Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: alfaati »

"Találtam egy lemezboltot ahol minden Reggae lemez 1 max 2 Font(teljesen új LP-k!!!)." 
Itthon miert nincs ilyen :foto: (koltoi)

Azt sajna nem tudom, és nagyon kár, hogy így le vagyunk maradva.

Na ebben a boltban pl.: teljesen új OPUS 3 LP-t vettem ma 3 GBP-ért!!! Mától ez az etalon lemezem. Iszonyatosan komoly minosége van és a zene is borzasztóan jó. Mintha aszobában zenelne a zenekar.

Peder af Ugglas (Opus 3) mai szerzemény :kiraly:

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

"Találtam egy lemezboltot ahol minden Reggae lemez 1 max 2 Font(teljesen új LP-k!!!)."

Itthon miert nincs ilyen :foto: (koltoi)

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Egyik kedvenc belso lemez tasak motívumom. Mostmár az MP3 felirat lenne az aktuális...

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Angliában(de biztos máshol is) a Reggae stílus nagyon hódít gondoltam kipróbálom...
Találtam egy lemezboltot ahol minden Reggae lemez 1 max 2 Font(teljesen új LP-k!!!). Gyanusan olcsók, gondoltam nem szól jól vagy ilyesmi. Hát mikor kicsomagoltam, és felraktam csalódnom kellett. Ugyan nem audiophile-ek de meglepoen jól szólnak.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

Vedd meg eredetiben amerikai Verve kiadásban az nem fog torzítani. :kiraly:
Lehet, de kicsi az esély rá.

Mivel a torzítás jellege erősen egy túlvezérelt mikrofon, vagy mikrofon előerősítőre emlékeztet.
Az pedig az eredeti kiadásban is benne kell, hogy legyen.
A CD-n is ugyanezek a torzítások megvannak.

Azért szívesen meghallgatnám az eredetit, hátha vannak még csodák.

Kíváncsi vagyok ,hogy vajon milyen típusú mikrofon erősítőt használhattak ?? :foto:
Csak azért mert ez nagyban kihat a túlvezérlés problémára is ... a triódák például sokkal jobban túlvezérelhetőek .
Az eredeti nagysebességű mesterszalag biztos hogy sokat segítene ... :kiraly:

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vedd meg eredetiben amerikai Verve kiadásban az nem fog torzítani. :foto:
Lehet, de kicsi az esély rá.

Mivel a torzítás jellege erősen egy túlvezérelt mikrofon, vagy mikrofon előerősítőre emlékeztet.
Az pedig az eredeti kiadásban is benne kell, hogy legyen.
A CD-n is ugyanezek a torzítások megvannak.

Azért szívesen meghallgatnám az eredetit, hátha vannak még csodák.

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Az 1972 előtt nyomott Hungaroton lemezek között vannak fantasztikus kiadások főleg amit E.O. (Ernöffy Olivér) H.P.(Horváth Péter)vágott.
A Hungaroton lemezek is feltűntek a prémium újranyomott lemezek között is.
Íme egy példa:

http://cgi.ebay.de/HUNGAROTON-VIVALDI-C ... 7C294%3A30

Az Eterna is tudott jót kiadni, ha akart. Nekem az egyik referencia az Eterna Brandenburgi versenye. A duplából csak a 3-4. oldal van meg mert túrkáltam 100 Ft-ért. Döbbenet a hangzás. A Hungarotonos kiadású felvétel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral csak erőlködésnek tűnik.

Nade a kérdés az, hogy ez a néhány kitűnő lemez csak véletlan vagy nem volt igény a jobbra?
Üdv,
NL

Az a gyanúm hogy a véletlen szerepe semmiképp sem elhanyagolható ... no meg a hold és a csillagok megfelelő állása -az igencsak kritikus vágás alatt ! :foto:

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Az 1972 előtt nyomott Hungaroton lemezek között vannak fantasztikus kiadások főleg amit E.O. (Ernöffy Olivér) H.P.(Horváth Péter)vágott.
A Hungaroton lemezek is feltűntek a prémium újranyomott lemezek között is.
Íme egy példa:

http://cgi.ebay.de/HUNGAROTON-VIVALDI-C ... 7C294%3A30

Az Eterna is tudott jót kiadni, ha akart. Nekem az egyik referencia az Eterna Brandenburgi versenye. A duplából csak a 3-4. oldal van meg mert túrkáltam 100 Ft-ért. Döbbenet a hangzás. A Hungarotonos kiadású felvétel a Liszt Ferenc Kamarazenekarral csak erőlködésnek tűnik.

Nade a kérdés az, hogy ez a néhány kitűnő lemez csak véletlan vagy nem volt igény a jobbra?
Üdv,
NL

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: sindoklek »

:kiraly: Igen ez egy valóban nagyon jó lemez,de ezen kivül még nagyon sok kiváló lemez létezik amelyek hallgatása fantasztikus élményt nyújt és nem csak Verve kiadó palettájáról.Contemporary,Prestige,Blue Note(RVG)Columbia(6 eye)Decca(füles)Impulse...  :kiraly:
Hungaroton !! :foto:
Néha döbbenetesen jó ,minőségi lemezek készültek itthon is ...

„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

Jazz-funk, funk kiadvanyokat keresek. Mindenfele nev erdekel de James Brown kulonosen (na ez lesz a nemolcso).Ray Charles tovabba..

venomer

Venomer nézd meg a victoraudio.hu oldalt! Valószinű találsz magadnak lemezeket.
„Az ember, aki legbelül zenétlen, s nem hat rá édes hangok egyezése, az kész az árulásra, taktikára..."

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

:kiraly: Igen ez egy valóban nagyon jó lemez,de ezen kivül még nagyon sok kiváló lemez létezik amelyek hallgatása fantasztikus élményt nyújt és nem csak Verve kiadó palettájáról.Contemporary,Prestige,Blue Note(RVG)Columbia(6 eye)Decca(füles)Impulse... :kiraly:
Hungaroton !! :foto:
Néha döbbenetesen jó ,minőségi lemezek készültek itthon is ...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Jazz-funk, funk kiadvanyokat keresek. Mindenfele nev erdekel de James Brown kulonosen (na ez lesz a nemolcso).
Ray Charles tovabba..

venomer

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

:kiraly: Igen ez egy valóban nagyon jó lemez,de ezen kivül még nagyon sok kiváló lemez létezik amelyek hallgatása fantasztikus élményt nyújt és nem csak Verve kiadó palettájáról.Contemporary,Prestige,Blue Note(RVG)Columbia(6 eye)Decca(füles)Impulse... :foto:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Oscar Peterson Trio-We get request (Verve) 
:kiraly: kicsit fura a boritó,de az ne zavarjon ha rajta van zeneileg is ami ezen :foto:

Az enyém egy special edition. Verve Special a típusa egész pontosan. Úgy szól mint egy álom

Akinek ez nincs meg az nem is hifista. :vazeg:

Nagyon jó zene, bár technikailag messze nem tökéletes felvétel. Számomra nagyon háromcsatornás az egész, kevésbé realisztikus.
Túlságosan közel mikrofonozva, ettől a bőgő kicsit döng, a zongora pedig olykor túlvezérli vagy a mikrofont, vagy a felvevő magnetofont, de a csúcsokban olykor csúnyán betorzít. (CD-n is, úgyhogy nem lehet az LP-re kenni a hibát)
Én így hallom, de lehet, hogy rosszul.

Vedd meg eredetiben amerikai Verve kiadásban az nem fog torzítani. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

:kiraly: kicsit fura a boritó,de az ne zavarjon ha rajta van zeneileg is ami ezen :foto:

Az enyém egy special edition. Verve Special a típusa egész pontosan. Úgy szól mint egy álom :kiraly:

Akinek ez nincs meg az nem is hifista.

Nagyon jó zene, bár technikailag messze nem tökéletes felvétel. Számomra nagyon háromcsatornás az egész, kevésbé realisztikus.
Túlságosan közel mikrofonozva, ettől a bőgő kicsit döng, a zongora pedig olykor túlvezérli vagy a mikrofont, vagy a felvevő magnetofont, de a csúcsokban olykor csúnyán betorzít. (CD-n is, úgyhogy nem lehet az LP-re kenni a hibát)
Én így hallom, de lehet, hogy rosszul.

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Az enyém egy special edition. Verve Special a típusa egész pontosan. Úgy szól mint egy álom :kiraly:

nem kispályás lemez, az biztos.

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NZS »

Sokkal többen vagyunk ilyenek... sajnos... de azért ez erős volt. :foto:
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Melody Gardot (UCJ)
Antonio Forcione (Naim)

Szintén mai termés. :foto:

Hogy az LP orok azt a Melody Gardot lemez is bizonyítja! 2009-es lemez ugyanis! Teljesen friss...

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Gipsy Kings (Telstar)
Max Greger (Polydor)
Joan Baez (A&M)

Ez is mai termés :foto:

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Louis Armstrong (Hallmark)
Sade (Epic)
Liszt-Brahms Magyar rapszódiák, Magyar táncok (Deutsche Gramophon)

Mai termés :foto:

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

... Vinil forradalom van készuloben, ez már szinte biztos. Egyik barátom ma uzent, hogy már a SPAR(INTERSPAR) áruházban is látott LP lemezeket. Kicsit drágák, a válszték sem nagy de legalább van :foto:
Vajon lesznek idővel tesco Lp-k olcsón?

sindoklek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

A vasárnapi lemezbörze is bizonyitja,hogy az LP örök hiszen még soha nem látott felhozatal volt a Pecsában hanglemezekből.Az viszont már elgondolkodtató,hogy vásárló kevesebb mint eladó.Gazdasaági válság?Csak ennyi gyüjtő van pici hazánkban?Amikor már a multik(Tesco,Metro...) is árulnak LP lejátszókat igaz nagyon alap készülékekről van szó akkor biztos meg van az LP létjogosultsága ezen a vegyes haghordozó palettán.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”