Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Mark Levinson LP (dbx encoded 1979)

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Miután tegnap nagy nehezen sikeresen bekötöttem a DUAL lemezjátszót nem tudok róla leszállni...
Nem vagyok vájtfülű, nagyon messze vagyok tőle, de valami egészen különleges élmény ez az egész vinyl... Michael Jackson számomra a popzene alfája és omegája, így elhihetitek, hogy a Thrillert hallottam már pár alkalommal, de ma volt hogy a számot záró Vincent Price-i horrorisztikus démoni nevetés/röhögés alatt lúdbőrzött mindenem... És ebben benne van minden amit érzek a vinyl-el kapcsolatban... egyszóval: qrvajó!

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

THE DARK KNIGHT (2008 Warner)

Grat! Nagyon jól néz ki! Nem si tudtam, hogy kiadták LP-n....

Honnan rendelted? Amerikai amazon-on más borítóval szerepel...
ez az eredeti borító, a másik borító a CD változaté. A lusta "sellerek" a cd borító képét teszik be az LP-hez is.

én egy angol high-end audio uzletbol rendeltem mert ingyenes volt a kiszallítás és így olcsóbbra jottem ki mint ha amerikából rendelem (ahol egyébként a legolcsóbb, csak hát ugye a posta koltség) és 2 nap alatt "itt" volt.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Karácsonyra megajándékoztam magam pár lemezzel, ez az egyik kozuluk. 
Hans Zimmer az egyik kedvenc film zeneszerzom, és mivel iszonyatosan ritkán jelenik meg film zenéje LP-n ezt nem hagyhattam ki. Ez a "collectors edition" vagy is jobb minoségu az átlagosnál és még az elso mester szalag-ról lett vágva. Sorszámozott, 180 grammos szuz vinylbol készult dupla LP. Tényleg nagyon jól szól. Brutális drámai és nagyon szép romantikus részek váltakoznak egyik pillanatról a másikra. Cselló, trombon, trombita, kurt, tuba, nagybogo, mindenféle utos hangszer, viola, hegedu, kórus, zongora, szintetizátor, és természetesen effektek állnak ossze zenei egységgé.

Érdemes egy pilllantást vetni a discográfiára hány film zenének volt a szerzoje illetve aszisztalt hozzájuk:

http://www.hans-zimmer.com/fr/newsite.php?rub=disco

Szamos díjat nyert már a filmzenéivel, mint Golden Globe, Oscar és nemrég 3 kulonbozo nemzeti elismerést is kapott az egyik ilyen a Henry Mancicni életmudíj az ASCAP-tól.

Grat! Nagyon jól néz ki! Nem si tudtam, hogy kiadták LP-n....

Honnan rendelted? Amerikai amazon-on más borítóval szerepel...

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

egy kulonlegesség az ebay-rol

GALE recording

vastag kemény doboz, kotta fuzet, stb. De ami a lényeg (ilyet eddíg nem láttam) GARANCIA jegy a lemezhez! Ha bármi tortenik vele csak visszakell kuldenem a tonkrement lemezt és cserélik (persze nem ingyen) 10 napon belul.

Percussion Ensemble - Vezényel John Eliot Gardiner

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Hans Zimmer az egyik kedvenc film zeneszerzom, és mivel iszonyatosan ritkán jelenik meg film zenéje LP-n ezt nem hagyhattam ki. Ez a "collectors edition" vagy is jobb minoségu az átlagosnál és még az elso mester szalag-ról lett vágva. Sorszámozott, 180 grammos szuz vinylbol készult dupla LP. Tényleg nagyon jól szól. Brutális drámai és nagyon szép romantikus részek váltakoznak egyik pillanatról a másikra. Cselló, trombon, trombita, kurt, tuba, nagybogo, mindenféle utos hangszer, viola, hegedu, kórus, zongora, szintetizátor, és természetesen effektek állnak ossze zenei egységgé.

Érdemes egy pilllantást vetni a discográfiára hány film zenének volt a szerzoje illetve aszisztalt hozzájuk:

Szamos díjat nyert már a filmzenéivel, mint Golden Globe, Oscar és nemrég 3 kulonbozo nemzeti elismerést is kapott az egyik ilyen a Henry Mancicni életmudíj az ASCAP-tól.

Inkabb irjal mar ekezet nelkul, kerlek.

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Van itt akinek nem a komolyzene, jazz vagy klasszik rock a fo stilusa, s mast hallgat vinylrol?
Ld. prog rock topic.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Igen.

Meselj!

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Van itt akinek nem a komolyzene, jazz vagy klasszik rock a fo stilusa, s mast hallgat vinylrol?
Igen.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Most sikerült ezt megvennem a barátnőmnek karácsonyra:
Living Stereo, RCA Victor lemezek fantasztikusak szerintem ahogy szolnak!
Nekem Henry Mancini lemezek vannak az 50-es evek vegerol, teszt lemezkent hasznalom nemelyiket.
Bar ennek a boritoja az egyik kedvencem, minden szempontbol:

"music is the best"
Frank Zappa

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Most sikerült ezt megvennem a barátnőmnek karácsonyra:

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

egy nagyon klassz kis Vintage cuccot sikerul vennem, raadásul vadi újonnan.

DECCA lemez kezelo (record protector grip). Ezzel lehet kivenni a tasakból, "megfogni" levenni a lemezjátszóról a lemezt illetve felrakni rá, elkerulve ezzel hogy az ujjunkkal megfogjuk illetve kivédhetjuk az osszetapogatásból adódóan lemezre szennyezodések keruljenek.

Muanyag "tátika" finom bársonnyal bevonva.

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

tegnap érkezett:

Stephan Micus - Wings Over Water (World music JAPO/ECM)

nemrég már beraktam ide egy lemezt Micus-tól. Minden lemeze totalisan más és mégis nagyon hasonló. Mindegyik lemeze igazi audiophile csemege azoknak akik szeretik a kulonleges authentukus hangszeres, kozel-keleti, spanyol, stb hangulatokkal tuzdelt zenéket.

Ezen a lemezen 5 kulombozo hangszeren játszik:

Nay (egyiptomi furulya), Sarangi (vonós indián hangszer, a hangja hasonlít a csellóhoz), Osztrák citera (áthúrozva, tuningolva by Micus), Suling (Balinéz fuvola), és kulombozo méretu kerámia virágcserepek amelyeket fa utovel szólaltat meg. Aztán spanyol gitár szoló is van még az albumon. Továbbá az egyik trackben énekel egy holgy asszem gorog nyelven.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

...van egy pár lemez

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Malo "Evolution"('73)..a gitáron Jorge Santana.....a nagytesó,Carlos ..Carlos/Santana bizonyos felvételei lityi-fityi az "Evolution"-hoz képest:lol!: 
Nekem van vagy 3-4 Malo CD lemezem, de ez nincs kozte! Jo lehet, plane ha ez is 70-es evek eleje...
Gyonyoruek a Malo boritok amugy! Gratula hozza, szep darab!

Köszi,valóban szép példány ..zeneileg meg tour d force az egész,érdemes beszerezni,lendületes,gyors,testes afro-kubai-latino rock az egész...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Malo "Evolution"('73)..a gitáron Jorge Santana.....a nagytesó,Carlos ..Carlos/Santana bizonyos felvételei lityi-fityi az "Evolution"-hoz képest:lol!:
Nekem van vagy 3-4 Malo CD lemezem, de ez nincs kozte! Jo lehet, plane ha ez is 70-es evek eleje...
Gyonyoruek a Malo boritok amugy! Gratula hozza, szep darab!
"music is the best"
Frank Zappa

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Tossy Spivakovsky, Sibelius violin concerto D minor, w/LSO, Tauno Hannikainen, 1959

a kultikus számba menő, nem több mint kb. 100 fantasztikus LP.t kiadó Everest Records, SDBR 3045 stereo és LPBR 6045 mono original kiadványán; és mivel roppant nehezen elérhetőek, - szinte lehetetlen! - ezért megemlítem, hogy a Classic Records (aka Bernie Grundman & Len Horowitz) stereo 200gr.os reissued sorozatában is megjelent 2008-ban, (valamint HDAD+ 24/96 & 24/192 formátumban is)

http://www.youtube.com/watch?v=AfySOvkw ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=6gql-eVG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xlP4t_Rl ... re=related

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

grappa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: grappa »

Megjött végre a Mikulás

Riverside : Out Of Myself

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Még emlékszem sok-sok évvel ezelőtt, mikor az orosz nyelv fejlesztő füzetecske közepen voltak ezek
Anno Teslán meghallgattunk egy párat, de nem értettünk belőle egy mukkot sem.

http://www.pcbonto.hu/portal/Budapest/L ... 07371.html

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Tegnap megérkezett pár rendelésem ebayről.... Csomagolásra, állapotra maximálisan jók. Kettő lemez viszont sealed volt..... Nah és itt a baj.... Mert elkezdtem kibontani.... 95-ös kiadású a lemez... és csomagolt... én meg nem felvágtam csak, hanem ki akartam bontani... hátuljáról csodálatosan lejött a celofán... az elejéről meg.... csíkokban lekapta a festéket.... előtte persze szépen késsel alányultam, hogy lejön-e, úgy nézett ki hogy jó lesz, de nem.... aztán elkezdte festéket leszedni.... próbáltam hajszárítóval, de sok értelme nem volt.... ideg majd szétbax...

másik lemezt félve vágtam fel, kivettem lemezt, minden OK, majd alányultam hogy lejön-e szépen a csomagolás. ezt gond nélkül le lehetett szedni.... a másikkal viszont nagyon megszívtam... most keresek egy másik példányt ebayen...

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

nálam ez szólt most:

George Winston - Autumn(piano solo)

A Windham Hill Records-tól: half speed masterrel elkészített hanganyag a Mobile Fidelity stúdiójában. Bár csak minden lemezen legalább így szólna a zongora...

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”