Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: bolygo »

Ilyet ma már nem árulnak, sajnos... :lol!:

"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Egyszerűen nem is tudom mikor lehetett ilyesmiket kapni boltban.
Inkább lehetett koncerteken és art mozik könyvesboltjaiban kapni, mint hagyományos lemez boltokban. A Bahia boltjaiban árulták azokat a zenéket, amik fel lettek dolgozva a magyar undergroundból , ill a volt Kultiplex, leánykori nevén Kinizsi moziban volt egy időben a Sonic Boom kiadó boltja. A Trottelnek mint kiadónak -nálluk is adott ki lemezt a VHK, a Korai Öröm, a Másfél, Kárpát Möbiusz, stb.- is volt boltja,mindenféle csemegével és import anyaggal, és végül, de elsősorban a ma is aktív Wave Records említendő mint bázis tipp. :lol!:

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nekem megvan a Kontroll Csoport Lp. De annyira nem jött be. Túl alter :lol!:
Azt a lemezt 1991-ben rögzítették, a NapNap Fesztiválon, az ezt megelőző utolsó koncert, 8 évvel korábban ,1983 tavaszán volt. Ekkortájt vették fel a később, Élő felvételek címen CD-n kiadott anyagot, ami számomra sokkal hitelesebb dokumentációja az működésüknek.

hopsy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: hopsy »

Trottel, belső tasakok + lemezek.
Egyszerűen nem is tudom mikor lehetett ilyesmiket kapni boltban. Valamikor lemaradtam valamiről - bár volt vagy 20 év, mikor nem volt lemezjátszóm, de lemezeket akkor is vettem, ha találkoztam velük. Ezeket biztosan nem hagytam volna ki.

Dual volt nekem is, de szerintem a Dual csak első lépés, lesz az még jobb is - javaslok egy Rega Planart például.

Gratulálok a gyönyörűségekhez!
Egy ilyen Trottel is - micsoda kincs!

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

Nekem megvan a Kontroll Csoport Lp. De annyira nem jött be. Túl alter :lol!:

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Trottel, belső tasakok + lemezek.

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Fel tudnál rakni róla egy képet?
Természetesen. Front.

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Lancelot »

Utolsó nagy fogásom magyar előadók közül, a Trottel : The Final Salute In The Name Of Human Misery dupla lp-je. 17 éveig vártam rá, hogy ne csak lemezről másolt kazettán legyen meg... :lol!:
Hú, az igen. Azért meg én gratulálok! Az nálam még a hiánylistán van. Fel tudnál rakni róla egy képet?

Lemezjátszó: Dual 505-3, Shure M97xE Magnó: Aiwa AD-F910
PC zene: Behringer UCA202, Foobar, ASIO4ALL
Erősítő: NAD 3220PE Hangfal: Tannoy Mercury Mx2
Mozi: Denon AVR-1513, Tannoy, Asrock E350M1, KODI

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Ritka gyűjtés, gratulálok hozzá!Ha lenne harmadik kép, akkor a tipjeim: Sexepil : Egyesült állmok, Európa Kiadó : Szavazz rám, Vágtázó halottkémek : A világösztön kiugrasztása, Csokonai Vitéz Műhely : Ural beat, Másik János - Szemző Tibor : Meteo, Kontroll Csoport : Élő felvételek.

Ha a Happy Dead Bend lp-t a Vaterán vetted, akkor már találkoztunk... :kiraly:

Köszönöm, gyűjtögetem már egy ideje. A tippek nagyrészt bejöttek. :lol!: A Happy Dead Band régi darab nem vaterás, de ha ilyeneket árulsz akkor még összefuthatunk.

Mérsékelten jellemző, hogy ilyeneket árulok, inkább vadászok és cserélek.
Utolsó nagy fogásom magyar előadók közül, a Trottel : The Final Salute In The Name Of Human Misery dupla lp-je. 17 éveig vártam rá, hogy ne csak lemezről másolt kazettán legyen meg... :lol!:

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Óvatosan tedd fel a Dualra ezeket a kincseket!
A Dual ilyeneket még nem látott. Csak egy másodpéldányos Eddával teszteltem. :foto: De még nem az igazi. Csak akkor teszek rá értékesebbeket, ha biztos vagyok benne, hogy nem árt a lemezeimnek.

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Ritka gyűjtés, gratulálok hozzá!Ha lenne harmadik kép, akkor a tipjeim: Sexepil : Egyesült állmok, Európa Kiadó : Szavazz rám, Vágtázó halottkémek : A világösztön kiugrasztása, Csokonai Vitéz Műhely : Ural beat, Másik János - Szemző Tibor : Meteo, Kontroll Csoport : Élő felvételek.

Ha a Happy Dead Bend lp-t a Vaterán vetted, akkor már találkoztunk...

Köszönöm, gyűjtögetem már egy ideje. A tippek nagyrészt bejöttek. :foto: A Happy Dead Band régi darab nem vaterás, de ha ilyeneket árulsz akkor még összefuthatunk.

hopsy
Értékelés: 5

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: hopsy »

És ez lett a második. Azt hiszem ezekből jól látszik az érdeklődési köröm :foto: Van néhány kérdésem a Dual-al kapcsolatban is, de ezeket majd a lemezjátszó topicban.Minden jót nektek!
Üdv Lancelot

Basszus ilyen lemezekre hogy tettél szert?
Mikor jelentek ezek meg, észre se vettem?
Óvatosan tedd fel a Dualra ezeket a kincseket!

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nem semmi bereszerezmenyek, hol turtad?
Elég változó. Van amit még annak idején vettem amikor megjelentek (nem vagyok az a kimondottan fiatal ember :foto: ), van amit a vaterán sikerült beszereznem, de pl. a PUF lemezre a Pecsában egy lemezbörzén bukkantam.

Ritka gyűjtés, gratulálok hozzá!
Ha lenne harmadik kép, akkor a tipjeim: Sexepil : Egyesült állmok, Európa Kiadó : Szavazz rám, Vágtázó halottkémek : A világösztön kiugrasztása, Csokonai Vitéz Műhely : Ural beat, Másik János - Szemző Tibor : Meteo, Kontroll Csoport : Élő felvételek.

Ha a Happy Dead Bend lp-t a Vaterán vetted, akkor már találkoztunk...

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Elég változó. Van amit még annak idején vettem amikor megjelentek (nem vagyok az a kimondottan fiatal ember :foto: ), van amit a vaterán sikerült beszereznem, de pl. a PUF lemezre a Pecsában egy lemezbörzén bukkantam.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Minden jót nektek!

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

És ez lett a második. Azt hiszem ezekből jól látszik az érdeklődési köröm :foto: Van néhány kérdésem a Dual-al kapcsolatban is, de ezeket majd a lemezjátszó topicban.
Minden jót nektek!
Üdv Lancelot

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Ez az első kép:

Lancelot
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Sziasztok!
Néhány hónapja engem is elkapott a láz, hogy újra legyen egy lemezjátszóm hogy hallgathassam a régi lemezeimet. Most a névnapom alkalmából megleptem magam egy ilyennel. De mivel ez a vinil topic ezért mindjárt jönnek a kedvenc lemezeim is :foto:

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Két újdonság LP-téren, friss kiadások:
Jethro Tull - Live at Montreux 2003 dupla LP
Riverside - Out of Myself, ez az első lemezük 2003-ból

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Elkezdtem frissíteni a lemezgyűjteményem, ne csak a 15-20 éves "múltat" hallgassam... :foto:A fukkkar boltban egészen értelmes darabok vannak. Láttam pár lemezborítón egy nevet (forgalmazó V arga István), ismeritek esetleg? Lehet, hogy lehetne tőle rendelni mást is...

Én kb. 30 éve ismerem Pistát, még jóval ezelőttről, hogy a lemezüzletbe belekezdett volna. Rendes, korrekt ember, fordulj hozzá bizalommal.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Zolien

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Zolien »

Tisztelt gyűjtők! Sokéves tapasztalattal rendelkeztek, áruljátok el nekem, a neten mennyire kelendőek a mai modern LP-k, EP-k? Most vágnék bele igazándiból. Főleg mai, elektronikus tánczene, kisebb mértékben jazz fúziók amiben mozgok! Azt tudom, hogy a komolyzenei meg régi lemezek mennek. Látok hirdetéseket de vajon az eladásra kínáltak közul az "én" stílusaimból hány lemez cserél gazdát igazából? Tudok-e csere-berélni, eladni, ha megunom 1-2 lemezem vagy jól gondoljam meg mit veszek újonnan?

sziasztok,

Zolien

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Elkezdtem frissíteni a lemezgyűjteményem, ne csak a 15-20 éves "múltat" hallgassam... :foto:A fukkkar boltban egészen értelmes darabok vannak. Láttam pár lemezborítón egy nevet (forgalmazó V arga István), ismeritek esetleg? Lehet, hogy lehetne tőle rendelni mást is...

Varga Istvan egy regi motoros a szakmaban. Igazi nagy importor, aki kulonleges cuccokat is behoz Japanbol, vagy USA-bol legyen az foleg CD, de LP is akar.
Rendeltemmar nehanyszor tole, katalogusabol. Celos, csak vadi uj cuccokat hoz, tehat nem eredeti elso nyomatra szamitson, aki vinyl-ezik!
Amugy debreceni illetosegu a Pista, es segitokesz, korrekt ember.
Akinek kell a szama, privatban elkuldom mail-ben, keressen fel.
Victor Audio
"music is the best"
Frank Zappa

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Elkezdtem frissíteni a lemezgyűjteményem, ne csak a 15-20 éves "múltat" hallgassam... A fukkkar boltban egészen értelmes darabok vannak. Láttam pár lemezborítón egy nevet (forgalmazó V arga István), ismeritek esetleg? Lehet, hogy lehetne tőle rendelni mást is...

A haverom felkereste V.I.-t,ha jól emlékszem vlmlyen Teve utcai cim(vagy környéke) szerepel a matricán(?).Nem tudtak "bótolni"..ez cca 3-4 hónapja volt,lehet hogy változott a léányzó fekvése azóta.... :foto:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elkezdtem frissíteni a lemezgyűjteményem, ne csak a 15-20 éves "múltat" hallgassam... :foto:
A fukkkar boltban egészen értelmes darabok vannak. Láttam pár lemezborítón egy nevet (forgalmazó V arga István), ismeritek esetleg? Lehet, hogy lehetne tőle rendelni mást is...

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: vtb »

sziasztokMég elég fiatal vagyok p gyűjtés terén de erre a szerzeményre nagyon büszke vagyok, és örülök neki...

:foto:

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”