamit rakni a visszhang miatt. Valaki esetleg csinált már házilag a sarokba való basszus csapdát? Bevált? Milyen anyagból kellene azt csinálni? Valaki esetleg tudna segíteni?
Ha visszadugod a szivacsot az nem segít?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
-
Vendég
Nem visszhangja, ha nem utánzengési ideje van egy szobának.
Másik oldal:
Én is gondolkodom diffusor készítésén, van is hozzá kalkulátorom, de nem igazán értem mit is csinál...
Azt értem, hogy szétdobja a hangot, így csökkentve a káros visszaverődést (is).
De megzavar, hogy a kalkulátornál meg lehet adni ferkvenciát, van ahol kettőt is - skyline diffusor calculator. A QRD-nél egy frekit kér. De mit csinál azokkal frekvenciákkal?
Illetve milyen anyagból érdemes csinálni, kemény puha? Fa, hungarocell, üveg, plexi?
talán fülelek tudna segíteni ebben.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Én is gondolkodom diffusor készítésén, van is hozzá kalkulátorom, de nem igazán értem mit is csinál...
Azt értem, hogy szétdobja a hangot, így csökkentve a káros visszaverődést (is).
De megzavar, hogy a kalkulátornál meg lehet adni ferkvenciát, van ahol kettőt is - skyline diffusor calculator. A QRD-nél egy frekit kér. De mit csinál azokkal frekvenciákkal?
Illetve milyen anyagból érdemes csinálni, kemény puha? Fa, hungarocell, üveg, plexi?
Akkor mit ajánlasz,visszhang problémára?
én ilyen akusztikai paneleket csináltam.belülre 5cm-es Rockwool RWA 45 került amit frízzel borítottam és Cara nevű szövettel kárpitoztam.Nálam bevált.Fülelek ennek a kérdéskörnek a szakértője én is tőle kaptam tanácsokat.A következőkben Skyline diffusort szeretném elkészíteni.Talán a télen erre is lesz időm.Sok sikert a megfelelő akusztikai körülmények kialakításához.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
- vm69
- V.I.P.

- Értékelés: 121
Itt ni, például...
gondolom a tojástartó mintájúra gondolsz?!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5353
Itt ni, például...
- vm69
- V.I.P.

Nehogy azt hidd, hogy csak a "speciálisan akusztikai célra" gyártott méregdrága poliuretán habszivacs megfelelő hangelnyelésre. Kétfajta sűrűségű szivacsot forgalmaznak Magyarországon, a sűrűbbik fajta (35-40kg/m³ már tökéletesen megfelel hangelnyelésre. (nemcsak hallottam, hanem mértem is anno) Légáteresztő dekor anyaggal be kell vonni, hogy az uv ne károsítsa a szivacsot idejekorán.
Vannak boltok, ahol kívánt méretre vágják.
Köszi az infót,tudsz nekem linkelni,boltot ahol ezt meg tudom vásárolni?
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
- fülelek
- V.I.P.

Engem, csak a szivacs érdekelne. Az mennyi?
Nehogy azt hidd, hogy csak a "speciálisan akusztikai célra" gyártott méregdrága poliuretán habszivacs megfelelő hangelnyelésre. Kétfajta sűrűségű szivacsot forgalmaznak Magyarországon, a sűrűbbik fajta (35-40kg/m³ már tökéletesen megfelel hangelnyelésre. (nemcsak hallottam, hanem mértem is anno) Légáteresztő dekor anyaggal be kell vonni, hogy az uv ne károsítsa a szivacsot idejekorán.
Vannak boltok, ahol kívánt méretre vágják.
- vm69
- V.I.P.

10000 Ft volt a keret nélküli,ha jól emlékszem.
Az igazság az,hogy a volt kollégám foglalkozott vele.
Nem tudom,hogy most elvállalnák e ugyan annyiért.A sablonokat megcsináltattuk.
Minimum 10 db-ot kell rendelni azt tudom.
Engem, csak a szivacs érdekelne. Az mennyi?
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
- vm69
- V.I.P.

Amennyiben át tudsz fújni a képeken, akkor mögé lehet rakni
A legtöbb kép semmit sem javít akusztikailag, mert sík felületű (egy csomó képen plexi vagy üveglap van) ami ugyanúgy veri a hangot, mint a fal.
A szőnyeg már más, de ott nagy különbségek vannak az hangelnyelési tényező mértékében a szőnyeg vastagsága, anyagszerkezete és a faltól való távolság függvényében.
A vak vezet világtalant módszer nem túl célravezető
Akkor mit ajánlasz,visszhang problémára?
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
- fülelek
- V.I.P.

De,gondolom ezt a képek mögé is be lehetne rakni.
Amúgy mennyibe kerülnek?
Amennyiben át tudsz fújni a képeken, akkor mögé lehet rakni
A legtöbb kép semmit sem javít akusztikailag, mert sík felületű (egy csomó képen plexi vagy üveglap van) ami ugyanúgy veri a hangot, mint a fal.
A szőnyeg már más, de ott nagy különbségek vannak az hangelnyelési tényező mértékében a szőnyeg vastagsága, anyagszerkezete és a faltól való távolság függvényében.
A vak vezet világtalant módszer nem túl célravezető
Amúgy mennyibe kerülnek?
10000 Ft volt a keret nélküli,ha jól emlékszem.
Az igazság az,hogy a volt kollégám foglalkozott vele.
Nem tudom,hogy most elvállalnák e ugyan annyiért.A sablonokat megcsináltattuk.
Minimum 10 db-ot kell rendelni azt tudom.
Webáruház:
- vm69
- V.I.P.

Ez csak egy próbával jönne ki.
Én a helyedben valamilyen nagy képeket,vagy valami spéci szőnyeget raknék fel.
Amúgy mennyibe kerülnek?
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Igazából ezek a szivacsok,mit javítanak a hangon?
Visszhang problémákra,esetleg jó lehet?
Ez csak egy próbával jönne ki.
Én a helyedben valamilyen nagy képeket,vagy valami spéci szőnyeget raknék fel.
Webáruház:
- vm69
- V.I.P.

Ami volt azt felraktuk a bemutatóban,de szerintem tudnánk még csináltatni.
Hány darab kellene?Szivacsunk van most is valamennyi,ha jól tudom.
Igazából ezek a szivacsok,mit javítanak a hangon?
Visszhang problémákra,esetleg jó lehet?
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Erre gondoltam.
Ami volt azt felraktuk a bemutatóban,de szerintem tudnánk még csináltatni.
Hány darab kellene?Szivacsunk van most is valamennyi,ha jól tudom.
Webáruház:
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1085
Erre gondoltam.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub