Szeptember 27-én jelenik meg 2 verzióban: angol és svéd verzióban. A lemez címe: In Cauda Venenum.
youtu.be/QcMdA7Xs8jE
Engem sem fogtak meg annyira. Ez a szám szvsz viszont igen jó...Aszpirin írta: ↑2019.08.16., pén. 19:37Én csak az elsőig jutottam el. Azt még elővételben rendeltem meg CD-n, annyira bíztam bennük, de sajnos nem jött be, pedig Steve Morse gitárjátéka nagyon egyedi és amúgy szeretem, Portnoy pedig Portnoy, többet nem is kell mondani róla. Viszont szerintem az első album laposra sikeredett ahhoz képest, hogy milyen nevek vannak benne, a Blue Ocean szuperbanális basszusától meg egyenesen kiakadtam. A második albumig már nem jutottam el... Lehet, hogy mégis meg kellene hallgatnom? :rolleyes
Én csak az elsőig jutottam el. Azt még elővételben rendeltem meg CD-n, annyira bíztam bennük, de sajnos nem jött be, pedig Steve Morse gitárjátéka nagyon egyedi és amúgy szeretem, Portnoy pedig Portnoy, többet nem is kell mondani róla. Viszont szerintem az első album laposra sikeredett ahhoz képest, hogy milyen nevek vannak benne, a Blue Ocean szuperbanális basszusától meg egyenesen kiakadtam. A második albumig már nem jutottam el... Lehet, hogy mégis meg kellene hallgatnom? :rolleyes
Én ennek a dalnak a riffjével voltam így amikor először hallottam sok évvel ezelőtt, napokig nem ment ki a fejemből:
Aszpirin írta: ↑2019.08.06., kedd 19:23A Kansas lehet, hogy nálunk nem olyan ismert, de régi nagy öregek, és a progresszív rock egyik nagy figurájaként tartják számon ezt a zenekart, és eléggé összetéveszthetetlen a stílusa egyrészt az énekes hangjáért, másrészt a gitáros nagyon egyedi stílusáért (a korabeli Kansas-dalokban három-négyszer annyi jellemző és leleményes gitár-riff van, mint egy átlag rockzenekar számaiban), harmadrészt pedig - és ez talán a leglényegesebb - a hegedű alkalmazásáért a rockzenében (ami náluk olyan jellegzetes kb, mint a Jethro Tull-nál a fuvola).asebestyen írta: ↑2019.08.06., kedd 18:30Ajánlásodra kerestem rá erre a zenekarra, azóta több albumot is meghallgattam tőlük.
Legalább egy számukat biztosan hallottad Te is már korábban: a Carry On Wayward Son minden idők egyik legismertebb és legjobb gitár-riffjével indít (ami veszélyes is kicsit, mert annyira be tud "mászni" az ember tudatába, mint mondjuk a Deep Purple-féle Smoke On The Water kezdő riffje). Ez a lghíresebb számuk, és egy modernebb változata az általad ajánlott 2018-as albumon is rajta van.
A Kansas lehet, hogy nálunk nem olyan ismert, de régi nagy öregek, és a progresszív rock egyik nagy figurájaként tartják számon ezt a zenekart, és eléggé összetéveszthetetlen a stílusa egyrészt az énekes hangjáért, másrészt a gitáros nagyon egyedi stílusáért (a korabeli Kansas-dalokban három-négyszer annyi jellemző és leleményes gitár-riff van, mint egy átlag rockzenekar számaiban), harmadrészt pedig - és ez talán a leglényegesebb - a hegedű alkalmazásáért a rockzenében (ami náluk olyan jellegzetes kb, mint a Jethro Tull-nál a fuvola).asebestyen írta: ↑2019.08.06., kedd 18:30Ajánlásodra kerestem rá erre a zenekarra, azóta több albumot is meghallgattam tőlük.
Ajánlásodra kerestem rá erre a zenekarra, azóta több albumot is meghallgattam tőlük.Aszpirin írta: ↑2019.08.05., hétf. 17:52Úgy látszik, tényleg le vagyok maradva, mert erről sem tudtam:
Kansas - Leftoverture Live and Beyond
Most futottam bele az egyik MM-ben, egy egész nagy doboz, ami 2 CD-t és 4 LP-t tartalmaz. 2017-es, USA-beli koncertfelvételek gyűjteménye és nagyon-nagyon jó, ajánlom minden progrock-rajongü figyelmébe! A régi nagyöregek is tudnak még...
youtu.be/Edmo3bBAt-s
Dream Theater @ FEZEN 2019, Székesfehérváradamthebrave írta: ↑2019.03.29., pén. 07:24Én is megyek :)Aszpirin írta: ↑2019.03.28., csüt. 21:13Na, már itt figyel nálam az elektronikus jegy. Szóval én ott leszek.adamthebrave írta: ↑2019.03.28., csüt. 19:22396480F7-6B61-41F4-87A0-87E41070A9CD.jpeg
Július 25, Székesfehérvár
Köszi mégegyszer, hogy felhívtad rá a figyelmet!![]()
Ha esetleg mégsem ez lesz a setlist, kéretik nem engem hibáztatni...![]()
![]()
![]()