Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Progresszív Rock
2017. április 5-én Haken koncert Pesten!
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
DREAM THEATER ANNOUNCE MONUMENTAL EUROPEAN HEADLINE TOUR CELEBRATING THE 25TH ANNIVERSARY OF THEIR MILESTONE ALBUM “IMAGES & WORDS”
DATES GET UNDERWAY JANUARY 30TH AT ROME, ITALY’S AUDITORIUM PARCO DELLA MUSICA
TICKETS FOR SELECT DATES GO ON SALE THIS WEEK
NOVEMBER 15, 2016 - Roadrunner Records’ group Dream Theater has announced details of a monumental European headline tour. The trek, which gets underway January 30th at Rome, Italy’s Auditorium Parco Della Musica, will see the pioneering group celebrating the 25th anniversary of their milestone RIAA gold-certified album, “Images & Words.” Each performance will see the iconic progressive rock band delivering an unparalleled live set of “Images & Words” in its entirety along with fan favorites from their renowned catalogue. Tickets for select dates go on sale this week. Additional dates will be announced in the coming weeks. For up-to-the-minute news and ticket information please visit www.dreamtheater.net/tour/.
Dream Theater are currently on the second leg of their extensive North American headline tour which finds the pioneering group performing their widely acclaimed double concept album The Astonishing in immersive and interactive settings for a unique and unmatched live experience. Tickets and VIP packages for the remaining North American dates are available at www.DreamTheater.net/tour/.
DREAM THEATER TOUR DATES
JANUARY
30 Rome, Italy Auditorium Parco Della Musica
FEBRUARY
1 Padova, Italy Gran Teatro Geox
3 Zurich, Switzerland Samsung Hall
4 Milan, Italy Mediolanum Forum
6 Prague, Czech Republic Forum Karlin
8 Tillburg, Holland 013
10 Ludwigsburg, Germany MHP Arena
11 Dusseldorf, Germany Mitsubishi Electric Halle
12 Paris, France Zenith
14 Hamburg, Germany Mehr
16 Malmo, Sweden Malmo Arena
17 Partille, Sweden Partille Arena
18 Stockholm, Sweden Fryshuset Arenan
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Progresszív Rock
A mai King Crimson a számomra úgy tűnik visszatért a 70'-es évek eleje-közepéhez. Az általam ismert utolsó két album a KING CRIMSON PROJEKCT - JAKSZYK, FRIPP AND COLLINS - A SCARCITY OF MIRACLES és az amerikai koncert ezt igazolja. A megjelölt albumot sokáig igen kedvező áron lehetett megvásárolni. Most már nem árulják sehol 30 ezer alatt. Jakko Jakszyk lágyabb énekhanggal rendelkezik, mint Greg Lake, vagy John Wetton, de megújulást hozott a Fripp által irányított csapatnak. Sokunk nagy örömére a Thrak, illetve Fripp korábbi évtized földön kívüli életérzése már nem érvényesül a zenéjükben jelenleg. Kiforrott, minőségi és befogadható muzsikát hallunk ismét a Crimsontól. Bár én mindent imádok, ami Frippel van összefüggésben. Nekem a progrock a King Crimsonnal kezdődik és végződik.
Hát, ez több mint aranyos!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Progresszív Rock
Meghallgattam az új Riverside albumot. Ezek jutottak eszembe: Pink Floyd, Tangirine Dream, Jean-Michel Jarre.
Nem tudom, ha egy rocker levágatja a haját, ez kell történjen?
Számomra a Riverside ez:Anno Domini High Definition
Ez a banda csúcspontja, 2 db paraszthajszál választja el a zseniális album címtől!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Progresszív Rock
Új Riverside klip:
Nagy kedvencem!!!
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Új Riverside klip:
Nem a 9000 a sok, félre értettél. Hanem vannak olyan lemezek ami Wilson honlapján 20 font, a magyar oldalon megy 13-14 ezer forint. Miindegy, nem hajt a tatár, majd összjön szép apránként.
Értelek,én sem venném meg így ennyiért,még ha kazalban állna a lóvé itthon akkor sem,mert hülyék azért nem vagyunk.
Na helyesbítek is,azért egy kicsit hülyék vagyunk,de ez még belefér.
Progresszív Rock
Nem a 9000 a sok, félre értettél. Hanem vannak olyan lemezek ami Wilson honlapján 20 font, a magyar oldalon megy 13-14 ezer forint. Miindegy, nem hajt a tatár, majd összjön szép apránként.
Értelek,én sem venném meg így ennyiért,még ha kazalban állna a lóvé itthon akkor sem,mert hülyék azért nem vagyunk.
Na helyesbítek is,azért egy kicsit hülyék vagyunk,de ez még belefér.
Progresszív Rock
Ha sok az a 9000 valahány ft,akkor várd meg még ez a wilson gyerek újranyomatja,nincs más tippem.
Az usa-ból nekem annyiért szokták behozni a cd-ket,mint az ottani árak,a fekete korongok árait,és az angol piacot nem ismerem ilyen szempontból.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
8
Egész jó áruk van. Valamelyik lemezük épp dupla annyi, mint Wilson honlapján. Persze posta költség, nyilván, de még így is jobb a kinti. Viszont In Absentia albumuk nekik van, Wilson honlapján meg nincs.
http://stevenwilsonhq.com/sw/product-ca ... ree-vinyl/
Az In Absentia nem túl régen lett újrakiadva, annak még lennie kéne itt-ott. A Deadwing nehéz ügy, de szerintem most pont arra fog kerülni az újrakiadás sora...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Progresszív Rock
Találtam hármat 3400 pengőért az MG records-ban is.Deadwing,Absentia,Incidens.Keressek még,vagy egyenlőre elég?LP-n keresi....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Egész jó áruk van. Valamelyik lemezük épp dupla annyi, mint Wilson honlapján. Persze posta költség, nyilván, de még így is jobb a kinti. Viszont In Absentia albumuk nekik van, Wilson honlapján meg nincs.
Ha sok az a 9000 valahány ft,akkor várd meg még ez a wilson gyerek újranyomatja,nincs más tippem.
Az usa-ból nekem annyiért szokták behozni a cd-ket,mint az ottani árak,a fekete korongok árait,és az angol piacot nem ismerem ilyen szempontból.
Progresszív Rock
Progresszív Rock
Ja hogy a csúnya fekete korongok kellenek,értem.
Akkor a Roks.hu.Amit ők nem tudnak beszerezni,az nem is létezik,egy pár van fent a honlapjukon is.
A Media mark-on is van,lesd meg őket.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Akkor a Roks.hu.Amit ők nem tudnak beszerezni,az nem is létezik,egy pár van fent a honlapjukon is.
Progresszív Rock
Progresszív Rock
Találtam hármat 3400 pengőért az MG records-ban is.Deadwing,Absentia,Incidens.Keressek még,vagy egyenlőre elég?
Progresszív Rock
Találtam hármat 3400 pengőért az MG records-ban is.Deadwing,Absentia,Incidens.Keressek még,vagy egyenlőre elég?
Nálam csak érkezőben.
Kedves dörmögi fórumtárs, most jött el az idő, hogy eltervezzem, előbb vagy utóbb (valószínű inkább utóbb ) be kell szereznem a Porcupine Treetől mindent.
Arra jöttem rá, hogy bizonyos zenéknek be kell érniük, vagyis inkább úgy fogalmazok, az embernek kell megérnie bizonyos zenékre. Wilsont már agyon ajnároztuk sokszor (hozzáteszem nem ok nélkül ), de valóban frenetikus lemezeket csináltak a Porcupine-nal. Annyira sok arca van a zenének, mintha több zenekar alkotta volna meg.
Ami még várólistán van nálam, az pl. Zappa, Rush, Yes ( ne nevess ki ), valamiért ezek még nálam nem kerültek a bűvtoronyba, pedig hallgattam őket, de nem siettetem. A Porcupine Tree egyik koncertjét ide adtad egyszer, nem tudtam még hova tenni, ma már más a helyzet.
Csak azt nézem, egy-egy lemezük iszonyatos áron van, hátha lesznek új nyomások. A Fear of A Blank Planet és a Nil Recurring kijött újra, de pl. a deadwing és az In Absentia hororr áron mennek.
Nézd meg a cd pincében a készletet,szokott lenni emészthető áron.Vagy inkább hívd fel őket,egyszerűbb.
Progresszív Rock
Nálam csak érkezőben.
Kedves dörmögi fórumtárs, most jött el az idő, hogy eltervezzem, előbb vagy utóbb (valószínű inkább utóbb ) be kell szereznem a Porcupine Treetől mindent.
Arra jöttem rá, hogy bizonyos zenéknek be kell érniük, vagyis inkább úgy fogalmazok, az embernek kell megérnie bizonyos zenékre. Wilsont már agyon ajnároztuk sokszor (hozzáteszem nem ok nélkül ), de valóban frenetikus lemezeket csináltak a Porcupine-nal. Annyira sok arca van a zenének, mintha több zenekar alkotta volna meg.
Ami még várólistán van nálam, az pl. Zappa, Rush, Yes ( ne nevess ki ), valamiért ezek még nálam nem kerültek a bűvtoronyba, pedig hallgattam őket, de nem siettetem. A Porcupine Tree egyik koncertjét ide adtad egyszer, nem tudtam még hova tenni, ma már más a helyzet.
Csak azt nézem, egy-egy lemezük iszonyatos áron van, hátha lesznek új nyomások. A Fear of A Blank Planet és a Nil Recurring kijött újra, de pl. a deadwing és az In Absentia hororr áron mennek.
Nézd meg a cd pincében a készletet,szokott lenni emészthető áron.Vagy inkább hívd fel őket,egyszerűbb.
Progresszív Rock
Nálam csak érkezőben.
Hozzám már megérkezett.
Progresszív Rock
E fölött el is siklottam, viszont ha minden igaz, akkor megjelent ...
Hozzám már megérkezett.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Szeptemberben új MArillion album!
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 583
Progresszív Rock
Szeptemberben új MArillion album!
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Progresszív Rock
- adamthebrave
- V.I.P.
Progresszív Rock
Riverside hírek:
Dear Friends,
We'd like to thank you again for your friendship and support throughout this most tragic time for us and we'd like to officially announce that we have made a decision about our future.
We have decided that we are not going to do a casting for a new guitarist. Thus we have ceased to be a quartet and have become a trio. In this line-up we will prepare our new studio album. Both in the recording studio and on tour - if we get back to touring - we will be playing with session guitarists, who are our friends, whom we know and like. But the line-up of Riverside will be as shown in the picture.
Yes, we do realise that this is not going to be the same band. We know that for many of you the story of Riverside ends here, this year, and that "Eye of the Soundscape" might be the last Riverside album you'll buy. We know that some of you can't imagine this band without the characteristic guitar of Piotr Grudziński and for you Riverside has ceased to exist. But our story is not over yet; with a flaw, with a scar, with a wealth of new experiences, we have decided to go on.
We know stories of many bands that have survived and have been successful, in spite of all. And we want to be the living proof that giving up is not an option and that we can be an inspiration for others, too. For as long as we can, we'll continue to do our best to create and meet with you wherever the emotions are running high. Grudzień will still be with us. We are definitely not going to forget him. He's a part of our lives. But in order for the memory of him to survive, we have to continue. And we want to. So we're embarking on another journey and we are thankful to everyone who will join us.
Our plans for the nearest future?Next year we're going to start working on a new album. Marked by the circumstances, it will probably be a return to heavier and more intense sound. But before that, in February 2017, on the anniversary of Piotr's death, we'd like to play our first gig. A very special gig which will be an exceptional event. We'd like to play it with guests, with friends, for Piotr, for us. And for you. We'd like our music to be the hero of that day, we'd like to let it speak for itself. We'll give you more details about it in the coming weeks.
The river will never be the same again but it doesn't mean it has to stop flowing.
Best regards,Mariusz Duda, Piotr Kozieradzki, Michał Łapaj
Progresszív Rock
Igen, az Opeth eléggé megosztotta a rajongókat, páran eltávolodtak tőlük, miután a zúzdáról melankólikusra váltottak, speciel én akkor szerettem meg őket, és nyilván Wilson bácsi érződik a zenén, de hát sose rosszabb társat.
Egyébként a lemez előrendelve.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Progresszív Rock
Várjuk a 30.-át az új lemez megjelenését... immár Wilson mentesen remélhetőleg.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Progresszív Rock
Egyszerűen fenomenális!
Ez így reggel ahogy melegíti a nap a levegőt ....pazar.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft