Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3760

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Köszi, majd akkor visszatérünk rá később!
Dugvillát még úgysem teszteltem .

Nem tesztelni kell, hanem használni

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt szívesen kipróbálnám!
Mintadarabot nem lehet kérni kipróbálásra?

Most még nincs raktáron, elég új még, a következő szállítmányban valamikor február elején lesz, akkor tudok adni természetesen. A nagyobb testvérekkel szerzett tapasztalat szerint majd ezt is járatni kell vagy 100 - 200 órát legalább valószinűleg.

Köszi, majd akkor visszatérünk rá később!
Dugvillát még úgysem teszteltem .

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Most még nincs raktáron, elég új még, a következő szállítmányban valamikor február elején lesz, akkor tudok adni természetesen. A nagyobb testvérekkel szerzett tapasztalat szerint majd ezt is járatni kell vagy 100 - 200 órát legalább valószinűleg.

Vendég

Penna-hírek

Csatlakozóra darabonként 10e-nél sokkal többet nem vagyok hajlandó áldozni, mert ezen felül a rendszeremen már jelentősen romlik az ár-érték arány.
Akkor az Oyaide 029e Schuko dugót érdemes megpróbálni, az 10.800 .- Ft bruttó. Lesz nemsokára raktáron ez is.

Nyilvánvalóan van egy határ, ameddig érdemes ilyesmire pénzt költeni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Csatlakozóra darabonként 10e-nél sokkal többet nem vagyok hajlandó áldozni, mert ezen felül a rendszeremen már jelentősen romlik az ár-érték arány.
Akkor az Oyaide 029e Schuko dugót érdemes megpróbálni, az 10.800 .- Ft bruttó. Lesz nemsokára raktáron ez is.

Nyilvánvalóan van egy határ, ameddig érdemes ilyesmire pénzt költeni.

Vendég

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az biztos hogy az összes hifis mizéria közül a hálózati kábel kérdése a legrejtélyesebb.A kontakt is biztos számít.
Milyen árú ez a dugó?
Lehet hogy polaritást is sikerült forgatni?

A polaritás gondosan meg lett őrizve, azzal biztosan nem történt változás. Azért egy fél percre megpróbáltam fordítva is, sokkal rosszabb volt minden tekintetben. Mintha a basszus és a hangfrekvenciás tartomány más része elkezdett volna időzítését tekintve teljesen külön életet élni.

A 046e Schuko dugó 18.000.- Ft bruttó. Az M1e az már húzósabb egy kicsit, 57.600.- Ft bruttó. Ennek lesz a következő szállítmányban egy egyszerűbb, műanyag házas változata, a 004e, ez csak 32.400.- Ft lesz.

A honlapunkon fent vannak az aktuális árak.

http://www.penna-media.hu/poor/hifi/price.html

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

Két Oyaide hálózati csatlakozókkal kapcsolatos élményemet osztanám meg. A másikat majd egy-két nap múlva, ez most az első  
Két napja az éppen nálam vendégeskedő MC2 audio MC1250 erősítőbe beépített gyári hálózati kábelen lévő filléres Schuko dugót cseréltük le egy Oyaide 046-ra.

Nem tudom, hogy ért-e valaha nagyobb meglepetés, amióta hifivel foglalkozom. Mindenben, ami a zenék reprodukciójában számomra fontos, egyértelmű és nagyon pozitiv változás történt, minden negativ hatástól mentesen. Nem ömlengenék róla feleslegesen, de nehéz kiverni a fejemből azt a gondolatot, hogy betápvonal kialakításában, lehet, hogy a dugóknak és általában az egymással érintkező csatlakozó felületeknek a szerepe még nagyobb is, mint a kábelé, majd még gondolkozom rajta.

Tegnap egy Evidence (tömör, nagy tisztaságú vezetős, árnyékolt) bulk hálózati kábelre felszereltük az Oyaide non-plusz ultra M1/F1 csatlakozóit. Már vagy 12 órája megy a Konnekt 8-ba bedugva, a hétvégén hallgatom egy kicsit, aztán beszámolok róla. Ez azért érdekes, mert az Evidence hálózatiból van egy olyan is szerelve, amin normál hétköznapi csatik vannak (az IEC az Wattgate azért). Igyekszem kb ugyannyir bejáratni a kettőt és akit érdekel elviheti összehasonlítani egyszer a kettőt.

Az Oyaide M1/F1 a képen.

Osztom a véleményed a csatalkozók esetében (is), többször nagy meglepetést okoztak! Az Oyiade dugókkal remek tapasztalatom van, számomra minden kábelen azonnal (értsd bejáratás nélkül) hallható volt a különbség. A hatás jelentkezett a Denon dvd játszó hálózati kábelén kicserélve és az Audeince hátózatin is. Nekem volt szerencsém megdöbbenni amikor a TC Konnektbe dugtam be hálózatit, egyból Oyiadevel szerelve. (lásd valahol előbb, pár napja)
Szintén valamikor korábban már említettem, hogy azon kivétlek egyike az Oyaide, ahonnan a Caig tisztítókkal nem tudtam látható szennyeződést letisztítani, ez is biztosan jelent valamit.
Amúgy a csatalkozó kérdés már régen foglalkoztat, pontosbban az első Audience Conductor kábel megvásárlása óta. Úgy első ránézésre, semmi komoly és mégis nagyon jól szól!
Ami még nagyon sokat segít, ha időről időre ledemagnetizálod a kábelt, de leginkább a csatlakozót. (2-3 havonta, vagy ahogy cserélgetek valamit)
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

Két Oyaide hálózati csatlakozókkal kapcsolatos élményemet osztanám meg. A másikat majd egy-két nap múlva, ez most az első  
Két napja az éppen nálam vendégeskedő MC2 audio MC1250 erősítőbe beépített gyári hálózati kábelen lévő filléres Schuko dugót cseréltük le egy Oyaide 046-ra.

Nem tudom, hogy ért-e valaha nagyobb meglepetés, amióta hifivel foglalkozom. Mindenben, ami a zenék reprodukciójában számomra fontos, egyértelmű és nagyon pozitiv változás történt, minden negativ hatástól mentesen. Nem ömlengenék róla feleslegesen, de nehéz kiverni a fejemből azt a gondolatot, hogy betápvonal kialakításában, lehet, hogy a dugóknak és általában az egymással érintkező csatlakozó felületeknek a szerepe még nagyobb is, mint a kábelé, majd még gondolkozom rajta.

Tegnap egy Evidence (tömör, nagy tisztaságú vezetős, árnyékolt) bulk hálózati kábelre felszereltük az Oyaide non-plusz ultra M1/F1 csatlakozóit. Már vagy 12 órája megy a Konnekt 8-ba bedugva, a hétvégén hallgatom egy kicsit, aztán beszámolok róla. Ez azért érdekes, mert az Evidence hálózatiból van egy olyan is szerelve, amin normál hétköznapi csatik vannak (az IEC az Wattgate azért). Igyekszem kb ugyannyir bejáratni a kettőt és akit érdekel elviheti összehasonlítani egyszer a kettőt.

Az Oyaide M1/F1 a képen.

Osztom a véleményed a csatalkozók esetében (is), többször nagy meglepetést okoztak! Az Oyiade dugókkal remek tapasztalatom van, számomra minden kábelen azonnal (értsd bejáratás nélkül) hallható volt a különbség. A hatás jelentkezett a Denon dvd játszó hálózati kábelén kicserélve és az Audeince hátózatin is. Nekem volt szerencsém megdöbbenni amikor a TC Konnektbe dugtam be hálózatit, egyból Oyiadevel szerelve. (lásd valahol előbb, pár napja)
Szintén valamikor korábban már említettem, hogy azon kivétlek egyike az Oyaide, ahonnan a Caig tisztítókkal nem tudtam látható szennyeződést letisztítani, ez is biztosan jelent valamit.
Amúgy a csatalkozó kérdés már régen foglalkoztat, pontosbban az első Audience Conductor kábel megvásárlása óta. Úgy első ránézésre, semmi komoly és mégis nagyon jól szól!
Ami még nagyon sokat segít, ha időről időre ledemagnetizálod a kábelt, de leginkább a csatlakozót. (2-3 havonta, vagy ahogy cserélgetek valamit)
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

Az Oyaide M1/F1 a képen.

Osztom a véleményed a csatalkozók esetében, többször nagy meglepetést okoztak! Az Oyiade dugókkal remek tapasztalatom van, számomra minden kábelen azonnal (értsd bejáratás nélkül) hallható volt a különbség. A hatás jelentkezett a Denon dvd játszó hálózati kábelén kicserélve és az Audeince hátózatin is.
Korábban már említettem, hogy azon kivételek egyike az Oyaide, ahonnan a Caig tisztítókkal nem tudtam látható szennyeződést letisztítani, ez is biztosan jelent valamit.

Vendég

Penna-hírek

Az biztos hogy az összes hifis mizéria közül a hálózati kábel kérdése a legrejtélyesebb.
A kontakt is biztos számít.
Milyen árú ez a dugó?
Lehet hogy polaritást is sikerült forgatni?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az Oyaide M1/F1 a képen.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ezzel biza egyetértek! Csak az a gond, hogy egy szép SBL-t nem olyan egyszerű vadászni. 250eért  meg aztán különösen se. De addig jól elvagyok az Epos 14esemmel. Egy két Naim fórumon egyébként folyik a vita, hogy ES14 vs. SBL. Ha netán sikerül szerezni egy SSBLt, azt hiszem egy darabig megtartom a 14est. Majd elválik.   Ja és mindezt egy 72/AATPX1/250 Olivval.

Szuper rendszer, gratula. Egyszer már csak a történelmi hűség kedvéért lehet, hogy én is összerakok magamnak egy olive Naim cuccot. Mondjuk egy Nait 1-et egy régi Revolver lemezjátszóval és egy nSat dobozzal.

A Nait 1 az nem Olive, hanem C.B.! A Nait 2-ből van már Olive is és az bizony csodás kis jószág!

Igaz, a Nait 2 is kiváló és tényleg ez a már olive.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Miért nincs a Penna fórumán egy önálló Naim oldal? Persze nincs ProAc meg Transfiguration sem, no de Naim? Ennek a cégnek van története, legendái és nem utolsó sorban jelene. Szvsz. többet érdemelne mint egy márkanév a Penna kínálatában. Én a kiállításon is csodálkoztam, hogy nem volt elég prezensz a márka bemutatása. Lehet, hogy csak engem érdekel jobban mint a Zu vagy az Altman..?
Tökéletesen igaz, tényleg járna a Naimnek egy külön topik, már többször el is határoztam, hogy a több topikban szétszórt Naim infokat összegyűjtöm és nyitok egyet nekik. Van rá esély, hogy valamikor mostanában lesz egy kis időm ezzel is foglalkozni.

A kiállításnak a lakberendezés és a hang kapcsolata volt a főtémája, inkább azoknak próbáltuk az érdeklődését felkelteni, akik még nincsenek a hifistáskodással megfertőzve. Új érdeklődőket próbáltunk találni. Ezt a koncepciót pedig a kiállítás óta eltelt idő erősen visszaigazolta. Sajnos ez azt is jelenti, hogy egy kicsit kevesebb idő jut a régiekre, mint amilyen a Naim, de említhetném az Accuphase-t vagy az Audio Research-ot is, esetleg az EAR-Yoshino-t, akik szintén szép hagyománnyal, ismertséggel rendelkeznek. "Sajnos" olyan nagy lett a cégünk választéka az elmúlt években, hogy nehéz egy kiállítás alkalmával mindent egyforma figyelemben részesíteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Naim például el lenne hanyagolva, Naim meghallgatás volt a legutóbbi Gramofon számban, Naim teszt(ek) vannak a Stereoban és még lesznek is, vannak további folyamatban lévő tesztelések, amik nemsokára megjelennek majd.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3522

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Arra a kérdésre, hogy miért álltak elő a jövőben hasznavehetetlenné váló lejátszókkal a gyártók, okként a HD-DVD-Blu-ray háborút jelölték meg. A két formátum harca kényszerítette ugyanis a fejlesztőket, hogy minél előbb megjelenjenek a piacon saját készülékükkel. Ezt még a gyártók is elismerték, így, ha szeretnénk tisztán látni, érdemes lehet kivárni a Profile 2.0 megjelenését, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket.

Na ezért nem vettem és nem is fogok venni a hirtelen beindított új formátos dolgokból. Megvárom amíg megjelenik a Profile 10.1, az lehet hogy még tíz év. Ha a BR kibír tíz évet, és a fogyasztók nem rombolják dühükben földig a Sony birodalmat a sok formátum átverés miatt, akkor talán fenn marad a BR-is azután is további 10 évig.

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Ezzel biza egyetértek! Csak az a gond, hogy egy szép SBL-t nem olyan egyszerű vadászni. 250eért  meg aztán különösen se. De addig jól elvagyok az Epos 14esemmel. Egy két Naim fórumon egyébként folyik a vita, hogy ES14 vs. SBL. Ha netán sikerül szerezni egy SSBLt, azt hiszem egy darabig megtartom a 14est. Majd elválik.   Ja és mindezt egy 72/AATPX1/250 Olivval.

Szuper rendszer, gratula. Egyszer már csak a történelmi hűség kedvéért lehet, hogy én is összerakok magamnak egy olive Naim cuccot. Mondjuk egy Nait 1-et egy régi Revolver lemezjátszóval és egy nSat dobozzal.

A Nait 1 az nem Olive, hanem C.B.! A Nait 2-ből van már Olive is és az bizony csodás kis jószág!

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Miért nincs a Penna fórumán egy önálló Naim oldal? Persze nincs ProAc meg Transfiguration sem, no de Naim? Ennek a cégnek van története, legendái és nem utolsó sorban jelene. Szvsz. többet érdemelne mint egy márkanév a Penna kínálatában. Én a kiállításon is csodálkoztam, hogy nem volt elég prezensz a márka bemutatása. Lehet, hogy csak engem érdekel jobban mint a Zu vagy az Altman..?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Hír a hificity-n a NaimNet szerverekről.

http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=5192

Nem én fogalmaztam

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Arra a kérdésre, hogy miért álltak elő a jövőben hasznavehetetlenné váló lejátszókkal a gyártók, okként a HD-DVD-Blu-ray háborút jelölték meg. A két formátum harca kényszerítette ugyanis a fejlesztőket, hogy minél előbb megjelenjenek a piacon saját készülékükkel. Ezt még a gyártók is elismerték, így, ha szeretnénk tisztán látni, érdemes lehet kivárni a Profile 2.0 megjelenését, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket.

Na ez az ami kiveri nálam a biztosítékot.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nem Penna-hír, de érdekes.
------------------------------------

Blu-ray átverés: az új lemezekhez új lejátszó kell?

2008. január 15. 08:40

A Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Show (CES) után úgy tűnik, a nagy kapacitású DVD-formátumok háborúját a Sony által kifejlesztett Blu-ray nyerte. Mielőtt azonban bárki elrohanna beszerezni egy ilyen lejátszót, érdemes még kivárni, ugyanis elképzelhető, hogy az új generációs Blu-ray korongokhoz új generációs készülékekre is szükség lesz.

A Consumerist nevű fogyasztóvédelmi weboldal értesülései szerint a Sony konzoljának, a Playstation 3-nak a kivételével a jelenleg kapható Blu-ray lejátszók nem lesznek kompatibilisek a jövőben megjelenő lemezekkel, amelyekkel akár online tartalmakat, akár a gyártó által fejlettebb interaktivitásnak (enhanced interactivity) nevezett funkciókat érhetnek el a felhasználók.

A technológia egyik fő fejlesztője a BetaNews-nak nyilatkozva elmondta, hogy bár olyan filmstúdiók számára gyártanak lemezeket, mint a Fox vagy a Lionsgate, személyes használatra nem vásárolna Blu-ray lejátszót.

A Consumerist érdeklődésére a CES-en kiállító Blu-ray pavilonban annyit mondtak, hogy jelenleg a Playstation 3 az egyetlen olyan készülék, amit ajánlanának, ugyanis a platformon nemsokára bevezetendő változtatásokat jelenleg csupán ez a szerkezet lesz képes kezelni, függetlenül attól, hogy a Pioneer, a Samsung, a Panasonic, de még a Playstation 3-at forgalmazó Sony is árusít különálló lejátszókat.

A fent említett változások a következőt takarják: a jelenlegi készülékek az úgynevezett Blu-ray Profile 1.0-t használják, amellyel képesek lesznek lejátszani a jövőbeni lemezeket, ám nem fognak hozzáférni a rajtuk elhelyezett extra tartalmakhoz. A Profile 1.1-es lemezeken ugyanis különleges, további anyagokat helyeznek majd el, amelyeket egy Bonus View feliratú matrica jelez majd. Októberben jelenik meg a Profile 2.0, amely már az online tartalmak elérését is lehetővé teszi, ezekhez azonban Profile 2.0-kompatibilis lejátszókra lesz szükség. Ez utóbbi funkciókat egy BD Live feliratú jelzéssel látják el.

hvg.hu

http://hvg.hu/Tudomany/20080114_blu_ray ... matum.aspx

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Egy full aktiv Naim rendszer, amiben igényes külső tápjai vannak a keresztváltónak is, nagyon, nagyon ott van a szeren.
Az igényes külső táp mit jelent? Hi-Cap? Vagy kell neki a Super-Cap?

A HiCap már igen jó. A SuperCap még jobb, de azt sokkal jobban ki kell szolgálni. Mondjuk 252/300 alatt nem érdemes használni. SZVSZ.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Egy full aktiv Naim rendszer, amiben igényes külső tápjai vannak a keresztváltónak is, nagyon, nagyon ott van a szeren.
Az igényes külső táp mit jelent? Hi-Cap? Vagy kell neki a Super-Cap?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ezzel biza egyetértek! Csak az a gond, hogy egy szép SBL-t nem olyan egyszerű vadászni. 250eért meg aztán különösen se. De addig jól elvagyok az Epos 14esemmel. Egy két Naim fórumon egyébként folyik a vita, hogy ES14 vs. SBL. Ha netán sikerül szerezni egy SSBLt, azt hiszem egy darabig megtartom a 14est. Majd elválik. Ja és mindezt egy 72/AATPX1/250 Olivval.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Köszönöm a kimerítő választ. természetesen számomra is fontos a PRAT, most már legalább ismerem ezt a fogalmat is. Ezzel úgy érzem eddig nem volt gond nálam, ellentétben a rossz akusztikával, amit mostanra sikerült valahogy összhangba hoznom. Mivel elég sokat foglalkoztatott mostanában ez a probléma, ezért is tűnt fel, hogy ezeken a képeken nem sokat törődnek a hangfalak tájolásával. Egyszer volt alkalmam a Rezső show-on NAIM láncot hallgatni, ot nekem nem volt gondom azzal, hogy nincs tere a cuccnak, tehát elhiszem amit Contaxg ír erről.
A kiállításon pont egy Naim Ariva hangfallal szólt, amit nem kell a hátsó falra rátolni, ez az egyetlen ilyen Naim hangfal, egyebekben persze sok minden meg van benne a tipikus Naim jellemzőkből.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1386

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

...reflexdobozomból is szinte zártat csinált hangra...
Huhhh..

Na és mire lenne képes például egy Naim zárt dobozzal

HA valaki talál egy használt jó állapotú Naim SBL dobozt olyan 250e körül vagy azalatt és netalán Naim olive erősítője van, akkor ne nagyon habozzon. A hardcore Naim SBL hívők szerint semmi nem jön a nyomába, basszus artikulációt és gyorsaságot figyelembe véve. Aki nem szereti, az meg nagyon nem szokta szeretni, mondván, hogy szinte semmi basszusa...

Ezzel biza egyetértek! Csak az a gond, hogy egy szép SBL-t nem olyan egyszerű vadászni. 250eért meg aztán különösen se. De addig jól elvagyok az Epos 14esemmel. Egy két Naim fórumon egyébként folyik a vita, hogy ES14 vs. SBL. Ha netán sikerül szerezni egy SSBLt, azt hiszem egy darabig megtartom a 14est. Majd elválik. Ja és mindezt egy 72/AATPX1/250 Olivval.

Nagyon szép párosítás.
Nekem a legjobban az N-Sat-al tetszettek eddig a Naim-jaim.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”