Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2674
Vinyl - amit hallgatunk
...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
óh leköteleznél esetleg mindkettő is mehet? mert hogy közben kidérült hogy kettő van ..
De nagyon nagyon köszönném és persze pénzzel is készülök rá
A Secret Voyage-re gondolsz?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Ha kell, a Blackmore´s Night LP-t meg tudom venni, 20 Euro lenne az ára. A müncheni hígendsó után (május vége) el tudnám juttatni Pestre.
óh leköteleznél esetleg mindkettő is mehet? mert hogy közben kidérült hogy kettő van ..
De nagyon nagyon köszönném és persze pénzzel is készülök rá
Vinyl - amit hallgatunk
Nem akarok nagyon pofátlan lenni, de ÉN IS AKAROK ILYET !!!!!
Ha kell, a Blackmore´s Night LP-t meg tudom venni, 20 Euro lenne az ára. A müncheni hígendsó után (május vége) el tudnám juttatni Pestre.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
majdnem mindegy, de (mivel szerkeszteni már nem tudok) eredetileg EZT a video-t szerettem volna kitenni:
http://www.youtube.com/watch?v=iNYG5dv0 ... re=related
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Vinyl - amit hallgatunk
Verdi, Rigoletto (1851)
Mercury Living Presence SR 3-9012 and OL 3-112 (1960)
Recorded at Teatro della Pergola, Florence on July 2-7 and 9-10, 1960
Duke of Mantua; Alfredo Kraus, tenor
Rigoletto; Ettore Bastianini, baritone
Gilda; Renata Scotto, soprano
Sparafucile; Ivo Vinco, bass
Maddalena; Fiorenza Cossotto, contralto
Chorus and Orchestra of Maggio Musicale Fiorentino
http://www.youtube.com/watch?v=maebpxPKktY
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Vinyl - amit hallgatunk
Shakti és John McLaughlin fantasztikus koprodukciója: Natural Elements
Különleges, egzotikus és dinamikus muzsika
Vinyl - amit hallgatunk
Dörmögi fórumtárs nyuszija hozta messziföldről
Nem akarok nagyon pofátlan lenni, de ÉN IS AKAROK ILYET !!!!!
Vinyl - amit hallgatunk
Ezt meg még messzibb földről, és utólagosan is hatalmas köszönet neki, nem mindennapi példány, és nagyon jól szól, Museo Rosenbach - Zarathustra
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Vinyl - amit hallgatunk
Dörmögi fórumtárs nyuszija hozta messziföldről
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Vinyl - amit hallgatunk
Tegnapi Mediamarkt-os vadászat eredménye, 7990 Ft-ról 990 Ft-ra volt leértékelve, nem tudtam ott hagyni!
Vinyl - amit hallgatunk
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Vinyl - amit hallgatunk
Köszönöm az észrevételt a többi topictárs nevében is.
Ezek szerint megéri az eredeti lemezeket megvenni, de pl a Led esetében ezek sem olcsóak, nem is szólva a Classic Records 200g Quiex kiadásokról...
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Nagyon jó az észrevétel (és alátámasztja a külföldi kolléga észrevételét), de ami igazából a többi topictársat is érdekli, hogy vajon az LP-knél is hasonlóan zajlik le ez a dolog?
Valamyilyen szinten a lemezkre is ertettem, de termeszetesen ott ahogy Dörmögi szaktárs is irja, a minőségi LP vágásoknál jobban odafigyelhetnek. Engem szemely szerint nem vonzanak az utannyomasok. Persze tudni kell, hogy en csak a regi nagyokat hallgatom, tehat Jazz-ben az 50-60-as evek, Prog Rock-ban 1967-1976-ig, es nehany ritka kivétel elvetve.
Ezeknel mondhatom el kb 20 eves tapasztalatom, amibol 15 ev alatt amiota uzemel a lemezboltom sok vinyl-t ossze tudtam vetni, nehol eredeti angol nyomast nemettel, akar japannal...eltem a lehetoseggel mindig, es kivancsi is voltam, mivel a hang az eletem. Szinte mindig 10-bol 9-szer a minnel kozelebbi lemez (evjarat, preseles, orszag) szolt a legjobban.
Pl, tavaly egy torzsvevom dicserte, hogy a Floyd Dark side lemezet megvette 7000Ft korul valami 180gram-os utannyomasba, audiofil verzio, milyen jol szol. Eppen volt nalam az uzletben egy masodik 1973-as angol nyomasu Dark side of the moon.
Az elso mint tudjuk a Solid Blue Triangle A2/B2 matrix beutessel igen huzos arban van(egyebkent azt is osszevetettem mar a masodikkal) szoval a masodik nyomat volt ott, es elvitte a vevom. Ra egy hetre jott kecskemetre, es hozta a celofanos utannyomas lemezet, hogy akkor adjam el, mert igaz itt ott sercint a 73-as kiadas, de lagyan, analogosan, finomabb magashangokkal szol. Ennyi..., az akkori kor technikajat nem lehet megkerdojelezni. Csoves vagofejek, az eredeti akkori analog mesterszalagok alltak meg biztosan rendelkezesre stb...
Tehat diohejban, jobb a regi szerintem alltalanossagban, nem is kicsit.
Ui: bocsanat ha netan off volt a blogbejegyzes, de vinyl LP-re is ertettem kicsit:-)
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Kicsit offolgatunk itt
Nagyon jó az észrevétel (és alátámasztja a külföldi kolléga észrevételét), de ami igazából a többi topictársat is érdekli, hogy vajon az LP-knél is hasonlóan zajlik le ez a dolog?
Nem feltétlenül. A CD-t sokszor a tömegközlekedésben agybadugott klientúrának szánják, akik aztán MP3-ban tolják, így aztán szükség van arra, hogy megfelelő dinamikakompresszióval a halkabb részek ugyanannyira torzul ordítsanak, mint a hangosabbak. Mivel az LP-ket nem kifejezetten ennek a célközönségnek adják ki, ott akár más is lehet a helyzet. Jó példa erre a Metallica Death Magnetic c. lemeze, amelynek CD-változata csapnivaló hangminőségű, az ötlemezes, 45 RPM-es Limited Box LP változat viszont egészen fogyaszható.
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Kicsit offolgatunk itt
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Tapasztalatom szerint CD lemezeknel is jobbak regiek, foleg a 80-as 90-es evek.
Errol egy blogot irtam weboldalamon anno. Bemasolom ide, erdemes elolvasni, talan nem off:-):
Első generációs CD lemezek, avagy mindenben jobb a régi?
victoraudiolp, 2009, augusztus 16 - 12:48
Sokat foglalkoztatott a dolog, hogy utánnamenjek a manapság olyan tetszetős Digitaly Remastered compact disc korongok miért nem szólnak korrekt módon.
Hallgatok sok CD lemezt is,hiába az LP az igazi, a szent hangforrás, egyszerűen vannak lemezek amiket nem lehet beszerezni, vagy nagyon drágán mérik,főleg közel mint-es állapotban. Éppen ezért talán mondhatom, hogy nem rossz rendszeren edzem füleimet. Értem ezalatt, a digitális résznél külön D/A konverter, csöves szeparált monoblokkok stb...(talán egy másik blogban jó téma lesz ez is)
Visszatérve a Cím boncolgatásához, a tapasztalatom az, hogy az első generációs gyári CD korongok valami oknál fogva szebben szólnak. Tudniillik a digitális technika, jelen esetben Compact Disc fénykora a 80-as 90-es évekre tehető.
Igaz, hogy napjainkban 2. vagy akár 3. újrakiadása létezik egy-egy bandának CD-n. Elsőre (gyengébb hangátvitelű rendszereken) lehet "dinamikusabbnak" tünnek, csengőbb, mondhatni "csin-bumm" hangzásúak, ami becsapás.
Leteszteltem közel 20 gyári CD lemezt oda-vissza (Jazz, Rock, Progrock) műfajban. Szerencsés helyzetemnek köszönhetően, mivel lemezboltos vagyok. Tehát volt olyan CD amit megrendeltem amerikából, angliából és a boltban, vagy a saját gyüjteményemben lévő régi, első generációs kiadással összevetettem. Meg kell mondjam, persze volt előzménye, hogy miért is szánok én ilyenre időt, energiát, és pénzt.
A mai CD-k, és itt főleg a 2000-es évek fölötti kiadványokra gondolok, megmondom őszintén nem tetszettek ahogy szólnak. Analog hangot kedvelő, "bakelit" LP lemezeket sokat hallgató emberként van elképzelésem róla, hogy milyen is a valósághű hang. Miként kell megszólalnia egy hangszernek, akár egy cintányérnak, lábdobnak, énekhang, fuvola, Hammond orgona, nagybőgő, csemballó stb. Mindezt természetesen az élő hangszer élményeire alapozom, melyből egy Hammond B3 orgonát jómagam is hallok nap mint nap testközelből.
A HiFi rendszeremen a manapság (XXI.században) gyártott CD lemezek tolakodóan, nem természetesen, hangosan, olyan majdhogynem házimozisan szólaltak meg. Késöbb egy szakembertől megtudtam, hogy túlvezérlik a mai CD-ket, megküldik hangerővel, emelnek rajta hangszint, sajnos ma már csak egy egér segítségével, nem pedig a keverőasztalon a mesterszalagról potméterrel. Túlvezérlik, és ez borzasztó, föleg ha egy korrekt, lineáris rendszeren hallgatja vissza az ember fia, és bizony ha nem is úgy mint egy elektroncső, hanem bantóbban is torzíthat a kedvenc CD lemezünk. Az okát sejtem... Manapság az igények, ebben a rohanó világban, amikor nagyon kevesen vagyunk, akik úgy hallgatnak zenét, hogy leülnek otthon, és sztereóban, odafigyelve élvezik eme élményt ,nem háttérzajként mint sokan. Persze, hogy a gyártok inkább arra törekednek, hogy a Plázában megvásárolt CD még a zajos metrón, fülbedugva is halljuk a leghalkabb részeket is. Vagy a kocsiban a zajban...nem éppen a klasszikus Hi-Fi körülmények közt. Hangzását tekintve amikor cserélgettem a mondjuk 1991-es gyári Camel CD-t a "mai" 2002-es Remaster ugyan arra az albumra, a szebb külsejű, lapozgatható borítóval, bonusz számmal kecsegtető "feljavított" remaszterizált korszerű változat nagyon alúl maradt.
Konklúzióként tehát azt mondhatom el, hogy bizony mint olyan sokmindenben a régi techika jobb volt, de méghogy a CD lemez is...ezt nem gondoltam volna. Aki teheti, hallgassa meg!
Vigyázat, csalnak!!! Az első generációs régi CD lemezeknek nagyobb hangerőt kell adni, és nem azért tünik "dinamikusabbnak", csilingelőbbnek a szuper, remaster-elt CD mert jobb hangminőség van rajta, hanem mert túl van vezérelve. Hangban is analógközelibb, AAD-s hangot hallunk majd a régi CD lemezeknél, legfeljebb a hangerőt kell kicsit fentebb tekerni. Én nem bánom.
Bajban is vagyok manapság ezen a téren. Már a -long time out of stock- már rég nem gyártott gyári CD lemezeket keresem mindenfelé a világban. Vajon miért!? Akadnak még, ha nem is annyi féle, és nem celofános, vadi új kiadásban.
Ajánlom minden zenét, és minőséget kedvelő zenebarátnak őszintén eme észrevételeimet!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Sima valogatas, ugy remlik semmi kulonleges nincs rajta. Anno meg mi Magyaror is kinyomtuk tripla lemezen, szepen szol! Viszont ha meg vannak az albumok, akkor csak a boritoja lehet erdekes...
A kérdés az, hogy melyik a jobb hangzású: az 1990-es "Ramasters" válogatás vagy a mostani "Mothership"?
Ami nekem gyanús:
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewt ... c&start=15
Tömören összefoglalva: az ember kivette a "Mothership" CD-t a könyvtárból, és ráeresztett egy wav szerkesztőt. Nagyon jól látszik az ábrán, hogy az 1990-es kiadású CD-nek ("Remasters") sokkal jobb a dinamikája. A 100 Forintos kérdés az, hogy vajon a vinyl verzió is ugyanarról a master-ről készül(t)-e, mint a CD? Mert ha igen, akkor a Mothership-nél nem sok dinamikára lehet számítani sajnos...
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Sima valogatas, ugy remlik semmi kulonleges nincs rajta. Anno meg mi Magyaror is kinyomtuk tripla lemezen, szepen szol! Viszont ha meg vannak az albumok, akkor csak a boritoja lehet erdekes...
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Ezzel a válogatással van valakinek tapasztala?
http://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Rem ... ase/484033
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Majd egyszer ha teheted hallgasd össze egy eredetivel.Némely lemeznél nagyobb különbségeket lehet hallani mint két erősítőnél.
Igen, ez teljesen így van, volt szerencsém egymás után meghallgatni egy eredeti nyomást (sajnos nem ismerem a paramétereit, egy francia ismerősnél történt ez, az övé volt a lemez, és csak azután tette fel, hogy egy hétig könyörögtem érte, különben "vitrinben" volt ) és egy későbbi angol reissue-t (Zep I.) és valóban egyértelműen jobb volt az eredeti. De úgy is "pocsékul" szólt . E 'wwan, ha jól emlékszem egy hét alatt vették fel a Zep I-et. S a hangminőség nem volt fontos szempont. Nyersen, torzítva szól. Eredetiben és utánnyomásban is. De ettől is jön az endorfin fröccs, ezzel nincs probléma. Nagyon nagy all-time kedvenc. Én csak erre akartam utalni. Pedig mit nem adnék egy olyan Zep lemezért, ami hasonlóan jól szól, mint pl. egy Tool vagy egy Procupine Tree. Lehet meredek a hasonlat, de ez utóbbi lemezekből is ömlik az a fajta tiszta erő, amit a Zep is képviselt, igaz picit más stílusban.
De nincs ilyen Zep, szerintem se eredeti hot stamper, se egy olyan igényes remaster, mint pl. Stan Ricker munkája. Ettől még mindkettő nagyon szerethető, ha megpróbáljuk az agyunkban félretenni az a fajta eszmei értéket, amit egy eredeti nyomat képvisel. Ez viszont nagyon nehéz, tudom jól Az aláírásomban szereplő idézet erről is szól...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Vinyl - amit hallgatunk
Majd egyszer ha teheted hallgasd össze egy eredetivel.Némely lemeznél nagyobb különbségeket lehet hallani mint két erősítőnél.
Ezzel maximálisan egyetértek.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Vinyl - amit hallgatunk
Persze lehet, hogy még mindig a legkorábbi nyomat szól a legjobban, de ez enyhén szólva is relatív, mivel a Zep lemezek messze nem a hangminőségükről híresek. Minden másban persze szuperek voltak Nagyon sok változatot volt szerencsém megfülelni. Korábban már írtam valahova, hogy ha egy Zepp lemez meglepően jól szól, ott valami utólagos hókuszpókolás történhetett.
új LP-n nekem is csak a Song Remains the Same van meg (Atlantic - Half-Speed Mastered by Stan Ricker and pressed on 180-gram virgin vinyl at RTI) nagyon tisztességes a hangja, bátran meg lehet venni, jóval olcsóbb, mint az eszement árú régi nyomások, amik inkább a ritkaságuk és nem a hangminőségük miatt olyan drágák
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Ez a kékeszöld a legkorábbi nyomat.Természetesen ez szól a legjobban.
Sajnos nekem erre nem telik..
Persze lehet, hogy még mindig a legkorábbi nyomat szól a legjobban, de ez enyhén szólva is relatív, mivel a Zep lemezek messze nem a hangminőségükről híresek. Minden másban persze szuperek voltak Nagyon sok változatot volt szerencsém megfülelni. Korábban már írtam valahova, hogy ha egy Zepp lemez meglepően jól szól, ott valami utólagos hókuszpókolás történhetett.
új LP-n nekem is csak a Song Remains the Same van meg (Atlantic - Half-Speed Mastered by Stan Ricker and pressed on 180-gram virgin vinyl at RTI) nagyon tisztességes a hangja, bátran meg lehet venni, jóval olcsóbb, mint az eszement árú régi nyomások, amik inkább a ritkaságuk és nem a hangminőségük miatt olyan drágák
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Vinyl - amit hallgatunk
Csodálkozom, hogy nem talaltal rank a google-ban www.victoraudio.hu a nyitooldalunkon hirdetjuk, es meg a Vateran is.
Valószínűleg azért nem találtam, mert a weboldalukra is képként van csak beillesztve - se kiírva nincs külön, sem pedig a termékek között nem találtam. Viszont örülök, hogy kapható - megfogom keresni önöket ezügyben.