Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ha valaki igazán mindenevő és szeret néha nagyobb hangerőn is zenét hallgatni akkor a nagy Tannoyok a 15 inches koaxokkal egy kicsit még a CS300XS-nél is több tartást és teljesítményt kívánnak. Hiába viszonylag magas a hatásfokuk. Átlagosabbnak mondható és a szomszédokat is tekintetbe vevő zenehallgatási szokások esetében nagyon élménydús hangzást lehet a párosítással elérni. A CS300XS elég érzékeny a tapasztalataim szerint a hálózati kábelre és kicsit talán kevésbé a hangfalkábelre. Persze ez biztosan hangfalfüggő is. A Danley, Zu koax hangszórós dobozokkal nem kellett a jó hanghoz drága hangfalkábel.

A nagy Tannoyokat érdemes egyszer kipróbálni nem csöves erősítőkkel is, mint amilyenek az MC2 Audio pro erősítői vagy az általunk nagyon kedvelt Altmann. 

..és nem csak akkor,és abban az esetben ha az ember szeret hangoskodni  a lényeg hogy a felesleg sosem árt,viszont ha kevés van,az igen a nagy DC-knél (no meg a kicsiknél sem árt azé)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3911

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

New M2Tech Young DSD preamp/DAC official announcement | Broadcast AV blog

390e Ft lesz a hazai bruttó fogyasztói ára. Már rendelés alatt várhatóan február közepén, második felében érkezik majd. Szimmetirkus felépítésű analóg rész és kimenete lesz. Focal aktív monitorok ideális partnere lehet. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Tudom, hogy szinte lehetetlen így összehasonlítani az erősítőket (vagy bármilyen berendezést), de köszönöm szépen a válaszát.
Jelenleg Tannoy Monitor Gold 15"-es hangszórókat hallgatok a Tannoy egyik legkisebb dobozában, amely a Lancaster. Éppen eg Fisher X-100A erősítőre vannak rákötve, amelyet nemrég vásároltam. Úgy érzem, hogy a Tannoy-ok szépen muzsikálnak a Fisher-rel, de kíváncsi lettem volna arra, hogy a Leben CS-300 (sima vagy XS)-re kötve milyen lenne a különbség. Biztos vagyok benne, hogy lenne különbség, de nem tudom milyen irányú lenne ez a különbség.
Úgy érzem, hogy az EL84 szépen szólaltatja meg a Tannoy-okat, tehát maradnék ennél az iránynál.
A 2A3 teljesítménye kicsit kevés lenne, de talán még a 300B is, viszont az EL84 15-20W-ját már elegendőnek érzem és hangra is szép.
Meg aztán egy jobb 2A3 vagy 300B-s erősítő ára túl magas nekem.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Ha valaki igazán mindenevő és szeret néha nagyobb hangerőn is zenét hallgatni akkor a nagy Tannoyok a 15 inches koaxokkal egy kicsit még a CS300XS-nél is több tartást és teljesítményt kívánnak. Hiába viszonylag magas a hatásfokuk. Átlagosabbnak mondható és a szomszédokat is tekintetbe vevő zenehallgatási szokások esetében nagyon élménydús hangzást lehet a párosítással elérni. A CS300XS elég érzékeny a tapasztalataim szerint a hálózati kábelre és kicsit talán kevésbé a hangfalkábelre. Persze ez biztosan hangfalfüggő is. A Danley, Zu koax hangszórós dobozokkal nem kellett a jó hanghoz drága hangfalkábel.

A nagy Tannoyokat érdemes egyszer kipróbálni nem csöves erősítőkkel is, mint amilyenek az MC2 Audio pro erősítői vagy az általunk nagyon kedvelt Altmann. 

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én pedig hallottam a CS600-at Proac D2-vel pár éve, viszonylag nagy szobában, eszméletlen volt. Mikor a D2 kijött, több forgalmazó is demózta együtt őket, a sajtóban is találni erről a párosról beszámolót.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11084
Kapcsolat:

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Köszönöm szépen a választ! Szeretném megkérdezni, hogy a Mullard csöves 300XS-ről milyen véleményük alakult ki?
A többi EL84 PP erősítőhöz képest milyen helyen áll egy képzeletbeli dobogón?
(Gondolok itt első sorban az Audio Note EL84PP-s erősítőire vagy esetleg a vintage Leak, Fisher és Scott erősítőkre.)

Én sem tudok masszív iránymutatást adni, de néhány hétig volt szerencsém együtt élni a Leben 300XS erősítővel. Ez idő alatt több ProAc és saját készítésű hangdobozzal is ki tudtam próbálni. Szokványos jelzőket nem írnék, csupán annyit, hogy a nálam kiadósan meghallgatott erősítők között a szűk élmezőnyben van, nagyon kifinomult hangot produkál. A teljesítménye sajnos szűkös az érzéketlenebb hangsugárzókhoz, pláne nagyobb szobában.

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: vencel »

Erre és a hasonló kérdésekre lehetetlen érdemi választ adni. Minden értékítélet óhatatlanul is nagyon szubjektív lenne és ezért nem tennék kísérletet a véleményalkotásra. Valamiféle sorrendiség felállítása pedig tényleg nem az én asztalom. Ezt az utat mindenkinek magának kell bejárnia sajnos.

A Leben 300XS nagyon finom erősítő, de mint minden hasonló konstrukciójú viszonylag kis teljesítményű csöves erősítő, a véleményalkotás csakis a hangfallal együtt értelmezhető. Saját otthoni tapasztalataim szerint igen jól működik a Zu hangfalakkal és elég jól a ProAc hangfalakkal. Egyik ismerősöm Goodmans Axiomjával is nagyon szerethető. Jó öreg 10, 12, 15  inches dual concentric Tannoyokkal szintúgy. Furcsa módon nem olyan jó a nagyhatásfokú és koax tölcséres Danley SH100-zal és SH100B-vel, mint a Zu Druid V-tel illetve a Danley SH LPM-mel.

Tudom, hogy szinte lehetetlen így összehasonlítani az erősítőket (vagy bármilyen berendezést), de köszönöm szépen a válaszát.
Jelenleg Tannoy Monitor Gold 15"-es hangszórókat hallgatok a Tannoy egyik legkisebb dobozában, amely a Lancaster. Éppen eg Fisher X-100A erősítőre vannak rákötve, amelyet nemrég vásároltam. Úgy érzem, hogy a Tannoy-ok szépen muzsikálnak a Fisher-rel, de kíváncsi lettem volna arra, hogy a Leben CS-300 (sima vagy XS)-re kötve milyen lenne a különbség. Biztos vagyok benne, hogy lenne különbség, de nem tudom milyen irányú lenne ez a különbség.
Úgy érzem, hogy az EL84 szépen szólaltatja meg a Tannoy-okat, tehát maradnék ennél az iránynál.
A 2A3 teljesítménye kicsit kevés lenne, de talán még a 300B is, viszont az EL84 15-20W-ját már elegendőnek érzem és hangra is szép.
Meg aztán egy jobb 2A3 vagy 300B-s erősítő ára túl magas nekem.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Köszönöm szépen a választ! Szeretném megkérdezni, hogy a Mullard csöves 300XS-ről milyen véleményük alakult ki?
(Gondolok itt első sorban az Audio Note EL84PP-s erősítőire vagy esetleg a vintage Leak, Fisher és Scott erősítőkre.)

Erre és a hasonló kérdésekre lehetetlen érdemi választ adni. Minden értékítélet óhatatlanul is nagyon szubjektív lenne és ezért nem tennék kísérletet a véleményalkotásra. Valamiféle sorrendiség felállítása pedig tényleg nem az én asztalom. Ezt az utat mindenkinek magának kell bejárnia sajnos.

A Leben 300XS nagyon finom erősítő, de mint minden hasonló konstrukciójú viszonylag kis teljesítményű csöves erősítő, a véleményalkotás csakis a hangfallal együtt értelmezhető. Saját otthoni tapasztalataim szerint igen jól működik a Zu hangfalakkal és elég jól a ProAc hangfalakkal. Egyik ismerősöm Goodmans Axiomjával is nagyon szerethető. Jó öreg 10, 12, 15  inches dual concentric Tannoyokkal szintúgy. Furcsa módon nem olyan jó a nagyhatásfokú és koax tölcséres Danley SH100-zal és SH100B-vel, mint a Zu Druid V-tel illetve a Danley SH LPM-mel.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

a pennának nem igazán a fő profilja az el84-gyel épített erősítők, sőt, a csöves erősítők forgalmazása...
Kb 20 évig használtam, építettem csöves erősítőket, különös tekintettel a 2A3 és 45 - ös triódásokra és az Audio Note P1 SE-től a Kondó-féle Kagekiig igen sokféle csöves gyári erősítőt, D/A konvertert is használtam, kb olyan 2005-ig, Avantgarde Trio és Klipsch LaScala, Klipschorn hangfalakkal leginkább, de volt Audio Note E is. Ma már ez tényleg nem jellemző, elmúlt a csöves korszak, jó volt, szép volt. Csak a történelmi hűség kedvéért gondoltam leírni.

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Penna-hírek

A CS300-ból csak a Mullard csöves 300 XS-t hoztuk be anno, ez viszont megszűnt már évek óta, a Sovtek csövesből nem tervezzük, hogy behoznánk és eddig sem hoztunk be. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Én is szeretnék érdeklődni, hogy Leben erősítőt lehet-e még kapni?
A CS300 ára érdekelne.
Köszönöm!

A CS300-ból csak a Mullard csöves 300 XS-t hoztuk be anno, ez viszont megszűnt már évek óta, a Sovtek csövesből nem tervezzük, hogy behoznánk és eddig sem hoztunk be. 

vencel
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Penna-hírek

Én is szeretnék érdeklődni, hogy Leben erősítőt lehet-e még kapni?
A CS300 ára érdekelne.
Köszönöm!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Devialet receives two awards from Stereophile Magazine | Broadcast AV blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Már csak 1 kérdésem mardt. Post.zni van e mód a leszorítót? Amennyiben igen akkor vevő lennék rá. Köszönöm.
tudjuk küldeni.

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: adrian »

Már csak 1 kérdésem mardt. Post.zni van e mód a leszorítót? Amennyiben igen akkor vevő lennék rá. Köszönöm.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Sziasztok!
Engenem továbbra is érdekelne a lentebb említett Michell Engineering leszorító. Van e, és ha igen akkor mi az ára?

Szokott általában raktáron lenni és 12.000.- Ft az ára. 

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Leben erősítőket forgalmazzátok még? Privátban szeretnék árakat kérni, ha igen.

Lehet, hogy van még raktáron, majd hívlak, megkérdezem a kollégákat.

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: adrian »

Sziasztok!
Engenem továbbra is érdekelne a lentebb említett Michell Engineering leszorító. Van e, és ha igen akkor mi az ára?

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: atis »

Köszönöm, már megoldódott.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: atis »

Kaphatok árajánlatot (bár a honlapon nem találtam) egy Michell Engineering termékre? (a lemezjátszó topicban kaptam az infót, hogy a Penna forgalmazhatja)

Erről lenne szó:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Leben erősítőket forgalmazzátok még? Privátban szeretnék árakat kérni, ha igen.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Felületesen olvastam és már azt hittem a Chorus 706 partnere a SuperNait2-nek. Gyorsan újraolvastam és megnyugodtam
Nem egészen, de sok minden másnak nagyon is. 

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Felületesen olvastam és már azt hittem a Chorus 706 partnere a SuperNait2-nek. Gyorsan újraolvastam és megnyugodtam
Focal Chorus 706 and Naim SuperNait 2 officially received Diapason d’Or award | Broadcast AV blog
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Focal Chorus 706 and Naim SuperNait 2 officially received Diapason d’Or award | Broadcast AV blog

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 869

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

zseniális ! 
Koncert a párizsi metróban Devialet szponzorálásban: Natalie Dessay & Michel Legrand – Concert métro Décembre 2013 | Broadcast AV blog
DCS Debussy / Pro-Ject RS2T / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Power-R kábelezés

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Koncert a párizsi metróban Devialet szponzorálásban: Natalie Dessay & Michel Legrand – Concert métro Décembre 2013 | Broadcast AV blog

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”