Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Progresszív Rock

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Nem 100%-ig prog, de alakult egy jó értelemben vett szupergroup... jó zene... van benne egy kis Subscribe... egy kis Special Providence...

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

sszomat, ennyi! Így kell kinézni egy bivaly koncertnek a 21. században!

Ilyen zenéért nagyon messzire is utaznék...

https://www.youtube.com/watch?v=Mj-EljkcEQI

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Van két jegyem a budapesti koncertre!   

http://www.kephost.com/image/SfF2

Ilyen zenéért nagyon messzire is utaznék...

https://www.youtube.com/watch?v=Mj-EljkcEQI
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Készül a "fantasztikus",  új Dream Theater lemez. Mikor meghallgattam az első beharangozó dalt, a Gift of Musicot rögtön az utolsó taktusok lecsengése után abban maradtam magammal, hogy ezt sem kell betennem soha a lejátszási listáim közé... van elég más is...

Ezen árnyalt egy kicsit a második közzétett dal.

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Szerintem zseniális megint, orrvérzésig fogom hallgatni, amint megjön a lemez.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: tollact »

Ez a The Mute Gods várhatóan jó lesz, kösz hogy felhívtad a figyelmemet rá! A honlapjukról kiderül, hogy egy szép kivitelű digipack CD-vel és egy dupla LP-vel indítanak. A nevek garanciát jelentenek a minőségre...(Nick Beggs, Marco Minnemann, Roger King)
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Aki teheti, menjen el a Steven Wilson koncertre! KJicsi összefoglaló:

Wilson jó volt, mint mindig. Az elsö részben eljátszották a teljes új lemezt, aztán szünet, a második részben pedig régebbi Wilson-albumokról játszottak. Aztán jött egy húszperces ráadás, amiben Porcupine Tree dalok jöttek. Azt mondta a ráadás elött, hogy ez az elsö alkalom, hogy szólókoncerten Porcupine Tree-t játszanak, most meggondolta magát, végül is az is az ö bandája volt. A dobos és a gitáros más volt, mint a lemezen, de jók voltak, és a hangminöség is kifogástalan volt, mint mindig. Beggs-nek nem volt befonva a haja, ennek ellenére jó volt a stick-en. :-) Végre normális helyen, a Philharmonie-ban volt a koncert, ülös koncertterem, mindent remekül lehetett látni és hallani. Csupán egy dolgot hiányoltam, Marco Minnemann erélyesebb és agyasabb dobolása jobban tetszik, de így is remek volt.
Nálunk is ülős koncert lesz áprilisban a RAM kolosszeumban. Még nincs meg a jegyem de jó lenne eljutni. Sajnos elég korán elkezdték árulni a viszonylag kis helyszínre, úgyhogy esélyes hogy lemaradok,..

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Progresszív Rock

Wilson jó volt, mint mindig. Az elsö részben eljátszották a teljes új lemezt, aztán szünet, a második részben pedig régebbi Wilson-albumokról játszottak. Aztán jött egy húszperces ráadás, amiben Porcupine Tree dalok jöttek. Azt mondta a ráadás elött, hogy ez az elsö alkalom, hogy szólókoncerten Porcupine Tree-t játszanak, most meggondolta magát, végül is az is az ö bandája volt. A dobos és a gitáros más volt, mint a lemezen, de jók voltak, és a hangminöség is kifogástalan volt, mint mindig. Beggs-nek nem volt befonva a haja, ennek ellenére jó volt a stick-en. :-) Végre normális helyen, a Philharmonie-ban volt a koncert, ülös koncertterem, mindent remekül lehetett látni és hallani. Csupán egy dolgot hiányoltam, Marco Minnemann erélyesebb és agyasabb dobolása jobban tetszik, de így is remek volt. 

Van két jegyem a budapesti koncertre!   

http://www.kephost.com/image/SfF2

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Progresszív Rock

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7023

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: hosszu »

az sbb budapesten!
Szerintem így még nem örültek egyetlen mondatodnak sem
Most azonnal meg is vettem a jegyet - az online világ előnyei.

https://www.youtube.com/watch?v=u21s1KBK8qc
longkft.hu/audioblog/

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: Shimano »

...lazításul ajánlom figyelmedbe az Omega együttes 4. lemezét (LP), amit pedig köz- és LP-veszélyes alumínium lemezbe csomagoltak.
Lazítok,csak bosszantó hogy egy 8 ezer ft-ba kerülő,(de az ár lényegtelen is) lemezt ilyen gagyi tokban adnak ki.Van pár papírtokos lemezem,és azokhoz legalább adtak külön tokot is,de ez csak bele van nyomva a tokba úgy,hogy képtelenség normálisan ki-be tenni,ráadásul dupla is.
Viszont én is hasonlóan hallgatok zenét.Nekiülök egy együttesnek,és az elsőtől fogva meghallgatok tőlük egy pár lemezt,időnként mindet,ès így jól nyomon követhető a pályafutásuk változása,érdekes tud lenni.Nem minden esetben persze,csak ha elég időm van,és jól is esik akkor azt hallgatni.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Azt hiszem, kicsit túlzásba estem, 21 SBB lemezt hallgattam meg a héten, pedig még csak szerda este van

longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

OFF.

Basszus hogy én hogy rühellem azokat az olyan papírtokos cd lemezeket,amik össze karcolják a lemezt,mert képtelenség normálisan kivenni őket belőlük.
Hogy lehetnek olyan f@szok a kiadók hogy ilyen csomagolásban adnak ki lemezt?
Legalább adnának hozzá egy mini lp papír tokot is,mert az legalább véd valamennyit,de az is karcol.

...lazításul ajánlom figyelmedbe az Omega együttes 4. lemezét (LP), amit pedig köz- és LP-veszélyes alumínium lemezbe csomagoltak.
longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

ide írom, mert félig prog.rock/félig jazz az eredeti anyag, és amit csináltak belőle is - tehát > a mai napon nagy várakozással vettem át a Syrius legacy: Az Ördög álarcosbálja újratöltve c. CD-t, mivel a Rádióban részleteket hallottam már róla, és azonnal megfogott a régi anyag fiatalosított szelleme  . a zene elképesztően jó , szuper a hangszerek keverése is - azonban a hangminőséggel kapcsolatban komoly problémáim vannak > a lemez úgy szól konkrétan, mint egy MP3-ba tömörített anyag : dinamika-komprimált, a frekvenciasáv alja és teteje erősen vágott, a középtartomány színtelen - sőt, még néhol torzít is a CD . sajna azt kell mondjam, ilyen jellegű hangot CD-ről még a '80-as évek legrosszabbul sikerült újra-digitalizált komolyzenei felvételeinél hallottam csak . hááát... szomorú vagyok
Ne légy szomorú, már az is valami, hogy a mai huszonéves jazz generáció egyáltalán ismeri a Syrius zenéjét - feltéve, hogy nem Ráduly Mihály kényszerítette rájuk.
Ha esetleg mégis inkább az eredeti, Ausztráliában felvett anyagot, vagy a némi megalkuvással kiadott Széttört álmokat szeretnéd meghallgatni, nálam megteheted, csak hozz lemezjátszót...
longkft.hu/audioblog/

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: andarson »

Csak most futottam bele Pat Mastelotto (King Crimson, Mr. Mister, XTC, TU, KTU, Stick Men...) dupla lemezébe, ami 2012-ben jelent meg, de kifejezetten tetszetős .

És egy track:

https://www.youtube.com/watch?v=TvH0ZJxVhfI
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

membrana-tympani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: membrana-tympani »

helyes, amúgy is ritkán kapnak a gyártók-szolgáltatók normális szakmai visszajelzéseket a felhasználóktól! majd írd meg a fülelés élményét!

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Bocs dupla lett.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

ide írom, mert félig prog.rock/félig jazz az eredeti anyag, és amit csináltak belőle is - tehát > a mai napon nagy várakozással vettem át a Syrius legacy: Az Ördög álarcosbálja újratöltve c. CD-t, mivel a Rádióban részleteket hallottam már róla, és azonnal megfogott a régi anyag fiatalosított szelleme . a zene elképesztően jó , szuper a hangszerek keverése is - azonban a hangminőséggel kapcsolatban komoly problémáim vannak > a lemez úgy szól konkrétan, mint egy MP3-ba tömörített anyag : dinamika-komprimált, a frekvenciasáv alja és teteje erősen vágott, a középtartomány színtelen - sőt, még néhol torzít is a CD . sajna azt kell mondjam, ilyen jellegű hangot CD-ről még a '80-as évek legrosszabbul sikerült újra-digitalizált komolyzenei felvételeinél hallottam csak . hááát... szomorú vagyok Meghallgattam ezt az anyagot flacról CD-re írva. Nem mondom hogy audiofil felvétel lenne, de szerintem nem zavaróan rosszabb, mint a mai (magyar) megjelenések. A zene viszont tényleg jó -

membrana-tympani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: membrana-tympani »

van belőle FLAC, nem tudom, az egész lemez elérhető-e

http://zenekucko.ucoz.com/blog/syrius_l ... 0-23-14520

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: Shimano »

OFF.

Basszus hogy én hogy rühellem azokat az olyan papírtokos cd lemezeket,amik össze karcolják a lemezt,mert képtelenség normálisan kivenni őket belőlük.
Hogy lehetnek olyan f@szok a kiadók hogy ilyen csomagolásban adnak ki lemezt?
Legalább adnának hozzá egy mini lp papír tokot is,mert az legalább véd valamennyit,de az is karcol.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”