Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Tower of Power - Back to Oakland
Warner Brothers Palm Tree Label LP, 1974, w.h. stamper
http://www.youtube.com/watch?v=7fU7HF1q1dU
"amolyan igazi 'amerikás' soul & funk", a Warner pressing (stamper!) minősége pedig egy hajszállal jobb mint a Sheffield D2D!
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2664
Vinyl - amit hallgatunk
Black Crowes "Before the frost..until the freeze"..ezen startban 20 szám van(2LP),nem mint a CD-én 12
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Ha minden igaz, valóban lesz Johnny Cash American VI: AIN'T NO GRAVE 180g LPhttp://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?nu..._medium=special
..szépen mondtam én hogy lessz
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
Ha minden igaz, valóban lesz Johnny Cash American VI: AIN'T NO GRAVE 180g LP
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... um=special
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
Nem tudsz te sem LP vagy single kiadásaikról? A Blue Man Groupról van szó...
http://www.discogs.com/Blue-Man-Group-I ... ase/442785
http://www.discogs.com/Blue-Man-Group-T ... ase/222849
Köszi... ezek szerint sajnos csak single jelent meg kettő... album nem...
Vinyl - amit hallgatunk
Nem tudsz te sem LP vagy single kiadásaikról? A Blue Man Groupról van szó...
http://www.discogs.com/Blue-Man-Group-I ... ase/442785
http://www.discogs.com/Blue-Man-Group-T ... ase/222849
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Vinyl - amit hallgatunk
Újrahallgattam a Doctor Zhivagot.... Mosás után még jobban szól... nem gondoltam volna, hogy ennyit fog jelenteni...
Viszont amitől a hideg kirázott: az a Star Wars soundtrack.... behunytam a szemem és ott volt előttem a nagyzenekar... félelmetes....
Ugye mondtam:-) A Star Wars, John Williams es a szimfonikus zenekara, azt hiszem londoni, meg tud szolalni analog LP-n rendesen, foleg ha az szep, nem kijatszott allapotban, es nem utolsosorban eredeti vagasu lemezrol van szo!:-) Dangerous félvér angol vagas is jol szol ugye?
Dangerous is nagyon rendben van! De a Star Wars-on ívet fogtam.... nah még ha a rendszerem is majd fejlődik... lehet, hogy Williams kilép a két hangszóró közül??!?
Jut eszembe... egyik kedvenc együttesemtől nem találok sehol vinylt.... És amilyen zenét játszanak ezen különösképpen meglepődtem.... Nem tudsz te sem LP vagy single kiadásaikról? A Blue Man Groupról van szó...
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Vinyl - amit hallgatunk
Újrahallgattam a Doctor Zhivagot.... Mosás után még jobban szól... nem gondoltam volna, hogy ennyit fog jelenteni...
Viszont amitől a hideg kirázott: az a Star Wars soundtrack.... behunytam a szemem és ott volt előttem a nagyzenekar... félelmetes....
Ugye mondtam:-) A Star Wars, John Williams es a szimfonikus zenekara, azt hiszem londoni, meg tud szolalni analog LP-n rendesen, foleg ha az szep, nem kijatszott allapotban, es nem utolsosorban eredeti vagasu lemezrol van szo!:-) Dangerous félvér angol vagas is jol szol ugye?
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
Hol mosatod a lemezeidet?
Victor Audio... ez itt a reklám helye
Vinyl - amit hallgatunk
Hol mosatod a lemezeidet?
Vinyl - amit hallgatunk
Vinyl - amit hallgatunk
Ezek a mai számok is jobban szólnak vinylen mint cdn? vagy itt már tök mindegy, hisz digitálisan készült és a cd-től jobban a vinyl sem fog szólni?
Furcsa mód ezek is jobban szólnak vinylen.
Rövid és lényegretörő válasz
Arzachel jol mondja, es hiaba, nem erdemes kielemezni miert is jobb a regi technika, meg a mai hangoknak is! Egy biztos, mi is analog modon elunk, hallunk...
Visszaterve a Thriller lemezhez. Nem neztem ennyire az evszamot, csak az Epic label-t(cimket) latva az Ebay foton, tudtam, hogy az korabeli 80-es evek elso felebol szarmazo preseles. Jo ha rakerdezel, lehet elirta. Ugyanakkor persze akkora bestseller lemez volt, hogy valszeg evente nyomtak az ujabb adagokat belole. Attol meg lehet egy 84-es preseles is arrol az elso korabbi matricarol, stamper-rol.
Szep darab a Zsivágó soundtrack LP, gyanitom angol vagas, ott hasznaltak eme szep label-t. Jol is szolnak, csendesek, lagy szep hangzassal. Amit ajanlottam multkor nalunk Ben Hur lemezeket, szinten ilyen vagasuak, MGM cimkevel!
Koszi a bizalmad, gyere barmikor, akar lemezmosas, vagy korulnezes ugyeben!
A Zhivago jól is szól, viszont a B oldal sztem kicsit koszos, ezt majd mosni kell... amúgy meg egy 45 éves lemezhez képest szerintem nagyon rendben van, bár ilyen téren még sok viszonyítási alapom azért nincs...
Más...
Erről a modern vinyl vs cd kérdéséről amit korábban feltettem, bár mondtátok, hogy egy mai modern elektronikus zene is jobban szól egy analóg hanglemezről, igazából nem indokoltátok meg, egy oldalon viszont találtam kielégítő választ, íme:
"The difference in the 'loudness' of different instruments (the dynamics) on the vinyl comparred to the CD is nothing to do with the format directly but the misuse of the mastering process. The CD has been mastered using digital compression and the volume set loud. The peaks and troughs have been flattened to create a constant volume and then maxed out to 0db (sometimes clipped seriously). This removes the dynamics and is known as 'hot mastering'. The results are dire and known as 'squash'. Both Killers albums have been squashed/compressed and maxed out in this manner. This is well documented and the process used on all rock/pop/indie CDs since 2000. The vinyl master can not be mastered in this way because volume is physical in vinyl and limted so the dynamics are maintained which is why I buy vinyl where I can. You should comparre Hot Fuss and you'll hear that the vinyl is so much better. You are right to notice the drums, especially snares and high hats. Google search on the 'Loudness War' and you'll understand where the dynamic differences between modern Cds and Vinyl come from. CD as a medium has a wider dynamic range than vinyl but the mastering results mean you actual loose that range at the expense of volume and get a wider dynamic range with the vinyl."
Az eredeti blog bejegyzés sztem kicsit béna, de ez egy response volt egy olvasótól és sztem itt a lényeg...
http://lonelynote.blogspot.com/2008/01/ ... al_17.html
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Ezek a mai számok is jobban szólnak vinylen mint cdn? vagy itt már tök mindegy, hisz digitálisan készült és a cd-től jobban a vinyl sem fog szólni?
Arzachel jol mondja, es hiaba, nem erdemes kielemezni miert is jobb a regi technika, meg a mai hangoknak is! Egy biztos, mi is analog modon elunk, hallunk...
Visszaterve a Thriller lemezhez. Nem neztem ennyire az evszamot, csak az Epic label-t(cimket) latva az Ebay foton, tudtam, hogy az korabeli 80-es evek elso felebol szarmazo preseles. Jo ha rakerdezel, lehet elirta. Ugyanakkor persze akkora bestseller lemez volt, hogy valszeg evente nyomtak az ujabb adagokat belole. Attol meg lehet egy 84-es preseles is arrol az elso korabbi matricarol, stamper-rol.
Szep darab a Zsivágó soundtrack LP, gyanitom angol vagas, ott hasznaltak eme szep label-t. Jol is szolnak, csendesek, lagy szep hangzassal. Amit ajanlottam multkor nalunk Ben Hur lemezeket, szinten ilyen vagasuak, MGM cimkevel!
Koszi a bizalmad, gyere barmikor, akar lemezmosas, vagy korulnezes ugyeben!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Vinyl - amit hallgatunk
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Vinyl - amit hallgatunk
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Vinyl - amit hallgatunk
Most hozta a postás és már fel is tettem....
1966-os lemez.... a legrégebbi lemezem ezidáig...
TheRussian vagyok, csak kellett a névváltás...
Más kérdés: este olvasgattam a fórumot és találtam valahol egy olyan felvetést, kérdést amire akkor nem született kielégítő válasz, mégpedig:
Hogy az oké, hogy a régi analóg technikával készült zenék jobban szólnak vinylen mint cdn, vagy bármi máson. De mi van azokkal a zenékkel, mondjuk a 80-as évektől kb amik már modernebb és több technikával készültek, nem is beszélve a mai dolgokról amikor már a számítógépeknek és a digitális dolgoknak is óriási szerepe van, hanem teljes szerepe...... Ezek a mai számok is jobban szólnak vinylen mint cdn? vagy itt már tök mindegy, hisz digitálisan készült és a cd-től jobban a vinyl sem fog szólni?
- TheRussian
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Vinyl - amit hallgatunk
Most hozta a postás és már fel is tettem....
1966-os lemez.... a legrégebbi lemezem ezidáig...
- TheRussian
- Nincs visszaút
Vinyl - amit hallgatunk
korábbi hozzászólásomra nem mondtatotk se jót, se rosszat, konkrétan semmit a vinilcenterről, így végül leadtam a rendelésem...
jó megbizható cég,ha Bp-i vagy meg tudod velük beszélni a személyes átvételt,igy nincs postaköltség,esetleg veszel még 1 LP-ét azon...
köszi a tippet! lebeszélve...
Egy gyonyoru allapotu Jacskon Bad LP-t magyar vagasban szereztem. Holnap mar font lesz a weboldalunkon, ha esetleg erdekel. Ja igen, es mi is regota foglalkozunk LP adas-vetellel, batran latogass hozzank is, akar a neten, ha nem is jarsz Kecskemeten.
Victor Audio lemezbolt
A napokban pont azt rendeltem meg 180g-os reissueban , viszont tervbe vagytok véve, úgy hogy fogok menni hamarosan... :lol!: szétnézni, meg pár lemezt mosatni is.... :lol!:
apropó.... jackson thriller-el kapcsolatban, amit mutattam ebay linket.... valahogy eddig elkerülte a figyelmem, hogy hogy azt nem tudom, mert ezzel a lemezzel kapcsolatban mindig ez az első amit megnézek, hogy ez 1984-es nyomás és nem 82-es. Legalábbis a termék leírásnál ez szerepel, viszont a megadott kódszám alapján a discogs.com meg 82-es lemezt feltételez.... nah most megy egy email az eladónak :lol!: de szerintem csak elírásról lehet szó...
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
korábbi hozzászólásomra nem mondtatotk se jót, se rosszat, konkrétan semmit a vinilcenterről, így végül leadtam a rendelésem...
jó megbizható cég,ha Bp-i vagy meg tudod velük beszélni a személyes átvételt,igy nincs postaköltség,esetleg veszel még 1 LP-ét azon...
Egy gyonyoru allapotu Jacskon Bad LP-t magyar vagasban szereztem. Holnap mar font lesz a weboldalunkon, ha esetleg erdekel. Ja igen, es mi is regota foglalkozunk LP adas-vetellel, batran latogass hozzank is, akar a neten, ha nem is jarsz Kecskemeten.
Victor Audio lemezbolt
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
- TheRussian
- Nincs visszaút
Vinyl - amit hallgatunk
- dixie-chicken
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
- TheRussian
- Nincs visszaút
Vinyl - amit hallgatunk
- TheRussian
- Nincs visszaút
Vinyl - amit hallgatunk
Segítség kellene..... Bár már meg van a 25. évfordulós dupla lp kiadás, mégis szeretnék egy eredeti 82-es thriller albumot szerezni. Szerintetek ez a példány, eladó stb... megbízhatónak tünik? a leírásban szereplő cikkszám szerint a discogs azt írja hogy 82-es US kiadás...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 546wt_1157
Ez eredeti, es korrektnek tunik, a M- jelzes is, foton is baba! Szerintem menj ra!
Köszi! Megpróbálom elkapni.... le ne csapj rá
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
Vinyl - amit hallgatunk
Segítség kellene..... Bár már meg van a 25. évfordulós dupla lp kiadás, mégis szeretnék egy eredeti 82-es thriller albumot szerezni. Szerintetek ez a példány, eladó stb... megbízhatónak tünik? a leírásban szereplő cikkszám szerint a discogs azt írja hogy 82-es US kiadás...
Ez eredeti, es korrektnek tunik, a M- jelzes is, foton is baba! Szerintem menj ra!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
- TheRussian
- Nincs visszaút
Vinyl - amit hallgatunk