Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- ELEX
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 859
Re: Vinyl - amit hallgatunk
Tegnap kaptam egy UK első kiadású Pink Floyd The Dark Side of the Moont.
Eddig ez a kiadás még nem volt meg. Ismerősnél már hallottam, de az ugye egy teljesen más rendszer, így csak azt tudtam megállapítani, hogy szól.
Ma sikerült saját rendszeremben is meghallgatni és ha már itt van, picit belehallgattam a saját lemezeimbe is.
Szóval, méltán elismert a UK first press. Hihetetlen dinamika, részletgazdagság. Mégis teljesen sima a hang, kiterjedése a színpadnak talán a legnagyobb. És olyan mélységekbe megy le, amibe egyik sem.
Talán a 30th kiadás közelíti meg legjobban. Az 1974-es második japán kiadás ezekhez képest lapos, unalmas. Nagyon csendes, minden a helyén van, csak az élet a UK first press-ben sokkal több. Az újabbak sem rosszak, de egy kicsit kevés mindegyik.
Nekem az első az 1974-es Jugoton SQ volt még abból az időből. Sokáig és sokat hallgattam. Tetszett az is, de azért elmarad a többitől. A 40th, 50th (UV Clear vynil 2 egyoldalas lemez) egy szép kiadás, de csak mint érdekesség. A 2016-os Bernie Grundmann féle Pink Floyd Records kiadás közelíti a 30th kiadást, de elmarad a UK first presstől.
Eddig ez a kiadás még nem volt meg. Ismerősnél már hallottam, de az ugye egy teljesen más rendszer, így csak azt tudtam megállapítani, hogy szól.
Ma sikerült saját rendszeremben is meghallgatni és ha már itt van, picit belehallgattam a saját lemezeimbe is.
Szóval, méltán elismert a UK first press. Hihetetlen dinamika, részletgazdagság. Mégis teljesen sima a hang, kiterjedése a színpadnak talán a legnagyobb. És olyan mélységekbe megy le, amibe egyik sem.
Talán a 30th kiadás közelíti meg legjobban. Az 1974-es második japán kiadás ezekhez képest lapos, unalmas. Nagyon csendes, minden a helyén van, csak az élet a UK first press-ben sokkal több. Az újabbak sem rosszak, de egy kicsit kevés mindegyik.
Nekem az első az 1974-es Jugoton SQ volt még abból az időből. Sokáig és sokat hallgattam. Tetszett az is, de azért elmarad a többitől. A 40th, 50th (UV Clear vynil 2 egyoldalas lemez) egy szép kiadás, de csak mint érdekesség. A 2016-os Bernie Grundmann féle Pink Floyd Records kiadás közelíti a 30th kiadást, de elmarad a UK first presstől.
Nagyon OK lett a Presser LP!Suzuki a szokásos!
- Csatolmányok
-
- 001.JPG (143.82 KiB) Megtekintve 104 alkalommal
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: Utah 5 - Hifi rack:Pisti80
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
Black Friday 2025/MG Records...ha AVX tag az az Úr,aki segitett megtalálni ezeket a reggeli kavalkádban az üzletben ,akkor

- Csatolmányok
-
- IMG_5922.JPG (123.68 KiB) Megtekintve 187 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
ECM Test Pressings!
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 479
- Kapcsolat:
Szenzációs album.
Ezt lőttem ma a búcsúban ...
Hárompálcás volt ...
Hárompálcás volt ...
------------------------
Luxman | Cambridge Audio | Denon | Pioneer
Quadral Tribun | Quadral Ipso | Dynavoice | Phillips
- Minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb és ami a legegyszerűbb, az örök.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Reggel einstandoltam ... holnap megjön ha igaz ...
Pénteken jelent meg.
Pénteken jelent meg.
------------------------
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 162
Megjelent a trió 3. lemeze is.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 479
- Kapcsolat:
Bud Powell - A Portrait Of Thelonious
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 607
Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian
AT THE DEER HEAD INN - THE COMPLETE RECORDINGS
(4LP - ECM 2829/30)
AT THE DEER HEAD INN - THE COMPLETE RECORDINGS
(4LP - ECM 2829/30)
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Sziasztok,
olyan lemezt keresek, ami nagy zenekaros hangzású és a hangszerek külön, jobb-bal oldalon szólalnak meg (nem minden "középen" szól). Valami ilyesmik:
https://www.youtube.com/watch?v=dLtVoj9 ... KLffuopGZY
https://www.youtube.com/watch?v=hCEcX73 ... _V9i_Hf9zY
olyan lemezt keresek, ami nagy zenekaros hangzású és a hangszerek külön, jobb-bal oldalon szólalnak meg (nem minden "középen" szól). Valami ilyesmik:
https://www.youtube.com/watch?v=dLtVoj9 ... KLffuopGZY
https://www.youtube.com/watch?v=hCEcX73 ... _V9i_Hf9zY
------------------------
Megjött a futár. 
------------------------
Ez az egyik Jethro lemez amiből megvan ez a változat (by Stewen Wilson 3 LP) és az eredeti (nem jugó, nem indiai, made in West Germany) ...
Most mondjam melyik szól jobban?
(A zene természetesen ugyanaz a k..vajó mind a kettőn.)
Igaz az eredeti eggyel (vagyis kettővel) kevéssé "sportos", mert ott csak 4-szer (vagyis háromszor, ha nem számolom amikor felrakom az első "A" oldalt) kell felállni zenehallgatás közben és bütykölni a lemezzel.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
nu (Bursting out 3LP)dixie-chicken írta: ↑2025.08.15., pén. 07:51hivatalosan mai (2025.08.15.) megjelenésSnipi írta: ↑2025.08.14., csüt. 15:17Töredelmesen bevallom, és elnézést kérek érte, nekem nem a kedvencem DE! : Éppen most jelenik meg a Deep Purple Made in Japan koncertlemeze Stewen Wilson remix munkájával. Erről a lemezről még én is tudom, hogy egy kincs annak aki szereti a Deep Purple-t. Talán (ha igaz) a legjobb lemezük, de az biztos, hogy egy rocktörténelmi mérföldkő.dixie-chicken írta: ↑2025.08.13., szer. 18:55King Crimson rajongóknak,és azoknak ahol a régi pédányok már kicsit viseltes állapotban vannak,egy misét megérnek (de még hogy !) a Steven Wilson által újrakevert változatok...az "In the court of..." már pár hónapja megvan,"jó,jó,jó,jobb mint a régiek",de valahogyan nem keltette fel annyira a figyelmemet mint az "Islands"," In the Wake of Poseidon" vagy a "Starless,and bible black" példányai...Steven Wilson (karöltve Robert Fripp-el),kimagaslóan jó munkát végzett (sztem jobbat mint a Jethro Tull remixeknél)...sikerült a '70 évek elején készült felvételeknek az újravarázsolása...eszméletlen jó nyersanyagot használtak,minimalizálva vannak a barázdazajok,a sok csendes rész,végre tökéletesen élvezhető,mind kapott egy friss,üde leheletet,finomabb hangzás,kiterjedtebb sávszélek...gyakorlatilag egy Analogue Production,vagy MFSL/MoFI minőségi szintre lettek emelve az emlitett felvételek...kapjátok/marjátok amig vannak MO-n elérhető példányok, baráti áron,a "Lark's..." és a "Lizard" marad nekem is külföldi beszerzésre majd....
Top munka,top zenével(hogy mennyire jók az első UK kiadások,kiméljük egymást,és pénztárcainkat
)
Ha valakit érdekel - én valszeg. nem veszem meg - de :
https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp...és a lemez az amit mondasz,nem kell hard core DP rajongónak lenni,csak alapszinten szeretni a rockot,a műfaj alapfogalmaihoz tartozik az emlitett lemez
![]()
(U.I.be kell mennem a belvárosba ma,az MG Records környékére,gondolom nem nehéz kitalálni mi fog megtörténni![]()
)
- Csatolmányok
-
- IMG_5866.JPG (132.63 KiB) Megtekintve 1539 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503