Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Zu információk
Moderátor: Penna-Poor
Zu információk
A következő képek csak erős idegzetűeknek, komplett Zu házimozi.
És jó a műsor...
Németh Miklós
Mark Levinson, Bladelius, Harbeth
-
Vendég
Zu információk
A következő képek csak erős idegzetűeknek, komplett Zu házimozi.
-
Vendég
Zu információk
Fenn vagyunk a kiállítással a Zu blogon
http://www.zuaudio.blogspot.com/
Az a beállás meg a tekintet Dávid részéröl olyan Security-s Most biztos azt hiszik a világban hogy itt a Balkánon még a hifi show-ra is kell secu hogy megfékezzék a barbár tömeget
Már megírtam nekik, hogy kit is sikerült megcsípni a sok arc közül Dávid még nem is tudja, majd holnap megmutatom, lesz csodálkozás.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Zu információk
Fenn vagyunk a kiállítással a Zu blogon
http://www.zuaudio.blogspot.com/
Az a beállás meg a tekintet Dávid részéröl olyan Security-s Most biztos azt hiszik a világban hogy itt a Balkánon még a hifi show-ra is kell secu hogy megfékezzék a barbár tömeget
-
Vendég
-
Vendég
Zu információk
Köszi, jó útmutatás!!!!
Ma nagy előrelépés történt a Druidok érkezésében.
Köszi, jó útmutatás!!!!
Orulok, hogy segithettem
Zu információk
Köszi, jó útmutatás!!!!
Orulok, hogy segithettem
Zu információk
Kár, hogy a topic - mint minden ebben a feneverte magyar lo-fi világban - eldurvult.
Kár bizony, ezert en mint leendö zu tulajdonos szeretnek egy kicsi mást kerdezni.
Van tapasztatotok a zu druid beállitásával? Saját tüske, vagy inkább fenyö / ebenfa kocka? Ha fa akkor nem borulekony-e túlzottan (gyerek veszely...)
En arra gondoltam, hogy egy felbevágott Altmann panelre tüskevel teszem fel, a kinti Proacjaimmal ez nagyon bevállt.
Köszi, ha van ötletetek!
A Druidot en probaltam tobb tuskevel is. Leginkabb a sajat tuske valt be, abbol is a rovid, kerekitett vegu, ami leginkabb a parkettara valo. A hosszu, hegyes, vastag szonyeghez valo tuskevel szerintem ne is kiserletezz.
Probaltam az ebenfa kockakat is, nem ereztem szamottevo kulonbseget a sajat tuskevel szemben, amde igy valoban igencsak borulekony lehet - en nem kockaztatnam. Azonkivul igy mar magasabbra is kerul a Druid, mint ami altalaban idealis. Ilyenkor johet Sean trukkje: a talp ala (ertelemszeruen nem a tuskek ala!) csusztatott magazinokkal lehet a magassagot szabalyozni. A National Geographic meretet tekintve kivalo erre a celra...
Probaltam meg Souncare tusket/talpat, ez szvsz nagyon elhangolja, elvekonyodik a kozeptartomany, ami nem szerencses, hisz pont ez az egyik nagy erossege a Druidnak.
Volt Daruma is, de az mar igen magasra emeli a dobozt, es nem tul jo nezni, ahogy ez az egimszelo inog rajta. A hatas amugy nem rossz.
De igazabol a Druid sokkal kenyesebb a jo beallitott magassagra, mint a felhasznalt tuskere. Ezt nem lehet elegge hangsulyozni.
A fenyo panel a doboz ala valoszinuleg jo lesz, nalam nagyon sokat javitott, amikor a padlo helyett egy sima bricoban vagatott kezeletlen farostlemezre tettem a Druidot.
Remelem ez valamennyit segitett.
Köszi, jó útmutatás!!!!
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
Kár, hogy a topic - mint minden ebben a feneverte magyar lo-fi világban - eldurvult.
Kár bizony, ezert en mint leendö zu tulajdonos szeretnek egy kicsi mást kerdezni.
Van tapasztatotok a zu druid beállitásával? Saját tüske, vagy inkább fenyö / ebenfa kocka? Ha fa akkor nem borulekony-e túlzottan (gyerek veszely...)
En arra gondoltam, hogy egy felbevágott Altmann panelre tüskevel teszem fel, a kinti Proacjaimmal ez nagyon bevállt.
Köszi, ha van ötletetek!
A Druidot en probaltam tobb tuskevel is. Leginkabb a sajat tuske valt be, abbol is a rovid, kerekitett vegu, ami leginkabb a parkettara valo. A hosszu, hegyes, vastag szonyeghez valo tuskevel szerintem ne is kiserletezz.
Probaltam az ebenfa kockakat is, nem ereztem szamottevo kulonbseget a sajat tuskevel szemben, amde igy valoban igencsak borulekony lehet - en nem kockaztatnam. Azonkivul igy mar magasabbra is kerul a Druid, mint ami altalaban idealis. Ilyenkor johet Sean trukkje: a talp ala (ertelemszeruen nem a tuskek ala!) csusztatott magazinokkal lehet a magassagot szabalyozni. A National Geographic meretet tekintve kivalo erre a celra...
Probaltam meg Souncare tusket/talpat, ez szvsz nagyon elhangolja, elvekonyodik a kozeptartomany, ami nem szerencses, hisz pont ez az egyik nagy erossege a Druidnak.
Volt Daruma is, de az mar igen magasra emeli a dobozt, es nem tul jo nezni, ahogy ez az egimszelo inog rajta. A hatas amugy nem rossz.
De igazabol a Druid sokkal kenyesebb a jo beallitott magassagra, mint a felhasznalt tuskere. Ezt nem lehet elegge hangsulyozni.
A fenyo panel a doboz ala valoszinuleg jo lesz, nalam nagyon sokat javitott, amikor a padlo helyett egy sima bricoban vagatott kezeletlen farostlemezre tettem a Druidot.
Zu információk
Köszi, ha van ötletetek!
Zu információk
Látom megint megtaláltátok egymást.HG-nek ajánlottam ingyen topicot a ker részen,de nem élt vele.
ATC!
Köszönöm az ajánlatodat, eddig nem volt rá szükség.
Ha szükség lenne rá, hidd el, már régen lenne.
Hg
Szerintem az amúgy értelmes alapgondolatodat sikerült elég jól aláásnod ezzel az ügyetlen tollforgatással. Egyébként ha van ötleted erősítőileg egy Shahinian Arc dobozhoz érdekelne a véleményed. De csak is kizárólag magánban!!!!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Zu információk
Köszi, ha van ötletetek!
Azt hiszem, hogy a Zu tüske a legjobb. Talán azt lenne érdemes megpróbálni, hogy a Yamamoto P-18 alátétjének ébenfa csészéjét alátenné az ember a tüskének. Csak ekkor már lehet, hogy túl magasan lesz a doboz akusztikai közepe.
A Mana asztalok tüskéi alatt is működik állítólag.
Zu információk
Köszi, ha van ötletetek!
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Zu információk
Látom megint megtaláltátok egymást.HG-nek ajánlottam ingyen topicot a ker részen,de nem élt vele.
A kakukkrol hallottál már?
Azt most például én nem értem hogy miért van az, hogy vki megvizsgálta a Zu mod-os hangszedöt és tetszett neki ( ugye ez volt büne ), erre jön a technokrata és Hi(u)sztizik...stiluson már meg se lepödünk
Zu információk
ATC!
Köszönöm az ajánlatodat, eddig nem volt rá szükség.
Ha szükség lenne rá, hidd el, már régen lenne.
Hg
Zu információk
A mai napomat még te sem tudod elrontani, ma megjött Anna lányomból kioperált daganat szövettani eredménye és semmi rossz, csak zsir.
Feri!
Jobbulást kívánok Anna lányodnak!
Őszintén örülök neki, hogy ilyen fiatalon nincs semmi baja.
Ez a legfontosabb és nem az a hülye hifi.
A ............ helyett írhattam volna Clearaudio-t is, Lyra-t, YZX-et, Dynavector-t..... is tök mindegy, mivel a mai modern hangszedők fizikailag mérhető paraméterei nagyon hasonlatosak.
Ez természetesen nem véletlen, hiszen egy elektromechanikai átalakító, ami egy zárt barázdában fut eleget kell tegyen bizonyos mérhető geometriai, dinamikai paramétereknek, különben a geometriai, tömeg és dinamikus paramétereiből adódó torzítások nemkívánatos módon megnőnek.
A tűprofil, tűszár anyaga, engedékenység.... nagyon közel állnak egymáshoz.
A mai modern karok tömege is töredéke az évtizedekkel ezelőtti karokénak, a tűprofilból még elvétve is nehezen találni kúpos kialakításút, így ezekben egy nagytömegű hangszedő, aminek ráadásul rendkívül kicsi az engedékenysége, nem biztos, hogy jól fog működni.
Persze vannak még csodák és vannak, akik arra várnak. Főleg a hifiben.
Sajnálom, hogy pont te találtál összeesküvést az én beírásomban.
Mivel én természetesen a .............. hangszedőket ismerem a legjobban, egyszerű volt az adatokat annak az adatlapjából kivenni.
hg
Zu információk
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Zu információk
Persze, persze!
A DL103 egy klasszikus. Sajnos annak a mai formájában már szinte semmi köze ahhoz a DL103-hoz, ami miatt klasszkiussá vált. Abból is a jó régi darabok az igaziak, ahogy sok egyéb hangszedőből is. Igaz, azoknak nagyon meg kell vizsgálni a tűjét és a felfüggesztését.
Az előző beszúrt képemen is két darab Koetsu látható, amiket még a Sugano mester kézzel gyártott. Fantasztikus hangszedők. Még alnico mágneskörrel, az egyik ráadásul a hoszzú fatestű változat, ami igen ritka. A mai, utángyártott Koetsu-k sem érnek fel ezek minőségével.
Ahogy a másik hangszedő egy VdH Grasshopper II-es, ami akkoriban a csúcsdarabja volt a Van den Hul-nak, majd jötta Colibri és a Grasshopper III-as, aztán a Grasshopper IV-es és a Colibri közé beszúrták a Condort és a Beauty-t is. Szegény Grasshopper IV már nyomaiban sem őrzi a Grasshopper II-es minőségét. De ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a Colibri a csúcs hangszedője ma a Van den Hul-nek. Az persze fenomenális darab. Mindhárom változatát (Cu, Gold, Platinum) hallgattam hosszabb rövidebb ideig a saját rendszeremben, ahogy a Grasshopperekkel is éltem együtt.
Ahogy a képen látható Transfiguration AF-1 es is egy elég régi darab, amiben maga VdH cserélt tűt tűszárral (a japán Scantech tű lett lecserélve benne), szintén kiváló hangú hangszedő.
Ma a minőségi tűket szinte csak két gyártó állítja elő, a Fritz Geiger és a Scantech.
Ők szállítanak szinte valamennyi hangszedő gyártónak a specifikációik szerinti tűket.
Azért a hangszedők mechanikus paraméterei erősen befolyásolják az olyan tulajdonságokat, mint követési képesség, torzítás (ami a tű méretéből ered), barázdaterhelés (ami azért nem elhanyagolható az LP élettartama miatt).....
A hangminőség megítélése pedig tökéletesen szubjektív, abba itt most nem mennék bele. De azért elhiheted, csodák nincsenek. Egy kétszáz dolláros betét sosem fog olyan lenni, mint egy négyezer dolláros, bárki is állítja ennek az ellenkezőjét.
Nagy botorság lenne ebben az álomban ringatni bárkinek is magát.
Hg
Ajánlom figyelmedbe a DENON DL-103 R tipust, Nálunk is forgalmazzák, kb 4x-es áron mint a sima modellt.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Látom megint megtaláltátok egymást.
HG-nek ajánlottam ingyen topicot a ker részen,de nem élt vele.
Zu információk
Látom megint megtaláltátok egymást.
HG-nek ajánlottam ingyen topicot a ker részen,de nem élt vele.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Zu információk
De tudom, én itt, ezen a Penna által fizetett kereskedelmi fórumon nem vagyok kívánatos általad, meg az itt jelenlevők által sem. Ezért is elnézést kérek mindenkitől, akinek a lelki nyugalmát felkavartam eme szép hétfő délelőttön.)
Azt azért leírhatom, hogy a Transfiguration AF-1 egy jó hangszedő?
hg
Ne állítsd be magad valamiféle áldozatnak... semmi szükség rá, egyetlen hsz-ed sem lett törölve, csupán a kilencszer, teljesen feleslegesen leírt gyártmány megnevezést pontoztam ki. Ha valaminek áldozata vagy az saját magad, feleslegesen gyártasz összeesküvés elméleteket. Bárkinek az érdemi és kulturált hozzászólásának helye van itt.
Ne csak írj, hanem olvass is: ingyenes a kereskedelmi fórum, ezért ajánlottam neked termékpropaganda céljára.
A mai napomat még te sem tudod elrontani, ma megjött Anna lányomból kioperált daganat szövettani eredménye és semmi rossz, csak zsir.
Zu információk
Hm... ez a stílus itt nem divat. Fogd vissza magad.
Ám legyen!
(De azért a stílus mögött tartalom is van, azzal is törődhettél volna egy kicsit.
Mondjuk elvártam volna, hogy érvekkel és nem tekintélyérvekkel támsztottad volna alá nemtetszésedet kiváltó műszaki jellegű hozzászólásomat. De tudom, én itt, ezen a Penna által fizetett kereskedelmi fórumon nem vagyok kívánatos általad, meg az itt jelenlevők által sem. Ezért is elnézést kérek mindenkitől, akinek a lelki nyugalmát felkavartam eme szép hétfő délelőttön.)
Azt azért leírhatom, hogy a Transfiguration AF-1 egy jó hangszedő?
hg
-
Vendég
Zu információk
A csodavárás és az álmok világa, mint a rákgyógyszerek tömege, a ránctalanító krémek tömege, a minden foltot kiszedő mosóporok, a gyorskészpénz azonnal, az örökjáradék az ingatlanodért cserében.....
Amíg létezik emberi butaság, annak lesznek kihasználói is.
Töröld ezt is nyugodtan a többivel.
hg
HG:
Hm... ez a stílus itt nem divat. Fogd vissza magad.
-
Vendég
Zu információk
Mint például:
A Transfiguration (ha jól emlékszem a Penna forgalmazza)
A Van den Hul ( Auditorium forgalmazza)
Koetsu (ha jól tudom, nincs forgalmazója itthon)
Denon (Annex???)
Fritz Geiger: hangszedő tű gyártó
Scantech: hangszedő tű gyártó
Sajnálom, hogy kicsapta a biztosítékot nálad a beírásom.
Bocsáss meg nekem, hogy megzavartam beírásommal a köreidet.
Ígérem, nem teszem többé.
Ui:
1. A Benz Micro hangszedők mindenféle propagandagépezet nélkül igen jól fogynak.
Tudod, őket a minőségük adja el és nem a kereskedők és tesztelők hasbaaksztós dumája.
2. Használj nagyobb felbontású monitort és akkor nem húzza szét a kép az oldalt.
HG:
OFFTOPIC:
Az, hogy, mivel volt bajom, a kipontozott részekből tisztán látszik, ezért felesleges a felsorolásod Van den Hullal és a többiekkel. Az, hogy adott általatok forgalmazott termék nevét, tipusát hányszor írtad le, a kipontozott részek kiválóan mutatják, messze többször, mint ami a szöveg érthetőségéhez szükséges lett volna. A kereskedői fórumok ingyen vannak, tessék ott nyitni egyet és hasonló aktivitást ott kifejteni.
Az alábbi hozzászólásaidat például érintetlenül hagyom, mert kiválóan mutatja mindazt, amit látnunk kell.
Ez különösen jellemző:
"Használj nagyobb felbontású monitort és akkor nem húzza szét a kép az oldalt."
Elárulom, hogy 2 db 1920x1200-as 24 inches monitort meg egy 32 inches LCD tévét használok a komputeren, engem nem zavar mekkora képet raksz be. De azokat igen, akik egy 17 vagy egy 19 inches monitoron 1024x768-as felbontásban interneteznek. Őket például érdemes lenne emberszámba venni.
Mellesleg érdemes lenne utána nézned annak is, hogy kicsoda is Art Dudley, milyenek az írásai, mert hát ha jó sejtem őt is úgy vádolod hasbaakasztós dumával, hogy nem ismered a munkásságát. Az által évekig szerkesztett és kiadott Listener című hifi negyedévi kiadvány olyan elismertségnek örvendett odakint, mint a Hifi Magazin idehaza vagy a Sound Practices a barkácsolók között. Nekem például az összes meg van. Olvass utána egy kicsit.
Zu információk
A hifi pontosan attól szép és izgalmas és azzal tartja meg a vásárlók egy jelentős részét, mert vannak benne csodák, sőt az útkeresés is általában csodavárásról szól. Az álmokról.
Igen, pont azt fogalmaztad meg, amire én is rá szerettem volna világítani.
A csodavárás és az álmok világa, mint a rákgyógyszerek tömege, a ránctalanító krémek tömege, a minden foltot kiszedő mosóporok, a gyorskészpénz azonnal, az örökjáradék az ingatlanodért cserében.....
Amíg létezik emberi butaság, annak lesznek kihasználói is.
Töröld ezt is nyugodtan a többivel.
hg
Zu információk
Feri!
Látom, adtam egy kis munkát.
Töröld ki nyugodtan az összes beírásom, ne csak a képet és egyes szavakat.
Jogodban áll.
Hg