Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
No meg sokáig úgy gondoltam, hogy az Amused to Death már megvan CD-n, láttam élőben 2x is, annak DVD-n megjelent koncertfilmje is megvan, gyakorlatilag szarrá hallgattam a lemezt, és számomra már inkább egy alapmű, amit kényesen védek a médiatáramban, de csak akkor veszek elő, ha ismerős feljön, és nem hiszi el, hogy 2 hangfalból is lehet 360 fokos surroundot kivarázsolni.
Huh, elég sokszor baktatott át már a szobámon az a bizonyos lovaskocsi...
Nem...én nem vagyok hajlandó 100-200 Eurót kiadni az LP változatért....
aztán tegnap volt szerencsém életemben először belehallgatni, méghozzá egy igen kiemelkedő minőségű rendszeren...
És besz***arás volt...
lehet mégis kell?
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
"30th Anniversary angol kiadásban"Ez még elérhető a Vinilcenternél. Akit érdekel, ne sajnálja rá a pénzt, mert megéri az árát még ennyiért is (a HMV-nél és az Amazonnál 25 font +pk).
Most már nekem is illene beszereznem egy DSOTM-t
Filózok a Vinylcenterben található verzión. Hmm, lehet inkább megvárom a Londoni utamat, és ha ott nem, akkor majd megrendelem itthon
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
"Cserébe" Jethro Tull "Thick as a brick" GB newspaper kiadásban érdekel ,20GBP-ig mehetsz
Feljegyeztem a noteszembe
Vinyl - amit hallgatunk
.... Nem rossz, ahogy látom, ez az eredeti angol nyomás. Itt az én blue triangle változatom: első japán nyomás, Odeon EOP 80778.
Ez meg csak a kontraszt kedvéért
(nem tudtam lefényképezni a kis logót, de az azt mondja, hogy ez biza quadro lemez)
Ha nem tévedek, ezt a jugó quadro lemezt emlegette korábban H.G. mint kedvencét.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2664
Vinyl - amit hallgatunk
szervezzünk bécsi beszerzőkörutat!
(bár igazából Londonba kellene kiugrani, de nem hiszem h jó ötlet lenne poggyászként feladni a korongokat a repülön)
Én nemsokára megyek ki Londonba. Szerencsére az LP szépen elfér a megengedett méretű kézipoggyászban is
Kinek mit hozzak?
Ja,elfelejtettem leirni ha kimész nézz körül még Notting Hill Gate metróállomás környékén is..van 3-4 lemezbolt a környéken..amit máshol 30-40GBP re taksálnak,itt megtalálhatod esetleg 8-12GBP-ért
"Cserébe" Jethro Tull "Thick as a brick" GB newspaper kiadásban érdekel ,20GBP-ig mehetsz
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
.... Nem rossz, ahogy látom, ez az eredeti angol nyomás. Itt az én blue triangle változatom: első japán nyomás, Odeon EOP 80778.
Ez meg csak a kontraszt kedvéért
(nem tudtam lefényképezni a kis logót, de az azt mondja, hogy ez biza quadro lemez)
Vinyl - amit hallgatunk
A Dark Side első angol kiadását szerintem a fekete belső tasak alapján lehet megkülönböztetni a 2.-3. kiadástól.
Szerintem ennél egyszerűbb módszer az, hogy az első angol nyomásnál a lemez címkéjén teljesen befestett világoskék háromszög van (Label: Black Harvest label with solid light blue triangle (prism)), míg a későbbi nyomások esetében ha van egyáltalán kék háromszög a címkén, annak csak a kontúrjai vannak megrajzolva (Black Harvest label with blue outline prism).
Igen, így néz ki egy valamivel későbbi:
http://cgi.ebay.co.uk/Pink-floyd-Dark-s ... dZViewItem
"nem hiszem h jó ötlet lenne poggyászként feladni a korongokat a repülön)"
Komoly amerikai kereskedők is gyakran vásárolnak (vásároltak?) így. Megfelelő bőröndöket telepakolnak és viszik haza.
- dominique29
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
hát elég hosszú listám lennede nekem maga a "vadászat" is élmény lenne...
remlém én is, hogy az lesz
Vinyl - amit hallgatunk
hát elég hosszú listám lenne
de nekem maga a "vadászat" is élmény lenne...
system
- dominique29
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
(bár igazából Londonba kellene kiugrani, de nem hiszem h jó ötlet lenne poggyászként feladni a korongokat a repülön)
Én nemsokára megyek ki Londonba. Szerencsére az LP szépen elfér a megengedett méretű kézipoggyászban is
Kinek mit hozzak?
Vinyl - amit hallgatunk
A Dark Side első angol kiadását szerintem a fekete belső tasak alapján lehet megkülönböztetni a 2.-3. kiadástól.
Szerintem ennél egyszerűbb módszer az, hogy az első angol nyomásnál a lemez címkéjén teljesen befestett világoskék háromszög van (Label: Black Harvest label with solid light blue triangle (prism)), míg a későbbi nyomások esetében ha van egyáltalán kék háromszög a címkén, annak csak a kontúrjai vannak megrajzolva (Black Harvest label with blue outline prism).
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Vinyl - amit hallgatunk
system
Vinyl - amit hallgatunk
"az ebay-en shop-ok is vannak, melyek sokszor fizikálisan létező boltok."
Tudom. Egyébként a pesti lemezhelyzet sem valami extra. Biztos közelebb van a pécsihez, mint a bécsihez.
A Dark Side első angol kiadását szerintem a fekete belső tasak alapján lehet megkülönböztetni a 2.-3. kiadástól. Továbbiakat itt:
http://ourworld.compuserve.com/homepage ... htm#DSOTM1
Vinyl - amit hallgatunk
Gyönyörűek az Amused LP-k, nem sok embernek van három különféle példánya...Van egy további -offtopic- változatom:
Hát, ez sem mindennapi változat!
Hg
Vinyl - amit hallgatunk
Hát igen a sok bábaközt elveszik a gyerek
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Vinyl - amit hallgatunk
Welcome to the Pink Floyd fun club!
De jó látni, hogy sokakat nem csak az eszköz, hanem maga a zene is érdekel.
Szép nap ez a mai.
Hg
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem csak a Solid Blue Triangle változat van meg.
Ilyen?
Ilyen.
Nem rossz, ahogy látom, ez az eredeti angol nyomás. Itt az én blue triangle változatom: első japán nyomás, Odeon EOP 80778.
Anno 3 fontért vettem Londonban vagy 15 évvel ezelőtt,igaz több százat átnéztem mire összejött.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Vinyl - amit hallgatunk
Ilyen?
Ilyen.
Nem rossz, ahogy látom, ez az eredeti angol nyomás. Itt az én blue triangle változatom: első japán nyomás, Odeon EOP 80778.
Heed Thesis rendszer
- arzachel
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
Ilyen?
Ilyen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- levi75
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Vinyl - amit hallgatunk
tart még ez a könyvtári kiárusítás?
tart...
En a mai nap voltam, gyakorlatilag 1 lada LP van. Ami nekem tetszett volna sajna karcos volt, igy ures kezzel jottem ki.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |
Vinyl - amit hallgatunk
"Ha meg Mint-et veszel eredeti csomagolásban nincs zsákbamacska."Ez igaz, feltéve, hogy a kereskedő megbízható. Tehát az eladó személye döntő fontosságú.
És persze, meg lehet adni csomagolási előírásokat is, hogy ezzel se legyen gikszer.
Ezzel együtt, új lemezt én csak boltból veszek. Néhány különösen kedvező árú használt lemeznél láttam csak értelmét az Ebay-nek.
1000+ pozitív feedback, vinyl szaküzlet, profi csomagolóanyag.
az ebay-en shop-ok is vannak, melyek sokszor fizikálisan létező boltok.
meggyőzni nem foglak, nálam fő a nagy választék, olcsó ár és hogy Pécsett soha nem lesz igazi lemezbolt.
system
Vinyl - amit hallgatunk
Ilyen?
Vinyl - amit hallgatunk
"Ha meg Mint-et veszel eredeti csomagolásban nincs zsákbamacska."
Ez igaz, feltéve, hogy a kereskedő megbízható. Tehát az eladó személye döntő fontosságú.
És persze, meg lehet adni csomagolási előírásokat is, hogy ezzel se legyen gikszer.
Ezzel együtt, új lemezt én csak boltból veszek. Néhány különösen kedvező árú használt lemeznél láttam csak értelmét az Ebay-nek.
- arzachel
- V.I.P.
Vinyl - amit hallgatunk
a Pink Floyd háza tájáról nekem is vannak hasonló sorozataim (pl. The Dark Side of the Moon amerikai MFSL, japán MFSL, Odeon japán, EMI-Toshiba japán, pro-use half-speed mastered japán, 30th Anniversary angol kiadásban).
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Vinyl - amit hallgatunk
ebayen tapasztalataim szerint néha még rosszabb állapotot írnak az angol eladók/kereskedők, mint valójában. NM darabokat inkább VG-nek írnak. Ha meg Mint-et veszel eredeti csomagolásban nincs zsákbamacska.
system