Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Tegnap kocsiban, Bartókon este, Verdi: A Trubadúr
Pazar volt.
Valami lemezt mondjatok már...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Komolyzenei ajánló
Itt lehet róla olvasni, hogy mire gondoltam. Orosz-amerikai kultúr(politikai)háború dúl éppen, ha jól látom.
Én elég szomorú tendenciának tartom amikor keveredik a napi politika a művészettel, meg sporttal, pláne a bojkott nevű zsarolással.
De ha jól megnézzük az itthoni művészet is fokozatosan gabalyodik a politika hálójába.
Komolyzenei ajánló
"...repesztő taktusa nevetségessé és kisszerűvé tenné életünk együgyű törekvéseit, hogy a megkoronázott csönd után e megnyílt szakadék mélységének iszonyú látványától bennszakadt lélegzet egy klarinét száján fújhassa ki magából a vágyakozás fölfelé törekvő dallamát"
Ez jó.
Komolyzenei ajánló
Azért van még hová fejlődni a "komolyzenei ajánlók" műfajában:
"Odasúgtam a franciának, egészen a füléhez hajolva, láthatja, börtönben vagyunk; arca azonban nem mozdult el a puha homályban.
Majd meglepettsége lélegzetnyi szünete után a taps alázúduló hullámát mintha a nyitány első négy taktusának dallamtalan dübörgése verné vissza belénk, és szétmorzsolna minden hivalkodón színháziast, elsöpörne, elnémítana, elvakítana; a megnyíló, meghasadó föld dübörgésének négy röviden szaggató, repesztő taktusa nevetségessé és kisszerűvé tenné életünk együgyű törekvéseit, hogy a megkoronázott csönd után e megnyílt szakadék mélységének iszonyú látványától bennszakadt lélegzet egy klarinét száján fújhassa ki magából a vágyakozás fölfelé törekvő dallamát, de ez már onnan, lentről, a mélyből, finoman, szerelmesen, kegyelemre áhítozón, gyöngéd fagottok és könyörgő oboák száján, szabadulni vágyón, még akkor is fölfelé, ha e szakadék sziklás fala haragos dübörgésként veti vissza a sóhajt, mely maga is duzzad, erősödik, már folyamként hömpölyög, eláraszt, kitölti az ellenkező sors réseit, repedéseit, egész szakadékát, ám hiába viharzik és dühöng, hiába zúdít magával sziklaélt, kavicsot, kövecskét, ha egyszer nem feledheti, ereje végül is pataknyi ahhoz az erőhöz képest, mely áradni engedi, mely uralja, amelyen győzni nem tud, nem lehet, mígnem valahonnan, fölülről, távolról, kívülről, föl nem hangzik az ismerős, a várva várt, a nem remélt és nem is remélhető kürtszó, a győzedelmes megváltás, a pofonegyszerű, a röhejesen szimbolikus szabadító; a szabadság hangja, melyben a test, miként nyűgös ruhái a szerelemben, a csupasz lélekig levethető." (Nádas Péter: Emlékiratok könyve)
http://youtu.be/v0Avp2Z9XS4
Komolyzenei ajánló
Pontosan nem tudom mire gondolsz a sorok közöttre utalva ...
Én azért erősen csodálkozom miért ilyen gyorsan tettek fel egy új rendezésű Onegin-t a MET színpadra is azután hogy a tavaszi szezonban a ROH is megjelent egy új Onegin rendezéssel Keenlyside-al a főszerepben? Végül is nincs ebből semmi baj, a HD live miatt nagyobb és más közönség, de nekem mégis furcsa. Olyan mintha a ROH sikerét meglovagolja a MET. Szerintem érdemes lett volna várni még egy szezont a MET-nek ezzel a Csajkovszkij darabbal.
Itt lehet róla olvasni, hogy mire gondoltam. Orosz-amerikai kultúr(politikai)háború dúl éppen, ha jól látom.
Komolyzenei ajánló
Még egy apróság, aztán befejezem. Ebben a cikkben arra is rá lehet lelni - már ha az ember olvas angolul és egy kicsit a sorok között is -, hogy az a MET-es előadás hogy (és miből) jöhetett össze.
Pontosan nem tudom mire gondolsz a sorok közöttre utalva ...
Én azért erősen csodálkozom miért ilyen gyorsan tettek fel egy új rendezésű Onegin-t a MET színpadra is azután hogy a tavaszi szezonban a ROH is megjelent egy új Onegin rendezéssel Keenlyside-al a főszerepben? Végül is nincs ebből semmi baj, a HD live miatt nagyobb és más közönség, de nekem mégis furcsa. Olyan mintha a ROH sikerét meglovagolja a MET. Szerintem érdemes lett volna várni még egy szezont a MET-nek ezzel a Csajkovszkij darabbal.
Komolyzenei ajánló
Gondolom, a kérdés költői. Sokan nem szeretik, ha a zene helyett a zenecsinálás körülményeiről van szó, de hát a kettő nem mindig választható el egymástól. És hogy van miről beszélni, arról tanúskodik a Felvilágosodás Zenekarának blogján megjelent írás is, ami az "egyszer fent, egyszer lent" jelige mentén szemezget a zenekarokkal és más intézményekkel kapcsolatos hírekből, beleértve a gaborka8X8 által említettet is.
Még egy apróság, aztán befejezem. Ebben a cikkben arra is rá lehet lelni - már ha az ember olvas angolul és egy kicsit a sorok között is -, hogy az a MET-es előadás hogy (és miből) jöhetett össze.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
Komolyzenei ajánló
De hogy valami jó is legyen: vannak zenekarok, akiknek nagyon jól megy. És nem csak mert biztos szerződésük van. Nálam ezek közé tartozik a Café Zimmermann, akiknek már dicsértük itt a J.S. Bach-lemezeit, de szerintem ők jegyzik az általam ismert legihletettebb C. P. E.-interpretációt is. Mondom ezt úgy, hogy mostanában szinte mást sem hallgatok. A lemezükön három szimfónia közé van eldugva a 172. jegyzékszámú concerto, az egyik legszebb, a szinte három korszak stíliusjegyeit viselő, mégis a legidősebb Bach-fiúra aláírásszerűen jellemző darab. Mint a második tétel, pl. És ha valakinek ez nem lenne elég bizonyíték arra, milyen remek zenekarral van dolga, akkor hallgassa meg a legújabb Vivaldi-lemezüket.
Remek ajánlás, egyik nagy kedvencem C.P.E.Bach!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Komolyzenei ajánló
akkor Budapest ennyivel gazdagabb, részben állami pénzből fenn tudnak tartani kettő operaházat is? Igaz, az Erkel színház nem teljesen önálló társulat.
Ha a gazdagságon múlna, akkor egyet se, illetve más állami támogatásokhoz képest még a magyar ktségvetésben is apró tétel...
Komolyzenei ajánló
De hogy valami jó is legyen: vannak zenekarok, akiknek nagyon jól megy. És nem csak mert biztos szerződésük van. Nálam ezek közé tartozik a Café Zimmermann, akiknek már dicsértük itt a J.S. Bach-lemezeit, de szerintem ők jegyzik az általam ismert legihletettebb C. P. E.-interpretációt is. Mondom ezt úgy, hogy mostanában szinte mást sem hallgatok. A lemezükön három szimfónia közé van eldugva a 172. jegyzékszámú concerto, az egyik legszebb, a szinte három korszak stíliusjegyeit viselő, mégis a legidősebb Bach-fiúra aláírásszerűen jellemző darab. Mint a második tétel, pl. És ha valakinek ez nem lenne elég bizonyíték arra, milyen remek zenekarral van dolga, akkor hallgassa meg a legújabb Vivaldi-lemezüket.
Komolyzenei ajánló
akkor Budapest ennyivel gazdagabb, részben állami pénzből fenn tudnak tartani kettő operaházat is? Igaz, az Erkel színház nem teljesen önálló társulat.
Gondolom, a kérdés költői. Sokan nem szeretik, ha a zene helyett a zenecsinálás körülményeiről van szó, de hát a kettő nem mindig választható el egymástól. És hogy van miről beszélni, arról tanúskodik a Felvilágosodás Zenekarának blogján megjelent írás is, ami az "egyszer fent, egyszer lent" jelige mentén szemezget a zenekarokkal és más intézményekkel kapcsolatos hírekből, beleértve a gaborka8X8 által említettet is.
Komolyzenei ajánló
Egyébként a korábban veszteség szélén táncoló, Blonberg által főtámogatott MET nagyon jó média bevételt csinál ezzel a HD live mozizással, Az USA-ban rengeteg mozi közvetíti, ahogy számoltam 748, és a világ nagyon sok országában is van még közel ennyi, vagy még több.
Szerintem a moziknak is jót tesz az efféle nyitás, ha már egyszer rendelkezésre áll a közvetítéshez szükséges technika ,mert az utóbbi időben a filmek látogatottságára is panaszkodnak, egyre inkább kihasználatlanok a soktermes mozik. De azért messze van még , hogy vidéki városokban is lehessen követni ezeket az előadásokat, mert Pestre azért nem tud mindenki felutazni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Komolyzenei ajánló
Csődöt jelentett New York második számú operaháza
Bezárt és csődvédelmet kért helyi idő szerint október 1-jén a New York City Opera, az amerikai nagyváros második számú operaháza, amelyet az interneten hirdetett adománygyűjtő kampány sem tudott megmenteni.
Forrás: fidelio.hu
.
Komolyzenei ajánló
Egyébként a korábban veszteség szélén táncoló, Blonberg által főtámogatott MET nagyon jó média bevételt csinál ezzel a HD live mozizással
Csődöt jelentett New York második számú operaháza
Bezárt és csődvédelmet kért helyi idő szerint október 1-jén a New York City Opera, az amerikai nagyváros második számú operaháza, amelyet az interneten hirdetett adománygyűjtő kampány sem tudott megmenteni.
Forrás: fidelio.hu
.
Komolyzenei ajánló
Sajnálom, hogy a technikai galibák a minőség rovására mennek. Itthon még nem volt szerencsém ilyen közvetítést látni, 2009 őszén viszont a MET-től pár száz mérföldre ültem már ilyen moziban, és ott nem lehetett panasz semmire.
Mint azt egyébként megtudtam, volt róla szó, hogy Pécsett is legyen helyszín, ahol láthatóak az előadások, de a tárgyalások elakadtak, mert teljes évadot kell közvetíteni ahhoz, hogy egy adott település bekerüljön a hálózatba, és ez itt nem volt megoldható. Talán majd jövőre.
Egyébként a korábban veszteség szélén táncoló, Blonberg által főtámogatott MET nagyon jó média bevételt csinál ezzel a HD live mozizással, Az USA-ban rengeteg mozi közvetíti, ahogy számoltam 748, és a világ nagyon sok országában is van még közel ennyi, vagy még több.
Komolyzenei ajánló
Sajnálom, hogy a technikai galibák a minőség rovására mennek. Itthon még nem volt szerencsém ilyen közvetítést látni, 2009 őszén viszont a MET-től pár száz mérföldre ültem már ilyen moziban, és ott nem lehetett panasz semmire.
Mint azt egyébként megtudtam, volt róla szó, hogy Pécsett is legyen helyszín, ahol láthatóak az előadások, de a tárgyalások elakadtak, mert teljes évadot kell közvetíteni ahhoz, hogy egy adott település bekerüljön a hálózatba, és ez itt nem volt megoldható. Talán majd jövőre.
Komolyzenei ajánló
Nem tudom kinek mi a tapasztalata, mi a Kecskeméti Malom moziban néztük több éven át, vettünk több előadásos kedvezményes jegyeket. A jegy ár azért még így is húzós, magasabb mint a legtöbb premier film, de ez még a kisebb baj. A nagyteremben még elfogadható volt a rálátás, de a HD videóvetítőjük annyira gyenge fényerejű, kb mint voltak 45éve a fekete-fehér TV-k tök sötét szobában voltak élvezhetők. Ezenkívül mégis csak zenéről van szó, a vetítő mester a hangerőt tekergeti, hangafalak egy részét alkalom szerűen elfelejti bekapcsolni, aztán az is előfordult, gyakran kimarad a kép több percen át, egy előadás félbe is szakadt vétel hiba miatt.
Tetézte a személyes bajunkat, egyre több vetítést raktak át a kisebb terembe (kevesebb eladott jegy miatt) ahol a böhöm nagy méretű ülések többet takarnak a mögöttes sorok látómezejéből, nejem meg 150cm, a magyar feliratot egyáltalán nem tudta ott olvasni.
Mióta néhány előadás mégis csak letölthető netről, kisebb képernyővel, nem bánya sötétségű szobában jobb képminőséggel lehet nézni (tudom-tudom)
Ezzel szemben a facebookos külföldi ismerőseimből többen évi egy két alkalommal ellátogatnak a MET-be, a világ bármely pontjáról, van egy New-Yorki nyugdíjas anyuka közöttük, aki egy-egy előadást többször is megnéz, valamilyen nyugdíjas bérlettel. Én csak csodálom és irigylem őket.
Hát az adott helyen fellépő technikai hibákról nem a MET tehet. Az elgondolás mégis jó szerintem, a technika fejleszthető, és azért ezzel igazi értékhez juttatják a látogatókat. Az megint más kérdés, hogy a helyszínen lakó nyugdíjas néni milyen feltételekkel tud bemenni az operákra. Nálunk még a pesti Operaház rendszeres látogatása is luxus lenne...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Komolyzenei ajánló
Ha valaki moziban szeretne közvetítéseket nézni a MET-ből, akkor itt nézheti meg, hogy hol teheti. Október 5-én kezdenek Csajkovszkij Anyeginjével, ami talán a legkedvesebb modern operám. Netrebko-rajongóknak pedig kötelező.
Nem tudom kinek mi a tapasztalata, mi a Kecskeméti Malom moziban néztük több éven át, vettünk több előadásos kedvezményes jegyeket. A jegy ár azért még így is húzós, magasabb mint a legtöbb premier film, de ez még a kisebb baj. A nagyteremben még elfogadható volt a rálátás, de a HD videóvetítőjük annyira gyenge fényerejű, kb mint voltak 45éve a fekete-fehér TV-k tök sötét szobában voltak élvezhetők. Ezenkívül mégis csak zenéről van szó, a vetítő mester a hangerőt tekergeti, hangafalak egy részét alkalom szerűen elfelejti bekapcsolni, aztán az is előfordult, gyakran kimarad a kép több percen át, egy előadás félbe is szakadt vétel hiba miatt.
Tetézte a személyes bajunkat, egyre több vetítést raktak át a kisebb terembe (kevesebb eladott jegy miatt) ahol a böhöm nagy méretű ülések többet takarnak a mögöttes sorok látómezejéből, nejem meg 150cm, a magyar feliratot egyáltalán nem tudta ott olvasni.
Mióta néhány előadás mégis csak letölthető netről, kisebb képernyővel, nem bánya sötétségű szobában jobb képminőséggel lehet nézni (tudom-tudom)
Ezzel szemben a facebookos külföldi ismerőseimből többen évi egy két alkalommal ellátogatnak a MET-be, a világ bármely pontjáról, van egy New-Yorki nyugdíjas anyuka közöttük, aki egy-egy előadást többször is megnéz, valamilyen nyugdíjas bérlettel. Én csak csodálom és irigylem őket.
Komolyzenei ajánló
Ha valaki moziban szeretne közvetítéseket nézni a MET-ből, akkor itt nézheti meg, hogy hol teheti. Október 5-én kezdenek Csajkovszkij Anyeginjével, ami talán a legkedvesebb modern operám. Netrebko-rajongóknak pedig kötelező.
- teophilus
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
- Kapcsolat:
Komolyzenei ajánló
Üdvözlet!
@chord: Köszönjük a valóban felemelő beszámolót.
Egy időben, elég hosszasan, napi (!) szintű kis áhítat volt nálam esténként, éjszakánként, mindenen túl, bármilyen későn is, az említett két darabot egymás után meghallgatnom (Adoramus te..., Mille regretz (a la des Prés)). Volt, hogy teljesen sötétben, volt, hogy gyertyákkal, mécsesekkel "támogatva", volt, hogy borral, volt, hogy pőrén. Megtisztulás és kivételes élmény volt minden esetben.
Szerencsére ezen a lemezen, több más kincs mellett ott van mindkettő: http://www.alia-vox.com/cataleg.php?id=31
Köszönet még egyszer...
Minden jót!
- Pro-Ject The Classic SB Super Pack, Goldring G1042, Naim StageLine N
- Naim CD5i
- Synology DS-212j, Naim NAC-N172 XS
- Naim SuperNait mkI, Naim Hi-Cap
- Living Voice Auditorium II, Spendor S6e
- Naim NAC-A5, Naim SNAIC
- Naim CD5i
- Synology DS-212j, Naim NAC-N172 XS
- Naim SuperNait mkI, Naim Hi-Cap
- Living Voice Auditorium II, Spendor S6e
- Naim NAC-A5, Naim SNAIC
Komolyzenei ajánló
Ez az Adoramus Te azóta sem megy ki a fejemből, direkt nem néztem utána, melyik lemezen van, és ma rákerült a CD játszóra.
Egészen elképesztő.
És nagyon-nagyon jól szól.
Ezen a dupla lemezen van, első lemez, első szám.
Inkább ezeket a lemezeket szerezzétek meg; a Borgia albumot én részemről, lehet, hogy furcsa, de nem javaslom.
- ajkamici
- V.I.P.
- Értékelés: 854
Komolyzenei ajánló
Ezzel én is így vagyok.
Köszönjük Chord.
Nehéz lenne a gyönyörű leíráshoz bármit hozzáfűzni.
Nekem is életem egyik legnagyobb élménye és koncertje volt.
Igen,a fórum bármely részén is olvasom az írásait-mindig tetszenek.
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Komolyzenei ajánló
Nem tudom, kinek tűnt fel, de chord nem csak érzi és érti a zenét (ezt eddig is tudtuk), de egyre jobban ír.
Igen,a fórum bármely részén is olvasom az írásait-mindig tetszenek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Komolyzenei ajánló
chord
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Komolyzenei ajánló
Nem tudom, kinek tűnt fel, de chord nem csak érzi és érti a zenét (ezt eddig is tudtuk), de egyre jobban ír.
Igen, tényleg jól ír, akár egy zenei magazinban is olvashatnánk!
Chord, ugye fertőtlenítettél, miután Savallal találkoztál, mert azt mindenki tudja, hogy gambás a lába ...