youtu.be/e356RkTWUUM
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen zenét hallgatsz?
Re: Milyen zenét hallgatsz?
------------------------
Üdvözlettel : Olex
- Minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb és ami a legegyszerűbb, az örök.
------------------------
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3443
Csak a Marantz! :-D
------------------------
Mobil kikapcsol, függöny behúz, és amikor már bemelegedett a projektor, irány Belfast
Van Morrison - Up On Cyprus Avenue (live at Belfast 2015)
youtu.be/QKKmCBPI98s

Van Morrison - Up On Cyprus Avenue (live at Belfast 2015)
youtu.be/QKKmCBPI98s
youtu.be/3uneA-cstZs
2011, Live At The Royal Albert Hall with Slash, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Ronnie Wood and Simply Red’s Mick Hucknall.
youtu.be/3uneA-cstZs
------------------------
------------------------
------------------------
Duran Duran - Future Past Full Album
Párszor meg kellett hallgatnom hozzá, hogy rákapjak az ízére, de most már belopta magát a kedvenceim közé. Örök fiatalok :-)
youtu.be/JIAt9BTByAU
"Duran Duran - A Hollywood High" 2022-es koncert is nagyon jó, sajnos nincs kitéve. A Capitol Records mellett egy ház tetőszintjén tartották "Ukrajna megsegítése" apropójából - mondjuk ez eléggé vitatható húzás tőlük, de ők tudják.
youtu.be/9wks26xEaoc
Párszor meg kellett hallgatnom hozzá, hogy rákapjak az ízére, de most már belopta magát a kedvenceim közé. Örök fiatalok :-)
youtu.be/JIAt9BTByAU
"Duran Duran - A Hollywood High" 2022-es koncert is nagyon jó, sajnos nincs kitéve. A Capitol Records mellett egy ház tetőszintjén tartották "Ukrajna megsegítése" apropójából - mondjuk ez eléggé vitatható húzás tőlük, de ők tudják.
youtu.be/9wks26xEaoc
------------------------
Oksa,megrendeltem,pár nap és itt is van nálam,mert találtam a nagyfaluban készleten egy helyen.Azért nézzél majd bele,(akvapark linkelt is belőle egyet a kábeles topikban) mert dvd-én ez elég gusztának tűnik,remélem a cd is jó lesz.revox írta: ↑2025.08.01., pén. 13:17ha fanatikus Crimson rajongó nem jelentkezik, nekem kíváncsiságból csak simán borítékban is jöhet a DVD, adok érte pénzt isShimano írta: ↑2025.08.01., pén. 13:10Hát ja,van progrock topik is,de ez is zenei topik,így akár elférhet itt is.Csak nem hagyott nyugodni a joutuben látott 2015-ös nagyrészt japán turné anyag,meg is leltem,és már rendelem is.Kíváncsi vagyok a 7 tag,köztük a 3 dobos produkciójára.revox írta: ↑2025.08.01., pén. 11:59
ez a -két- album messze túlmutat a topic témáján, de mindenképp érdekes kérdéseket vet fel hifiszakmai szempontból is, de utómunka terén is, illetve az elfogadásán, hogy van,amikor az eredtitől lehet jobbat csinálni. Persze, ez a jobb nézőpont kérdése és igazából itt nem is jobb-rosszabb létezik, inkább két eltérő produkció.
Ha háttérzenének akarom kezelni, egyértelműen az LP verzió erre alkalmasabb. De, ha le akarok ülni és elmélyülten felvenni a fonalat és bármit megérteni, megérezni az egészből, az újrekevert erre alkalmasabb. És ez nagyon messze mutat, mert akkor szép lassan eljutunk oda, hogy egy számítógép előtt ülve, akár elektronikusan is lehet olyan zenét kreálni, amit bátran nevezhetünk jónak (én tudom,de sokan elképzelni se tudják) hisz itt is egy célgépen hozták össze azt, ami lett belőle. És lássuk be, annak a tenor szaxofonnak a "karca" nincs ott az LP-n, ami a CD-n borzalmasan pofánveri a hallgatóságot. Ezt nyilván egyfajta manipulácival (EQ?) érik el, de akár még újra fel is játszhatták és jól összesimítják. Persze, minket a végeredmény érdekel, mi a hallgatóság vagyunk, de igen, itt olyan dolog történt, hogy az LP-t berektam a "többihez", a CD-t viszont beteszem a "kegyelemdöfésre alkalmas" (ha valaki eljön hallgatózni, ezzel a végén ki lehet fektetni) lemezek közé.
de most láttam, van egy progRock topic is. ha ez itt nagyon OFF, át lehet oda lapátolni, akár még értelmes gondolatok is születhetnek ebből, de az itt tényleg OFF, amiért bocs![]()
Ez lenne az,és mivel nekem csak a cd-k kellenek,így aki kéri akár viheti majd ha megjön a 2 db dvd-t,plusz a BR lemez belőle,feltéve persze ha bontható normális módon,de majd utána nézek hogy miként is van csomagolva.
R-9020027-1473551441-8832.jpg![]()
de előre engedem a fanokat. engem,mint kíváncsiság érdekel. A kis rendszerem (így hívom a hálószobait) főleg egy DVD-re épül és jellemzően koncertfilmeket nézek rajta. de nem szól vészesen ( TMP Quantic és AN AZ1 dobozka, elbírja a Crimsont)
ha fanatikus Crimson rajongó nem jelentkezik, nekem kíváncsiságból csak simán borítékban is jöhet a DVD, adok érte pénzt isShimano írta: ↑2025.08.01., pén. 13:10Hát ja,van progrock topik is,de ez is zenei topik,így akár elférhet itt is.Csak nem hagyott nyugodni a joutuben látott 2015-ös nagyrészt japán turné anyag,meg is leltem,és már rendelem is.Kíváncsi vagyok a 7 tag,köztük a 3 dobos produkciójára.revox írta: ↑2025.08.01., pén. 11:59ez a -két- album messze túlmutat a topic témáján, de mindenképp érdekes kérdéseket vet fel hifiszakmai szempontból is, de utómunka terén is, illetve az elfogadásán, hogy van,amikor az eredtitől lehet jobbat csinálni. Persze, ez a jobb nézőpont kérdése és igazából itt nem is jobb-rosszabb létezik, inkább két eltérő produkció.Shimano írta: ↑2025.08.01., pén. 11:12
Köszi.Kb ezt vártam az összevetésnél,és be is jött.
Sok ilyen,ebből az időszakból való koncertem van,és ezért sem lepett meg az amit írtál,de,mert az mindig van,ez a koncert cd-én így jó ahogy van,karcosan,dögösen,kiherélten,jelentsen ez bármit is,szerintem.
![]()
Még a japán bővített kiadást megveszem,plusz a 2015-ös japán turné anyaga is érdekes,így azt is.
Az biztosan jó is szól.![]()
Ha háttérzenének akarom kezelni, egyértelműen az LP verzió erre alkalmasabb. De, ha le akarok ülni és elmélyülten felvenni a fonalat és bármit megérteni, megérezni az egészből, az újrekevert erre alkalmasabb. És ez nagyon messze mutat, mert akkor szép lassan eljutunk oda, hogy egy számítógép előtt ülve, akár elektronikusan is lehet olyan zenét kreálni, amit bátran nevezhetünk jónak (én tudom,de sokan elképzelni se tudják) hisz itt is egy célgépen hozták össze azt, ami lett belőle. És lássuk be, annak a tenor szaxofonnak a "karca" nincs ott az LP-n, ami a CD-n borzalmasan pofánveri a hallgatóságot. Ezt nyilván egyfajta manipulácival (EQ?) érik el, de akár még újra fel is játszhatták és jól összesimítják. Persze, minket a végeredmény érdekel, mi a hallgatóság vagyunk, de igen, itt olyan dolog történt, hogy az LP-t berektam a "többihez", a CD-t viszont beteszem a "kegyelemdöfésre alkalmas" (ha valaki eljön hallgatózni, ezzel a végén ki lehet fektetni) lemezek közé.
de most láttam, van egy progRock topic is. ha ez itt nagyon OFF, át lehet oda lapátolni, akár még értelmes gondolatok is születhetnek ebből, de az itt tényleg OFF, amiért bocs![]()
Ez lenne az,és mivel nekem csak a cd-k kellenek,így aki kéri akár viheti majd ha megjön a 2 db dvd-t,plusz a BR lemez belőle,feltéve persze ha bontható normális módon,de majd utána nézek hogy miként is van csomagolva.
R-9020027-1473551441-8832.jpg

de előre engedem a fanokat. engem,mint kíváncsiság érdekel. A kis rendszerem (így hívom a hálószobait) főleg egy DVD-re épül és jellemzően koncertfilmeket nézek rajta. de nem szól vészesen ( TMP Quantic és AN AZ1 dobozka, elbírja a Crimsont

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Hát ja,van progrock topik is,de ez is zenei topik,így akár elférhet itt is.Csak nem hagyott nyugodni a joutuben látott 2015-ös nagyrészt japán turné anyag,meg is leltem,és már rendelem is.Kíváncsi vagyok a 7 tag,köztük a 3 dobos produkciójára.revox írta: ↑2025.08.01., pén. 11:59ez a -két- album messze túlmutat a topic témáján, de mindenképp érdekes kérdéseket vet fel hifiszakmai szempontból is, de utómunka terén is, illetve az elfogadásán, hogy van,amikor az eredtitől lehet jobbat csinálni. Persze, ez a jobb nézőpont kérdése és igazából itt nem is jobb-rosszabb létezik, inkább két eltérő produkció.Shimano írta: ↑2025.08.01., pén. 11:12
Sok ilyen,ebből az időszakból való koncertem van,és ezért sem lepett meg az amit írtál,de,mert az mindig van,ez a koncert cd-én így jó ahogy van,karcosan,dögösen,kiherélten,jelentsen ez bármit is,szerintem.
![]()
Még a japán bővített kiadást megveszem,plusz a 2015-ös japán turné anyaga is érdekes,így azt is.
zenének sok funkciója van. van,hogy szórakoztat,van, hogy elgondolkodtat. mikor-mire van szükségOlex írta: ↑2025.08.01., pén. 11:22Az Én gondolatom erről, a zene szeretete egy csodálatos és mély érzelem, amely sok embert összeköt világszerte. A zene képes kifejezni az érzelmeket, hangulatokat és gondolatokat, és át tudja adni azokat másoknak is. Az emberek gyakran találnak menedéket a zeneben, és sok esetben a zene segít nekik megérteni önmagukat és a körülöttük lévő világot.
A zene szeretete összeköti az embereket, függetlenül az kultúrájuktól és nyelvüktől. Az emberek közös élményeket és emlékeket oszthatnak meg zenehallg.
Az ember hangulatától is függ épp mit hallgat a kedvencei közül, ami lehet időnként teljesen más stílus is.
De nálam pl. ez "örök", főleg ha kicsit el vagyok keseredve ezzel indul a nap és sokszor ezzel végződik.
https://tidal.com/browse/track/5109769?u

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
ez a -két- album messze túlmutat a topic témáján, de mindenképp érdekes kérdéseket vet fel hifiszakmai szempontból is, de utómunka terén is, illetve az elfogadásán, hogy van,amikor az eredtitől lehet jobbat csinálni. Persze, ez a jobb nézőpont kérdése és igazából itt nem is jobb-rosszabb létezik, inkább két eltérő produkció.Shimano írta: ↑2025.08.01., pén. 11:12
![]()
de most láttam, van egy progRock topic is. ha ez itt nagyon OFF, át lehet oda lapátolni, akár még értelmes gondolatok is születhetnek ebből, de az itt tényleg OFF, amiért bocs

halfnote.hu
halfnote.hu
Az Én gondolatom erről, a zene szeretete egy csodálatos és mély érzelem, amely sok embert összeköt világszerte. A zene képes kifejezni az érzelmeket, hangulatokat és gondolatokat, és át tudja adni azokat másoknak is. Az emberek gyakran találnak menedéket a zeneben, és sok esetben a zene segít nekik megérteni önmagukat és a körülöttük lévő világot.
A zene szeretete összeköti az embereket, függetlenül az kultúrájuktól és nyelvüktől. Az emberek közös élményeket és emlékeket oszthatnak meg zenehallg.
Az ember hangulatától is függ épp mit hallgat a kedvencei közül, ami lehet időnként teljesen más stílus is.
De nálam pl. ez "örök", főleg ha kicsit el vagyok keseredve ezzel indul a nap és sokszor ezzel végződik.
------------------------
Sok ilyen,ebből az időszakból való koncertem van,és ezért sem lepett meg az amit írtál,de,mert az mindig van,
ez a koncert cd-én így jó ahogy van,karcosan,dögösen,kiherélten,jelentsen ez bármit is,szerintem.
Az biztosan jó is szól.
Köszi.Kb ezt vártam az összevetésnél,és be is jött.revox írta: ↑2025.07.31., csüt. 18:40#shimanonak és azoknak, akiket érinthet. (nem találtam neki jobb helyet)
Megtörtént az összehasonlítás, LP kontra CD,vagy fordítva. Nemrég CD-n hallgattam, de semmi szükség egymás mellett hallgatni. A digit verzióban teljesen kiherélték, ráadásul valami kimondottan nehezen emészthető dolog lett belőle, hogy Coltrane kutyafaxa hozzájuk képest. 72es nyomatú LP-n nagyon könnyedén veszi a hifi, semmi extra. Előtte Belafonte szólt melegítésnek 1959-ből, ez a felvétel semmivel nem rosszabb. A zene se vészes. De 2002ben az egészet úgy átmaszterelték, ember a talpán, aki azt végighallgatja. Valahogy szétszedték és valamj rém nyomasztó zene lett belőle, lényegében egy új/másik lemezként lehet kezelni![]()
Sok ilyen,ebből az időszakból való koncertem van,és ezért sem lepett meg az amit írtál,de,mert az mindig van,

Az biztosan jó is szól.

miért kellen mindig rendszert tesztelni?robi20064 írta: ↑2025.07.31., csüt. 23:59Revi, azt mindenki tudja mar hogy Crimson-al nem lehet rendszert - sot meg gatyamadzagot sem - tesztelni. Esetleg a Brian-ek es Liam-ek utan - felteve hogy egyaltalan tudod hogy kikrol van szo - probalkozz meg valami eroteljesebbel.
youtu.be/hO6DEKtKbso
A lenti dolgot #shimano mondta,majd meséljem el, mi a difi a CD és az LP között,de a drótosba már nem fért be, melelsleg elég érdekes dolgot figyeltem meg,amin azóta is töröm a fejem, hogy melyik a jobb verzió..
Az LP-t nem is tudjuk, mi volt eredetileg, mert lehet kiszántották a barázdát 1972 óta rendesen. A CD verzión a zene progresszivitása jobban lejön (de már nagyon erősss anyag lett. lehet ez is volt a cél?), de az meg az LP atmoszférjához képest kilúgozottabb. Az biztos,hogy az LP verzió felhasználó és rendszerbarátabb, a CD nagyobb kihívásnak tűnik mind emberi,mind hifi vonatkozásban.
de nyugi, bőségesen elég eldönteni, mi a szitu a hifivel, de ez itt elég OFF lenne. de majd,ha nem tudom eldönteni, megkérlek,hogy segíts

halfnote.hu
halfnote.hu
I Don't Want To Talk About It (from One Night Only! Rod Stewart Live at Royal Albert Hall)
- Itt hangzott el együtt, lemezem nem jelent meg.
youtu.be/w46bWxS9IjY
- Itt hangzott el együtt, lemezem nem jelent meg.
youtu.be/w46bWxS9IjY
------------------------
Revi, azt mindenki tudja mar hogy Crimson-al nem lehet rendszert - sot meg gatyamadzagot sem - tesztelni. Esetleg a Brian-ek es Liam-ek utan - felteve hogy egyaltalan tudod hogy kikrol van szo - probalkozz meg valami eroteljesebbel.
youtu.be/hO6DEKtKbso
youtu.be/hO6DEKtKbso
#shimanonak és azoknak, akiket érinthet. (nem találtam neki jobb helyet)
Megtörtént az összehasonlítás, LP kontra CD,vagy fordítva. Nemrég CD-n hallgattam, de semmi szükség egymás mellett hallgatni. A digit verzióban teljesen kiherélték, ráadásul valami kimondottan nehezen emészthető dolog lett belőle, hogy Coltrane kutyafaxa hozzájuk képest. 72es nyomatú LP-n nagyon könnyedén veszi a hifi, semmi extra. Előtte Belafonte szólt melegítésnek 1959-ből, ez a felvétel semmivel nem rosszabb. A zene se vészes. De 2002ben az egészet úgy átmaszterelték, ember a talpán, aki azt végighallgatja. Valahogy szétszedték és valamj rém nyomasztó zene lett belőle, lényegében egy új/másik lemezként lehet kezelni
Megtörtént az összehasonlítás, LP kontra CD,vagy fordítva. Nemrég CD-n hallgattam, de semmi szükség egymás mellett hallgatni. A digit verzióban teljesen kiherélték, ráadásul valami kimondottan nehezen emészthető dolog lett belőle, hogy Coltrane kutyafaxa hozzájuk képest. 72es nyomatú LP-n nagyon könnyedén veszi a hifi, semmi extra. Előtte Belafonte szólt melegítésnek 1959-ből, ez a felvétel semmivel nem rosszabb. A zene se vészes. De 2002ben az egészet úgy átmaszterelték, ember a talpán, aki azt végighallgatja. Valahogy szétszedték és valamj rém nyomasztó zene lett belőle, lényegében egy új/másik lemezként lehet kezelni

halfnote.hu
halfnote.hu
------------------------