Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2623
Re: Vinyl - amit hallgatunk
Archie Shepp... 

- Csatolmányok
-
- IMG_5747.JPG (115.72 KiB) Megtekintve 1152 alkalommal
-
- IMG_5750.JPG (103.36 KiB) Megtekintve 1152 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Egy kis David Sylvian válogatás... 2024-ben kiadva elősször fekete korongon.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.
jó kis fogás,USA kiadás,3200 pénzért...(Kalóz)...olyan igazi lendületes swing/jazz/blues és a késő esti "nyugis" jazz keveréke...boritó egy kicsit viseltes,de a lemez VG...le kell majd mosatni és szwsz 

- Csatolmányok
-
- IMG_5730.JPG (171.69 KiB) Megtekintve 1015 alkalommal
-
- IMG_5731.JPG (173.98 KiB) Megtekintve 1015 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Nduduzo Makhathini "uNomkhubulwane"...óvatosan vele,nem az a féle lemez amire az ember rákattan elsőre...megjelenése óta én is nekifutottam egy párszor 

- Csatolmányok
-
- IMG_5727.JPG (80.83 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
-
- IMG_5728.JPG (80.88 KiB) Megtekintve 1142 alkalommal
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 446
- Kapcsolat:
Pénteken kaptam meg. Liszt Ferenc Kamarazenekar és Várdai István - A zene körülvesz
nem így társalgok a neten, de jogos.
Hermanos Gutierrez.
és Serge :)
Hermanos Gutierrez.
és Serge :)
- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Szenzációs album és szenzációsan szól, Jeton Records, JBS-Direct-to Disc
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 580
Bark Psychosis - Codename:Dustsucker (2004) - UK Repress 2024
Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.
Traffic "Mr.Fantasy" ('67)...egy nagyon vidám társaság,első lemeze... 

- dixie-chicken
- V.I.P.
nos,az első home alone napon 2025-ben,jó meg kell alapozni a dolgokat az idei évre
...Grateful Dead "Live/Dead"..és természetesen a "Dark star",jó feltekerve ..

- Csatolmányok
-
- IMG_5684.JPG (98.67 KiB) Megtekintve 1287 alkalommal
-
- IMG_5686.JPG (76.18 KiB) Megtekintve 1287 alkalommal
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Ez de jó lemez.Alap:))dixie-chicken írta: ↑2024.09.15., vas. 19:24Ash Ra Tempel "Schwingungen"...zseniális krautrock ('72)![]()
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
A megbízható újrakiadókkal, és igényes kiadásokkal semmi baj nincs nem is rájuk gondoltam nyilván :)dixie-chicken írta: ↑2024.12.25., szer. 18:12vannak megbizható (újra)kiadók,remastering mérnőkök,elérhető mesterszallagok...nem szabad an bloc,előre elitélni,mindent...GTomi írta: ↑2024.12.25., szer. 15:14Sok kiadó van, amik csinálják ezeket az utánnyomásokat, szép látványos borítóval, kérdéses ""master"", a borító fotókon a készítő neve mellett csak az szerepel, hogy photo: x... ezeket messze elkerültem, lehetőség szerint próbáltam az eredeti kiadó "remaster" vagy újranyomott kiadványát megvenni, ha már az eredetit nem tudtam megszerezni (vagy igazából nem is akartam) (amúgy cédében is ugyanez van)
![]()
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nippon Columbia Co. Ltd., 1972.
- dixie-chicken
- V.I.P.
a búzatáblában akad konkoly is azt szokták mondani,nem minden újrakiadás @ar,van köztük jó is,ez már le lett irva egy párszor,mintahogyan az elsőkiadásos példányok között is van @ar,és még aranyárban is mérik...sajnos van kockázat mind a 2 opciónálGTomi írta: ↑2024.12.25., szer. 15:14Sok kiadó van, amik csinálják ezeket az utánnyomásokat, szép látványos borítóval, kérdéses ""master"", a borító fotókon a készítő neve mellett csak az szerepel, hogy photo: x... ezeket messze elkerültem, lehetőség szerint próbáltam az eredeti kiadó "remaster" vagy újranyomott kiadványát megvenni, ha már az eredetit nem tudtam megszerezni (vagy igazából nem is akartam) (amúgy cédében is ugyanez van)

Re: Lemezjátszó
egy előnyük van,kiadnak olyan dolgokat is, ami sehol nem jelent meg. Joy Division koncertek, amiket valami klubban felvettek ezer éve és felvarrták. Vettem pár ilyet, mivel nincs mivel összevetni, de egyébként is olyan maga az alapanyag, mint amit egy mezei walkmannel vettek fel 40 éve és azóta áll a fiókban a kazetta... ezt már nagyon nem tudták elrontani, és. bár nem ezek a technikailag legjobb lemezek, valami megmaradt az élő koncert varázsából és hallgatható. De megmutatni a nagyon elvetemült, feketeöves hifistáknak merem csaksupravox írta: ↑2024.12.25., szer. 13:15Hát ja.revox írta: ↑2024.12.25., szer. 11:44Beszéltem erről az egyik hazai webshop tulajával. Egyértelműsítette, hogy ezek a reprintek már a PC-s lemezezéshez készülnek. Sokszor a master... nem jut eszembe a neve, xal a master "prés" is egy írott CD-ről készül, Isten tudja, milyen minőségben. Darabra mennek, sok a hibás, hullámos lemez is, a mellett, ha nem hullámzik, akkor se minőségi darab. De akad köztük ehető is... Én is vettem párat, kb fele-fele. Ami jól sikerült, legalább nincs szétszántva. De nem erőltetem vásárlásukat.
1-2 éve itt is körbeszaladt az a jutyubos video amiben egy újraindított csehszlovák vinil lemez gyártó céget mutatnak be.
Az írott cd-n jön a "master" majd azt betolták egy a földre lekúrt sima asztali pc-be és onnan meg valahogy "analógizálták"
Hát...sztem ennél van feljebb.
De tömegével ontották a lemezeket.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Sok kiadó van, amik csinálják ezeket az utánnyomásokat, szép látványos borítóval, kérdéses ""master"", a borító fotókon a készítő neve mellett csak az szerepel, hogy photo: x... ezeket messze elkerültem, lehetőség szerint próbáltam az eredeti kiadó "remaster" vagy újranyomott kiadványát megvenni, ha már az eredetit nem tudtam megszerezni (vagy igazából nem is akartam) (amúgy cédében is ugyanez van)
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- dixie-chicken
- V.I.P.
GZ Mediasupravox írta: ↑2024.12.25., szer. 13:15Hát ja.revox írta: ↑2024.12.25., szer. 11:44Beszéltem erről az egyik hazai webshop tulajával. Egyértelműsítette, hogy ezek a reprintek már a PC-s lemezezéshez készülnek. Sokszor a master... nem jut eszembe a neve, xal a master "prés" is egy írott CD-ről készül, Isten tudja, milyen minőségben. Darabra mennek, sok a hibás, hullámos lemez is, a mellett, ha nem hullámzik, akkor se minőségi darab. De akad köztük ehető is... Én is vettem párat, kb fele-fele. Ami jól sikerült, legalább nincs szétszántva. De nem erőltetem vásárlásukat.
1-2 éve itt is körbeszaladt az a jutyubos video amiben egy újraindított csehszlovák vinil lemez gyártó céget mutatnak be.
Az írott cd-n jön a "master" majd azt betolták egy a földre lekúrt sima asztali pc-be és onnan meg valahogy "analógizálták"
youtu.be/MFNhp53xS_U
az EAN kódok:
https://www.barcodestalk.com/learn-abou ... d%20Canada
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Sajnos ilyenbe már én is többször felefutottam, és ha nem préselési hibával állunk szembe, amit azért a korrekt kereskedő általában kicserél, akkor sajnos csak a tehetetlen düh marad.supravox írta: ↑2024.12.25., szer. 10:31Picit más.
Páromtól megkaptam a The Cure Disintegration című dupla lp-t
Nyílván újranyomás 180g kisf...om.
Olyan szánalmasan topán szól.
Ha nem szeretném magát a zenét és nem ajándék lenne már dobnám a kandallóba
Ez az album megvan nekem egy első reprint verzióban.
Picit patzog serceg de fényévekkel jobb hallgatni.
Egy időben az ilyen új nyomású lemezek annyi bosszúságot okoztak, hogy hanyagoltam is a vásárlásukat.
Az utóbbi időben(úgy 2 éve) aztán újra rákaptam az új lemezekre, amiket szinte kivétel nélkül az MG Records-tól vásároltam. Persze lehet csak szerencsém volt, ezért elkiabálni nem akarom. Az itt vásárolt lemezek zömében Blue Note kiadások, és kiváló hangúak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Hát ja.revox írta: ↑2024.12.25., szer. 11:44Beszéltem erről az egyik hazai webshop tulajával. Egyértelműsítette, hogy ezek a reprintek már a PC-s lemezezéshez készülnek. Sokszor a master... nem jut eszembe a neve, xal a master "prés" is egy írott CD-ről készül, Isten tudja, milyen minőségben. Darabra mennek, sok a hibás, hullámos lemez is, a mellett, ha nem hullámzik, akkor se minőségi darab. De akad köztük ehető is... Én is vettem párat, kb fele-fele. Ami jól sikerült, legalább nincs szétszántva. De nem erőltetem vásárlásukat.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
Sajnos sok ilyen kiadvány van. A jelenlegi fizikai lemezboltokban sem lehet belehallgatni a lemezekbe, így durva lutri az egész.supravox írta: ↑2024.12.25., szer. 10:31Picit más.
Páromtól megkaptam a The Cure Disintegration című dupla lp-t
Nyílván újranyomás 180g kisf...om.
Olyan szánalmasan topán szól.
Ha nem szeretném magát a zenét és nem ajándék lenne már dobnám a kandallóba
Ez az album megvan nekem egy első reprint verzióban.
Picit patzog serceg de fényévekkel jobb hallgatni.
Ami a gyanúm, hogy a tölcséres magasakkal megáldott (?) rendszerekkel teli piacra így is jók, azokon kevésbé magashiányosak.
Találkoztam velük és szidom a universal, a virgin, a polydor újabb kiadványait.
Van német préselésű újrakiadásom is pár darab, gyakorlatilag mind fedett, magashiányos.