Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Progresszív Rock

rastamahakala
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: rastamahakala »

itt a magyar progresszív underground

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2816

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Politizáljunk elegánsan!
Mikor is íródott..?!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 202

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: merida »

Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

http://teamrock.com/news/2016-12-08/eme ... es-aged-69

Basszus.....Hihetetlenül jó énekelt fiatal korában.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Ez korrekt lett, ajánlom megfülelésre!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 607

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: andarson »

November 18-án jelenik meg az ötödik Blackfield.
...most szembesültem azzal, hogy az ötödik Blackfield lemez megjelenését áttették 2017. február 10-re ... ez van... addig is pörög a korábbi 4 lemez
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2197

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A jó hír az, hogy rajta van a Pompeii koncert! Bónusz CD-ként van benne!

A rossz hír az, hogy sajnos elrontották ezt is. Úgy döntöttek, hogy az Echoes két részét egybegyúrják . Ezért megváltozott a számok sorrendje, a Careful With That Axe, Eugene-nel indul az egész, ami szokatlan. A Mademoiselle Nobs pedig egy az egyben hiányzik. Van viszont rajta egy alternatív Careful verzió is. Így néz ki a CD:

01 - Careful With That Axe, Eugene [Live at Pompeii] 6:45
02 - Set the Controls for the Heart of the Sun [Live at Pompeii] 10:35
03 - One of These Days [Live at Pompeii] 5:50
04 - A Saucerful of Secrets [Live at Pompeii] 12:45
05 - Echoes [Live at Pompeii] 24:56
06 - Careful With That Axe, Eugene (Alternative Version) [Live at Pompeii] 6:06

A legnagyobb probléma viszont az, hogy a hangszínt cseszték el, annyira rá van adva a magas kiemelés, hogy szinte bántja a fület.

Megörültem mikor olvastam hogy rajta van,de ahogy olvastam tovább,egyre egyre hagyott alább az öröm.
Kár érte,mert ez egy szuper koncert volt,és igazán megérdemelt volna egy jó minőségű full kiadást.Nem is értem.

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: batagy »

A Pompeii nincs rajta véletlenül?Ezt vadászom már cd-én egy ideje,de sehol semmi.
A jó hír az, hogy rajta van a Pompeii koncert! Bónusz CD-ként van benne!

A rossz hír az, hogy sajnos elrontották ezt is. Úgy döntöttek, hogy az Echoes két részét egybegyúrják . Ezért megváltozott a számok sorrendje, a Careful With That Axe, Eugene-nel indul az egész, ami szokatlan. A Mademoiselle Nobs pedig egy az egyben hiányzik. Van viszont rajta egy alternatív Careful verzió is. Így néz ki a CD:

01 - Careful With That Axe, Eugene [Live at Pompeii] 6:45
02 - Set the Controls for the Heart of the Sun [Live at Pompeii] 10:35
03 - One of These Days [Live at Pompeii] 5:50
04 - A Saucerful of Secrets [Live at Pompeii] 12:45
05 - Echoes [Live at Pompeii] 24:56
06 - Careful With That Axe, Eugene (Alternative Version) [Live at Pompeii] 6:06

A legnagyobb probléma viszont az, hogy a hangszínt cseszték el, annyira rá van adva a magas kiemelés, hogy szinte bántja a fület.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

A Pompeii nincs rajta véletlenül?Ezt vadászom már cd-én egy ideje,de sehol semmi.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Neked bizony igazad van.Nekem úgy tűnik,hogy a lóvé most kell de gyorsan,mert a túlvilágra nem lehet magunkkal vinni...még jó
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 97

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: batagy »

Sziasztok!

Kicsit meglepődve tapasztalom, hogy a Pink Floyd The Early Years box set-tel kapcsolatban nincs eddig hozzászólás.
Kinek mi a véleménye?

Marha jó anyagokat adtak ki rajta, de ha szabad kicsit panaszkodni, szerintem a Pink Floyd menedzsment valahogy mindig rossz marketing stratégiát követ. Túllőnek a célon szerintem, azzal hogy ennyi mindent egyben adnak ki és ilyen áron. Szerintem összességében jobban/könnyebben vinnék ha az egyes csomagokat, koncerteket külön-külön adnák ki. Így éreztem ezzel már a Wembley 1974 koncert kiadásával is, ahelyett hogy szétvágták 3 felé (Dark Side, Wish You, és most az Echoes) ,a koncertet egyben kiadták volna, koherens lenne.

Ebben a boxban is, A Stockholm 1967-es koncert, a John Latham session, a Zabriskie session, a BBC 1970 , a BBC 1971-es anyag, mind-mind külön külön release-t is megérdemelt volna, így kicsit ömlesztve van minden egyben. Kicsit elvesz az élményből számomra.  Ráadásul akkor egyszerre kevesebbet költene az ember, nem tűnne akkora kiadásnak, és a gyűjtő szenvedély jobban is érvényesülne.

Na mindegy kipanaszkodtam magam.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 551

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

2017. április 5-én Haken koncert Pesten!

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

DREAM THEATER ANNOUNCE MONUMENTAL EUROPEAN HEADLINE TOUR CELEBRATING THE 25TH ANNIVERSARY OF THEIR MILESTONE ALBUM “IMAGES & WORDS”
DATES GET UNDERWAY JANUARY 30TH AT ROME, ITALY’S AUDITORIUM PARCO DELLA MUSICA
TICKETS FOR SELECT DATES GO ON SALE THIS WEEK

NOVEMBER 15, 2016 - Roadrunner Records’ group Dream Theater has announced details of a monumental European headline tour. The trek, which gets underway January 30th at Rome, Italy’s Auditorium Parco Della Musica, will see the pioneering group celebrating the 25th anniversary of their milestone RIAA gold-certified album, “Images & Words.” Each performance will see the iconic progressive rock band delivering an unparalleled live set of “Images & Words” in its entirety along with fan favorites from their renowned catalogue. Tickets for select dates go on sale this week. Additional dates will be announced in the coming weeks. For up-to-the-minute news and ticket information please visit www.dreamtheater.net/tour/.
Dream Theater are currently on the second leg of their extensive North American headline tour which finds the pioneering group performing their widely acclaimed double concept album The Astonishing in immersive and interactive settings for a unique and unmatched live experience. Tickets and VIP packages for the remaining North American dates are available at www.DreamTheater.net/tour/.
DREAM THEATER TOUR DATES
JANUARY
30 Rome, Italy Auditorium Parco Della Musica
FEBRUARY
1 Padova, Italy Gran Teatro Geox
3 Zurich, Switzerland Samsung Hall
4 Milan, Italy Mediolanum Forum
6 Prague, Czech Republic Forum Karlin
8 Tillburg, Holland 013
10 Ludwigsburg, Germany MHP Arena
11 Dusseldorf, Germany Mitsubishi Electric Halle
12 Paris, France Zenith
14 Hamburg, Germany Mehr
16 Malmo, Sweden Malmo Arena
17 Partille, Sweden Partille Arena
18 Stockholm, Sweden Fryshuset Arenan

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

merida
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

A mai King Crimson a számomra úgy tűnik visszatért a 70'-es évek eleje-közepéhez. Az általam ismert utolsó két album a KING CRIMSON PROJEKCT - JAKSZYK, FRIPP AND COLLINS - A SCARCITY OF MIRACLES és az amerikai koncert ezt igazolja. A megjelölt albumot sokáig igen kedvező áron lehetett megvásárolni. Most már nem árulják sehol 30 ezer alatt.  Jakko Jakszyk lágyabb énekhanggal rendelkezik, mint Greg Lake, vagy John Wetton, de megújulást hozott a Fripp által irányított csapatnak. Sokunk nagy örömére a Thrak, illetve Fripp korábbi évtized földön kívüli életérzése már nem érvényesül a zenéjükben jelenleg. Kiforrott, minőségi és befogadható muzsikát hallunk ismét a Crimsontól. Bár én mindent imádok, ami Frippel van összefüggésben. Nekem a progrock a King Crimsonnal kezdődik és végződik.
Hát, ez  több mint aranyos!

merida
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Meghallgattam az új Riverside albumot. Ezek jutottak eszembe: Pink Floyd, Tangirine Dream, Jean-Michel Jarre.
Nem tudom, ha egy rocker levágatja a haját, ez kell történjen?
Számomra a Riverside ez:Anno Domini High Definition
Ez a banda csúcspontja, 2 db paraszthajszál választja el a zseniális album címtől!

merida
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Új Riverside klip:

Nagy kedvencem!!!  

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Új Riverside klip:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Nem a 9000 a sok, félre értettél. Hanem vannak olyan lemezek ami Wilson honlapján 20 font, a magyar oldalon megy 13-14 ezer forint. Miindegy, nem hajt a tatár, majd összjön szép apránként.
Értelek,én sem venném meg így ennyiért,még ha kazalban állna a lóvé itthon akkor sem,mert hülyék azért nem vagyunk.
Na helyesbítek is,azért egy kicsit hülyék vagyunk,de ez még belefér.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Nem a 9000 a sok, félre értettél. Hanem vannak olyan lemezek ami Wilson honlapján 20 font, a magyar oldalon megy 13-14 ezer forint. Miindegy, nem hajt a tatár, majd összjön szép apránként.
Ha sok az a 9000 valahány ft,akkor várd meg még ez a wilson gyerek újranyomatja,nincs más tippem.
Az usa-ból nekem annyiért szokták behozni a cd-ket,mint az ottani árak,a fekete korongok árait,és az angol piacot nem ismerem ilyen szempontból.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 727

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: tollact »

8
Egész jó áruk van. Valamelyik lemezük épp dupla annyi, mint Wilson honlapján. Persze posta költség, nyilván, de még így is jobb a kinti. Viszont In Absentia albumuk nekik van, Wilson honlapján meg nincs.
http://stevenwilsonhq.com/sw/product-ca ... ree-vinyl/
Az In Absentia nem túl régen lett újrakiadva, annak még lennie kéne itt-ott. A Deadwing nehéz ügy, de szerintem most pont arra fog kerülni az újrakiadás sora...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 727

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: tollact »

Találtam hármat 3400 pengőért az MG records-ban is.Deadwing,Absentia,Incidens.Keressek még,vagy egyenlőre elég?LP-n keresi....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Egész jó áruk van. Valamelyik lemezük épp dupla annyi, mint Wilson honlapján. Persze posta költség, nyilván, de még így is jobb a kinti. Viszont In Absentia albumuk nekik van, Wilson honlapján meg nincs.
http://stevenwilsonhq.com/sw/product-ca ... ree-vinyl/

Ha sok az a 9000 valahány ft,akkor várd meg még ez a wilson gyerek újranyomatja,nincs más tippem.
Az usa-ból nekem annyiért szokták behozni a cd-ket,mint az ottani árak,a fekete korongok árait,és az angol piacot nem ismerem ilyen szempontból.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”