Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
Progresszív Rock
Egyszerűen fenomenális!
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 545
Progresszív Rock
FATES WARNING - "Theories Of Flight" tour 2017:
24.01.2017 Hamburg (Germany) - Logo
25.01.2017 Cologne (Germany) - Underground
27.01.2017 Essen (Germany) - Turock
28.01.2017 Uden (The Netherlands) - De Pul
29.01.2017 Haarlem (The Netherlands) - Patronaat
30.01.2017 Aschaffenburg (Germany) - Colossaal
01.02.2017 Brno (Czech Republic) - Metro Music Bar
02.02.2017 Budapest (Hungary) - A38
03.02.2017 Bratislava (Slovakia) - Majestic Music Club
04.02.207 Munich (Germany) - Backstage Halle
05.02.2017 Stuttgart (Germany) - Universum
07.02.2017 Nuernberg (Germany) - Hirsch
08.02.2017 Aarau (Switzerland) - Kiff
09.02.2017 Bologna (Italy) - Zona Roveri
10.02.2017 Brescia (Italy) - Circolo Colony
12.02.2017 Athens (Greece) - Gagarin205
Van benne Budapest és München is...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Progresszív Rock
Várós!
November 18-án jelenik meg az ötödik Blackfield.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
November 18-án jelenik meg az ötödik Blackfield.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Progresszív Rock
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Progresszív Rock
A tegnapi Animals As Leaders/Plini/Intervals koncerten ez szólt az átszerelések között...
Számomra újdonság, de tetszik!
Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Progresszív Rock
Ahhh!Ez egy jó hír.
Itt a riport hozzá.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Szeptemberben jön az új Opeth lemez a Sorceress. A címadó dal már meg is hallgatható.
Progresszív Rock
Rock, világzenei hatások, elektronika meglehetősen egyedi fúziója. Kultuszuk évtizedek óta töretlen, hangzásuk ezer közül is felismerhető.
A zenekar 21 stúdió albumnál tart, a doboknál jelenleg egy magyar srác, Szende Balázs ül.
https://www.youtube.com/watch?v=Cmg7wXhy41I
Progresszív Rock
https://www.youtube.Anexcerpt from King Crimson's forthcoming album - "Radical Action to Unseat the Hold of Monkey Mind" - a triple CD and BluRay set available from 3rd September. This is "Easy Money", filmed in Takamatsu in Japan, featuring the combined talents of Mel Collins, Robert Fripp, Gavin Harrison, Jakko Jakszyk, Tony Levin, Pat Mastelotto and Bill Rieflin.
Ez nagyon ígéretes, köszi.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- hocus-pocus
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 272
Progresszív Rock
An excerpt from King Crimson's forthcoming album - "Radical Action to Unseat the Hold of Monkey Mind" - a triple CD and BluRay set available from 3rd September. This is "Easy Money", filmed in Takamatsu in Japan, featuring the combined talents of Mel Collins, Robert Fripp, Gavin Harrison, Jakko Jakszyk, Tony Levin, Pat Mastelotto and Bill Rieflin.
A mai King Crimson a számomra úgy tűnik visszatért a 70'-es évek eleje-közepéhez. Az általam ismert utolsó két album a KING CRIMSON PROJEKCT - JAKSZYK, FRIPP AND COLLINS - A SCARCITY OF MIRACLES és az amerikai koncert ezt igazolja. A megjelölt albumot sokáig igen kedvező áron lehetett megvásárolni. Most már nem árulják sehol 30 ezer alatt. Jakko Jakszyk lágyabb énekhanggal rendelkezik, mint Greg Lake, vagy John Wetton, de megújulást hozott a Fripp által irányított csapatnak. Sokunk nagy örömére a Thrak, illetve Fripp korábbi évtized földön kívüli életérzése már nem érvényesül a zenéjükben jelenleg. Kiforrott, minőségi és befogadható muzsikát hallunk ismét a Crimsontól. Bár én mindent imádok, ami Frippel van összefüggésben. Nekem a progrock a King Crimsonnal kezdődik és végződik.
"Holdra bámulj, vakablak."
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7107
Progresszív Rock
An excerpt from King Crimson's forthcoming album - "Radical Action to Unseat the Hold of Monkey Mind" - a triple CD and BluRay set available from 3rd September. This is "Easy Money", filmed in Takamatsu in Japan, featuring the combined talents of Mel Collins, Robert Fripp, Gavin Harrison, Jakko Jakszyk, Tony Levin, Pat Mastelotto and Bill Rieflin.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Progresszív Rock
Sajnos én sem a régi, sem a mai felállásban nem hallottam élőben a Marilliont. Mindenesetre jól kinőtték magukat, az egyik legkomolyabb progrock zenekarnak számítanak manapság. Nekem digitálisan megvan szinte az összes albumuk, talán hem adtam elég időt nekik, de a későbbi Hogarth-os lemezeket nem tudom úgy igazából megszeretni. Lehet, hogy apróbb finomságokat kellene benne találnom, mert nem egy hatásvadász zene az biztos...
No igen, a Fish-éra teljesen más volt, ott a Clutching at Straws volt szerintem a csúcspont, ami zseniális album, nagy kedvencem, LP-n van vagy három különböző nyomású kiadásom belőle. Aztán jött Hogarth, és én azt mondtam, hogy erre én már nem vagyok kíváncsi, túl unalmas nekem ez a zene. Jó volt a This Strange Engine, de a régi banda energiáját hiányoltam. Aztán egy kicsit jobban belemásztam a dolgokba, Brave, Marbles és legutóbb a Sounds That Can´t Be Made, ami szerintem egy igazán nagyszerű album. Nem eteti magát ez a muzsika, nem olyan, mint a Fish-éra direktben ható zenéje, de ha leülsz és odafigyelsz rá, sok dolgot fel tudsz fedezni. Hallgasd meg figyelmesen a Montreal-t és a Power-t, a szövegek nagyon fontosak, ez egy nagyon agyas zene, ami nyilván Hogarth érdeme, és ha látnád a bandát koncerten, sokkal közelebb jutnál a Hogarth-féle korszakhoz. Én Peter Gabrielen kívül még nem láttam ilyen karizmatikus énekest a színpadon.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Jó is volt bizony. A Lifesigns kellemes volt, kb. 40 percet játszottak, semmi igazán látványos, csak jó zene. A Marillion viszont fantasztikus volt, nagyon egyben volt minden zeneileg és még igen jól is szólt. Kb. öt-hat méterre álltam Pete Trewavas-tól, döbbenetes, ahogy a Warwick basszgitárján játszik. Érdekes, hogy ahhoz képest, milyen fátyolos hangon beszél Hogarth, iszonyat energiával énekel, no és remek showman. Ezúttal csak a Hogarth-éra dalait játszották, a bemelegítés után harmadikként előhúzták a Power-t (Sounds That Can´t Be Made), mire a közönség majdnem szétszedte a termet. Sajnos én sem a régi, sem a mai felállásban nem hallottam élőben a Marilliont. Mindenesetre jól kinőtték magukat, az egyik legkomolyabb progrock zenekarnak számítanak manapság. Nekem digitálisan megvan szinte az összes albumuk, talán hem adtam elég időt nekik, de a későbbi Hogarth-os lemezeket nem tudom úgy igazából megszeretni. Lehet, hogy apróbb finomságokat kellene benne találnom, mert nem egy hatásvadász zene az biztos...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Progresszív Rock
Na ez biztos jó buli lesz!
Jó is volt bizony. A Lifesigns kellemes volt, kb. 40 percet játszottak, semmi igazán látványos, csak jó zene. A Marillion viszont fantasztikus volt, nagyon egyben volt minden zeneileg és még igen jól is szólt. Kb. öt-hat méterre álltam Pete Trewavas-tól, döbbenetes, ahogy a Warwick basszgitárján játszik. Érdekes, hogy ahhoz képest, milyen fátyolos hangon beszél Hogarth, iszonyat energiával énekel, no és remek showman. Ezúttal csak a Hogarth-éra dalait játszották, a bemelegítés után harmadikként előhúzták a Power-t (Sounds That Can´t Be Made), mire a közönség majdnem szétszedte a termet.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Szeptemberben új MArillion album!
Jó koncertet!
Köszi, jó volt.
Steve Hogarth bejelentette az új album szeptemberi megjelenését, én eddig nem tudtam róla. El is játszották róla a The New Kings-et, egyszerű kis darab.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Sajnálom, kedveltem a bandát.
Ma viszont Marillion koncertre megyek, a Lifesigns lesz az előzenekar.
Na ez biztos jó buli lesz!
Progresszív Rock
Szeptemberben új MArillion album!
Jó koncertet!
Progresszív Rock
http://www.hardrock.hu/?q=node/32181
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Progresszív Rock
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7107
Progresszív Rock
Gyakorlatilag véletlenül találtam rá erre a gyöngyszemre, nem láttam előre beharangozva. Ma érkezett meg a tripla koncert LP hozzám, hatalmas anyag a számomra a világ egyik legkiválóbb zenészétől, zeneszerzőjétől. (A hangmérnökséget most hagyjuk. ) A Turn of a Friendly Card-ot (ami egyébként is a gyengém) sikerült olyan szinten előadni, amire csak az elképesztő jelzőt tudom mondani, de nem rosszabb a többi klasszikus Parsons szerzemény sem.
Azért a La Sagrada Familia se sámli...
https://www.youtube.com/watch?v=IkOthosdrWU
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Progresszív Rock
A srácok nagyon ott ragadtak valahol '69 környékén, zseniális!
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Progresszív Rock
Melegen ajánlom. Szerintem nagyok klassz anyag lett, amennyiért meg most elérhető, az meg kifejezetten kedvező.
Valóban, nekem is tetszett.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...