Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Penna-hírek
Moderátor: Penna-Poor
Penna-hírek
A japán Yamamoto már többször szóba került ezeken az oldalakon, mint az egyik kedvencünk.
Néhány már próbálhatták az itt is jelenlevők közül, de ma végre én is hozzájutottam egy próba erejéig a Yamamoto MGB-1, mágnesesen lebegtető ébenfa készülék alátétéhez.
Ha valakinek muszáj egymás tetejére tennie az eszközeit, vagy valami masszívabb bútorra, nincs különoleges hifi állványa, nem nagyon talán ötletesebb és jobban működő alátététet azt hiszem.
Nekem most a Konnekt és a DEQX szobakorrektor alatt van és igen drámai a hatása még ezek alatt a tisztán digitális elektronikák alatt is, de érezhetően megváltoztatja a rendszer hangját akkor is, ha az Altmannok akkuja alá teszem.
Alátétenként 2-10kg súllyal terhelhető, így egy 4 darabos készlet 40 kg súlyt visel el. Ha ettől nagyobb súlyt kell tartani, akkor 4 darabnál több alátét szükséges illetve ha csak kicsit nehezebb, akkor egyszerűen az ébenfa csészék kicsit közelebb kerülnek egymáshoz. Elég vicces dolog mondjuk egy cd játszót a levegőben lebegve látni.
3 különböző japán hifi szervezet és újság díját is megnyerte.
Penna-hírek
Én jelentkezem zártkörübe!Vihetem én is gitárom?
Rendben, a ruhatárban le lehet adni a gitárt majd
Penna-hírek
Feri, ha már van végleges program a Hifi showra, légyszíves tedd közzé, úgy hallottam nagyon sok érdekes dologgal készültök és jó lenne ezt figyelembevéve tervezni a programomat.Köszi
Talán holnap kész lesz teljes program, még egy-két részlet véglegesítésre vár.
Lesznek zártkörű programok, amikre csak regisztráció után lehet majd bejutni, ezért akiket ez érdekelne kérem figyeljék a honlapunkat, a hétvégén ott lehet majd valamikor regisztrálni, péntek reggelig, de emailt is lehet majd küldeni.
Élő zene is lesz, ilyesmiket tessék várni:
Szabó Sándor gitárművész improvizációi
Trio Grande, Részlet Piazzolla „Évszakok Buenos Airesben” szerzeményéből
Szepes András csembaló művész, Bach F-dúr pastorale, Couperin XI. Szvitt, Handel, Scarlatti
Bürger Miklós Hoteljazz (zongora)
A video kedvelőknek bemutatjuk a ma létező legkorszerűbb SD (hagyományos képméret) - HDTV (nagy felbontású képméret) konvertert, a Snell and Wilcox Quasar-t, lesz Danley hangfal bemutató és lesz Zu Druid megszólalás a 2W-os Yamamoto 45-ös triódás erősítővel hajtva, és még sok minden más is. Reméljük megérkeznek a Pink Floyd által mind studióban, mind koncerten használt MC2 Audio erősítők is és így a Danley hangfalak megfelelő parnerekhez jutnak nem csak a sztereó zenehallgatás,. de az élő koncertek hangosítása esetében is.
A Tokaj B teremben leszünk.
Penna-hírek
Feri, ha már van végleges program a Hifi showra, légyszíves tedd közzé, úgy hallottam nagyon sok érdekes dologgal készültök és jó lenne ezt figyelembevéve tervezni a programomat.
Köszi
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
Penna-hírek
Én is használok olajokat és viaszt!Alapozó olajba a narancsosat használom iszonyat fincs illata van! www.auro.huÁllványba meg ilyesmi massziv kellene igazi csapozással,ragasztva asztalos modjára megcsinálva!
Narancsos remek ötlet, a jövő héten otthon leszek és terveztem egy kis Altmann panel pingálást, kipróbálom!
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
Penna-hírek
Én is használok olajokat és viaszt!Alapozó olajba a narancsosat használom iszonyat fincs illata van! www.auro.hu
Állványba meg ilyesmi massziv kellene igazi csapozással,ragasztva asztalos modjára megcsinálva!
Penna-hírek
...nagy a különbség a gyantás javára, bár messze a leg macerásabb, a feleség türelméről nem is beszélve! (bio lakk, alap hegedű lakk, gyanta házi keverésű a 3 különbüző verzió)
Két utolsó hangfalamat hasonlóan kezeltem, pác nélkül Biopin keményolajjal és keményviasszal. Nyugodtan nyalogathatják a gyerekek A keményolaj valójában természetes gyanták oldata, finom illatos lesz tőle a fa, és nekem jobban tetszik a hatása a hangra, mint a kemény lakkoknak.
A képen a baloldali hangfalon van ilyen felület (Quadlipi fotója):
Penna-hírek
Micsoda egy rendszer!
A hangfal gyártójával folytatott konzultáció után meg fogom még valami trükkel legalább 10-15 cm-rel emeleni, mert úgy még kevésbé lesz hatással a szoba a hangjára. Az 50x50 fokos horizontális/vertikális diszperzió miatt így se nagyon van persze. Valami ötlet egy ehhez való állványra, ami kb 65 cm magas és megbírkózik 65 kg súllyal, a mostani Ikea dohányzó asztal helyett?
Na még egy fotó:
Ha még lenne Mana azt mondanám próbáld ki a tetején fa lappal és a tüskék helyett ébenfa alátámasztással... Hátul a képen látok, hozzá egy darabot. Egyébként mintha a Yamamotonak lenne masszívabb állványa, bár ott a kontaszt nagy lenne, két külön világ... (ébenfa helyett esetleg lehet a mágneses alul meg felül is persze ha elbírja, ha jól látom nem írnak terhelést.
http://www2.117.ne.jp/%7ey-s/MGB-1-2006-zyusyou-e.html
Most néztem meg a Acoustic Revive-nak van egy masszív állványa, ha jól látom az RSB jelűnek jónak kell lennie!
http://www.acoustic-revive.com/english/ ... _s_01.html
Még egy ötlet: felder által előzöekben ajánlott állvány + magyar asztalos (ha jól tudom van) + fenyő + Altmann féle lakkozás (fenyő gyantás -nálam a házi gyártású Altmann paneljeimen remekül működik) + tüske helyett ébenfa vagy AR akusztikus elválasztó. valószínűleg lényegesen olcsóbb mint egy eléggé nehéz állványt Japánból átküzdeni.
Egyébként a panelek siekerén felbuzdulva, a maradék fenyőlapból. gyorsan összeraktam egy hangfal állványt a kis Proachoz és remekül szól(t)!
Sajnos le kellett cserélnem egy masszív fémre, mert a legkisebb gyermek úgy fellökte, hogy majdnem ráment a hangfal a kíérletre... Na meg szerencse, hogy nem a fejére esett.
A Te esetedben ezen veszély nem áll fenn, na meg egyébként is masszívabb anyagot kell használni, alacsonyabb a súlypontja, meg a hangfal is kissé nehezebb, mint Signiture 8.
Egyébként a lakkozás kulcsfontosságú, 3 különböző lakkal kezelet verzióm van az Altmann panleből, nagy a különbség a gyantás javára, bár messze a leg macerásabb, a feleség türelméről nem is beszélve! (bio lakk, alap hegedű lakk, gyanta házi keverésű a 3 különbüző verzió)
Penna-hírek
Micsoda egy rendszer!
A hangfal gyártójával folytatott konzultáció után meg fogom még valami trükkel legalább 10-15 cm-rel emeleni, mert úgy még kevésbé lesz hatással a szoba a hangjára. Az 50x50 fokos horizontális/vertikális diszperzió miatt így se nagyon van persze. Valami ötlet egy ehhez való állványra, ami kb 65 cm magas és megbírkózik 65 kg súllyal, a mostani Ikea dohányzó asztal helyett?
Na még egy fotó:
Ha még lenne Mana azt mondanám próbáld ki a tetején fa lappal és a tüskék helyett ébenfa alátámasztással... Hátul a képen látok, hozzá egy darabot. Egyébként mintha a Yamamotonak lenne masszívabb állványa, bár ott a kontaszt nagy lenne, két külön világ... (ébenfa helyett esetleg lehet a mágneses alul meg felül is persze ha elbírja, ha jól látom nem írnak terhelést.
http://www2.117.ne.jp/%7ey-s/MGB-1-2006-zyusyou-e.html
Most néztem meg a Acoustic Revive-nak van egy masszív állványa, ha jól látom az RSB jelűnek jónak kell lennie!
http://www.acoustic-revive.com/english/ ... _s_01.html
Penna-hírek
Micsoda egy rendszer!
Na még egy fotó:
Penna-hírek
Még valami, az előbbi Danley-s képen a sarokban belóg az Altmann erősítő. Ez már egy, Charles Altmann által enyhén modifikált változat.
Penna-hírek
Szóval vissza a Danley-hez. Úgy tűnik nem kell neki járódni. Egyszerűen tökéletes már a dobozból kivéve is, még 300 ft-os banán- speak-on átalakítóval és Ikea dohányzó asztalra téve is. Semmilyen hibát nem lehet a hangjában hallani, abszolúte semmilyet. Sem a Supernait-tal, sem az Altmann erősítővel. Nem nagyon válogatós, még a lányom Parasound Zamp (70e Ft) kis erősítőjével is hasít. Sajnos kb 40m2 a minimum azt hiszem, ami ahhoz kell, hogy nagyobb kompromisszumok nélkül tudjon megszólalni. Az ember azt gondolná, hogy csak nagy hangerőn szól jól, de nem, éjszakai igen halk zenehallgatásra is alkalmas. De még hogy! Ahol ezt fogják hangosításra használni, oda érdemes lesz zenét hallgatni elmenni. Azt hiszem életem során az első hangfal, amire bátran azt lehet mondani, hogy bármilyen zenei műfajon maximálisan jól teljesít.
Penna-hírek
Feri
Talán nem veszed tolakodásnak ...
Nem veszem tolakodásnak
A Yamamoto a mikrofónia csökkentése miatt használja a más formájú üvegezést.
Opcionálisan némi extra költség fejében szállítják az erősítőt a különleges hálós kialakítású Emmission Lab 2A3 csövekkel is.
Feri
Talán nem veszed tolakodásnak így bemutatkozás alkalmából, de szeretnék a csöves hívőknek talán tetsző képet mutatni a dróthálós (mesh-plate) EML-2A3M csövekről. Itt nálam ezek csak meghajtó pozícióban vannak, baloldalt az a nagy ballon nem a végcső, hanem a bementi fokozat PX25M, szintén mesh-plate hálós anóddal.
Az EML-2A3M csővel SE-ben gyári ajánlás szerint biztonságosan 3,5W-ot érdemes kivenni. Egy érdekesség, hogy külön Yamamoto-nak az EML készített egy kisebb ballonú 2A3M-at. Ennek nem igazán értem az előnyét. A terhelhetőség bizonyára kisebb, meg talán kisebb a mikrofónia is.
István
Penna-hírek
Opcionálisan némi extra költség fejében szállítják az erősítőt a különleges hálós kialakítású Emmission Lab 2A3 csövekkel is.
Feri
Talán nem veszed tolakodásnak így bemutatkozás alkalmából, de szeretnék a csöves hívőknek talán tetsző képet mutatni a dróthálós (mesh-plate) EML-2A3M csövekről. Itt nálam ezek csak meghajtó pozícióban vannak, baloldalt az a nagy ballon nem a végcső, hanem a bementi fokozat PX25M, szintén mesh-plate hálós anóddal.
Az EML-2A3M csővel SE-ben gyári ajánlás szerint biztonságosan 3,5W-ot érdemes kivenni. Egy érdekesség, hogy külön Yamamoto-nak az EML készített egy kisebb ballonú 2A3M-at. Ennek nem igazán értem az előnyét. A terhelhetőség bizonyára kisebb, meg talán kisebb a mikrofónia is.
István
Penna-hírek
Máris csodálom a feleségedet!!! (eddig is így volt)
Kiváncsian várom a fejleményeket a hangfalról meg no meg az asszonyról is...
Sokszor én sem értem hogy miért van még mindig kulcsom a lakáshoz
Tegnap azért a hangfal hazavitelével együtt egy apró ajándékkal is próbáltam enyhíteni a potenciális sokkot Október 24-én lesz a feleségem születésnapja, gondoltam egy kis előszületésnapi figyelmesség jól jöhet.
Penna-hírek
Ma beüzemeltem ideiglenesen Ikea asztalokra helyezve egy Danley SH 50 hangosításra behozott hangdobozt, ideiglenes kábelezéssel, Speak-on - banán filléres átalakítóval és bejáratás alatt lévő Naim Supernait-tal.
A rövid véleményem: wow.
A hosszabb: wow, wow, wow, wow :-)
Olyan, mint egy igen nagyra nőtt Zu Tone, csak korlátlan dinamika érzéssel és valami elképesztő koherenciával. Azt írta egy amerikai fórumon a tervező Tom Danley, hogy úgy néz ki a nappaliban, mint ha egy bulldozert hoztunk volna a szobába. Sok igazság van benne. Ronda, de micsoda finom
Bejáratás közben azért majd néha beszámolok róla.
A hifi kiállításon meghallgatható lesz, 100m2-es szobában, néha valami jelentősebb hangnyomáson is. Nagy kár, hogy a hifisták 99.99%-a nagy valószinűséggel soha nem fog tudni együtt élni egy ilyennel, legfeljebb válás után, annak a feleségnek, aki ezt beengedi a lakásba, szobrot kell állítani és térdre borulva hálát adni a sorsnak, hogy vannak még csodák!
Máris csodálom a feleségedet!!! (eddig is így volt)
Kiváncsian várom a fejleményeket a hangfalról meg no meg az asszonyról is...
Penna-hírek
Ma beüzemeltem ideiglenesen Ikea asztalokra helyezve egy Danley SH 50 hangosításra behozott hangdobozt, ideiglenes kábelezéssel, Speak-on - banán filléres átalakítóval és bejáratás alatt lévő Naim Supernait-tal.
A rövid véleményem: wow.
A hosszabb: wow, wow, wow, wow :-)
Olyan, mint egy igen nagyra nőtt Zu Tone, csak korlátlan dinamika érzéssel és valami elképesztő koherenciával. Azt írta egy amerikai fórumon a tervező Tom Danley, hogy úgy néz ki a nappaliban, mint ha egy bulldozert hoztunk volna a szobába. Sok igazság van benne. Ronda, de micsoda finom
Bejáratás közben azért majd néha beszámolok róla.
A hifi kiállításon meghallgatható lesz, 100m2-es szobában, néha valami jelentősebb hangnyomáson is. Nagy kár, hogy a hifisták 99.99%-a nagy valószinűséggel soha nem fog tudni együtt élni egy ilyennel, legfeljebb válás után, annak a feleségnek, aki ezt beengedi a lakásba, szobrot kell állítani és térdre borulva hálát adni a sorsnak, hogy vannak még csodák!
Penna-hírek
Szia!
Csak külön a trafókat nem lehet megszervezni? Nálunk csak távirányítható kivitel jöhetne szóba, gondoltam barkácsolnék hozzá egy relés megoldást
opelgeza
Azt hiszem megoldható, nincs benne a hivatalos árlistában, de mintha láttam már volna rá példát, meg fogom kérdezni.