Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Progresszív Rock

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Hamarosan eddig kiadatlan dupla Syrius CD lát napvilágot!!!

Ez év végén lesz 40 éve, hogy megalakult minden idők legjobb Magyar együttese a SYRIUS !

December közepétől, a tervek szerint már kapható/megrendelhető lesz egy dupla SYRIUS CD, amely alkalomhoz illően nagyon igényes kivitelével és zenéjével (eddig meg nem jelent felvételekkel) gazdagítja majd lemezgyüjteményünket.

Budapesten, hogy hol lesz kapható? Arról a Syrius honlapon lesz részletes info! www.syriusegyuttes.hu
Mindenesetre nálunk előrendelés már most leadható, és elsők között fogod garantáltan megkapni a CD-t!
www.victoraudio.hu

Ráduly Misi találkozásunk alkalmával elmondta, hogy a hamarosan megjelenő dupla CD milyen unikum lesz, nem csak a zenei anyagát illetően, hanem megjelenésében is különlegességet fog nyújtani: vastag papírtokos kiadványként (2CD) kb 50 oldalas könyvvel, ahol korabeli 1970-1973 közti klub és koncertekről készült felvételek, fotók (zenekarról, közönségről) megtalálhatók lesznek!

Mint tudjuk, a Syrius együttesnek az itthon 1972-ben Pepita álltal kiadott lemezén a Devil's Masquerade: Ördög állarcosbálján kívűl szinte sajnos semmi nem jelent meg. Természetesen a nagy felállásról beszélünk: Jackie Orszáczky Miklós, Ráduly Mihály, Veszelinov András, Pataki László és Baronits Zsolt.

http://victoraudio.hu/node/4919
"music is the best"
Frank Zappa

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: violin »

Ismeri vki az Adabsurdum-ot...... ...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: pali923 »

A topic nyitásért örök hála!
A 80-as években még klubot is próbáltunk ilyet nyitni Debrecenben több-(inkább) kevesebb sikerrel. Most egy kicsit más a helyzet, méltatlanul elfelejtett vagy meg sem ismert zenekarok ezek. Szerencsére ma már sokkal könnyebb hozzájutni a lemezeikhez, mit anno. Örülök, hogy akadunk még páran ilyen ízléssel.
A Camel valóban az egyik legjobb, mindenképpen érdemes felfedezni. Az Eloy is jöhet, és ha már német: Abarax (Crying of the whales).
Nekem az egyik kedvencem egy mexikói pszichedelikus banda: La revolucion de Emiliano Zapata
Remélem, folytatása következik. Addig is utánajárok a Brand X-nek. Köszi.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 855

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

No folytatnám is, ha már ennyire ráérek.
Nekem a Mirage című albumuk van meg, ha jól tudom izraeli nyomás (PAX) de nem biztos. Hát valami félelmetesen jó album, igyekszek a többivel is megismerkedni.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 855

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Akkor én is beszállok, és köszi Dörmögi a topicot. A nagy befutott zenekarok mellett (Pink Floyd, Genesis, stb.) 2 viszonylag kevesebbszer említett zenekart írnék, hozzátéve, hogy ebbe a kategóriába szerintem a kevésbé ismertek is nagyot alkottak (nagy szavakat írok arról az időről amikor még meg se születtem, mindegy ). Az egyik a Brand X, akiket amikor meghallottam nagyon megtetszett a zenéjük, Phil Collins-t új oldaláról ismertem meg benne. Egyik kedven albumom tőlük az Unortodox Behaviour. A másik pedig a német Eloy. Az ő zenéjüknél az az érzésem, hogy visszarepít a 70-es évekbe, holott mint írtam még nem is éltem. Mindenesetre nagyon tetszik a zenéjük. Nehéz lesz ebbe a Topicba írni, mert nagyon sokan alkottak nagyon jót, és kiemelni belőlük nem könnyű, marad a tetszési index szerinti említés részemről.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

No folytatnám is, ha már ennyire ráérek. A Camel szerintem az egyik legjelentősebb, bár a nagyágyúkhoz képest viszonylag kevéssé ismert zenekar. Ez az első lemezük 1973-ból, három különböző japán kiadásban.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

És ez van a dobozban:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Gondoltam, ha már a metál megérdemel egy külön topikot, akkor a prog rock is kaphat egyet. Meg is nyitom mindjárt a sort egy régi-új kiadvánnyal: A Jethro Tull Aqualung című klasszikusát most adta ki a Classic Records 4 db 45-ös vinilen. A vinilnek kissé szokatlan, kékes-áttetsző színe van, az a Classic Records új formulája.

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”