Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Penna-hírek
Moderátor: Penna-Poor
-
Vendég
Penna-hírek
Én is próbálkoztam ezzel a technikával. Igaz, hogy nálam az első kettő láb helyén lebegtettem és a hátsóknál pedig tüskéken volt. Nem jött be. Eladtam a mágneseket Biginek....
Én meg towább adtam a mágneseid egy ujabb kisérletezö tipusnak.
Sajna nálam pont az oldalirányu kitérések miatt nem jött be.
Ráadásul mind a 4 más irányba xeretett wolna kitérni, ezért aztán sosem nyugodott le a két lap, amik közé betettem. Mindig wolt egy enyhe remegés érzékelhetö.
Másik gondom az wolt, h a rendkiwül erös mágnesek megxorták a kéxülékeim, ezért sajnos nálam elromlott a hangzás.
Örültem, mikor elwitték a mágneseket.
Gondolom te is örültél, mikor én wittem el töled azokat.
Penna-hírek
Itt is igaz, ahány ház annyi megoldás elv.
Én is próbálkoztam ezzel a technikával. Igaz, hogy nálam az első kettő láb helyén lebegtettem és a hátsóknál pedig tüskéken volt. Nem jött be. Eladtam a mágneseket Biginek....
Kipróbáltam utána még a Vibrapod nevű csodát is, ami Stereophile Recommended, meg minden.
De nem hiszek már egy ideje ezekben a csodákban. Ezek az ébenfa hasábok különben nem rosszak!
Mindamellett ez a mágnes lebegtető jó hatású ott, ahol a lágy felfüggesztés előnyös. Az LP játszóknál is kialakult már kezdetektől a lágy és a merev felfüggesztés is (alátámasztás). Eleinte jóval több volt a lágyan szabadon kóválygó sasszi, manapság meg egyre több a nagy tömegű, szinte rendíthetetlen stabil felfekvésű nagy tányér, nagy karbázis, melyek általában nagy belső csillapítású anyagokból épülnek.
Ahol én abszolult nem tartom előnyösnek a lágy alátámasztást, az a hangdoboz. Próbálkoztam, igaz nem mágnessel, hanem golyóval hangfal alatt, ami lényegében csak 2 dimenzióban mozog szabadon, de a fej-nehéz dobozok iszonyatosan instabilak ettől, (borulékony). Ennél fontosabb jelenség volt a tranziensek lágyulása, puhulása, határozatlan elkenődése, de még egy fajta basszus brummogás is jelentkezett. Azután próbálkoztam egy tüske-kettő golyó összeállítással, itt már azért meg tudott támaszkodni a doboz, de ebből is kiszerettem.
Ha szabad egyszerűen magyaráznom, a hangsugárzóban a lengő membránt szükséges stabilan ellentartani a kosárral, a kosarat meg a hangdobozzal, a hangdobozt meg a stabil talajcsatlakozással a padlóval. Persze minél nagyobb tömegű a doboz maga, úgy egyre jobban ellen tud tartani a hangszórókosárnak, de ott meg valószínű már kevésbé kényes a tüske-golyó-mágnesrugó alátámasztás is.
Penna-hírek
Kipróbáltam utána még a Vibrapod nevű csodát is, ami Stereophile Recommended, meg minden.De nem hiszek már egy ideje ezekben a csodákban. Ezek az ébenfa hasábok különben nem rosszak!
A kis fa haromszogek nagyon jol mukodnek a gyakorlatban :-)
A Vibrapod nalam is feledheto eredmenyeket hozott.
Penna-hírek
Itt is igaz, ahány ház annyi megoldás elv.
Kipróbáltam utána még a Vibrapod nevű csodát is, ami Stereophile Recommended, meg minden.
De nem hiszek már egy ideje ezekben a csodákban. Ezek az ébenfa hasábok különben nem rosszak!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Penna-hírek
Az MGB-1 fotóját és rövid leírását megmutattam egy mágnes gyártással és forgalmazással foglalkozó cég vezetőjének (Borsmagnet), és majdnem kinevetett. Én szabadkoztam, ez egy elismert és díjazott hifi kiegészítő, mi az, ami szerinte itt ebben nem jó, és problémás. Természetesen Ő nem az auditív hatását, hanem a mágnes rugó elvét furcsállotta, látott már néhány ipari célú mágnes-rugót.
Röviden. Szerinte a két szembe állított mágnes soha sem fog egymásra csupán tengely irányú erővel hatni, azok mindig kitolják egymást oldalirányban meglehetősen nagy erővel, még akkor is, ha a két mágnes kohászatilag teljesen azonosan homogén és azonosan vannak felmágnesezve. Ez az oldalirányú kitérés viszont állandó feszítést ad a központozó (teflonnal bevont) kb 4mm átmérőjű tengelynek. Így a nem nulla surlódás miatt a rugózásban megjelenik egy csekély hiszterézis, ami által a mikromozgások nem, vagy csak szögletesen fognak a rugózásban megjelenni. Ráadásul a 3-4 db elhelyezett MGB-1 alátét a vízszintezés után is akár egymással szemben is tolhatnak oldalra, vagy kivételesen azonos irányba. Ezt az oldalra tolást mindenki könnyen megtapasztalhatja, ha két egyszerű ferritmágnest próbál egymásra szembe közelíteni valami központozó műanyag, vagy fa tengely segítségével.
Én ehhez egy kérdést tennék hozzá. 3 db MGB-1-en vízszintesen egyensúlyban lévő 30kg-os készüléket véletlenül oldalba lökünk, akkor meglehetősen nagy hajlító nyomatékkal terheljük a 3 db 4mm étmérőjű tengelyt. Ott vagy az M3 csavar, vagy a teflon csövecske, vagy kemény (ében)fa sérülni fog (?)
-
Vendég
Penna-hírek
Szia Mug!
Visszakaptad a T.C.-t ?
Ha gondolod ugorj át a fadarabokért.
Gondolom érdekel.
És lassan összecsomizom az RME-t is...
Igen visszakaptam, majd hívlak du.
Penna-hírek
Szia Mug!
Visszakaptad a T.C.-t ?
Ha gondolod ugorj át a fadarabokért.
Gondolom érdekel.
És lassan összecsomizom az RME-t is...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
-
Vendég
Penna-hírek
Érdekes, mikor nálam jár ez az alátét, én be tudtam állítani vízszintesre az erősítőt gond nélkül.
3 db-ot használtam a készülékhez olyan formában, hogy az elejéhez tettem kettőt szimmetrikusan, a harmadikat meg hátul addig helyezgettem, míg a készülék tökéletesen vízszintbe került.
Wéleményem xerint az erölködö mindegy, h hogyan áll.
Az LP és a CD a gond.
Ne a legeccerübb libelláwal nézd meg, wagy szemmel, hanem egy rendes wizszint jelzöwel.
Ráadásul Feri ugy irta, h több kéxülék egymásra pakolása is lehetséges igy.
Kiwi wolnék a felsö, mondjuk 3. készülék is wizszintes lenne e?
De persze meg kö proxálni.
A fa háromxögek télleg jok. Pl a hangfaldrot alá, h ne rezegjenek.
-
Vendég
Penna-hírek
HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW 2007 november 2-3-4, West-End Hilton Hotel, Budapest - TOKAJ B TEREM...
2007. NOVEMBER 2. Péntek
13h Trio Grande, Részlet Piazzolla „Évszakok Buenos Airesben” szerzeményéből
14h Yamamoto – Zu bemutató
15h Snell & Wilcox HD konverter bemutató
16h Danley bemutató
17h Szepes András csembaló művész, Bach F-dúr pastorale
...
Már küldtem is mail-t a pénteki napra.
-
Vendég
Penna-hírek
Egyébként nagyon tetszett a hatása, rendkívül természetes, letisztult hangot eredményezett. Pár napja volt nálam pár ébenfa hasáb alátét, melyeknél hasonló hatást érzékeltem. Sajnos nem volt időm vele szüttyögni eleget, de talán Feri tud még kölcsönadni egy szettet valamikor.
A kiállítás után adok az alátétekből megint egy próba erejéig. A csoda ébenfa alátét ez:
Külön nem nagyon fogjuk árulni, azok tudnak majd hozzájutni, akik vesznek tőlünk valami szépet és jót
Ők vagy kapnak belőle ingyen vagy legrosszabb esetben kb 6.000.- Ft lesz a 4 darab, bruttó. Viszonylag korlátozott darabszámban rendelhető. Más lesz a hangja ha éllel felfelé vagy ha a háromszög alapú hasáb oldalára rakva használjuk. Mindenesetben kerekebb, ámde nem basszusnehéz, hanem tisztább magasakat és kerekebb mélyeket eredményező lesz a hangja. Nagyon trükkös szerkezet. Jobb tőle zenét halgatni. Működik LP, CD erősítő Konnekt, de még Altmann akku alatt is. Hangfal alatt is működhet, de inkább a könnyű hangfalakat szereti. SZVSZ.
-
Vendég
Penna-hírek
HÁZIMOZI ÉS HI-FI SHOW 2007 november 2-3-4, West-End Hilton Hotel, Budapest - TOKAJ B TEREM
Szeretettel meghívjuk Önt és partnerét a VIII. HÁZIMOZI és HI-FI SHOW keretén belül tartandó kiállításunkra és zártkörű prezentációinkra.
Számos izgalmas újdonságot mutatunk be ismert művészek közreműködésével.
- Az amerikai Danley cég Európában elöször bemutatkozó professzionális hangszóróin szólal meg a YAMAHA CLP-F01-es különleges elektromos zongorája és Szabó Sándor jazzgitáros egyedi hangszere.
- Elöször lesz hallható Yamamoto mester művészi finomságú 2W-os csöves erösítöje és a ZU Druid hangfal.
- Kivételes élménynek ígérkezik a normál felbontású TV adások HD minőségű élvezete is a Snell & Wilcox Quasar konverterének segítségével.
- A kiállítás ideje alatt Simon Géza Gábor dedikálja legújabb „K.u.K ragtime” cimű könyvét.
- Bemutatkoznak K. Bazovsky egyedi gyártású és távol-keleti bútorai
A zárt körű programok látogatása csak előzetes regisztráció után lehetséges, kérjük jelezze részvételi szándékát a 325-8772-es telefonszámon vagy a titkarsag@penna-media.hu vagy az office@penna-media.hu mail címen
ZÁRTKÖRŰ PROGRAMOK TOKAJ B TEREM
PENNA-POOR KFT és PENNA-MÉDIA KFT
2007. NOVEMBER 2. Péntek
13h Trio Grande, Részlet Piazzolla „Évszakok Buenos Airesben” szerzeményéből
14h Yamamoto – Zu bemutató
15h Snell & Wilcox HD konverter bemutató
16h Danley bemutató
17h Szepes András csembaló művész, Bach F-dúr pastorale
2007.NOVEMBER 3. Szombat
12h Szepes András csembaló művész, Couperin XI. Szvitt
14h Bürger Miklós Hoteljazz (zongora)
14,30h Danley bemutató
16h Szabó Sándor gitárművész improvizációi
17h Snell & Wilcox HD konverter bemutató
2007. NOVEMBER 4. Vasárnap
11h Szepes András csembaló művész, Handel, Scarlatti
13h Yamamoto – Zu bemutató
15h Danley bemutató
16h Snell & Wilcox HD konverter bemutató
Az előadások és prezentációk átlagos időtartama várhatóan 20 perc lesz.
Accuphase, Acosustic Masterpiece, Acoustic Revive, Acrolink, AJA, Air Tight, Altmann, Apple, Audience, Audio Refinement, Audion, Audio Replas, Audio Research, Danley, DEQX, EAR Yoshino by Tim Paravicini, Flying Mole, Fukotomi, J.A.Michell, Immutable Music Transfiguration, Kimber Kable, Leben, Mana, MAM-A, MC2 Audio, My Sonic Lab, Naim, Nirvana, Nottingham Analogue, Oyaide, Panasonic, Parasound, ProAc, Promitheus Audio, Quested, Revolver, SAEC, Shakti, Snell & Wilcox, TCElektronik, Theta Digital, Yamamoto, ZU
-
Vendég
Penna-hírek
Egyébként nagyon tetszett a hatása, rendkívül természetes, letisztult hangot eredményezett. Pár napja volt nálam pár ébenfa hasáb alátét, melyeknél hasonló hatást érzékeltem. Sajnos nem volt időm vele szüttyögni eleget, de talán Feri tud még kölcsönadni egy szettet valamikor.
-
Vendég
Penna-hírek
Én 5éve kísérleteztem hasonlóval, de sajnos nem tudtam megoldani a buktatókat, én ugyanis mindenféle vezető itt(tefloncső) nélkül szerettem volna ezt megoldani, de nem tudtam kiküszöbölni a problémát, idő és pénz hiányában belebuktam sajnos.
-
Vendég
Penna-hírek
Nem akarnám fényezni magam, de 3 éwe kisérleteztem ezzel az ötlettel.Azért wetettem el wégül is, mert egyszerüen nem lehet tudni, h egy készüléken belül hol wan a trafo, azaz hol nehéz az adott készülék és hol könnyü.
Ez azt jelenti, h nem áll wizszintesen sosem.
A trafonál jobban benyomodik, mig a könnyü részeknél nem érzékel a neodinium mágnes semmilyen sulyt, wagy alig walamit.
Ettol függetlenül jol néz ki ez a cucc.
Érdekes, mikor nálam jár ez az alátét, én be tudtam állítani vízszintesre az erősítőt gond nélkül.
3 db-ot használtam a készülékhez olyan formában, hogy az elejéhez tettem kettőt szimmetrikusan, a harmadikat meg hátul addig helyezgettem, míg a készülék tökéletesen vízszintbe került.
-
Vendég
Penna-hírek
A japán Yamamoto már többször szóba került ezeken az oldalakon, mint az egyik kedvencünk.
Néhány már próbálhatták az itt is jelenlevők közül, de ma végre én is hozzájutottam egy próba erejéig a Yamamoto MGB-1, mágnesesen lebegtető ébenfa készülék alátétéhez.
Ha valakinek muszáj egymás tetejére tennie az eszközeit, vagy valami masszívabb bútorra, nincs különoleges hifi állványa, nem nagyon talán ötletesebb és jobban működő alátététet azt hiszem.
Nekem most a Konnekt és a DEQX szobakorrektor alatt van és igen drámai a hatása még ezek alatt a tisztán digitális elektronikák alatt is, de érezhetően megváltoztatja a rendszer hangját akkor is, ha az Altmannok akkuja alá teszem.
Alátétenként 2-10kg súllyal terhelhető, így egy 4 darabos készlet 40 kg súlyt visel el. Ha ettől nagyobb súlyt kell tartani, akkor 4 darabnál több alátét szükséges illetve ha csak kicsit nehezebb, akkor egyszerűen az ébenfa csészék kicsit közelebb kerülnek egymáshoz. Elég vicces dolog mondjuk egy cd játszót a levegőben lebegve látni.
3 különböző japán hifi szervezet és újság díját is megnyerte.
Nem akarnám fényezni magam, de 3 éwe kisérleteztem ezzel az ötlettel.
Azért wetettem el wégül is, mert egyszerüen nem lehet tudni, h egy készüléken belül hol wan a trafo, azaz hol nehéz az adott készülék és hol könnyü.
Ez azt jelenti, h nem áll wizszintesen sosem.
A trafonál jobban benyomodik, mig a könnyü részeknél nem érzékel a neodinium mágnes semmilyen sulyt, wagy alig walamit.
Ettol függetlenül jol néz ki ez a cucc.
-
Vendég
Penna-hírek
Mi az a 3db.kerámia izé benne annak mi célja?Meg mi az a teflon tube izé?
A kerámia betétek megakadályozzák, hogy az eszköz megcsússzon vagy lecsússzon az ébenfa csészéről. Illetve, hogy az alsó ébenfa csésze megcsússzon a felületen, amire letesszük. A teflon cső vezeti meg a két csészét.
Csak melegen (illetve rögvest tudom ajánlani legalább meghallgatni), készüljetek, hogy nehéz lesz visszadni... Talán egy másik dolgot is lehetne kipróbálni, kint Szerbiában vettem egy Acoustic Revive föld kondcionálót, mostanra már a Pennába is megjött talán és nálam nagyon bevált! (az LP digitalizálás miatt sürgősen kerestem valami "zaj illetve búgás csökkentő csodaszert, meglepetesémre ennél lényegesen többet kaptam)
Nálam "családi rendszer" van (2-től 42 éves korig használjuk a renszert, megy a Mici mackó, Mozart, Pink Floyd stb) - nálam nagy rendet teremtett a hangzásban, ha lesz elvihető darab próbáljátok ki!
Ez lenne az:
http://www.acoustic-revive.com/english/ ... 24_01.html
Még én sem próbáltam, alapvetően kicsit szkeptikus voltam, hogy a Shaktik mellett például működne-e, de úgy tűnik igen, mintha mást csinálna.
Az Acoustic Revive igen figyelemremértó cég, több, mint 20 éve megél a japán piacon különböző tartozékok és kiegészítők gyártásából, és ez még egy ilyen speciális piac, mint a japán esetében sem kis teljesítmény.
Pár napja kaptuk meg a tömör ámde ovális rézvezetős kábeleikből a hangfalkábelt is, és nagyon jól szól, igen masszivak a csatlakozói is. Finom, nagy felbontású, lágy hangja van. A digit koax kábeleiket többeknek volt módjában kipróbálni és senki nem panaszkodott.
Penna-hírek
A kerámia betétek megakadályozzák, hogy az eszköz megcsússzon vagy lecsússzon az ébenfa csészéről. Illetve, hogy az alsó ébenfa csésze megcsússzon a felületen, amire letesszük. A teflon cső vezeti meg a két csészét.
Csak melegen (illetve rögvest tudom ajánlani legalább meghallgatni), készüljetek, hogy nehéz lesz visszadni... Talán egy másik dolgot is lehetne kipróbálni, kint Szerbiában vettem egy Acoustic Revive föld kondcionálót, mostanra már a Pennába is megjött talán és nálam nagyon bevált! (az LP digitalizálás miatt sürgősen kerestem valami "zaj illetve búgás csökkentő csodaszert, meglepetesémre ennél lényegesen többet kaptam)
Nálam "családi rendszer" van (2-től 42 éves korig használjuk a renszert, megy a Mici mackó, Mozart, Pink Floyd stb) - nálam nagy rendet teremtett a hangzásban, ha lesz elvihető darab próbáljátok ki!
Ez lenne az:
http://www.acoustic-revive.com/english/ ... 24_01.html
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.
-
Vendég
Penna-hírek
-
Vendég
Penna-hírek
-
Vendég
Penna-hírek
25kilónál mekkora a hézag?
A rajzon, ha jól látom 12mm az alaptávolság ez 25 kg terhelés alatt nem kellene, hogy számottevően változzon, de majd kipróbálom. A pár kilós Konnekt és DEQX alatt nem ment össze egyáltalán az alaptávolság. Keresek majd valamit, ami kb 25 kg. Mondjuk a hét elején érkező MC2 Audio MC1250 erősítőt, amit a kiállításon is a Danley hangfalakkal tervezünk használni, az kb ilyen súlyú (32 kg), majd rátesszük.
-
Vendég
Penna-hírek
25kilónál mekkora a hézag közötte?Nekem tetszik!Kiprobálnám a cédém alatt!
-
Vendég
Penna-hírek
Hány kilóig lebeg?Ára?
A 4 darabos készlet 112.800.- Ft bruttó.
Yamamoto árak a honlapunkon
Azt nem tudom, hogy meddig tud lebegni, holnap kipróbáljuk a Danley Sh 50 hangfalak alatt is, az 63 kg, hátha megbírkózik a 4 darabos készlet vele.