Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Nyúzószett

Vendég

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: Vendég »

közben pedig hallom, hogy valami még sincs rendben
Ugyan már, csak képzelegsz:) Nem hallottad a kinyilatkoztatást, hogy a hifinek lényegében semmi köze nincs a zenéhez?

A valóságban -sajnos, éppen megforditva működik a dolog. A hifinek mondott audio láncok túlnyomó többsége olyan szinten mesterkélt hangú, hogy a rajtuk keresztül hallható hangoknak alig van köze a zenéhez. Két ilyen közül végülis választhatjuk a táskarádiót... még az a csúfság is megeshet, hogy közelebb visz, kevésbé idegenít el.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... néha annak is szentelhetnétek egy-két hozzászólást, hogy milyen zenékkel, és MIÉRT pont azzal, próbálnátok ki egy-egy rendszert.
Talán nem látszik elsőre, de ez a beszélgetés részben erről is szól. Aki autóversenynek tekinti a hifizést, az tesztlemezeket hallgat. Aki zenekeltő eszköznek tekinti, az meg a kedvenc zenéivel tesztel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nyúzószett

Ma úgy gondolom, hogy a zenei élvezetnek és az élvezeti képességnek kevés köze van a HiFi-hez.
Tulajdonképpen neked miért is van hifid? Mennyit is áldoztál arra a "kevésre"

Persze én is lefutottam a köreimet, de ma már gyakorlatilag nincs is itthon HiFi készülékem. Kérdésedből sajnos azt olvasom ki, nem értetted meg soraimat.

Vendég

Nyúzószett

A 25 évvel korábbi Orion hifimen is ugyanúgy át tudtam adni magam a zenének, ha az éppen olyan volt.
Milyen volt?? (Sok "ha"-ból könnyen lehet hahaha )

Vendég

Nyúzószett

Lassan kezd teljesen más irányt venni a beszélgetés, mint ahogy terveztem, de én ezt nem bánom. Csak néha annak is szentelhetnétek egy-két hozzászólást, hogy milyen zenékkel, és MIÉRT pont azzal, próbálnátok ki egy-egy rendszert. Szép ez az elmélet, hogy a hifinek van-e köze a zenéhez, meg hogy ki mennyit és hogyan technikai sportol, meg hogy kinek miért (nem) tetszik ez, és nagy élvezettel olvasgatom, de lassan kiderül, hogy nem is kellene új hangfalban gondolkoznom, és közben pedig hallom, hogy valami még sincs rendben, mondjuk akusztikailag: dupla méretű nappali, másfélszeres belmagasság, panel helyett félölnyi téglafalak, a zene meg elveszik a térben, de ezt lehet, hogy már említettem.
Tényleg tanulni akarok (és persze tanultam az elméleti síkon zajló vitából is), mert ritkán adódik lehetőségem a rendszerkomponensek megváltoztatására, és most éppen aktuális.
Szóval, ahogy a másfél éves unokahúgom sikoltozza mindjárt felkelés után, illetve akárhányszor eljönnek hozzánk: "ZENE, ZENE, ZENE..."

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ma úgy gondolom, hogy a zenei élvezetnek és az élvezeti képességnek kevés köze van a HiFi-hez.
Csak hogy növeljem az egyetértők táborát, ezt a véleményt már régebben, máshol én is leírtam, természetesen lehurrogás akkor is volt bőven.
De azért csak egy közbevető kérdés:
A rövidebb - hosszabb ideje hifiző zenebarátok vajon a régebbi rendszereiken nem hallgattak zenét? Az építgetés közben adódott egy olyan felállás, hogy hoppá, ez már jól szól, holnaptól áttérek a zenehallgatásra?
Magam lassan 25 éve keverek a hifivel. A 25 évvel korábbi Orion hifimen is ugyanúgy át tudtam adni magam a zenének, ha az éppen olyan volt. (Vagy még jobban, hiszen lelkes fiatal voltam.)

Vendég

Nyúzószett

Tulajdonképpen neked miért is van hifid? Mennyit is áldoztál arra a "kevésre"

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nyúzószett

Mielőtt még e logikával bebizonyítod, hogy zenehallgatásra tulajdonképpen tökéletesen elegendő egy szokol rádió.. :lol!:
Pedig tök elég. Olyan, mint elmenni A-B-be egy suzukival. Persze el lehet menni mercivel is, de attól még mindkettővel odaérsz.

... no és sem A, sem B, sem a köztük lévő távolság nem változik a jármű miatt.

Majd ha az aláírásotokban "rendszer" címszó alatt szokol rádiót látok... addig maximum elméleti okoskodás szintjén mozogtok:D

Tegyük ezt tisztába valahogy! Jómagam kipróbáltam már néhány cuccot, éltem együtt 100ezres és többmilliós rendszerekkel az elmúlt években. Sokakkal beszélgettem, vitáztam és cseréltem véleményt fórumokon, levelekben, szemtől szemben. Ma úgy gondolom, hogy a zenei élvezetnek és az élvezeti képességnek kevés köze van a HiFi-hez. Mindezek ellenére - műszaki érdeklődésű ember lévén - szívesen csevegek műszaki kütyükről, cuccokról és törekszem a jobb minőségre, de már nem azért, hogy ez által közelebb kerüljek a zenéhez, mivel szerintem nem így lehet ezt meglépni. Lehet ezt okoskodásnak, prédikálásnak nevezni, pedig csupán egy megalapozott privát vélemény, amivel lehet vitázni és akár egyetérteni is vele.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Mathias, 
Kérdések! És légyszíves alaposan gondold át, akár kétszer is, és úgy válaszolj:

TE MIÉRT FÓRUMOZOL?

TE MIÉRT KÉRDEZTED MEG ITT-OTT TOPICONKÉNT, HOGY PL. MILYEN HANGFAL - ERŐSÍTŐ PÁROSÍTÁSSAL LESZ TÖBB MÉLY, -ÉS DINAMIKA ADOTT SZOBAAKUSZTIKA MELLETT...A PÉNZTÁRCÁD SZÍNVONALÁHOZ MÉRTEN?

(csak egy kiragadott példa, és lehet nem is pontosan írtam le a dilemmádat, de a lényeg szerintem kristálytiszta, ugye??)

SZÓVAL, A 'MIÉRTEK'...?

Azért fórumozok, mert ezzel ütöm el a szabadidőm egy részét. Érdekel mások mit gondolnak egyes témákról. Ennek semmi köze a zenehallgatáshoz.

Nem itt-ott kérdeztem meg, hanem egy topicban. Ott azért, mert fapaci írta, hogy nem jók ezek az egyszavas kérdések, válaszok, hanem hosszabb beszélgetés kéne(akár neten) arról ki mit hallgatott és mit szeretne. Nem nagyon tudtam elképzelni hogy működne ez. Ezért én írtam le részletesen miket hallottam, mit szeretnék hátha elindul az a beszélgetéses dolog, amit fapaci javasolt. De nem működött ez az egész. Egyáltalán nem azért kérdeztem, mert valóban tanács kellett volna, de ezt mondtam is akkor. Az elmélet érdekelt, hogy működne a dolog.

"Azért fórumozok, mert ezzel ütöm el a szabadidőm egy részét."
...
"Ennek semmi köze a zenehallgatáshoz."
...

jaaa, értem!

minden világos!

konklúzió?

Nekem Nem kell annyit írni!
:kiraly:
És Nem az „Itt-Ott” –on van a hangsúly! Azzal nincs semmi baj. A hangsúly azon van, mint a matematikai függvény diszkusszióban, azaz Nincs semmiféle diszkusszió az értelmezési tartomány és az értékkészlet definiálása nélkül.
Mathias, addig nem lehet/tudunk a függvény-görbék alakjáról vitatkozni, amíg a két tartományt le nem tisztázzuk.
most viszont letisztáztuk!
:lol!:
köszönöm!
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mathias, 
légy szíves kicsit jobban nézd meg, miket írsz, és mik a válaszok.

Mire gondolsz? Fapacival szerintem értjük egymást.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Mathias, 

TE MIÉRT FÓRUMOZOL?

TE MIÉRT KÉRDEZTED MEG ITT-OTT TOPICONKÉNT, HOGY PL. MILYEN HANGFAL - ERŐSÍTŐ PÁROSÍTÁSSAL LESZ TÖBB MÉLY, -ÉS DINAMIKA ADOTT SZOBAAKUSZTIKA MELLETT...A PÉNZTÁRCÁD SZÍNVONALÁHOZ MÉRTEN?

(csak egy kiragadott példa, és lehet nem is pontosan írtam le a dilemmádat, de a lényeg szerintem kristálytiszta, ugye??)

SZÓVAL, A 'MIÉRTEK'...?

Azért fórumozok, mert ezzel ütöm el a szabadidőm egy részét. Érdekel mások mit gondolnak egyes témákról. Ennek semmi köze a zenehallgatáshoz.

Nem itt-ott kérdeztem meg, hanem egy topicban. Ott azért, mert fapaci írta, hogy nem jók ezek az egyszavas kérdések, válaszok, hanem hosszabb beszélgetés kéne(akár neten) arról ki mit hallgatott és mit szeretne. Nem nagyon tudtam elképzelni hogy működne ez. Ezért én írtam le részletesen miket hallottam, mit szeretnék hátha elindul az a beszélgetéses dolog, amit fapaci javasolt. De nem működött ez az egész. Egyáltalán nem azért kérdeztem, mert valóban tanács kellett volna, de ezt mondtam is akkor. Az elmélet érdekelt, hogy működne a dolog.

Vendég

Nyúzószett

Különböző táborok győzködik egymást. 
Én nem győzködök senkit
Néhány hozzászóló viszont -nekem úgy tűnik- bort (na jó, kannás bort:-) iszik és vizet prédikál :lol!:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nyúzószett

... én nem tartom bajnak, hogy ha valaki jobb minőségben akar zenét hallgatni(nekem se sokol van, meg neked se ugye), vagy megvesz egy méregdrága rendszert, mert hát ha megteheti miért ne. Vagy ha valaki szereti cserélgetni a kütyüket, hát miért ne. Csak az egy másik kávéház szerintem. Maga a zene szeretete és hallgatása meg talán egy másik. (persze szélsőségektől eltekintünk) És nyilván van aki mindkét lovon is ül. Aki meg inkább nem hallgatja meg kedvenc zenéit ha nem tökéletesek, illetve nem a megszokottak a körülmények valamelyike(rendszer, felvétel minősége), na azok a pusztán hifisták.:lol!:
Ennyi.

Különböző táborok győzködik egymást.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mathias,

légy szíves kicsit jobban nézd meg, miket írsz, és mik a válaszok.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Mielőtt még e logikával bebizonyítod, hogy zenehallgatásra tulajdonképpen tökéletesen elegendő egy szokol rádió.. :lol!:
Pedig tök elég. Olyan, mint elmenni A-B-be egy suzukival. Persze el lehet menni mercivel is, de attól még mindkettővel odaérsz.

Majd ha az aláírásotokban "rendszer" címszó alatt szokol rádiót látok... addig maximum elméleti okoskodás szintjén mozogtok:D

Mathias,

TE MIÉRT FÓRUMOZOL?

SZÓVAL, A 'MIÉRTEK'...?
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

Vendég

Nyúzószett

megvesz egy méregdrága rendszert, mert hát ha megteheti miért ne.
Az egy harmadik "kávéház"

Vendég

Nyúzószett

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Hát igen. Persze ettől függetlenül én nem tartom bajnak, hogy ha valaki jobb minőségben akar zenét hallgatni(nekem se sokol van, meg neked se ugye), vagy megvesz egy méregdrága rendszert, mert hát ha megteheti miért ne. Vagy ha valaki szereti cserélgetni a kütyüket, hát miért ne. Csak az egy másik kávéház szerintem. Maga a zene szeretete és hallgatása meg talán egy másik. (persze szélsőségektől eltekintünk) És nyilván van aki mindkét lovon is ül. Aki meg inkább nem hallgatja meg kedvenc zenéit ha nem tökéletesek, illetve nem a megszokottak a körülmények valamelyike(rendszer, felvétel minősége), na azok a pusztán hifisták.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nyúzószett

Mielőtt még e logikával bebizonyítod, hogy zenehallgatásra tulajdonképpen tökéletesen elegendő egy szokol rádió..

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Mielőtt még e logikával bebizonyítod, hogy zenehallgatásra tulajdonképpen tökéletesen elegendő egy szokol rádió..

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Ezért is írtam korábban, hogy minden, -Számomra - fontos előadótól, mindig megkeresem a legjobb minőségű felvételt, a legjobb minőségű hordozón.  
és ezt milyen rendszerekkel, és milyen koncepció mentén lehet elérni? Nos ezért írtam, hogy ez Számomra nem ’művészieskedés és próbálgatás’, hanem inkább ’tudományosabb’ megközelítés…

Azt hiszem ez a legrosszabb értelemben vett hifizgetés kvintesszenciája. :kiraly:

Amikor az ember rájön, hogy ez a szórakoztató hobbi nem a zene 100%-os reprodukciójáról, hanem a kedve szerinti interpretációjáról szól, az nagyon nagy távlatokat tud nyitni és a lelki béke is megérkezik rögvest. Attól még maradhat jó mókának a fülelés, cserélgetés, próbálgatás... :lol!:

Ear,
Én (már) nagyon szíves beszélgetek Veled bármelyik topicban, és bármilyen témában, -hátha, mondom, hátha valamiben közös nevezőre jutunk, De Ezt gondold át légyszíves mégegyszer!

Én bárhol is azt írtam, hogy nem a zene majd' tökéletes (legyen 100%, bár olyan Nincs, és Ez a legfőbb dilemma!) reprodukcióját keresem?! Bárhol azt írtam, hogy a csereberékkel, állítgatásokkal és színpadias próbálgatásokkal a saját szám íze szerint formálok bármilyen hallgatott médiumot?

Én Ezeket írtam? Vagy Te így értelmezed? Álljunk már meg egy pillanatra!
Mit és Hol?

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Az Mp3-al viszont szerencséd lehet, engem egész egyszerűen zavar egy idő után, és inkább nem hallgatom.
Azokkal a fejhallgatokkal egy referencia Living Stereo is ugyanugy szol, mint egy 128-a mp3.

De otthon normalis zenehallgataskor soha nem hallgatok mp3-at. Ha otthon dolgozom, akkor igen. Ennek tobb nagyon egyszeru oka van: 1 a gepem egy masik helyisegben van, mint a cucc, 2 sajnalok a pc hangfalakra tobbet kolteni, mint amennyibe a meglevok kerulnek (egy par jo hangfal arabol inkabb lemezeket vennek), 3 munka kozben ugyse tudok figyelni, minek jobb, es 4 ha jobbak lennenek, abbahagynam a melot, es csak a zenere figyelnek, akkor meg mibol vennek lemezeket.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Amikor az ember rájön, hogy ez a szórakoztató hobbi nem a zene 100%-os reprodukciójáról, hanem a kedve szerinti interpretációjáról szól, az nagyon nagy távlatokat tud nyitni és a lelki béke is megérkezik rögvest.

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Nyúzószett

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Ezért is írtam korábban, hogy minden, -Számomra - fontos előadótól, mindig megkeresem a legjobb minőségű felvételt, a legjobb minőségű hordozón.  
és ezt milyen rendszerekkel, és milyen koncepció mentén lehet elérni? Nos ezért írtam, hogy ez Számomra nem ’művészieskedés és próbálgatás’, hanem inkább ’tudományosabb’ megközelítés…

Azt hiszem ez a legrosszabb értelemben vett hifizgetés kvintesszenciája. :kiraly:

Amikor az ember rájön, hogy ez a szórakoztató hobbi nem a zene 100%-os reprodukciójáról, hanem a kedve szerinti interpretációjáról szól, az nagyon nagy távlatokat tud nyitni és a lelki béke is megérkezik rögvest. Attól még maradhat jó mókának a fülelés, cserélgetés, próbálgatás... :kiraly:

Ez már sokkal inkább kedvem szerint való hozzáállás! :lol!:
Továbbra is elismerve, hogy NJ jól körvonalazta mit is szeretne. Legalább vele szemben is könnyebb meghatározni az elképzeléseket.

"...vele szemben..."

VELEM SZEMBEN?? :kiraly:

mi lesz itt Uraim?? Gerilla hadművelet?!

mindenestere annyiban nyugodt vagyok, hogy pontosan a minőségi hordozó és felvétel keresésének kérdésében nem maradtam egyedül, ugyanis pont a Zene via Hi-Fi elválást leginkább propagáló fapaci fórumtárssal legalább ebben közös platformon vagyok ... az 1+1 azaz 2 egyén pedig, -már Jaruzelski kommunista érájából (is) tudjuk, kvázi csoportosuló tömeg, így nem aggódok. :kiraly:

Félreértettél, én mint viszonyítási pontot írtam, hogy jól határoztad meg a saját motivációdat. Helyesebb lett volna a "hozzá képest" kifejezést használni, ezúton elnézést. Senki ellen nem kívánok semmit meghatározni.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Nyúzószett

Amikor az ember rájön, hogy ez a szórakoztató hobbi nem a zene 100%-os reprodukciójáról, hanem a kedve szerinti interpretációjáról szól, az nagyon nagy távlatokat tud nyitni és a lelki béke is megérkezik rögvest. Attól még maradhat jó mókának a fülelés, cserélgetés, próbálgatás... :kiraly:

Ez már sokkal inkább kedvem szerint való hozzáállás! :lol!:
Továbbra is elismerve, hogy NJ jól körvonalazta mit is szeretne. Legalább vele szemben is könnyebb meghatározni az elképzeléseket.

"...vele szemben..."

VELEM SZEMBEN?? :kiraly:

mi lesz itt Uraim?? Gerilla hadművelet?!

mindenestere annyiban nyugodt vagyok, hogy pontosan a minőségi hordozó és felvétel keresésének kérdésében nem maradtam egyedül, ugyanis pont a Zene via Hi-Fi elválást leginkább propagáló fapaci fórumtárssal legalább ebben közös platformon vagyok ... az 1+1 azaz 2 egyén pedig, -már Jaruzelski kommunista érájából (is) tudjuk, kvázi csoportosuló tömeg, így nem aggódok. :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”