Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Pestre nem jönnek??  Nem. Tessék szépen elutazni Miskolcra. Így is elég baj, hogy ebben az országban minden Budapest körül forog Sajnos munka miatt nem tudok bevállalni egy miskolci utat, de egy pesti koncert talán beleférne az időmbe... De úgyis mindegy, mert közben utánanéztem, és láttam, hogy ez egy egyszeri koncert lesz, nem turné, tehát nincs pesti koncert; és ez "csak" Al di Meola fellépés lesz, nem pedig a Meola-Agutin páros szereplése.(amúgy teljesen egyetértek veled Bp.-centrikusságot illetően, dehát ez van...)

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Az új Al Di Meola lemezt, a "Cosmopolitan Life"-t hallottátok már? Most éppen az megy, nagyon dallamos, könnyed, "rögtön szerethető" album.  
Erről jut eszembe! Június 23-án akár élőben is meghallgatható/nézhető. Miskolci Egyetemen.
Awaken

Pestre nem jönnek??

Nem. Tessék szépen elutazni Miskolcra. Így is elég baj, hogy ebben az országban minden Budapest körül forog
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Az új Al Di Meola lemezt, a "Cosmopolitan Life"-t hallottátok már? Most éppen az megy, nagyon dallamos, könnyed, "rögtön szerethető" album. 
Erről jut eszembe! Június 23-án akár élőben is meghallgatható/nézhető. Miskolci Egyetemen.
Awaken

Pestre nem jönnek??

Awaken
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Awaken »

Awaken

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Ismeri ezt valaki?

Keane - Hopes And Fears

nekem nagyon bejön..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

kellene, de mindenre nincs pénz.
mondjuk amióta láttam az új albumhoz mellékelt promo dvd-t 5-6 tavalyi
koncertfelvétellel kötelezőnek tűnik. hiába próbál az ember :smile19: lenni
még mindig nagyon jók, szóval nem Illés stb. szintű reunion.
system

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Mész a koncertjükre? A MK előtt a nagy kivetítőn ajánlották a következő koncerteket...

close652
Beköltözött
Beköltözött

LP->MD átjátszás miatt szól a Duran Duran Seven and the Ragged Tigerje.
20 év után is ugyanúgy tetszik...

system

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Parduc »

Nálam a Jacques Loussier Trio - The Best Play of Bach albuma a nyerő jelenleg. Egyszerűen lenyűgöző.
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: Posza »

megéri, főleg amennyiért vettem (21th tette közzé még annak idején és kb 3000 Ft volt az SACD darabja egy akcióban. A vicc, hogy a hibrid SACD olcsóbb volt, mint a sima CD )

Kösz. Előbb-utóbb beszerzem. Jövőhéten megyek Szegedre, ha az MM-be meglesz, már hozom is. A másik háromban az(is) tetszik, hogy nem egykaptafa, mindegyik "stílusa" kicsit más. Az énektudása megközelíti a Megasztárosokét, tán el is éri...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Megvan az a lemez (DK összes SACD-je megvan). Az a lemez nem hibrid, azaz nem olyan, hogy van egy dvd rétege, amin van a nagyfelbontású sztereó(!) és a nagyfelbontású 5.1 és van egy másik réteg, ami sima CD. 
Szóval én nem tudok olyan SACD lemezről, amin ne lenne nagyfelbontású (SACD, DSD) sztereó sáv!

Nekem pont ez az egy hiányzik a négyből, a többi hibrid.

Gordon314, ez is megéri az árát? A másik hármat nagyon szeretem, de a legkorábbi(sárga elejű) a kedvencem közülük.

Egyébként "csak" multicannel-es SACD tényleg nincs, a sztereó alapból rajta van az összesen.

az a címe, hogy when I look in your eyes

megéri, főleg amennyiért vettem (21th tette közzé még annak idején és kb 3000 Ft volt az SACD darabja egy akcióban. A vicc, hogy a hibrid SACD olcsóbb volt, mint a sima CD )
gordon314.fw.hu

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Megvan az a lemez (DK összes SACD-je megvan). Az a lemez nem hibrid, azaz nem olyan, hogy van egy dvd rétege, amin van a nagyfelbontású sztereó(!) és a nagyfelbontású 5.1 és van egy másik réteg, ami sima CD. 
Szóval én nem tudok olyan SACD lemezről, amin ne lenne nagyfelbontású (SACD, DSD) sztereó sáv!

Nekem pont ez az egy hiányzik a négyből, a többi hibrid.

Gordon314, ez is megéri az árát? A másik hármat nagyon szeretem, de a legkorábbi(sárga elejű) a kedvencem közülük.

Egyébként "csak" multicannel-es SACD tényleg nincs, a sztereó alapból rajta van az összesen.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: b.org »

Én EZT használom. Minden beállítható variálható. 8 féle adatbáziból kéri le az adatokat. Köztük van a CDDB is Pl. a CD-t címét beírhatod manuálisa, de megadhatod a vonalkódja számát, vagy egyszerüen berakod a CD-Romba és már jönnek is az adatok, borítókkal együtt.
Köszi, szupernek tűnik, mindjárt kipróbálom!
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

[Van ilyen topik a Szovftverek - DVD katalógizáló... akármi a címe
Köszi, megnézem.
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan?
Te figyelj, mennyi lemezed van neked?

Nekem van kb. 350 CD-m, de még soha nem jártam úgy, hogy vásárlás közben azon kellene agyalnom, hogy vajon ez meg van-e már?

A lemezeket hallgatni is kell ám, nem csak megvenni, oszt feltenni a polcra

Hát épp ez az, hogy hallgatom, és nem a címeket nézegetem...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan? Jó lenne egy nyilvántartó-katalogizáló adatbázis-program, ami CDDB vagy hasonló netes adatbázissal együttműködik, és nyomtatni is lehet belőle. Most az Audiophiler Music Organizer 1.4.2-t használom, de nem vagyok megelégedve vele (pl. nem jegyzi meg a testreszabást, gyakran lefagy). Tudtok jobbat?
Én EZT használom. Minden beállítható variálható. 8 féle adatbáziból kéri le az adatokat. Köztük van a CDDB is Pl. a CD-t címét beírhatod manuálisa, de megadhatod a vonalkódja számát, vagy egyszerüen berakod a CD-Romba és már jönnek is az adatok, borítókkal együtt.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: 21st »

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan?
Te figyelj, mennyi lemezed van neked?

Nekem van kb. 350 CD-m, de még soha nem jártam úgy, hogy vásárlás közben azon kellene agyalnom, hogy vajon ez meg van-e már?

A lemezeket hallgatni is kell ám, nem csak megvenni, oszt feltenni a polcra
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A SACD azért is szimpatikus, mert minden lemezen van nagyfelbontású sztereó sáv is, míg a DVD-Audio esetén ez koránt sem általános.
... Azért óvatosan vásárolj... A napokban pont egy DK lemezt néztem (MM Pécs), az volt rajta: ...ONLY SACD Players... Ki is próbáltuk, CD-játszóval nem ment.
.....

gordon314.fw.hu

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: cisco »

A SACD azért is szimpatikus, mert minden lemezen van nagyfelbontású sztereó sáv is, míg a DVD-Audio esetén ez koránt sem általános.
... Azért óvatosan vásárolj... A napokban pont egy DK lemezt néztem (MM Pécs), az volt rajta: ...ONLY SACD Players... Ki is próbáltuk, CD-játszóval nem ment.

Egy kicsit off: ahogy szaporodik a CD-DVD gyűjteményem, egyre többször kerülök olyan helyzetbe a boltokban, hogy: ez megvan? Jó lenne egy nyilvántartó-katalogizáló adatbázis-program, ami CDDB vagy hasonló netes adatbázissal együttműködik, és nyomtatni is lehet belőle. Most az Audiophiler Music Organizer 1.4.2-t használom, de nem vagyok megelégedve vele (pl. nem jegyzi meg a testreszabást, gyakran lefagy). Tudtok jobbat?

Van ilyen topik a Szovftverek - DVD katalógizáló... akármi a címe

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Posza
V.I.P.
V.I.P.

Ezt a lemezt tegnap kaptam meg. Már háromszor meghallgattam, nekem nagyon bejött. Ismerős érzés, ha tetszik valami dallam, akkor egész nap dudorászom magamban, na ez ilyen. Egy kicsit dixiland, egy kicsit jazz, egy kicsit pop. Ismert "örökzöldek" a művész saját értelmezésében. Egy kicsit hajaz Diana Krall-ra a stílusa, de ez nálam +pont, mert "őt" is nagyon szeretem. A haveromnál CD-ként is kipróbáltuk, nagyon jó hangja van az albumnak, SACD-n még "finomabb", igazi audiofil hangzás.

Q10

Hozzászólás Szerző: Q10 »

Hi!
Kedvenc zenekar is jó , mert ha igen akkor:Slipknot , Marilyn Manson , Static-X , Stone Sour

Ha csak szám akkor:Slipknot:Eyore...stb. Marilyn Manson:Fight Song...stb. Static-X:Only...stb. Stone Sour:Get Inside...stb.

______Q10

close652
Beköltözött
Beköltözött

Pompeii: a világ egyik legjobb (koncert?) filmje
Hogy lenne már az koncert?

csak nekem jáccanak, vazze!
system

21st