Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Mercan Dede

Mercan Dede: canadában élo Torok származású DJ, és zeneszerzo muzsikus. A legtobb fúvós hangszeren mesterien játszik koztuk az authentikus kozelkeleti fúvós hangszereken is. A legprofibban vegyíti az ambientet az authentikus népi zenével megteremtve a "modern kozelkeleti" érzést. Az albumain az osszes torok hangszer megtalalható, plusz hegedu, dob, stb.

Bluemoon records felvétel. A 800 címu albuma (ami szerintem a legjobb) járt ATC-nél is, meghallgattuk a nagy Martin Logan-Jungson-Acoustic Research-Rotel Michi láncban, osszehasonlítva XRCD lemezekkel is, és nem vallott szégyent a minosége. Abszolút Audiophile. Tobbek kozt a 6moon.com-on is az év(2008) legjobbjai kozott szerepel.

Ebben a videóban egy iskolai színpadon improvizál. Aki profi az bárhol tud zenélni:)

http://www.youtube.com/watch?v=qr8GJgQO ... re=related

alfaati

Sajat gyujtemenyedben megtalalhatoak ezen eloadok ?

természetesen mindegyik megvan eredeti cd lemezen. Caccini ave mariája pl.: TELDEC CLASSIC kiadásban van meg ami kifejezetten jól szól. Megvolt más kiadásban, más zenekarral is de ott a performance és a felvétel is gyenge volt. Azt eladtam :lol!:

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hugi_0 »

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Akinek tetszett a Gladiátor zenéje annak itt a folyatatás: 

Ez a special edition talalható, és Djivan Gasparyan DUDUK játékát lehet megcsodálni akit az UNESCO a világ orokség részévé nyilvánított a hangszerével egyutt. Az armeniai duduk hangszeren már csak páran játszanak a világon. Paco Hereijra gitár játéka is kiváló ebben a Hans Zimmer muben. North of Duduk.

Djivan_Gasparyan:

http://avaxhome.ws/music/Djivan_Gaspary ... _2005.html

http://avaxhome.ws/music/format_bitrate ... ador2.html

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A magam neveben koszonom a linkeket !
- asszem masok neveben is szolhat, a koszonet.

Remelem suruben latogatsz ere.
Sajat gyujtemenyedben megtalalhatoak ezen eloadok ?

alfaati

Akinek tetszett a Gladiátor zenéje annak itt a folyatatás:

Ez a special edition talalható, és Djivan Gasparyan DUDUK játékát lehet megcsodálni akit az UNESCO a világ orokség részévé nyilvánított a hangszerével egyutt. Az armeniai duduk hangszeren már csak páran játszanak a világon. Paco Hereijra gitár játéka is kiváló ebben a Hans Zimmer muben. North of Duduk.

alfaati

Mario Frangoulis

alfaati

Caccini Ave Mariája Sumi Jo eloadásában fergeteges.

Caccini 500 évvel ezelott írta ezt a muvet!

alfaati

Vittorio Grigolo

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11007
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A másik előadó az Art Of The Noise nevet viseli. Ők amolyan Chill-Out, Ambiente stílusban játszanak. Szintén meditatív, kellemes felvételeik vannak.
Art of Noise = a zaj művészete :foto:
Aztat tudtad, hogy hangszert nem is használnak? szájzene

Hangszer lehet minden tárgy, amivel hangot lehet kelteni.

Szerencsére az Art of Noise működése idején nem voltak még ilyen fura stílusnevek. :kiraly:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7062

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ma is a figyelmetekbe ajánlok egy előadót, bár már lehet, hogy ismeritek. Egy japán zongorista hölgyről van szó. Ő Keiko Matsui. Nagyon kellemes lírai, és olykor jazz alapokon nyugvó darabjai vannak. :foto:  

Nekem is van vagy húsz lemeznyi Matsui...
Minden lemeze szinte egyforma,(zeneileg állóvíz)aki ezt a stílust szereti,bármelyiket megveheti,nem fog csalódni...

Matsui hívőknek érdekes lehet a konkurens Hiromi Uehara.Szerintem kicsit kevésbé állóvíz,kevésbé kiszámítható(unalmas)amit játszik.

http://www.youtube.com/watch?v=00fKuTD52gQ

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A másik előadó az Art Of The Noise nevet viseli. Ők amolyan Chill-Out, Ambiente stílusban játszanak. Szintén meditatív, kellemes felvételeik vannak. 

Art of Noise = a zaj művészete :foto:
Aztat tudtad, hogy hangszert nem is használnak? szájzene :kiraly:

Ezzekkel a kijelentésekkel kicsit vitatkoznék. Például a "Who's Afraid of..." mitől lenne Ambient? Az egyetlen magyar kereskedelmben újonnan forgalmazott LP-jük, a The Ambient Collection valóban ilyeneket gyűjt össze (kivétel a záró, pörgősebb dance-mix). A hangszer szónak van egy tágabb értelmezése: minden annak tekinthető, ami zenei hangokat ad ki. A zajokat ők többnyire úgy manipulálják, hogy komplett szólamokat tökéletesen le lehet kottázni, de még az (eltorzltott) emberi hangot is eképpen használják.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

3. Steven Wilson (Porcupine Tree, Blackfield) - Insurgentes

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

2. IQ - Frequency

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Remek újdonságok a prog rock világából:

1. Wobbler - Afterglow

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Én a Gentle Giant-nek még csak az első albumát hallgattam, de az valami fenomenálisan tetszett. Eloy, PFM, Brand X, ilyeneket is azért gondolom az itt lévők sokan ismernek és szeretnek. Én nem rég (fél éve) ismerkedtem meg velük, és padlót fogtam. Mostani kedvenc: Brand X: Unortodox Behaviour (ha jól írtam). És ma kaptam 7 db Al Di Meola lemezt, az Elegant Gypsy (és persze a többi is) még mindig elvarázsol.
A Gentle Giant első lemeze még egy kicsit kezdetleges, de azért igen jó. Az igazi viszont az Acquiring the Taste, a Three Friends és az Octopus. A Power and the Glory még elmegy. Az Eloy-tól az Inside-tól kezdve a Metromania-ig szerintem mindegyik jó (The Power and the Passion, Floating, Colours, Dawn, Ocean, Time to Turn, Planets, Silent Cries and Mighty Echoes). No és az Ocean II is. Phil Collinst pedig a korai Genesisen kívül csak a Brand X-ben tudom elviselni. Ha nem ismered esetleg, ajánlom az Alan Parsons Project-et is (Tales of Mistery and Imagination, Pyramid, Eye in the Sky, I Robot, Turn of a Friendly Card).

Heed Thesis rendszer

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: frankie »

Az előbbi linken a Forever Forever című szerzeménye tekinthető meg Keiko Matsui-nak.
Ezt a művat a "White Owl" című albuma tartalmazza.

Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Ma is a figyelmetekbe ajánlok egy előadót, bár már lehet, hogy ismeritek. Egy japán zongorista hölgyről van szó. Ő Keiko Matsui. Nagyon kellemes lírai, és olykor jazz alapokon nyugvó darabjai vannak.

Linn

herstal
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: herstal »

Egy skandináv előadópáros. Ők a Secret Garden. Egy nagyon kellemes hangzásvilágú, sok hangszert felvonultató, kicsit meditatív jellegű zenét játszanak.

Hello! Nem ismertem őket, de kifejezetten tetszik.

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Ha már száj!

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

A progresszív rock aranykorának egyik kiemelkedő és egyben az egyik lezáró lemeze: 
Gentle Giant - Playing The Fool - The Official Live

Hallgassátok meg, majd ámuljatok, hogy ezt a zenét 5 ember játssza!

Én a Gentle Giant-nek még csak az első albumát hallgattam, de az valami fenomenálisan tetszett. Eloy, PFM, Brand X, ilyeneket is azért gondolom az itt lévők sokan ismernek és szeretnek. Én nem rég (fél éve) ismerkedtem meg velük, és padlót fogtam. Mostani kedvenc: Brand X: Unortodox Behaviour (ha jól írtam). És ma kaptam 7 db Al Di Meola lemezt, az Elegant Gypsy (és persze a többi is) még mindig elvarázsol.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Art of Noise = a zaj művészete
Aztat tudtad, hogy hangszert nem is használnak? szájzene

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Jó régen volt már itt hozzászólás. Megtöröm a csendet. Két előadót ajánlanék a figyelmetekbe.
Az elsőt, Bíbor jóvoltából ismertem meg. Ezúton is Köszönöm neki.

Egy skandináv előadópáros. Ők a Secret Garden. Egy nagyon kellemes hangzásvilágú, sok hangszert felvonultató, kicsit meditatív jellegű zenét játszanak.

http://www.youtube.com/watch?v=A7k4dHhw ... re=related

Az utobbi nekem is bejon.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Jó régen volt már itt hozzászólás. Megtöröm a csendet.
Két előadót ajánlanék a figyelmetekbe.
Az elsőt, Bíbor jóvoltából ismertem meg. Ezúton is Köszönöm neki.

http://www.youtube.com/watch?v=A7k4dHhw ... re=related
Linn

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”