Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Ha már vinyl, akkor egy kis reklám:-)

"music is the best"
Frank Zappa

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2675

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

greenbio,

nem értem a hozzászólásodat! NE tarts 'semmitől'. az, hogy az első eredeti stereo mix az első eredeti angol és USA LP kiadványokhoz analog(?) vagy digitális(?) multitrack felvételről készült, persze jelent VALAMIT, de aggódnod nem kell. Jó az úgy ahogy van. És nem akarok udvariatlan lenni, de NEM véletlenül és megtippelve ajánlom amiket ajánlok, depláne nem rendelkeztek a legnagyobb felbontású rendszerekkel, ezért megint azt mondom; nyugodtan keresd az ELSŐ KIADÁSÚ WARNER BROTHERS kiadványt (26680-1, US 1991) Chuck Ainley és Robert Ludwig hangmérnökök közreműködésében, illetve annak kiemelt Stamperét! Nem fogsz csalódni. Ha csalódnál, amit kétlek, nyugodtan elküldheted nekem, költségtérítéssel átveszem (majd eladom).

Üdv.
>

Egyszerűen arról van szó, hogy nem akarok olyan kiadványt vásárolni, ami hangzásban nem igazán jó (CD-szerű?), akkor már inkább hozzárakok egy kisebb összeget, és olyan lemezt veszek, ami az én láncomon is élvezhető. Mert szerencsére nagyon sok olyan felvétel van, ami nálam is lenyűgözően szól.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Hát igen, ettől tartottam. Akkor nézek valami mást...
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.

greenbio,

nem értem a hozzászólásodat! NE tarts 'semmitől'. az, hogy az első eredeti stereo mix az első eredeti angol és USA LP kiadványokhoz analog(?) vagy digitális(?) multitrack felvételről készült, persze jelent VALAMIT, de aggódnod nem kell. Jó az úgy ahogy van. És nem akarok udvariatlan lenni, de NEM véletlenül és megtippelve ajánlom amiket ajánlok, depláne nem rendelkeztek a legnagyobb felbontású rendszerekkel, ezért megint azt mondom; nyugodtan keresd az ELSŐ KIADÁSÚ WARNER BROTHERS kiadványt (26680-1, US 1991) Chuck Ainley és Robert Ludwig hangmérnökök közreműködésében, illetve annak kiemelt Stamperét! Nem fogsz csalódni. Ha csalódnál, amit kétlek, nyugodtan elküldheted nekem, költségtérítéssel átveszem (majd eladom).

Üdv.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinyl - amit hallgatunk

Helló!
Nekem van egy holland , mostanában vettem. Nem rossz, de nem egy nagy durranás. Van belőle egy magyar Gong nyomásom is az se sokkal rosszabb. Aki az USA nyomásra szavaz, szerintem nem téved nagyot, de ez már tényleg egy késői kiadású album, teljesen digitális felvétel.

Hát igen, ettől tartottam. Akkor nézek valami mást...
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Tisztelt Fórumtársak!

A Dire Straits utolsó albuma (On Every Street) felől érdeklődnék, hogy érdemes-e egy angol nyomást levadászni, mivel 1991-es kiadványról van szó, nem vagyok benne biztos, hogy az LP-re túl sok gondot fordítottak volna...
Szóval ha megvan valakinek, kérem, ossza meg a nagyérdeművel, hogy milyen hangzású ez a lemez.

Előre is köszönöm

Helló!
Nekem van egy holland , mostanában vettem. Nem rossz, de nem egy nagy durranás. Van belőle egy magyar Gong nyomásom is az se sokkal rosszabb. Aki az USA nyomásra szavaz, szerintem nem téved nagyot, de ez már tényleg egy késői kiadású album, teljesen digitális felvétel.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

hogy érdemes-e egy angol nyomást levadászni, mivel 1991-es kiadványról van szó, nem vagyok benne biztos, hogy az LP-re túl sok gondot fordítottak volna...

Igen az angol nyomást érdemes megvenni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Tisztelt Fórumtársak!

A Dire Straits utolsó albuma (On Every Street) felől érdeklődnék, hogy érdemes-e egy angol nyomást levadászni, mivel 1991-es kiadványról van szó, nem vagyok benne biztos, hogy az LP-re túl sok gondot fordítottak volna...
Szóval ha megvan valakinek, kérem, ossza meg a nagyérdeművel, hogy milyen hangzású ez a lemez.

Előre is köszönöm

A #164 és #35 hozzászólásomban szóltam erről az albumról. Többen VICCESNEK tartották a leírtakat, úgyhogy eltekintek az ismétléstől és a szószaporítástól. :bigball:

Röviden és vicc nélkül keresd az orig. Warner Brothers LP-t (26680-1, US 1991), a többit pedig felejtsd el. IMHO
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinyl - amit hallgatunk

Tisztelt Fórumtársak!

Előre is köszönöm

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elég gyorsan sikerült. De azért szívesen. A másik LP is megjött közben, július végén vagy augusztus elején utazom át Bp-en, hátha oda tudom adni.

Hát volt pár hamvába halt egyeztetésünk a "postással"
aztán született 19 kisagár nálunk, ami jelentősen visszavetette a szabadidőm
de azért összejött.
Volt még egyéb kaland is de azt már pü-ben mesélem el

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Elég gyorsan sikerült. De azért szívesen. A másik LP is megjött közben, július végén vagy augusztus elején utazom át Bp-en, hátha oda tudom adni.

Nekem most sikerült elhozni végre
Hála és köszönet Dörmögi fórumtársnak leborulok.gif

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem most sikerült elhozni végre
Hála és köszönet Dörmögi fórumtársnak leborulok.gif

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Ez igen!Gratula.
Az én nyugdijalapomban már van ilyen.

Köszönöm! Sajna a borító nem a legjobb állapotú, szerencsére a lemez megkímélt. Megérte rendbe tenni a lemezeket két Muzza között bújt el
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Egy új taggal bővült a nyugdíjalapom

The Rolling Stones - Beat Beat Beat (Decca Hi-Fi 60368)

összesen 2000db-ot nyomtak belőle

Ez igen!Gratula.
Az én nyugdijalapomban már van ilyen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Egy új taggal bővült a nyugdíjalapom

The Rolling Stones - Beat Beat Beat (Decca Hi-Fi 60368)

összesen 2000db-ot nyomtak belőle

JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2675

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

realfidelity
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: realfidelity »

Led Zeppelin: Mothership!
Nagyon impresszív dombornyomásos dobozban, 4 lemez plusz egy füzet fényképekkel, dalszövegekkel és a banda történetével. A hang minősége milyen? Nincs rá panaszom, szépen szól, és nemsokára összehasonlítom egy korábbi nyomású albummal...

Az összehasonlításhoz javaslom:
http://audiolife.blog.hu/2011/06/18/egy ... nd_of_blue.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Gratula!Ezek az alapok.

Hatalmas hangulata van ennek a Yes borítónak! Mééég.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Annyi pozitív a történetben, hogy a Media Marktban találni vinylt, vinyleket... Szerintem ez az amit hasznosítani érdemes. No akinek kell valamilyen lemez Londonból az szóljon!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinyl - amit hallgatunk

Led Zeppelin: Mothership!
Nagyon impresszív dombornyomásos dobozban, 4 lemez plusz egy füzet fényképekkel, dalszövegekkel és a banda történetével. A hang minősége milyen? Nincs rá panaszom, szépen szól, és nemsokára összehasonlítom egy korábbi nyomású albummal...

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Szülinapi csemege öcsémtől, Helloween

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Amadeus, Original Soundtrack Recording
Fantasy Records, 1984, US
2XLP, WAM-1791

Musical Director: Neville Marriner
Orchestra: Academy of St. Martin-in-the-Fields
Choruses: Academy Chorus, Ambrosian Opera Chorus, Choristers of Westminister Abbey

...13. "Don Giovanni" opera, K. 527 Act 2: Commendatore Scene
Singers: Richard Stilwell (Don Giovanni), John Tromlinson (Commendatore), Willard White (Leporello)

>

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Vélemény?

Meghallgattam, nagyon korrekt kiadás, remekül szól. A Metáltalicska lemezei ugyan nem a hangminőségükről híresek, de ez nagyon ott van.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A hétvégi győri ócskapiacon jártam, érdemes volt:

Gratula!Ezek az alapok.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

A hétvégi győri ócskapiacon jártam, érdemes volt:

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”