Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

...a környezeti változások miatt félrevezető lehet az eredmény....
Sajnos így voltam a Kimber madzagokkal, velük a rendszerem, egy vert, 70cm vastag falú házban sok szőnyeggel, könyvespolcokkal, baromi jó volt, itthon meg jött a feketeleves de megtetszett pár nap után.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Na de akkor ez a boros teszt ez valós?
Ugyanez hifiben simán lehet.

A bor teszt az valós, egy csomó tudományos portál hírt adott róla, itt van egy link:

Taster's Brains Show More Pleasure at Pricier Wines

Egyébként akkor miért hihetetlen hogy ez van a hifiben? Hallotta valaki itt vagy máshol hogy a fakocka jó, vagy a kő vagy bármi utána már azt is hallja. Le merném fogadni ha kipróbálnám én is jobbnak hallanám már, ha azt olvastam volna hogy rosszabb, akkor azt hallanám.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4039

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Szóval ha megmozdítom rosszabb lesz a hangja? 
Szerintem ez már az a szint amivel nem érdemes foglalkozni. Persze akinek sok az ideje. Mondjuk én általában magamnak se szoktam elhinni elsőre amit hallok, persze nagy vonalakban igen, hogy jó vagy rossz, de hogy miben meg mihez képest azt inkább nem elemezem.

Igen, rövid távon megváltozik a hangja, évtizedes tapasztalat, van aminek pár perc után helyreáll, van aminek meg csak hosszabb idő alatt. Ezért is mondom, hogy a cuccal együtt kell élni, ha meg akarjuk venni és módunk van kipróbálni, nem pedig rövid távon hasonlítgatni, mert a környezeti változások miatt félrevezető lehet az eredmény.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Szóval ha megmozdítom rosszabb lesz a hangja?

Szerintem ez már az a szint amivel nem érdemes foglalkozni. Persze akinek sok az ideje. Mondjuk én általában magamnak se szoktam elhinni elsőre amit hallok, persze nagy vonalakban igen, hogy jó vagy rossz, de hogy miben meg mihez képest azt inkább nem elemezem.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A bor teszt az valós, egy csomó tudományos portál hírt adott róla, itt van egy link:

Taster's Brains Show More Pleasure at Pricier Wines

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Jó akkor nem vak csak teszt.
Link az nincs szóban hallottam őket. No meg én is csináltam már ilyet haveral hogy IC tesztnél nem cseréltem ki semmit aztán különbséget még is hallottak.

Ravasz!

A második mondta a hsz-em közben lett hozzáírva.
Ha csak megmozdítod a kábelek, ki-be húzod, már megváltozhat a hangja. Tehát könnyen lehet, hogy azért hallottak különbséget, mert el lett mozdítva valami, a(z ideiglenes, rövid távú) változáshoz még csak csere sem kell. Újabb érv a gyors pár órás tesztek ellen.

A Nirvana SL interkonnekt kábelek például kifejezetten háklisak a mozgatásra. Ha csak arrébb hajlítom egy kicsit, egy-két óráig utána fejbe vert lesz a hangjuk. Ha meg sem mozgatás nem volt, sem csere, akkor pedig megérdemlik, ha hallottak különbséget Különösen ha ez alapján meg is vettek valamit

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aztán számtalan eset volt már olyanra hogy vakteszten az égadta semmilyen változás nem történt a rendszerben csak a strat stop gombot nyomogatták. A résztvevőknek meg azt mondták hogy most egy drágább kábelt kötnek be, aztán persze hogy mindenki jobbnak hallotta és még konkrétan meg is mondták miben.

Ezek egy része az urban legend kategóriába tartozik, szivesen látnám a linkeket.

Vaktesztben ugyanis nem mondanak olyat, hogy drágább-e a kábel vagy nem, csak annyit, hogy A vagy B. Ugyanis ha mondják, hogy drága vagy olcsó már nem vak a teszt.

Link az nincs szóban hallottam őket.

Mondom, hogy urban legend
A híres nevezetes boros teszt volt az (említettük a másik topikunkban is), amiben a borkostólóknak megmondták, hogy melyik bor a drágább (két teljesen egyforma bor közül, ami semmiben nem különbözött) és nemcsak, hogy jobbnak érezték, de közben az agyi aktivitásuk mérése is azt mutatta, hogy ezt nemcsak beképzelik, hanem tényleg jobbnak érzik a delikvensek. Most lusta vagyok megkeresni, de gyakorlatilag minden angolszász fórumon topikok tucatjait nyitották ennek kapcsán.

Az, hogy a hifisták által teljesen egyértelműnek hallott változásokat semmilyen méréssel nem nagyon lehet sem kimutatni, sem korrelációba hozni, számomra csak azt jelenti, hogy teljesen rossz "dimenzióban" kutatunk a méréseinkkel.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aztán számtalan eset volt már olyanra hogy vakteszten az égadta semmilyen változás nem történt a rendszerben csak a strat stop gombot nyomogatták. A résztvevőknek meg azt mondták hogy most egy drágább kábelt kötnek be, aztán persze hogy mindenki jobbnak hallotta és még konkrétan meg is mondták miben.

Ezek egy része az urban legend kategóriába tartozik, szivesen látnám a linkeket.

Vaktesztben ugyanis nem mondanak olyat, hogy drágább-e a kábel vagy nem, csak annyit, hogy A vagy B. Ugyanis ha mondják, hogy drága vagy olcsó már nem vak a teszt.

Link az nincs szóban hallottam őket.

Mondom, hogy urban legend
A híres nevezetes boros teszt volt az (említettük a másik topikunkban is), amiben a borkostólóknak megmondták, hogy melyik bor a drágább (két teljesen egyforma bor közül, ami semmiben nem különbözött) és nemcsak, hogy jobbnak érezték, de közben az agyi aktivitásuk mérése is azt mutatta, hogy ezt nemcsak beképzelik, hanem tényleg jobbnak érzik a delikvensek. Most lusta vagyok megkeresni, de gyakorlatilag minden angolszász fórumon topikok tucatjait nyitották ennek kapcsán.

Az, hogy a hifisták által teljesen egyértelműnek hallott változásokat semmilyen méréssel nem nagyon lehet sem kimutatni, sem korrelációba hozni, számomra csak azt jelenti, hogy teljesen rossz "dimenzióban" kutatunk a méréseinkkel.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Link az nincs szóban hallottam őket. No meg én is csináltam már ilyet haveral hogy IC tesztnél nem cseréltem ki semmit aztán különbséget még is hallottak.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Én nem kétlem hogy hallotál ilyesmit, csak ebből nem szűrnék le következtetést.
Nekem éppen elég, hogy leszűrtem magam a következtetést!
Egyébként nem vagyok egy Shakti fan (egyébként megtartottam volna), de ez az eredmény engem is megdöbbentett.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Le merném fogadni ha mug holnap írna hogy napellemtől mennyivel jobb lett az aksi anélkül hogy akár kipróbálná, akkor egy-két hónap, év múlva mindenki "hallaná" a különbséget. Nem akarok senkit megsérteni, de szerintem a fakocka az aksi alatt ugyanez a kategória, persze én nem hallottam, de nem tudom elképzelni hogy mondjuk vakteszten 10ből 8szor eltalálná valaki hogy ében vagy fenyő van az aksi alatt.
Ebben az aksis rendszerben az egyik legnagyobb változás az volt amikor rátettek az aksira egy Shakti kővet.
A sajátomat... amit akkor éppen egy perccel előtte adtam el (tehát már nem is volt az enyém)....

Én nem kétlem hogy hallotál ilyesmit, csak ebből nem szűrnék le következtetést. Tipikus olyan helyzet ez ahol az ember agya csalhat vagy beleképzelhet olyat a hallottakba ami nincs is.

Na mindegy nem nagyon akarom itt feszíteni a húrt.

De az akkutöltők tesztjét nem a kisújamból sz..-am. Talán Vadász mesélte hogy nyugaton volt egy high-end(?) boltban ahol ezeket "hallgatták".

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Le merném fogadni ha mug holnap írna hogy napellemtől mennyivel jobb lett az aksi anélkül hogy akár kipróbálná, akkor egy-két hónap, év múlva mindenki "hallaná" a különbséget. Nem akarok senkit megsérteni, de szerintem a fakocka az aksi alatt ugyanez a kategória, persze én nem hallottam, de nem tudom elképzelni hogy mondjuk vakteszten 10ből 8szor eltalálná valaki hogy ében vagy fenyő van az aksi alatt.
Ebben az aksis rendszerben az egyik legnagyobb változás az volt amikor rátettek az aksira egy Shakti kővet.
A sajátomat... amit akkor éppen egy perccel előtte adtam el (tehát már nem is volt az enyém)....

Talán nem mondok újat azzal, hogy az alacsony kimenő impedanciás autóaksira kapcsolt DAC terhelése mili-mikro volt feszültség ingadozást okoz az aksi csatlakozáson, de áram ingadozás az pontosan olyan nagy és gyors, amivel a DAC chip dolgozik. Egyszerűsítve, az aksin és a vezeték közelében könnyen lehet mérni a 44.1kHz és annak felharmónikusait, mert a vezetéken és aksiban a váltakozó áram antennaként sugározni képes. Ebben segít valamit a Shakti.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Gondolj csak bele, hogy ...
Na az ilyen kezdetű mondatok szokták a legnagyobb kavart okozni. Józan paraszti ész gyakran már kevés a tudományban. Egyébként pont ez az egyenfeszültségre "rátelepszik" a mechanikai rezonancia nem belegondolásos kérdés. Szerintem gyakran van így a hifiben hogy hallunk(vagy hallni vélünk) valamit és utána ideológiát gyártunk hozzá miért is működik, aztán lehet teljesen más jelenségek zajlanak le mint amit képzelünk.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem az akku alatt ugyanannyi a jelentősége az alátétnek, mind bármilyen más hifi eszköz alatt. Gondolj csak bele, hogy a rezgések miként telepedhetnek rá az akkuról levett egyenfeszültségre.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nekem van napelemes töltőm.
Na, akkor Te kipróbálhatod

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem van napelemes töltőm.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nagyon jól érezni a hatását az akku alatt. Kb 4 fillérbe kerül.
Na ez kezd nekem sok lenni. Akkutöltők közti különbség hallgatásáig remélem nem jutun el:)

Ha töltjük az akkut, akkor nem hallgatunk zenét az akkuval. Így jelentősége sincs.

Mondod most, aztán majd jön hogy ezzel, meg azzal kell feltölteni az akkut és akkor jobb lesz a hang.

Egy napelemes töltőt majd kipróbálunk a kedvedért

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Na ez kezd nekem sok lenni. Akkutöltők közti különbség hallgatásáig remélem nem jutun el:)

Ha töltjük az akkut, akkor nem hallgatunk zenét az akkuval. Így jelentősége sincs.

Mondod most, aztán majd jön hogy ezzel, meg azzal kell feltölteni az akkut és akkor jobb lesz a hang.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A Hawthorne sugárzó érdekelne, hol lehet beszerezni, mennyiért?Köszönöm a választ előre is!

85e Ft bruttó darabja a 15 inchesnek, keresztváltóval együtt. Létezik belőle 10 inches is, az 80.000.- Ft bruttó, szintén keresztváltóval. Hoztunk be mintának ebből is csak még nem volt idő kipróbálni. Szintén jött be a 15 incheshez és a 10 incheshez optimalizált, lapra szereléshez gyártott szubhangszóró is. A 15 inches szubbal együtt ilyen "dobozt" lehet építeni:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az amerikai The Absolute Sound című hifi kiadvány a 2007-es év analóg forrásának szavazta meg a Nottingham Analogue Space 294 lemezjátszóját, ami a cég 12 inch hosszú Ace 294 hangkarjához lett optimalizálva.

A 12 inches hangkar mellett további különlegesség a 14 inch széles tányér, ami túlnyúl a lemezeken illetve a Nottingham specialitása, az igen kis nyomatékú motor, ami éppen csak akkora nyomatékot ad, hogy forgásban maradjon a tányér. Vagyis az elindításkor kézzel kell megmozdítani, mert a motor nem tudja a tányért megpörgetni.

A lemezjátszó tesztje itt tölthető le:

http://www.penna-media.hu/review/NAS/Sp ... y%2007.pdf

Hazai ára: 520.000.- Ft bruttó, kar nélkül, ami 320.000.- Ft bruttó pluszban.

A cég tulajdonos, tervező Tom Fletcher fantasztikus figura, a maga szerény módján talán Tim de Paravicinihez hasonlítható. A híres Spacedeck lemezjátszójából olyan 12.000 db körül adtak el az elmúlt évtizedek során. csak vásárolható.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”